• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Bakım Ürünleri Evde Brezilya Fönü / Keratin Tedavisi Yapmanın İncelikleri

selam,

bende ewde brezilya fönü yapacağım ancak FDA onaylı bir ürün kullanacağım. güzelleşmek uğruna katlandığımız kimyasallar kansorejen etkisi olan ve kabuledilebilir oranların çok üstünde fmh içeren kimyasallar maalesef. sağlığınızla oynamayın derim ben. konuyla ilgilenmek isteyenler için internette kanada yapılmış piyasadan farklı ürünlerin içindeki FMH oranlarını içeren çalışmayı bulabilirler (dokuman ingilizce) ancak insan sağlığı için max %2 olması gerek FMH nin bazımarka ürünlerinde %18 lere cıkan oranlarda kullanıldığı saptanmış. ilgilenenler için orjinal dokumana nereden ulaşabıleceklerini anlatabilirim.

Merhaba Arkadaşlar,
Forumdan okuduğum kadarıyla ben de brezilya fönü çekmeye karar verdim ve internetten keratinimi sipariş ettim.
Şampuan ve saç kremi olarak nude almayı düşünüyorum.
Evde kendim zorlanırmıyım acaba diye düşünüp malzemeyi alıp kuaföre mi çektirsem dedim.
Kuaförle konuştum ama düzleştiriciyle yapmıyorum sadece fön çekeriz dedi.Benim forumdan anladığım fön çekerse işlem olmaz,fön tutmaz.Yanlış mı biliyorum arkadaşlar?
Kuaför kendisi yapmak isteyen bir müşterinin saçını kökten yaktığını söyledi bu düzleştiricinin ısısıyla alakalı değil mi?
Ben zaten saçlarımı kendim düzleştirirken 220 derece ile düzleştiriyorum keratini sürdükten sonra yanma riski mi artıyor nedir?

Keratin,şampuan ve saç kremimden başka almam gereken şey var mı acaba?
Yardım ederseniz çok sevinirim :18:

Merhaba Arkadaşlar,
Forumdan okuduğum kadarıyla ben de brezilya fönü çekmeye karar verdim ve internetten keratinimi sipariş ettim.
Şampuan ve saç kremi olarak nude almayı düşünüyorum.
Evde kendim zorlanırmıyım acaba diye düşünüp malzemeyi alıp kuaföre mi çektirsem dedim.
Kuaförle konuştum ama düzleştiriciyle yapmıyorum sadece fön çekeriz dedi.Benim forumdan anladığım fön çekerse işlem olmaz,fön tutmaz.Yanlış mı biliyorum arkadaşlar?
Kuaför kendisi yapmak isteyen bir müşterinin saçını kökten yaktığını söyledi bu düzleştiricinin ısısıyla alakalı değil mi?
Ben zaten saçlarımı kendim düzleştirirken 220 derece ile düzleştiriyorum keratini sürdükten sonra yanma riski mi artıyor nedir?

Keratin,şampuan ve saç kremimden başka almam gereken şey var mı acaba?
Yardım ederseniz çok sevinirim :18:

Keratin fönle tutmaz. Öncelikle bunu bilmelisin ve kuaföre yaptıracaksan başka bir yer bulmalısın.
Ben evde kendim yaptım 230 derecelik düzleştiricimle ve yanma olmadı ki benim saçım çok ama çok kötü durumdaydı.
Bir daha yapmak istiyorum ama üşeniyorum açıkçası.
Belki bu kez kuaföre yaptırırım bilemiyorum :)
Ayrıca malzemelerin yeterli eğer kuaföre yaptıracaksan.
Eğer evde yapacaksan ilk sayfada yazılan eldivenden vantilatöre her şeye sahip olmalısın.

selam,

bende ewde brezilya fönü yapacağım ancak FDA onaylı bir ürün kullanacağım. güzelleşmek uğruna katlandığımız kimyasallar kansorejen etkisi olan ve kabuledilebilir oranların çok üstünde fmh içeren kimyasallar maalesef. sağlığınızla oynamayın derim ben. konuyla ilgilenmek isteyenler için internette kanada yapılmış piyasadan farklı ürünlerin içindeki FMH oranlarını içeren çalışmayı bulabilirler (dokuman ingilizce) ancak insan sağlığı için max %2 olması gerek FMH nin bazımarka ürünlerinde %18 lere cıkan oranlarda kullanıldığı saptanmış. ilgilenenler için orjinal dokumana nereden ulaşabıleceklerini anlatabilirim.

benim almayı düşündüğüm üründe de %2 oranında formaldehit var. Aslında bu markanın formaldehit içermeyen ürünü de var ama bunun kalıcılığı 2,5 ay kadarmış. diğerinin ise 6 ay deniyor. O yüzden uzun süre kalıcı olandan yaptırmak istiyorum. Benim ürününde FDA onayı var ve organik sertifikalı deniyor. Ama formaldehit içeren bir şey nasıl organik olur, onu anlayamadım.

Keratin fönle tutmaz. Öncelikle bunu bilmelisin ve kuaföre yaptıracaksan başka bir yer bulmalısın.
Ben evde kendim yaptım 230 derecelik düzleştiricimle ve yanma olmadı ki benim saçım çok ama çok kötü durumdaydı.
Bir daha yapmak istiyorum ama üşeniyorum açıkçası.
Belki bu kez kuaföre yaptırırım bilemiyorum :)
Ayrıca malzemelerin yeterli eğer kuaföre yaptıracaksan.
Eğer evde yapacaksan ilk sayfada yazılan eldivenden vantilatöre her şeye sahip olmalısın.

Cevap için teşekkürler elizabeth,
Peki sen kaç defa yaptın bu işlemi?İlk defada sonuç alabildin mi?
Kuaföre gitmekten vazgeçtim aldığım ürün boşa gidecek bir de verdiğim paraya yazık olacak,allahtan forumu okumuşum yoksa balıklama atlayıp sonra işe yaramıyor diye söylenebilirdim.Şimdi kendim yapmaya karar verdim.
Malzemelerin hepsini aldım ama bir kaç konu var kafama takılan.
oksidan fönü bozar ama dip boya zarar vermez demiş arkadaşlar,saçımı boyayıp sonra işlemi yapmak istiyorum ama araya bekleme süreci koymam gerekir mi bilemiyorum.
bir de saça toka takmak yasak deniyor ama keratini sürdükten sonra düzleştirirken saçlarımı tutam tutam yapabilmem için tokalarla ayırmam lazım yoksa hepsi birbirine girer.siz nasıl yaptınız o aşamada?

Cevap için teşekkürler elizabeth,
Peki sen kaç defa yaptın bu işlemi?İlk defada sonuç alabildin mi?
Kuaföre gitmekten vazgeçtim aldığım ürün boşa gidecek bir de verdiğim paraya yazık olacak,allahtan forumu okumuşum yoksa balıklama atlayıp sonra işe yaramıyor diye söylenebilirdim.Şimdi kendim yapmaya karar verdim.
Malzemelerin hepsini aldım ama bir kaç konu var kafama takılan.
oksidan fönü bozar ama dip boya zarar vermez demiş arkadaşlar,saçımı boyayıp sonra işlemi yapmak istiyorum ama araya bekleme süreci koymam gerekir mi bilemiyorum.
bir de saça toka takmak yasak deniyor ama keratini sürdükten sonra düzleştirirken saçlarımı tutam tutam yapabilmem için tokalarla ayırmam lazım yoksa hepsi birbirine girer.siz nasıl yaptınız o aşamada?

Bir kez yaptım ve ilkinde tuttu benim fönüm. Boya sonrası bekleme konusunda pek bilgim yok malesef ama işlemi sonra da yapsan bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Toka takmanın yasak olması, saçında toka izi kalmasın diye. Yani henüz düzleştirmediğin yerlere tabiki toka takabilir ve o şekilde düzleştirebilirsin.
Saçımı normal düzleştirir gibi düzleştirdim ben yani.

Herkese selam

Ben fırsat sitesinden aldığım kuponla kuaförde yaptırdım. Öncesinde de bu başlığı ve diğer 2 başlığı da okumuştum:)
Neyse, kuaför bu zincir kuaförlerden pahalı bir yer normalde, belli ki bu işlemi de daha önce birçok kez yapmışlar zaten ben söylemeden işlem boyunca maske takıldı filan.
Yalnız söyle oldu, keratini sürdü, fönle kurutup düz fön çekti ve sonra presledi. Saçım kısa olduğu için 1 saatte filan bitti.
Ancak elektronik dereceli pres makinasında bir ara 400 rakamını gördüm! Isı çok yüksek değil mi saçım yanmasın dedim, başka türlü tutmaz filan diyince de bişey diyemedim açıkcası:(
Neyse 2 gün daha aynen pres yapıldı, 3. gün kuaföre 300tl verip o şampuan setini almadım, gittim watsons.dan 25tlye live clean argan yağlı şampuan ve kremini aldım.
Ancak bu şampuanda sls, paraben vb kimyasallar yok diyor ama yıkarken köpük köpük oldu, benim bildiğim şampuanı köpürten sls.dir, yanlış mı aldım acaba diye de endişelendim:((
Sonuç iyi oldu ama, kendi kendine kurumaya bırakmamak lazım, bir tarak yardımıyla fönle kurutunca gerçekten fönlü gibi oldu
ancak benim ince telli ve seyrek birsaç yapım olduğu için biraz yapışık duruyor, acaba düşük ısıda preslenseydi daha hacimli mi dururdu yoksa tutmaz mıydı hala benim için bilmece, çünkü normalde de kıvırcığı zor açılan bir saç yapım wardır?
Ne dersiniz yorumlarınızı bekliyorum...:44:

Herkese selam

Ben fırsat sitesinden aldığım kuponla kuaförde yaptırdım. Öncesinde de bu başlığı ve diğer 2 başlığı da okumuştum:)
Neyse, kuaför bu zincir kuaförlerden pahalı bir yer normalde, belli ki bu işlemi de daha önce birçok kez yapmışlar zaten ben söylemeden işlem boyunca maske takıldı filan.
Yalnız söyle oldu, keratini sürdü, fönle kurutup düz fön çekti ve sonra presledi. Saçım kısa olduğu için 1 saatte filan bitti.
Ancak elektronik dereceli pres makinasında bir ara 400 rakamını gördüm! Isı çok yüksek değil mi saçım yanmasın dedim, başka türlü tutmaz filan diyince de bişey diyemedim açıkcası:(
Neyse 2 gün daha aynen pres yapıldı, 3. gün kuaföre 300tl verip o şampuan setini almadım, gittim watsons.dan 25tlye live clean argan yağlı şampuan ve kremini aldım.
Ancak bu şampuanda sls, paraben vb kimyasallar yok diyor ama yıkarken köpük köpük oldu, benim bildiğim şampuanı köpürten sls.dir, yanlış mı aldım acaba diye de endişelendim:((
Sonuç iyi oldu ama, kendi kendine kurumaya bırakmamak lazım, bir tarak yardımıyla fönle kurutunca gerçekten fönlü gibi oldu
ancak benim ince telli ve seyrek birsaç yapım olduğu için biraz yapışık duruyor, acaba düşük ısıda preslenseydi daha hacimli mi dururdu yoksa tutmaz mıydı hala benim için bilmece, çünkü normalde de kıvırcığı zor açılan bir saç yapım wardır?
Ne dersiniz yorumlarınızı bekliyorum...:44:

Canım, 205°C ,400 Fahrenayt'a denk geliyordu sanırım. Hiç 400°C'lik düzleştirici duymadım ben.Düzleştirici yabancı ülkeden vs geldiyse belki fahrenayt hesabı gösteriyordur göstergesi.
Eğer öyleyse saçını olması gereken sıcaklıktan daha az sıcaklıkta düzleştirmişler demek.
Live Argan'ı bilmiyorum ama Nude markanın uygun olduğunu söylüyor arkadaşlar,üstünde de sülfat yok yazıyor ve o da gayet güzel köpürüyor.

Ben evde kendim yapmaya çalıştım, herşey tamamdı ama düzleştiricimin ısısını daha yüksek sanıyordum 205miş,keratini sürmüş bulundum ve düzleştirdim artık.Şuan bekleme aşamasındayım çok gür saçlarım olduğu halde benim saçlarım bile basık görünüyor.Tutacağını sanmıyorum ama en azından saçlarımı tamir etmiş görünüyor.Kırıklar bile normaldeki gibi göze batmıyor.

Bir de ben nude'un saç kremini kullandım uygulama yapmadan önce tutmasına engel olur mu?

Ben de geçen hafta şu 30 günlük olandan yaptım. Kokusu filan çok iyi. Uzun sürdü ama rahat uyguladım. Pencereyi açtım, vantilatöre de gerek kalmadı. Vanilya ve hindistan cevizi kousu gibi pasta kokusu çıktı düzleştiriciden. Amaaa..Saçım tutmadı fönü. Sanırım düzleştiricim 205 derece yeterli değil. Boşa gitti param:(
Marka veremiyoruz ama, benim hem sağlık için güvenilir bir markaya ihtiyacım var. Çok pahalı ürünler ve böyle olumsuz sonuçlarda paranız çöpe gidiyor. 89 TL çöpe gitti. Sizce markadan mıdır, ısının düşük olmasından mı?

Ben de geçen hafta şu 30 günlük olandan yaptım. Kokusu filan çok iyi. Uzun sürdü ama rahat uyguladım. Pencereyi açtım, vantilatöre de gerek kalmadı. Vanilya ve hindistan cevizi kousu gibi pasta kokusu çıktı düzleştiriciden. Amaaa..Saçım tutmadı fönü. Sanırım düzleştiricim 205 derece yeterli değil. Boşa gitti param:(
Marka veremiyoruz ama, benim hem sağlık için güvenilir bir markaya ihtiyacım var. Çok pahalı ürünler ve böyle olumsuz sonuçlarda paranız çöpe gidiyor. 89 TL çöpe gitti. Sizce markadan mıdır, ısının düşük olmasından mı?

Birden fazla marka deneyenler düzleştirme kısmı için aralarında farklılıklar olduğunu söylemişler.Isı 230'dan az olursa tutmaz da demişler.ikisi de etkili yani.
Ama zor saçlar ilk defada olmuyormuş,ilk yapışınsa ondan da tutmamış olabilir.

Şimdi bir ihtimal daha kafamda var, neden olmadığı yönünde. Biraz keratinim daha var, 205 derece ile yenide deneyeceğim saçımınönüne. Saçım son aylarda kullandığım şampuan ve boyalar yüzünden çok inceldi. Normalde hafif dalgalıdır. Çok incelince ne kıvırcık, ne dalgalı şekilsiz bir şey oldu. Bu arada kremli salon şampuanı mahvetti saçımı. İlk aylarda yıka çık kolay gelmişti ama..

Neyse o...cs talimatlarında arındırıcı şampuan işleminden sonra saçı havlu ile kurutun demiş. Ama keratin uygulayanlar %80'e kadar gerekirse kurutma makinesi ile kurutun diyor. Sanırım saçım ıslak kaldı keratini uygularken ve bir daha fön çekerken de saçımı tam kurutamadum. Kimyasal saçımdan düzleştiricime doğru sıyrıldı hep. Saçım o kadar yağlı bir görüntüdeydi ki, ıslak gibiydi. 48 saati dolduramadan 4-5 saat önce yıkadım saçı. Erken yıkadığımı sanmıyorum. Bir de o keratin saçı bone yada folyo ile sardırmıyor. 30 günlük zaten. 30 dk beklettim.

Canım, 205°C ,400 Fahrenayt'a denk geliyordu sanırım. Hiç 400°C'lik düzleştirici duymadım ben.Düzleştirici yabancı ülkeden vs geldiyse belki fahrenayt hesabı gösteriyordur göstergesi.
Eğer öyleyse saçını olması gereken sıcaklıktan daha az sıcaklıkta düzleştirmişler demek.
Live Argan'ı bilmiyorum ama Nude markanın uygun olduğunu söylüyor arkadaşlar,üstünde de sülfat yok yazıyor ve o da gayet güzel köpürüyor.

Ben evde kendim yapmaya çalıştım, herşey tamamdı ama düzleştiricimin ısısını daha yüksek sanıyordum 205miş,keratini sürmüş bulundum ve düzleştirdim artık.Şuan bekleme aşamasındayım çok gür saçlarım olduğu halde benim saçlarım bile basık görünüyor.Tutacağını sanmıyorum ama en azından saçlarımı tamir etmiş görünüyor.Kırıklar bile normaldeki gibi göze batmıyor.

Bir de ben nude'un saç kremini kullandım uygulama yapmadan önce tutmasına engel olur mu?

arkadaşım fönün tuttu mu?

Henüz yıkamadım,yarın çıkacak ortaya tutup tutmadığı.benim saçlarım zaten çok kurudur ondan mı yoksa az mı kullandım bilmem saçlarımda hiç yağlı bir görüntü oluşmadı.Ayrıca daha yüksek ısılı bir düzleştirici siparişi verdim indirime girmişti bir sitede,o gelince bir kere daha yapmayı düşünüyorum.

Senin şu 30 günlük dediğini hiç duymadım ben.Markayı merak ettim ama burda marka adı vermek yasak.Tercih etme sebebin neydi fiyatı mı tavsiye mi kokusu yüzünden mi? Burda deneyimini yazan herkes saçını kurutup işlemi yaptığını yazmış.saçı ıslakken düzleştirmeye çalışınca saçın yanma durumu oluyor üstelik.

Saçlarım çok kırıldı düzleştire düzleştire bide çok dalgalı, uzun saçlıyım facebook videomu vereyim isterseniz bunu yaparsam saçlarımda düzelmeler olur mu ?

suanki saçım | Facebook şu videodaki kadar uzun saçlarım yani düzleştirici tutuyor peki bunu yaparsam bi etkisi olurmu bende? kırılmalar var, banyo sonunda elektriklenmeler felan cok ürküyorum doğrusu .s

Saçlarımı yıkadıktan sonra jilet gibi fönlü gibi bir görüntü oluşmadı.üstler düz duruyor ama alt taraf biraz garip.ama kesinlikle kabarması ve dalgaları yok olmuş.yıkayıp kuruttuktan sonra biraz uğraş istiyor.saçlarım pırıl pırıl ve cok canlı görünüyor herkes ne yaptığımı sormaya başladı.
2.işlemi yapmak konusunda tereddüte düştüm çünkü bu saçın bile uclarına maşa yaptım cok tutmadı eğer jilet gibi dümdüz olursa farklı şekil verme seçeneğim ortadan kalkacak.

Çoğu insan kırıkları tamir etmediğini söylemiş,benim de yok olmadı ama daha iyi göründüğü kesin

Henüz yıkamadım,yarın çıkacak ortaya tutup tutmadığı.benim saçlarım zaten çok kurudur ondan mı yoksa az mı kullandım bilmem saçlarımda hiç yağlı bir görüntü oluşmadı.Ayrıca daha yüksek ısılı bir düzleştirici siparişi verdim indirime girmişti bir sitede,o gelince bir kere daha yapmayı düşünüyorum.

Senin şu 30 günlük dediğini hiç duymadım ben.Markayı merak ettim ama burda marka adı vermek yasak.Tercih etme sebebin neydi fiyatı mı tavsiye mi kokusu yüzünden mi? Burda deneyimini yazan herkes saçını kurutup işlemi yaptığını yazmış.saçı ıslakken düzleştirmeye çalışınca saçın yanma durumu oluyor üstelik.

Saçımı havlu ile kuruttum. Kutunun üzerinde öyle yazıyordu. Markaya gelince internnete yaz 30 günlük keratin, bir ezcanenin sitesinde satılıyor. Ben direk eczaneden aldım. Zararsız olur diye. Açıkçası internettekilerden korktuğum için aldım. 89 TL verdim 30 günlük için. Aslında daha pahalı. Diğer konu başlıklarında o markadan memnun kalmamışlar. Ben az bir şey kaldı, saçımın önüne deneyeceğim kurutarak. Sonucu yazarım. Isıdan mı, ıslaklıktan mı anlaşılır.
Bu arada ıslak işlemde keratin sıyrıldı saçımdan. saçım da biraz yıprandı. Aşırı tülerme oldu. Ama akşam yumurta sarısı, zeytinyağ ve badem yağı karışımı sürdüm saç tellerime (diplere değdğrmedim). Naylon Boneyle iki saat bekşedim, yıkadım. Toparlandı saçlarım epeyce. Uçlar için tavsiye ederim.

Bunu yaptıgımzda sacımızda ne kadar kalıyo ve sülfatsz sampuanla keratni nerdn alabilirz kuafr malzmeleri satan yerler satıomudr cnm ??

Ben şampuanı Nude aldım. Çok beğenen var. Keratini eczaneden aldım. Ama memnun kalmadım. Bu konu başlığında yasak ama N.. ile başlayan bir keratin markasından bu sitede çok memnun olan var. Ben de onu denemeyi düşünüyorum. Satışı internetten yapılıyor.

Back