Evcil kedi-köpeklerin vegan beslenmesi doğru mu?

Bir kere alışınca mama dışında istiyorlar sürekli. Benimkiler şimdi yoğurtsuz yüzüne bile bakmıyorlar ne koyarsam koyayim önlerine. :)

Birde en son 1o1 marketten aldığım çiğ kıyma ama köfte şeklinde eti pişirip köpeğime verdim ama köpeğim kokladı,kokladı o ne olduğuna karar veremedi ve yemedi tabi o yemeyince ben niye yiyim dedim direk çöpe attım demek ki içinde et yok et olarak bize satıklarında kimbilir ne o? En iyi kalite kontrol benim köpeğimin damak ve burun kokusu o yemiyorsa ben hiç yemem ,bu kadar , üreticiler bizi aldatmaya devam ediyor dikkatli olun

Pandalari ornek gosterirler. Bambu yiyorlar diye :)

İneklerden süt sağmayı işkence olarak görmüyor veganlar.
İneklerin devamlı süt verebilmesi için metal borularla suni olarak döllenmesi, devamlı hamile bırakılmaları ve bu sebeple ömürlerinin kısalmasını işkence olarak görüyorlar ki çokta haklılar.

Ayrıca evde evcil hayvan beslemek onları doğasından koparmak olmuyor. Dışarıda onların doğasına uygun bir hayat yok. Asfaltta yürümek, çöplerde yiyecek aramak, arabaların altında kalarak ölmek onların doğası değil. Dolayısıyla eve almak onların doğasına aykırı değil, keşke hepsinin bir evi olabilse.

Evcillerin vegan beslenmesine gelecek olursam da;
Elimden olsa barfla beslerim çünkü en cok ondan keyif alacaklarını biliyorum. Ama şartlarım gereği mama ve bazen kendi yediklerimle besliyorum.

Doğru değil hiçte doğal olmayan bir beslenme türü , veganlar yırtına dursunlar , insanoğlu 1.750.000 yıl önce de et yiyordu şimdi de yemeye devam edecek , hayvanlarda yiyecek, bi kaç veganla sohpetim oldu , yediğiniz bitgilerin de canı var dedim terbiyesizce saldırdılar

doğada güçlü olan güçsüz olanı sömürür.insan da doğanın parçası. vegan kendini erdemli, muhteşem bir varlık olarak görmek istiyorsa kendi bileceği iş. kendi bedeni üzerinde tahakküm hakkına sahip ama evcil hayvan veya bebeği tahıl ve sebzeyle beslemek?
evet bebeğini vegan besleyen insan gördüm.

tahıl etten milyon kez zararlıdır. etten milyon yıl sonra insan besini olmuştur.insanın beyin gelişimi bile et yemesiyle doğru orantılı. göz şekli,selülozu sindirememesi vs. mamayla beslenen hayvanlarda şeker,obezite bilimum otoimmün hastalık kat kat fazla oluyor.

ve sen kendi malınmış gibi bir canlıya doğası olmayan bir beslenme düzeni dayatıyorsun ve çok erdemli bir iş yapmış oluyorsun. evet kapital üretim tesisi,hayvan deneyi,pet shop bunlara karşı olmak tabi ki bireysel vicdanında güzel.ama hiçbir canlıya bunu dayatamazsın.

onun dışında evcil hayvan insan eliyle üretildiği için doğası yok. zaten baştan üretilmesi hata. ama şu durumda en uygun yer evde beslemek. yani evcil hayvanı doğadan koparmak yanlış bi mantık.

malesef hayvanlara çok eziyet ediyoruz.
ama bunun çözümü veganlık değil, hayvanlara da insanlar gibi haklar sağlayarak yapılır.
küçücük kafeslerde ömrünü yumurtlayarak ve kesilerek geçiren tavuklar, hayatı boyunca çimen görmemiş her gün makinelerle kurutulana kadar sağılan inekler, postu için tam olmeden acı cektirilen hayvanlar. ben malesef vegan olamam sütsüz bir hayat düşünemem. ancak olanlara da bunu başarabildikleri ve bencil olmadıkları için saygı duyarım.
koylerde daga bayıra otlamaya gidip buzagısından artan sütün sağılmasına zaten ineğin bir şikayeti olmaz. ya da keyifli keyifli dolaşıp solucan bocek avlayıp günde bir kez kendi keyfine göre yumurtlayan tavugun da bir şikayeti yok ama fabrikasyon çifliklerde hayvanlara eziyetin sınırı yok, onlar için çok üzülüyorum
ancak ev hayvanlarını vegan beslemenin doğru oldugunu düşünmüyorum.
bu da bir çeşit hayvana eziyet etmektir çünkü.

Hayvanlar eğer etçilse vegan beslenmesi doğru değil, onların fikrini alamayacağınıza göre, beslenme tercihlerini kendimizce şekillendirmemiz, kendi gıda seçimlerimizi dayatmamızda bir nevi baskı ve eziyettir.

Etçil bir hayvan zaten doğası gereği et yemeden duramıyor, 4 aylık bir köpeğim var ne zaman dışarı çıksak ve sahilde balık kokusu alsa hayvan çıldırıyor, içgüdüsel olarak kokusunu aldığı balığı yemek istiyor, evet tamam pilavda yiyor ama etli denen hazır mamaların içindeki et esansı bile onun et yemeği isteğini bastırmıyor, zaten hazır mamaları da sevmedi yemiyor, varsa yoksa et.

Et yemesi ve mutlaka et tüketmesi için biz zorlamadık onu, yemek tercihini kendi yaptı sebebi belli köpekler etçildir ve et yemek isterler.

Ayrıca Veganlara saygı duyuyorum lakin izguben'in bitkilerle ilgili Söylediklerine de katılmadan edemeyeceğim, can'sa bitkilerde canlıdır.

Ve aynı şekilde Nickim'e de Katılıyorum, hayvanları severim ama vegan olamam çünkü et bir yana, süt, yumurta, yoğurt gibi Hayvansal gıdaları tüketmeyi seviyorum ama gün görmeyen kapalı alanlarda her dakika yumurtlatılmasına, yumurtadan çıktıktan 25-30 gün sonra tavuk olan yani aslında tavuk değilde farklı bir organizma yaratılmasına, memelerine makine bağlanıp dakika başı sağılan, süt üretsin çabuk gelişsin diye hormon verilen zavallı inekçiklere karşı çıkmak gerektiğini düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…