Saç Bakım Ürünleri Evde Brezilya Fönü / Keratin Tedavisi Yapmanın İncelikleri

estağfurullah canım
valla ben bu işin içinden çıkamadım
sanırım boya gibi sıradan bi işlem haline gelmeden de yaptıramıycam
zaten saçlarımı uzatmanın bi yandan da onarımının peşindeyim biraz yol kat etmişken risk almayım diyorum

ikisindede keratin kullanılıyo canım sadece isim değişik içerik aynı :))

Anladım aynı şekilde bende uzatmakla ve bakımla uğraşıyorum bayan olmak zor

ikisindede keratin kullanılıyo canım sadece isim değişik içerik aynı :))

Biliyorum yazım hatası olmuş :44:İçerik aynı keratin ile yapılıyor fakat bahsetmek istediğim brezilya fönünde saça sabitleniyor düzleştirici ile o yönden zararı daha az olabilir anlamında söylemek istemiştim Ama söyleyememişim

Son düzenleme:

cnım peki kaç ay dayandı bu işlem saçında?

ben birşey sormak istiyorum ya yaza dogru yapamayı planlıyorum brezilya fönünü ama deniz suyunda saçların bozulma ihtimali varmı? bileniniz vamı acaba?

cnım peki kaç ay dayandı bu işlem saçında?

konu sahibi hanım cevap verene kadar benim cevabımla idare edin :) saça göre değişiyor sanırım, benim saçımın 2 ayda 1 yapılması gerekiyor, kullanılabilir durumda oluyor aslında ama saçım çok çabuk uzuyor ve çok kıvırcık olduğundan dipler mecburen en fazla 2 ayda 1 yapılıyor. Uçlara da az az sürüyorum yetiyor. eğer dalgalı bir saçınız varsa 4 ay gider bence.

Brezilya fonunu deniz degil havuz bozar. 1ay boyunca deniz saclarimi hic bozmadi ama havuz 3-4 gunde bozmaya basladi

iyiymiş, o zaman ben boşuna mı girmedim :) konu sahibi kılıçbalığı'nın yazdığı bir yerde görmüştüm, şimdi buldum bakınız:

"Özellikle sodyumsuz şampuan aramamızın nedeni sodyumun keratini çözücü etkiye sahip olması bu yüzden brezilya fönü çekilmiş saçlarla denize girmek yasak yasak yasak...Bu da size bir dip not olsun, diyelim girdiniz bir anda saçlarınız eski haline mi gelir? Tabii ki hayır ama kısa bir süre içerisinde saça tutunana keratinlerin %60 ı size elveda diyor...İsteyen elbette girebilir ama bu fönün kalıcılığının sağlanması için sodyumsuz ürünler kullanmak ve saçları denizden korumak önemli, ha ben yaz çıkışı yeniden yaptırırım diyorsanız gönlünüzce yüzün canlarım..."

sizin saçınız kıvırcık mı? değilse belki yavaş yavaş bozulmuştur fark etmemişsinizdir.

Son düzenleme:
canım nebilim burunda kanama falan oluyomuş dur paylaşım oku

ben normalde karşılıklı iki pencere açıp pencerenin önünde oturuyordum, hava iyiyse balkonda yapıyordum, son yapışımda çok soğuktu tek pencere açtım ve gözlerim baya yandı ama aşırı değil, küçücük banyoda pencere açmadan saç boyadığınız olduysa onun gibi bir şeydi, burun kanama olmadı.

arkadaslar mrb. ben bu islemi kuaforde yatirdim ama cok cok memnun degilim arada dalgalar var. tekrar yapmak istiyorum ama korkuyorum o kadarda para vermistimmmm

kuaförünüze tekrar bedava yaptırın bence yapmak zorundalar. ben ilk kuaföre sorduğumda "ilk uygulamada saçınız dümdüz olmaz, olur diyen olursa da yalan söyler" demişti. eğer sizinki dümdüz olur dediyse ya da olmaz diye uyarmadıysa tekrar yapması lazım. bundan sonrakileri de bence evde kendiniz yapın. ilk yapıldığında çok zor oluyor ama sonrakiler kolay.

ben geçen sene erenköyde bir kuaförde yaptırdım 3 gün sürdü yani 3 gün gittim çok gözlerim yandı falan ama çok memnun kaldım 5 6 ay rahat kullandım
bu sefer bostancı da bir kuaföre yaptırdım ki bu kanser ediyor falan olaylarından korkuyordum bana yok bu farklı bir günde oluyor bilmem ne dediler
bende fırsat satın alarak hem brezilya fönü çektireyim hemde boyatıp kestireyim dedim
neyse gittim boyayı yaptılar (saçım tarçın bakırdı ama açılmış hali) üstüne brezilya fönü yaptılar ki sordumda yapılırmı sakıncası varmı dedim bişey olmaz dediler
brezilya fönü sonrası bi baktık saçım tutmadı koyulaşmadı sonra aradan bir kaç gün geçti yıkayınca farkettimki eskisi gibi düz değil saçım bunuda belirttim gelin düzeltelim boyayalım dediler
gittim bir kez daha boyandı ve olmayan yerlerine baştan sağma yine yaptılar...renk neyseki koyulaştı ama saçlarımın uçları kestirdiğim halde yandı ve brezilya fönümde tam tutmadı
bir daha da asla gitmem o kuaföre ve bu bir günde olan dedikleri brezilya fönü saçma sapan bir şey
tabi bana göre boya arkasından brezilya fönü yapılmasınında etkisi var ama bir kere kuaför kurbanı olduk

ben de baştan evde 1 günde olan fönden yapmıştım, aynı marka mı bilemiyorum ama saçlarım çalı gibi olmuştu, aylarca döküldü. rezaletti.

ben uydukentte yaşıyorum çok aradım ama sonunda istediğim güzellik salonuna kavuuştum ... Brezilya fönümüde yaptırmıştım evde yapılacak gibi değildi ama süper oldu saçlarım... verdiğim paraya değdi ama :)

selamlar sevgiler kucak dolusu öpücükler brezilya fönü hakkında sorularım olacaktı cvplarsan eğer çok çok çok mesut bahtiyar olrurum normalde açılan konuyu sonuna kadar okurum sorularım sorulmuşsa tekrar sorup cevaplama zahmetine sokmam kimseyi ama konu almış yürümüş 600 sayfayı geçmiş o yüzden okuyamadım benim saçlarım dümdüz ve ince telli öyle banyo sonrası kabarması bile en fazla saç kuruyana kadar sürer brezilya fönü yaptırmayı istemem deki tek amacım koparak dökülmeyi önleyip uzamasını sağlamak 26 yaşındayım ben beni bildim bileli bu saç omuzdan aşağı inmedi neyse gelelim sorularıma benim 1 tane saç düzleştiricim var kaynak yaptırmıştım bir kaç sene önce o zaman aldım ama bunun ısı ayarı yok simbonun (220-240V yazıyor ısısımı bu) bana yetiyoda artıyordu bile brezilya fönü için yeter mi birde saçlarımı yeni kestirmiştim uclarından accık minicik ama yinede baya toparladı şuan çatallık ve kopmaları yok ama ıslakken hala don lastiği gibi sünüyorrengide renk değil yeniden açıp(amonranın konusunda ki katı hindistancevizi yağınıda sipariş ettim) boyamayı düşünüyorum sizce bu keratin bakımını hangi ara yapayım açma-boyadan önce mi yoksa saçı asıl yıpratan açma işi olduğu için açma işinden sonra boyamadan önce mi yoksa en son mu bu keratin bakımının saç rengine nasıl bir etkisi oluyor akıtıyor mu koyulaştırıyor mu

Benim saçım da aşırı kıvırcık. Ankarada bi kuaförden fırsattan birezilya fönü satın aldım ve yaptırmaya gittim. Adam yan çizdi senin saçına bu olmaz bana 500 tl ver sana defrize yapalım dedi. sinirlendim ama 400 e yaptırdım. sanki evde kendin amatörce fön çekmişsin gibi oldu kabardı. ertesi gün kuaföre baskına gittim adam korkağın teki, bedavadan brezilya fönü yaptı. eskisine nazaran bihayli de düzleşti. yıkayıp çıkıyorum dalgalar var tabi onun için de düzleştirici aldım.

ama bu böyle gitmez illaki tekrardan yaptırmam lazım. aşırı da kıvırcık saçlarım. ben de kendim denicem yapmayı. seninkiler de kıvırcıkmış bana emsal teşkil edebilirsin. kullandığın markayı nereden temin ettiğini bana özelden yazarsan çok çok memnun olurum :)

bu arada o kuaförün adı cocosh kuaför ankarada tunalı girişinde. sakın ama sakın tercih etmeyin,

saol tatlım bende yapmayı düşünüyorum benimde saçlarımda röfleden dolayı lastiklenme ve uzama söz konusu kestirdim biraz ama yinede uçları çok karışık Teşekkür ediyorum kocamaaaan.

ben iki çoçuklu bir anneyim ve saçlarımı sürekli toplamaktan sıkıldım brezilya fönü yaptırmak istiyorum ama kuföre gitmeye vaktim yok lütfen bana evde yapılan en iyi markayı söyleye bilirmisin şimdiden tesekkurler...

ben iki çoçuklu bir anneyim ve saclarımı hep toplamak zorunda yapıyorum ve sürekli kuföre gidemiyorum oyüzden bana evde yapılan en iyi markayı paylaşırmısınız ..........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…