Ev yüzünden depresyona girmek üzereyim...

sukutuhayalben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2009
307
4
96
Ankara
Çok kötüyüm ya,6 senedir babamın memleketteki evinde oturuyoruz,2 katlı orman içinde denize yakın,yeri enfes...Ama babam burayı yazlık diye planladı ve 20 sene önce yapılmış bir ev...6 sene boyunca ha taşındık,ha gittik...Oğlum okula başladı,öğretmeni çok iyi,eşimin çalıştığı ilçede bir apartmana taşınacaktık ama,öğretmenimiz harika,bir daha bulunmayacak kadar değerli biri.Biz de kalmaya karar verdik

Ama artık evde oturulacak hal yok,burası rize,tahtalar çürümüş,tuvalet-banyo berbat,alt katta amcamlar var,sadece yazın geliyorlar.Oturuyoruz madem yaptıralım,insan gibi yaşayalım dedik...Giriştik,kış günü mecbur,çünkü amcam titiz insan,onlar burdayken bir dolu sorun olacak
neyse bunaldığım konu şu ki,kızlar,evin duvarları dahil herşeyi değişiyor:(
evin içinde ustalar el arabasıyla kum taşıyor:(
şu anda banyonun duvarları kırılıyo....
ya zaten 6 senenin pisliğinin verdiği bunalım var:(bir de şimdi ben bu inşaat işinin içinden nasıl çıkarım korkusu başladı:(
2 çocuk,ev inşaat...çıldırmak üzereyim,sonucu düşüneyim diyorum ama,böyle giderse sonucu görmem ben akıl hastanesinde olurum büyük ihtimal.
eşim zaten borç bi yandan evin bu hali bi yandan bunaldı,bunalttıkça benle uğraşıyo
neden yazdım bilmiyorum ki:(
dertleşeyim istedim işte,moral bulayımmm
offfffffffffffffff

içinde otururken mı ınsaat basladı pek anlamadım eğer oyleyse allah yardımcınız olsun cunku zor oluyor.tabı işin maddi tarafı daha kotu artık lüksünüze olan herseyı unutup dişinizi sıkacaksınız oyle gorunuyor.bide ev sizin olcaksa ilelebet borçla da olsa değer bence biraz sabır......

evet içinde oturuyoruz,herşey ayakta,ben nasıl başa çıkarım :(bunalıyorum inan
ev bizim olacak,zaten babam gelemiyor ki buraya bana verdi evi
ama dedim ya,boğuluyorum,evde adamlar,heryer birbirine girmiş...
Sağol canım desteğin için,Allah razı olsun

nerde burası merakımı bağışla sen orda mutluysan katlanıcan sanırım.cabuk bıter ınşallah bıttıkten sonra temızlemesı kolayda o adamlar evin içindeyken zor oluyor.bir yerlere falan gitsen diycem ama oğlunun okulu var demı.sen bol bol ustalara dua et cabuk bıtırsınler

ev tamir olana kadar başka bir eve çıksanız olmaz mı?

temizlerkende yardımcı tutabilirsinizbilmiyorumkismile

Başka bir yere çıkma ihtimalim yok ki...nereye gideyim:(evde durmak zorundayım,yardımcı bulabilsem tutarım ama:(burası rizenin fındıklı ilçesi,şimdi çay zamanı,yardımcı bulabileceğimi sanmıyorum,herkes bahçesine çayına gitti,çoğu da yarıcı işte,çay topluyor.

Ağlayasım var şu anda
nerde burası merakımı bağışla sen orda mutluysan katlanıcan sanırım.cabuk bıter ınşallah bıttıkten sonra temızlemesı kolayda o adamlar evin içindeyken zor oluyor.bir yerlere falan gitsen diycem ama oğlunun okulu var demı.sen bol bol ustalara dua et cabuk bıtırsınler

burası Rizenin bir sahil kasabası canım,cennet gibi bir yer...
Ama şu an hiçbişe görmüyor gözüm ya:(
keşke gidecek bir yer olsa,amcamın evi alt katta ama ,imkansız orda kalamam,sonra bir de yengemle uğraşamam:(
çocukları nerde yatırayım,nasıl ısıtayım,burası hala soğuk:(ev sobalı,kalorifer döşenecek daha
Allah büyük ne diyeyim...
İlginiz için teşekkür ederim,yazınca sizler de böyle ilgilenince biraz rahatladım...

Ya ne kadar zormuş meğer,keşke taşınsaydık,girişmeseydik hiç...O zaman da ev çürüyüp gidecekti...

sabret canım,bittikten sonra ne kadar güzel olacağını düşün...ustalar gittikten sonra temizlik zaten bişekilde halledilir...bir odanı güzelce temizlersin çocukların sıcacık orda otururken ,sende diğer odaları temizlersin...sabırr :)

Canım o işe bir kere de ben girişmiştim, ne kadar zor bilirim.
Sen iş bitene kadar kapa gözünü, başka çaren yok, sıkma kendini o kadar.
Biz eşyaları odanın ortasına yığıp üzerlerine naylon örtmüştük.
Tabii o da bi yere kadar çözüm, her şey batıyo yine de ister istemez.
Ama inan bana değiyor bu eziyete, tertemiz çıkınca evin çıkartırsın tadını.
Güle güle otur bu arada.

Tek tek yaptırsaydınız ya..
Bir seferde tüm ev inşaat alanına dönünce zor olur tabii..
Banyo, mutfak tek tek..
Zor tabii böyle ama başlamışsınız artık.
Ucunda ölüm yok.
Elbet bitecek.
Allah kolaylık versin.

Ya ben burayı bu yüzden çok seviyorum...

Ne harika insanlarsınız,ne güzel moral veriyorsunuz...
Allah razı olsun hepinizden,güzel gönlünüz hep gülsün
ınşallah dediğiniz gibi keyfi de nasip olur...6 senelik çilesinden sonra bu evin........

Back