Saç Bakım Ürünleri Evde Brezilya Fönü / Keratin Tedavisi Yapmanın İncelikleri

arkadaşlar ilk sayfaları okudum ama toplamda 600 sayfa vardır diye hepsine bakamadım şimdik bişey sormak isderim.
cevaplarını belkide defalarca vermişsinizdir ama kusura bakmayın görmedim okadar okuduklarımdan özür dilerim varsa.

ben Kıbrısda kalırım. yani Türkiyedeki gibi çoğu yerde bulamam herşeyi.

1. Öncelikle Keratin lazım ya nedir bunun alındığı yer? eczaneden bulunur mu ve markası farkedermi ?
2.Sülfatsız şampuan markaları yazar mısınız? Bunlarıda eczaneden alabilirmiyik?
3. Benim düzleşdiricim 230 e çıktığını zannetmem olmazmı normal bir düzleşdiriciyle?
4. Boyalı saça uygulanır mı? İllk sayfalarda kızıl bir bayan gördüm çok güzel olmuştu ama bir sorayım dedim çünkü bi duyum almıştım boyalı saça etki vermez diye.
5. Tek başıma kendime yapabilir miyim?

Bu arada konuyu açan ve emek eden herkese çok sağolun gerçekden lazım olan bir konuydu bu biz bayanlar için. Saçımız en önemli parçalarımızdan biri. Umarım kırıklarım yok olur ve saçlarım uzamaya devam eder. Bende hemen yapmak isterim gerekli malzemeleri temin ettikden sonra inşallah.

Bir bildikleri vardır 2 kez sürmüşler hem sana. Eğer olmazsa şikayet et adam gibi yapsınlar ya da paranı geri versinler

aptal gibi makinenin ısına bakmamışım sadece 160 derece oluyomuş, tutmaz dimi

Tutmaya bilir fakat iyi preslediysen sorun çıkmaz. Diğer günlerde preslemeye devam o zaman sorun olmaz herhalde

1. keratin internette satılıyor. hiç eczanede satılan görmedim ama olabilirde yanlış bilgi vermiyeyim.
2. sülfatsız şampuan nude, brazilian keratin shampoo, alix var bildiklerim ben alix kullanmıştım ama fiyatları daha tuzlu oluyor.
3. Düzleştiricinin ısısının yüksek olması gerekir tutması için.
4. Boyalı saçta tutuyor benim saçlarımda da boya vardı tuttu. Hatta daha iyi tutuyor saç yıpranık olduğu için.
5. Tek başınıza yapabilirsiniz fakat yanınızda bir kişinin daha olması faydalı.

çok çok teşekkür ederim bir araşdırayım bakayım

arkadaşlar konu 600 sayfa hepsini okumam mümkün olmadı malesef bu brezilya fönünde kullanılan keratinle sadece bakımda yapılıyor kuaförlerde yani düzleştirmeden bakım amaclı olan 3-4 gün beklemiyor sacta 1 saatlik bi işlem sonunda yıkanıyor 2-3 ayda bir yaptırılıyor onun nasıl yapıldığı hakkında bilgisi olan var mı peki kuaförlere pek güvenim olmadığı icin kendim alıp yapmak istiyorum. var mı fikri olan ?

keratinli bir solüsyon saçları besleyerek 10-12 hafta kadar parlak, düz ve pürüzsüz görünmesini sağlıyor.bu işlemin keratin kullanarak saça iyi geldiği söyleniyor, doğrudur, fakat vücudun geri kalanı için aynı şey geçerli değil.
formaldehit, kozmetik ürünlerde kullanılması kısıtlanan bir kimyasal. bir üründe koruyucu amaçla en fazla %0.2 civarinda formaldehit bulunabiliyor. ayrıca formaldehit, DBP ve toluen ile birlikte ojelerde bulunmaması gereken 3 zararlı kimyasaldan biri. keratin solüsyonlarında kullanılıyor, çünkü formaldehit olmadan saçlar keratini o kadar uzun süre tutamıyor. formaldehit bu işlem sırasında özellikle solunum sistemine zarar veriyor ve bu zarar solunan formaldehit miktarina göre kansere kadar gidiyor – dünya sağlık örgütü formaldehiti kanserojen madde kabul ediyor. formaldehit yurt dışında cesetlerin saklanmasnda kullanılan maddedir.

keratinli bir solüsyon saçları besleyerek 10-12 hafta kadar parlak, düz ve pürüzsüz görünmesini sağlıyor.bu işlemin keratin kullanarak saça iyi geldiği söyleniyor, doğrudur, fakat vücudun geri kalanı için aynı şey geçerli değil.
formaldehit, kozmetik ürünlerde kullanılması kısıtlanan bir kimyasal. bir üründe koruyucu amaçla en fazla %0.2 civarinda formaldehit bulunabiliyor. ayrıca formaldehit, DBP ve toluen ile birlikte ojelerde bulunmaması gereken 3 zararlı kimyasaldan biri. keratin solüsyonlarında kullanılıyor, çünkü formaldehit olmadan saçlar keratini o kadar uzun süre tutamıyor. formaldehit bu işlem sırasında özellikle solunum sistemine zarar veriyor ve bu zarar solunan formaldehit miktarina göre kansere kadar gidiyor – dünya sağlık örgütü formaldehiti kanserojen madde kabul ediyor. formaldehit yurt dışında cesetlerin saklanmasnda kullanılan maddedir.

saçlarım olmadı, belki organix markasından belki düzleştiricimin 160 derece olmasından bilmiyorum
ama olmadığına üzülmüyorum, normalde hiç işlemsiz bir sağlıklı bir saçım vardı ama şimdi tiftik tiftik çok kötü sağlıksız üstelik açılmış bi saça sahip oldum ona üzülüyorum yani, doğal saç rengim çok güzeldi bana göre ama artık yok

.

Çok üzüldüm fakat ilk kez duyuyorum saça zarar verdiğini :44:

Markadan olmadığını sanıyorum. o markayı ben de denedim, 2 kez uyguladım. biri 205 derecede, diğeri 230 derecede. Aynı tiftik görüntü benim de oldu. Saçlarımı toparlıyacağım diye sürmediğim yağ, bakı kürü kalmadı. Ama yağlarla düzeliyor.

.

Çok üzüldüm fakat ilk kez duyuyorum saça zarar verdiğini :44:

saol canım

valla hanımlar şimdi kim demişti hatırlamıyorum 6000 mesaj ama bi arkadaş demiş ya, özellikle yıpranmış saçlarda güzel olur diye belkide bende o yüzden olmadı, bence tedavi edici değil saklayıcı bu benim fikrim tabii

çünkü benim saçlarım işlemsizdi boyasız, normalde fön ve düzleştiricide kullanmam

en çokta rengini açmasına ve tüm parlaklığını kaybetmesine üzüldüm, serum sipariş edicem yarın toparlasın diye

arkadaşlar merhaba bende evde yaptım saçıma bu fönü yani evet düzleşme oldu ama öyle jilet gibide olduğunu söyliyemem.ama yumuşacık saçlarım ellerimi alamıyorum saçlarımdan.bişey sormak istiyorum bu işlemi yani brezilya fönünü 2 inci kez ne zaman yapabilirim.şuan yapalı 2 hafta oldu.belki 2.de daha düzleşir.bilgisi olan var mı kızlarr:26:

Zaten jilet gibi yapmıyor hemen herkesin saçlarınızla bağlantılı. Ne kadar fönün zararı olmasa da biraz beklerseniz genede iyi olacaktır saçlarınız dinlenir en azından. 3 hafta sonra tekrar yapabilirsiniz.

ARKADAŞLAR hangi markayı tavsiye edersiniz...
aynı şekilde bende kullanmak istiyorum..
netde araştırıyorum ama bulamadım.
lütfen cevap bekliyorum kullananlardan...

arkadaşlar lütfen cevap verin benim düzleşriricim 200 derece olur mu sizce bide ben 2 defa yapmak istyorum ne kadar aralıklarla uygulamalıyım sizce yardım edin

Bence bu fön direkt marka ile ve uygulama ile alakalı.
Benim saçlarım 11 yıldır röfleli ve ben de sarı saçtan vaz geçemeyenlerdenim.

Tam 1 yıl brezilya fönünü araştırdım.Büyük kararsızlıklar sonucu karar verdim yaptırmaya.
Açıkçası ilk etapta evde yapmaya cesaretim olmadı.

2 kez kuaförde yapıldı brezilya fönü.
Kullanılan ürünlerin ikisi de farklı idi ,
özellikle o ürünleri araştırıp onları kullanan kuförleri
tercih ettim.

Ve artık 3 kez yapmaya karar verdiğimde ise malzemeleri temin edip
kendim yaptım.Saçlarım zaten sadece uçları hafif dalgalı olan bir saç tipi.

Şu an saçlarım 11 yıl önceki gibi , bakımlı ,parlak ,
o kötü görünümü tiftik tiftik olan uçlar ve kırıklar gitmiş durumda.

Bunun yanı sıra saç bakım yağları , saç maskeleri ve argan yağı da kullanıyorum saçlarıma.

En brezilya fönü yaptıralı 10 ay oldu ve ben yarın kendim evde yapacağım.

Özetin özeti ; bu fönde marka çok çok önemli ve çok dikkat gerektiren bir işlem.
Yoksa Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan da olabilirsiniz.

Son düzenleme:

Çok güzel açıklamışsınız katılıyorum size

Dikkatimi çeken bir şey var....

Sayfalar almış başını yürümüş ama
konu sahibi uzunca bir zamandır paylaşımda bulunmamış .

Merak ettim

Neden?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…