• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi evde ayakkabı giydiriyormusunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

eftelyasu

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2008
2.171
1
356
44
Diğer
bebeklerinize evde ayakkabı giydiriyormusunuz, dün derya baykal ın proğramında giydirilmemeli diyordu

hangisini ev ayakkabılarını mı yoksa dışarıda giydiklerini mi?bende yeni ayakkabı aldım ev için kış geliyorya.ama gündeilk giydiğiylede dolaşıyor evde sıpa.

bende tv yi zaplarken duydum iizleyen yada bilgisi olan varsa diye sordum dün Derya Baykal ın proğramında

ayaklarından çok gaz alıyor kuzum benim.kalın çorap giydiriyorum zaten kilotlu çorabada başladık biz.
onun haricinde yürütece koyduysam mutlaka giydiriyorum ev ayakkabılarından birini yada ev ayaklı patiklerinden birini..

bende hiç giydirmedim çıplak ayakla yürümesi daha iyi dr. ların tansiyesi ama soğuklarda carık gibi çoraplar var onlardan giyidiriyorum

evde ayakkabı hiç giydirmedim, bu kış için ev ayakkabısı aldım bilmiyorum eğer rahat edemezse giydirmem zira bizim kız şu an çorap bile istemiyor çıkarıyor

Yeni ayaklanmaya başlayan çocuklar için genel bir eğilim vardır , ortopedik ayakkabı giydirmek ister anneler ... ben de aynı düşüncedeydim oğlum ayaklandığında ayakları düzgün şekillensin diye. O dönemde dr. umuza danışmıştım bu konuyu ve aldığım cevap doğru olanın giydirmemek olduğunu söylemişti , çıplak ayak veya kaydırmaz tabanlı çorap ile ayaklanıp yürümeli demişti bu şekilde ayakta doğru yapılanma oluyormuş . Sanırım bahsedilen bu idi.

Kış için tabanı yumuşak olan patiklerden ve altı kaydırmaz ve ekstra kalın çoraplar var onlardan alıp kullanıyordum ben , altı sert olanlardan denedim ve hemen vazgeçtim . Artık normal terlik kullanıyor :)

benim kızım 15 aylık bende hep yalın ayak olması gerktğini kaslarının gelişmesi için sert tabanlı ayakkabı gıymemesi gerktiğini duymustum kızıma dısarıda gıymesı ıcın ayakkabı alacaktık cıhıcco da bakrken oradakıı satıcı kız ıste nıye gıydırmısyounuz bize gelen musterıler bıze hep cıfter cıfter alıyor ıste ozel taban falan dıye 125 ytl ye 2-3 ay gıyecegı ayakkabıyı aldırdı resmen hemde ayakkabı yazlık gıbı nolcak cocuk camuramı basıyo sankı dıye verdı gazı verdı gazı eşim almayalım dedi ama ben kıyamadım aldık...
ama yalın ayak bastıgında daha rahat yuruyo ya oyle alıstıgı ıcın bılmıyorum artık yada ayakkabı rahat degıl cook pışmanım sakın satıcıların gazına gelmeyın ben gıbı ....

benim kızım 15 aylık bende hep yalın ayak olması gerktğini kaslarının gelişmesi için sert tabanlı ayakkabı gıymemesi gerktiğini duymustum kızıma dısarıda gıymesı ıcın ayakkabı alacaktık cıhıcco da bakrken oradakıı satıcı kız ıste nıye gıydırmısyounuz bize gelen musterıler bıze hep cıfter cıfter alıyor ıste ozel taban falan dıye 125 ytl ye 2-3 ay gıyecegı ayakkabıyı aldırdı resmen hemde ayakkabı yazlık gıbı nolcak cocuk camuramı basıyo sankı dıye verdı gazı verdı gazı eşim almayalım dedi ama ben kıyamadım aldık...
ama yalın ayak bastıgında daha rahat yuruyo ya oyle alıstıgı ıcın bılmıyorum artık yada ayakkabı rahat degıl cook pışmanım sakın satıcıların gazına gelmeyın ben gıbı ....

Yakın zamanda aldıysanız , faturası duruyorsa ve kullanmadıysanız değiştirin bence başka bir ürün ile , bir başka mağazasına gidip hediye geldi beğenmedik vb. deyip rahatlıkla değiştirebilirsiniz.

Yakın zamanda aldıysanız , faturası duruyorsa ve kullanmadıysanız değiştirin bence başka bir ürün ile , bir başka mağazasına gidip hediye geldi beğenmedik vb. deyip rahatlıkla değiştirebilirsiniz.

canım faturası duruyor ama kullandık malasef teşekkür ederim canım

Sadece kışın giydiriyorum. Sadece çorap korumuyor. Ama tabanı olan bir ev ayakkabısı tercih edin derim. Büyüklerin giydiği hayvancıklı terlikler oluyor ya onlardan almayın ayak şeklini bozuyor.

Back