evde abdest alındığı için lavabonun önünü hep ıslak.fikri olan varmı

sukut

oğlum olsun istiyorum İNŞ
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
841
33
118
İzmir
arkadaşlar havu değiştirmeye yetişemiyorum gene hani benim evimde eşimle benim sadece ama ne zaman kayınvalideme yada ablama gitsem abdest haricinde elimi yıkasam çoraplarım ıslanıyo sinir oluorum.misafirlerinde öyle.sürekli havlu değiştirmek çözüm olmuyor abdest alındıktan sonra ıslanıyo.herkes aynı saatte abdest almıyor.nasıl bi yöntemle dur desem bi soruna bilemiyorum.sizin uyguladığınız bir çözüm yada fikriniz varmı

Bazı insanlar çok sulu alıyolar abdesti,haklısın arkadaşım,tüm banyo ıslanıyo,

Ben banyoya klasik paspas ve klozet takımlarından almıyorum be sebeple,ıslanınca kötü kokuyo,rutubetli gibi,

Mopak aldım,hani pazarlarda marketlerde falan satılıyo,plastik gibi delikli paspas kesip istediğin uzunlukta alabiliyosun,

Onlardan koyunca altı ıslanıyo ama pek belli olmuyo zeminin ıslandığı,

Bi al dene istersen,altına bir de ayak havlusu koyarsın,o seni baya bi idare eder havlu değiştirmeye gerek kalmadan...

Yardımcı olabilmişimdir umarım...

lavabo derken el yıkadığımız yer yani öle mi? eğer doğru anlamışsam bence zaten abdest lavaboda değil küvet te alınmalı onun önüne bir ayak havlusu konulur el havlusu da zaten var hatta abdest alan kişi için genç yaşlılık durumuna göre plastik bi taburede konulabilir yani ailemin evinde de alınır abdest yani aile büyükleri gelir misafirliğe yine aynı şekilde olur öle yerlerin ıslandığı falan olmadı hiç. gerçi insanla da alakalı biraz bu durum abdest alırken yani kendini temizlerken etrafı da pisletmemelisin bu biraz namaz kılıp seccadeyi yerde bırakıp kalkmak gibi bişey. bence sende sürekli güzel geniş bir ayak havlusu bulundur banyonda sorun olmaz sanırım

evet azul çok mantıklııı havlu koyarsak altına hem kaymazda...
peki ıslaklık hemen gidiyomu.mesela herhangi biri el yıkamaya giderse ayaklarını gene ıslanırmı

evimde küvet yok.duşa kabinimde yüksek kimse orda almaz.bende istemem orda bir sürü banyo malz.var mahrem gibi geliyo
ama sizinkide değişik bi sistemmiş güzel olur.misafirler alınmazsa tabi

ayak havlusu en iyisi şöyle kalın paspas gibi olanları var bide biz lavaboyu yüksek yaptırdık normalde 70 80 cm falanmış biz 90 yaptırdık kimse ayağını kaldıramıyor :) yanında mis gibi duşakabin var temiz kullanması rahat güzel şampuanlar var sadece duş içinde görünen .önünde de havlu.

evimde küvet yok.duşa kabinimde yüksek kimse orda almaz.bende istemem orda bir sürü banyo malz.var mahrem gibi geliyo
ama sizinkide değişik bi sistemmiş güzel olur.misafirler alınmazsa tabi

canım küvet derken genel bi isim olarak kullandım onu benimde duşakabin evim ayrıca şimdiye kadar küvettten yüksek bi duşakabin görmedim hiç ya tam yerden olur duşakabinler yada en fazla bi insanın diz boyunda olurlar küvetlerde aynı bu boydadır zaten. mahrem olayına gelince tabi o senin kendi görüşün olabilir ben şampuan ve kremden başka bişey bırakmam zaten hiç orda. misafirlere de ayıp olmaz bence hiç canım niye olsun ki el yüz yıkanan ağız temizlenilen yerde abdest alırken ayak yıkamak daha ayıp bence

evet azul çok mantıklııı havlu koyarsak altına hem kaymazda...
peki ıslaklık hemen gidiyomu.mesela herhangi biri el yıkamaya giderse ayaklarını gene ıslanırmı

Ben genelde banyoda terlik kullanırım,yerler kuru bile olsa terliksiz girmem banyoya,alışkanlık işte,

Ama eşim bazen terliksiz öyle paspasın üzerinde durup ellerini falan yıkar,çok da ıslanmaz ayakları,yani su paspasın altına gittiği için

çok fazla sorun olmuyo,

Son düzenleyen: Moderatör:
biz namaz kılmıyoruz.ama abdest almamız gereken durumlarda ve kayınvalidemler geldiğinde ben lavabonun önüne ayak havlusu koyuyorum.ayak indirildiğpinde onun üstüne basılmış oluyor. ve ıslanmıyor. hiç sevmek su damlamış yeri
ne banyoda ne evin içinde.hemen silerim

evet plastik paspaslar çok mantıklı ama onlar da bazen kayabiliyor dikkat etmek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…