• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Bakım Ürünleri Evde Brezilya Fönü / Keratin Tedavisi Yapmanın İncelikleri

kızlar şimdi benim saçlarım hep böyle düzmü kalacak yoksa yeni yıkayıp kuruttuğum içinmi böyle duruyor?yani yataktan kalksam bile böyle fönlü gibi mi duracak yada mesela yağmurda ıslandı sonra kendi kendine kurudu o zamanda böylemi olacak?

Yağmurdan ıslanıp kuruduğu zaman çok hafif dalga olabilir..makineyle kuruttupun zaman hep böyle olacak =)
Keratinini bozacak şeylere dikkat edeceksin tabi..
4-5 ay sonra bozulmalar başlar..Yşne uygularsın..

anladım canım çok teşekkürler .bunca emekten sonra onlara da dikkat etmeye çalışacağım inşallah.öncelikle kuaföre gidip uçları aldırmakla başlamalıyım tabi:17:

tam dümdüz olmadı. sizinkiler gibi parlamıyorç kabarık en uçları dalgalı :5:
acaba ben yıkadıktan sonra mı kurutamıyorum? nasıl kurutuyosunuz kızlar? :26:

Saçlarının orijinal halinin dalgası nasıldı? çok kıvırcıksa ilk seferde zaten dümdüz olmaz..fırçayla hafif şekil vermen gerekir..Bir de tabi kuruturken gelişigüzel değil aşağı doğru kurut cnm..Fazla dağıtmadan..Ama parlaması gerekiyor normalde..Neden parlamadı bilemiyorum, balık yardımcı olur heralde o konuda..

tam dümdüz olmadı. sizinkiler gibi parlamıyorç kabarık en uçları dalgalı :5:
acaba ben yıkadıktan sonra mı kurutamıyorum? nasıl kurutuyosunuz kızlar? :26:

Niye böyle oluyor anlayamıyorum, bir hata var ama bu nedir çözemedim... Hem parlamıyor, hem kabarık hem dalgalı, bu kulliyen tutmamış. Yok hayır hepimiz aynı ürünleri kullanıyoruz kuzum nasıl tutmuyor yaaa sinir geldi bana bile... Şöyle kurut saçını ortadan ikiye ayır, fönü tepeden önce sol tarafa, sonra sağa sonra arkaya dümdüz tut, ellerinle saçlarını havalandırma...

Saçlarının orijinal halinin dalgası nasıldı? çok kıvırcıksa ilk seferde zaten dümdüz olmaz..fırçayla hafif şekil vermen gerekir..Bir de tabi kuruturken gelişigüzel değil aşağı doğru kurut cnm..Fazla dağıtmadan..Ama parlaması gerekiyor normalde..Neden parlamadı bilemiyorum, balık yardımcı olur heralde o konuda..

Kesinlikle parlaması lazım eğer parlamıyorsa belli ki keratin tutmuyor bu saçı ama nasıl olur?

Sayın balık nerde bu arada?
Dün geldi bir ara, bana iyi dileklerini sundu gitti, küsüm ona:63:

Canım, ben KK 2011 'in enleri yarışmasında en asabi üyeler kategorisinde Kazen'le yarışıyorum senin haberin yok:1::1::1:

merhaba kızlar az önce saçlarımı yıkadım ve kuruttum.ve sonuç harika gerçekten saçlarım dümdüz olmuş:46:yıkarken öyle yumuşacık gelmedi havluyla kurularkende bir fark hissetmedim ve sonra ümidi kesmiştim ve üzgün üzgün saç kurutma makinesiyle saçımı aynaya bakmadan kurutuyordum sonra bir baktımki saçlarım normal fönlü gibi çok şaşırdım gerçekten.hani hafif düzleştirmek gerekiyor deniyordu ya bende ona bile ihtiyaç yok şuan:nazar:size hemen fotoğraf çekmek istedim ama tlfnum arabada kalmış aşağı inip almam lazım.eski halini ona çekmiştim.karşılaştırmak adına ikisinide koymak istiyorum.birazdan inersem yükleyeceğim inmezsemde eşimin tlfunuyla çekip yeni halini koyarım eski halinide daha sonra koyarım.:34:

Çok sevindim güzel olduğuna...Ellerine sağlık canım:nazar::nazar::nazar:

Eki Görüntüle 313383 Eki Görüntüle 313384 bak işte eşimin tlfunuyla çektim.eski hali benim tlfunumda onuda akşam koyarım farkı çok belirgin bir şekilde görebilirsiniz zaten.

Gayet güzel, düz ve parlak... Eline sağlık...

benim niye kargom gelmedi
mesaj bile yok :5::5::5::5:

Eh gelmiştir artık...

Hadi ya kalmamış mı kılıçbalığının elinde hiç.
Bende arkadaşla paylaşcam keratinimi,
yardımsever balığımız:16: ilerleyen zamanlarda bi liste daha yapsa nasıl süper olur,
ama bi daha alım yokmuş:14:

Aslında yılbaşı gelmeden almak lazımdı bir parti daha çünkü zam geliyor, allah bilir ne kadar sormaya korktum... Yani 250 ml 80 lira ok ama fiyat yükslemeye başlarsa evde yapmanın anlamı kalmaz gibi...

Canım bizim ilk başta kendi imkanlarımızla internetten aldığımız ürün ki kullandığımız ürünün alt kalitelisi olanı, acayip yağlı bırakıyordu ve saçta tam olarak emilmemekle birlikte tamamen de kurumuyordu. O yüzden daha önce yapan arkadaşlar böle yağlanma sıkıntısı çektiler, ki ben de çekmiştim :D:D İnanın ilk yapıldığında dahi çıkılacak gibi değildi o ürün, çok şükür bu ürün kalite açısından baya fark yaratmış. Yani anlayacağınız çoookk şanslıyız ki balığımız bu ürüne ulaşmamıza vesile oldu..

Kalite konusunda bende aynı fikirdeyim, ürün çok daha hafif yapılı ve kolay uygulanabilir hale gelmiş... Sevdim...

Aaaa ciddi misinnn?? Bayılırım süprizlere ama ama ama daha önce bahsettiğin şeyse çok da üzülürüm, çünkü zaten bi sürü yorusyosun kendini, bir de o şekilde sıkıntı vermek istemem sana.. Hiç mide kanaması geçirmedim, geçiren bi yakınım da olmadı çok şükür, ama sanıyorum ki yoğun stres ve sıkıntı neden oluyordur.. O yüzden önce şifa, sonra da kolaylıkalr diliyorum sana, strese ve sıkıntıya neden olan ne varsa hayatında ir an önce yoluna girer umarım.. Tabi tamamen fizyolojik de olabilir durum..

Canım ben de denemiştim o tarifi, aynen benim de saçlarımı sertleştirdi, kullanmadım o yüzden fazla.. Demek ki kişiden kişiye değişiyo bu tarifin etkisi.

Bu arada annem bana kil almış, saça çok iyi geliyomuş dedi, uygulayan var mı daha önce, nasıl uygulayacağımı bilemedim bi türlü, doğrudan ılık suyla karıştırıp çamur kıvamında tüm saçıma ve diplerine mi sürmeliyim acaba?

Canım, bahsetttiğim şey tabii ki... Ama yani şu yılbaşı zamanı gülü susuz, seni keratinsiz nasıl bırakayım ki ben şimdi:1::1::1: Kil konusunu ben bir kere denedim, arındırmak işkence gibi oldu o yüzden yapmadım bir daha... Kkontese sormak lazım nasıl yapıyor.

Belki de 2 kapak gliserin fazladır bidahakine 1 kapak denicem o da olmazsa güle güle :) bak bunu senin için buldum ;)

Kil maskesi: Kil hem kuru hem de yağlı saçlar için faydalıdır. Üstelik zahmetsizce uygulanabilecek bir yöntemdir. Kile ılık su ilave edelim. Yaklaşık olarak beş dakika kadar dinlensin. Ardından da saçınıza sürünüz. 15 – 20 dakika kadar saçınızda beklettikten sonra saçınızı bol su ile durulayınız.

2 kapak çok fazla canım, ben şöyle yapıyorum. 1 çay bardağı su+1 kapak gliserin ve toplam 30 damla karışık yağ, duruma göre jojoba, susam, fındık vs

ayy koınulara yetişemedım ne oldu ne bıttı kımın mıdesı rahatsızmış balığım saan mı bişi oldu nolduuu ??:14:

Sorma kuzum geçen hafta aniden başlayan bir mide yanması ve sancısı sonucu hastanelik oldum:14:

ya cok uzgunum gercekten ben forumun hızına yetişemiyorum, ben gelene kadar onlarca sayfa ekleniyor, keratinler de beni beklemiyor tabii ki :S anladıgım kadarıyla o son şişe de gitmiş..

cok heveslendim yorumları, resimleri gordukce ama yapmak kısmet olacak mı bilmiyorum..

Alırız yenisini üzülme...

Kızlar yahu, keratine zam gelmeden acaba bir şişe daha alıp elde tutsam mı? İhtiyacı olan olur mu? Bir anda fiyat 600'den 750 ye falan fırlarsa bu adamlar bize 320 den vermezler artık.

Ayrıca sinamekili kür'e başladım, var mı bana yarenlik edecek bir sinameki kankası?

Son düzenleme:
Kızlar yahu, keratine zam gelmeden acaba bir şişe daha alıp elde tutsam mı? İhtiyacı olan olur mu? Bir anda fiyat 600'den 750 ye falan fırlarsa bu adamlar bize 320 den vermezler artık.

Ayrıca sinamekili kür'e başladım, var mı bana yarenlik edecek bir sinameki kankası?

canım ben hala fırsat bulup da deneyemedim ama böyle bişi olursa sanırım almak isterim :)) sinamekili kürü yapıyorum ben her perşembe 2.yi yaptım en son. devam edicem düzenli bi şekilde.

bi de gliserin bakımına sandalağacı yerine lavanta koymuştm çünkü yoktu. :(

Eki Görüntüle 313383 Eki Görüntüle 313384 bak işte eşimin tlfunuyla çektim.eski hali benim tlfunumda onuda akşam koyarım farkı çok belirgin bir şekilde görebilirsiniz zaten.

çok güzel olmuş canım güle güle kullan

Önce uygula, sonra kestir bazen kestirmeye gerek kalmıyor çünkü...

canım benim de geldi. hem keratinim hem şampuanım..çok teşekkür ederim... saçım çok kötü benim, sağlıklı ama gür kalın telli olduğu için ara makas attırdım, kuaförde güzel bir şey keseceğim deyip tepeme kadar kat atmış.. düzleştirince dümdüz bir saç değil, katlı , ara makasın uzadığı salaş saçlar olacak. hala kestirmeyim mi, önce keratin yapıp ona göre mi karar vereyim?

canım ben hala fırsat bulup da deneyemedim ama böyle bişi olursa sanırım almak isterim :)) sinamekili kürü yapıyorum ben her perşembe 2.yi yaptım en son. devam edicem düzenli bi şekilde.

bi de gliserin bakımına sandalağacı yerine lavanta koymuştm çünkü yoktu. :(

Ben sandalağacının kokusunu sevdiğim için onu koydum yoksa saçlara bir yararı yok esans olarak, lavanta, menekşe vs kullanılabilir kafanıza göre...

Şimdi ben ikinci sinamekiyi sanırım 26 sında yapacağım yağ günü olduğu için, hep bölük pörçük kafama göre yapmıştım bakalım bu sefer tarihlere göre uygulayayım neler olacak... Bu arada saç için sağlam bir vitamin araştırıyorum, seçenekler

Bevitin c+ L Lysin 1000 mg veya direkt florisene alacağım(içinde diğerine ek olarak demir var)... Bunlar saç uzatmak için değil kan değerlerim çok kötü çıktı, eh hipoglisemim var ve karbonhidrattan uzak durduğum için bazı vitaminlerin eksikliği normal onları kapatmak lazım. Vitaminler eksik oluncada saçlara yansıyor elbette... Bir taraftan uzatmaya çalışırken diğer taraftan vitaminle desteklemek gerek...

Sizin saç için kullandığınız veya önerebileceğiniz bir vitamin var mı? Zaten doktora danışacağım ama en azından bilinçli olarak gideyim diyorum...

çok güzel olmuş canım güle güle kullan

canım benim de geldi. hem keratinim hem şampuanım..çok teşekkür ederim... saçım çok kötü benim, sağlıklı ama gür kalın telli olduğu için ara makas attırdım, kuaförde güzel bir şey keseceğim deyip tepeme kadar kat atmış.. düzleştirince dümdüz bir saç değil, katlı , ara makasın uzadığı salaş saçlar olacak. hala kestirmeyim mi, önce keratin yapıp ona göre mi karar vereyim?

Ara makas varsa işler yaş, kestir gitsin... Bir dahada ara makas, ustura vs kullandırtma saçlarına...

hahaha bende başladım.kafamda boneyle oturuyorum :)))

balığım ben saçımı ara makas olmadan kestıremem o benım yaşam kaynağım ara makas olmazsa asla baş ağrısından duramam ben.... senın saçın az dıye bılmıyosun gür saçla yaşamak ne demek.... :37:
tek dikkat edılmesı gereken şey makası dipten vurmayacak ustura işlemınde bazı saçlar küsüp uzamıyo ama ona şahidim... uzun ve gür saçlarda kullanılabılır bence özellıkle önlerın kesımınde tarz duruyor...:nazar:

Canım, bahsetttiğim şey tabii ki... Ama yani şu yılbaşı zamanı gülü susuz, seni keratinsiz nasıl bırakayım ki ben şimdi:1::1::1: Kil konusunu ben bir kere denedim, arındırmak işkence gibi oldu o yüzden yapmadım bir daha... Kkontese sormak lazım nasıl yapıyor.

Ahh canım benim yaa, o hasta halinle onları da mı düşündün, yerim ben seni, bir de asabilik kategorisinde Kazen'le yarışıyorum diyorsun, asabiyetine bir kez tanık oldum bana karşı, ki orda da yerden göğe kadar haklıydın :)
Kili arındırma konusunda ben de tereddütlüydüm aslında, en iyisi sadece yüzüm için kullanayım ben o kili :D

O kürü ben de uygulamayı istiyorum ama malzemeleri burda bulabilir miyim bilemiyorum :S Bi saha araştırması yapmam lazım. Sanımrım sinameki ve bimeks ampul gerekiyo sadece de mi?

hahaha bende başladım.kafamda boneyle oturuyorum :)))

:46::46::46:

balığım ben saçımı ara makas olmadan kestıremem o benım yaşam kaynağım ara makas olmazsa asla baş ağrısından duramam ben.... senın saçın az dıye bılmıyosun gür saçla yaşamak ne demek.... :37:
tek dikkat edılmesı gereken şey makası dipten vurmayacak ustura işlemınde bazı saçlar küsüp uzamıyo ama ona şahidim... uzun ve gür saçlarda kullanılabılır bence özellıkle önlerın kesımınde tarz duruyor...:nazar:

Tatlım, saçlarımın eski halini bilmiyorsunuz siz en sonunda bir foto koyduracaksınız bana hepinize kal gelecek... Döküldü saçlarım bebeğim, toparlanması zaman alır en az 2-3 sene daha var eski gürlüğüne ulaşması için ama benm saçlarım ince telli avantajım buydu o yüzden hiç kabarık durmazdı saçlarım...Yinede ben hiç bir şekilde tavsiye etmiyorum ara makas, ustura vs leri...Bu arada posta girişin dolu...

Ahh canım benim yaa, o hasta halinle onları da mı düşündün, yerim ben seni, bir de asabilik kategorisinde Kazen'le yarışıyorum diyorsun, asabiyetine bir kez tanık oldum bana karşı, ki orda da yerden göğe kadar haklıydın :)
Kili arındırma konusunda ben de tereddütlüydüm aslında, en iyisi sadece yüzüm için kullanayım ben o kili :D

O kürü ben de uygulamayı istiyorum ama malzemeleri burda bulabilir miyim bilemiyorum :S Bi saha araştırması yapmam lazım. Sanımrım sinameki ve bimeks ampul gerekiyo sadece de mi?

:1::1::1:
Mazeretim var asabiyim ben... Yani belli etmiyorda değilim hani, birde özellikle kan şekerim düştüğünde iyice aksi oluyorum, zaten sırf bu yüzden evde kalacağım kesin :1::1::1:

Hoş aynı soruların tekrar, tekrar, tekrar gelmesine zaten en munis insan bile sonunda dayanamaz patlar ama neyse...

İstersen bir dene kil konusunu, eğer sevmezsen bir daha yapmazsın...

Sinamekiyi çok rahat bulursun, aktarda vardır zaten çokda ucuz, birde tatlı badem yağı ile bemiks aldın mı tamamdır. Bulamzsan en kötü göndeririz burdan...

Son düzenleme:
:46::46::46:

Tatlım, saçlarımın eski halini bilmiyorsunuz siz en sonunda bir foto koyduracaksınız bana hepinize kal gelecek... Döküldü saçlarım bebeğim, toparlanması zaman alır en az 2-3 sene daha var eski gürlüğüne ulaşması için ama benm saçlarım ince telli avantajım buydu o yüzden hiç kabarık durmazdı saçlarım...Yinede ben hiç bir şekilde tavsiye etmiyorum ara makas, ustura vs leri...Bu arada posta girişin dolu...

:1::1::1:
Mazeretim var asabiyim ben... Yani belli etmiyorda değilim hani, birde özellikle kan şekerim düştüğünde iyice aksi oluyorum, zaten sırf bu yüzden evde kalacağım kesin :1::1::1:

Hoş aynı soruların tekrar, tekrar, tekrar gelmesine zaten en munis insan bile sonunda dayanamaz patlar ama neyse...

İstersen bir dene kil konusunu, eğer sevmezsen bir daha yapmazsın...

Sinamekiyi çok rahat bulursun, aktarda vardır zaten çokda ucuz, birde tatlı badem yağı ile bemiks aldın mı tamamdır. Bulamzsan en kötü göndeririz burdan...

Ustura ve ara makası konusunda ben de hemfikirim, saç katili resmen, benim de saçlarım çok gür ve kalın telli, ama ustura ya da ara makası kullanıldığında resmen küsüyor saçlarım, onun yerine makasla kat attırılabilir mesela, Ankara'daki kuaförümde o şekilde yaptırıyordum ben gayet de güzel oluyordu.

Kil konusunu enerjimin yüksek olduğu ve yorgun olmadığım bir zaman denerim inşallah. Çünkü baya yoracak gibi görünüyor.
Canım bulunduğum yerde aktar dahi yok inanır mısın? Ama bazı marketlerin açık baharat kısımları var, oralarda bulabilir miyim bilemiyorum, eğer bulursam ben de başlıcam ve tarihlere göre ayarlamaya çalışıcam bakalım. Sonuçları da paylaşırım :D

Ustura ve ara makası konusunda ben de hemfikirim, saç katili resmen, benim de saçlarım çok gür ve kalın telli, ama ustura ya da ara makası kullanıldığında resmen küsüyor saçlarım, onun yerine makasla kat attırılabilir mesela, Ankara'daki kuaförümde o şekilde yaptırıyordum ben gayet de güzel oluyordu.

Kil konusunu enerjimin yüksek olduğu ve yorgun olmadığım bir zaman denerim inşallah. Çünkü baya yoracak gibi görünüyor.
Canım bulunduğum yerde aktar dahi yok inanır mısın? Ama bazı marketlerin açık baharat kısımları var, oralarda bulabilir miyim bilemiyorum, eğer bulursam ben de başlıcam ve tarihlere göre ayarlamaya çalışıcam bakalım. Sonuçları da paylaşırım :D

Canım muhakkak vardır, yani zor bir baharat değil çünkü, bulamazsan haber ver...

Back