Hayvanlar eğer etçilse vegan beslenmesi doğru değil, onların fikrini alamayacağınıza göre, beslenme tercihlerini kendimizce şekillendirmemiz, kendi gıda seçimlerimizi dayatmamızda bir nevi baskı ve eziyettir.
Etçil bir hayvan zaten doğası gereği et yemeden duramıyor, 4 aylık bir köpeğim var ne zaman dışarı çıksak ve sahilde balık kokusu alsa hayvan çıldırıyor, içgüdüsel olarak kokusunu aldığı balığı yemek istiyor, evet tamam pilavda yiyor ama etli denen hazır mamaların içindeki et esansı bile onun et yemeği isteğini bastırmıyor, zaten hazır mamaları da sevmedi yemiyor, varsa yoksa et.
Et yemesi ve mutlaka et tüketmesi için biz zorlamadık onu, yemek tercihini kendi yaptı sebebi belli köpekler etçildir ve et yemek isterler.
Ayrıca Veganlara saygı duyuyorum lakin izguben'in bitkilerle ilgili Söylediklerine de katılmadan edemeyeceğim, can'sa bitkilerde canlıdır.
Ve aynı şekilde Nickim'e de Katılıyorum, hayvanları severim ama vegan olamam çünkü et bir yana, süt, yumurta, yoğurt gibi Hayvansal gıdaları tüketmeyi seviyorum ama gün görmeyen kapalı alanlarda her dakika yumurtlatılmasına, yumurtadan çıktıktan 25-30 gün sonra tavuk olan yani aslında tavuk değilde farklı bir organizma yaratılmasına, memelerine makine bağlanıp dakika başı sağılan, süt üretsin çabuk gelişsin diye hormon verilen zavallı inekçiklere karşı çıkmak gerektiğini düşünüyorum.