Bebek Beslenmesi ev yapm yogurtmu hazır bebek yogurdumu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kocayanak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2009
194
1
96
48
Ankara
bu mesele kafamı çok meşkül ediyo bebegim 5 aylık emiyo sadece ama ilerisi için hangi yogur saglıklı kafa patlatıyorum ilk tecrubem deyıl ama yeni nesil anneler bi deyişik kafamı her konuda karıştırıyolar dogru bildiklerimden bile şüpelenir oldum şimdi herşey çok farklı yani

dun ılk defa yoğurt yaptım ben evde çok da guzel tuttu.gunluk sutle yaptım ben.sonuçta diğerlerinin içinde raf ömru için ılla kı katkılı şeyler var bence.

Bence de kesinlikle ev yoğurdu. Her ne kadar bebek yoğurdu da deseler uzun süre dayanması için katkı mutlaka vardır.. Hem evde kendi yaptığın gibisi var mı... Hemde çok basit evde yoğrt yapmak yoğurt makineleri var ama evde o kadar basit bir yapımı varken ona verilen paraya yazık. Günlük şişe sütlerden almak koşuluyla bir kilo sütü parmağının dayanabileeği kadar sıcaklıkla ısıt. ıçine iki yemek kaşığı kadar yoğurt akle ve karıştır. Sonra aynı tencerede kapağını kapat ve battaniye gibi kalın şeylere sarıp bir gün en az bekler süper oluyor. Annem hep öyle yapardı bende hamileyken de , bebeğime ek besine geçtiğimde de öle yapacağım...

kesinlikle ev yoğurdu derim
benim bebeğim hazır hiç bir yoğurdu yemiyor ayrıca alışma meselesi galiba
günlük sütle mayalayabilirsin yoğurdunu sütü parmagının dayanacagı sıcaklıkta ısıtıp mayasını ekleyip 4 saat iyice sarılı bir şekilde bekletirsen harika yoğurdun olur...

yalnız arkadaşlar bende şunu merak ediyorum
sütçüden süt almadım hiç düşünmüyorumda
günlük süt olayı iyi fikir fakat
neyle hangi yoğurtla mayalayacaksınız bu sütü sonuçta oda marketten hazır yoğurt olmayacakmı :uhm:
bu benim kafama hep takılmıştır

baby mıx yiyor kızım memnunuzz..
sütlerinde pek sağlıklı old. söylenemez...

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ahmet Aydın söylesin “Süt
sağlıklı bir içecekken, raf ömrünü uzatmak için pastörizasyon, yüksek
ısı uygulaması (UHT) ve homojenizasyonla çok zararlı bir ürün haline
getiriliyor. Bu işlemlerle sütün içindeki tüm bakterileri öldürülüyor.
Pastörizasyon, sütün vitamin ve mineralle zenginleşmesini engelliyor,
sindirim enzimlerini tahrip ediyor, tahrip olan ve sindirilmeyen
protein parçacıkları, bağırsaktan kanımıza geçiyor, vücut da bunları
düşman olarak algılıyor ve bağışıklık sistemini tahrip ediyor. ınsan
vücudu tahrip oluyor ve alerjik hastalıklara, bağışıklık sistemi
hastalıklarına, romatizmal hastalıklara neden oluyor. Çocuklarda
görülen kronik orta kulak iltihabının altında da süt kullanımı
vardır…”.

Mümkünse siz yapın. Her öğünde 1 su bardağı mayalamak çok kolay oluyor. Bulursanız organik bir ürünle yapın derim. Analı babalı büyüsün hep sizi mutlu etsin işallah.

ben önceleri hazır sütle mayalıyordum.ama kıvamı hiç tutmuyordu.kaşığa gelince uzuyordu.ama doktorum günlük süt kullan dedikten sonra günlük alıyorum sütü.bizim buralarda inekleri olan bi sürü amca var her gün taze taze getiriyolar kuzuma.bende kaloriferin üztünde mayalıyorum.kıvamı harika oluyor.

canım nasıl oluyor kaloriferin üstünde anlatsana..neyin içine mayalıyon...ve nasıl mayayla..hazır yoğurtmu..

küçük prselen kaplarda mayalıyorum.sütü önce kaynatıp ılıtıyorum.serçe parmağını süte sokup 7 ye kadar say eğer parmağın yanmazsa süt mayalanıcak kıvamdadır.yoğurdunu katıp kapağını kapatıyorum.kaloriferin üzerinde olduğu içinde hiç bi şeye sarmıyorum.5 saat sonra mükemmel bir yoğurt çıkıyor karşına.hem sert hem de tatlı.kalorifer benim yoğurt yapma makinam oldu artık.sositososito. bi dene istersen.

ben hiç kızıma hazır yoğurt vermedim önceleri annem mayalaıyordu küçük kavonoza
bende yaptım bikaçkere çok güzel tuttu normal kutu sütüyle yapıyorum sütçüden aldığım
süt temizmi değilmi güvenememoyüzden uht sütle yapıyorum çok yapıyorum hem biz hem kızımız yiyor
yaptığım yoğurt bitmesine yakın mayalık ayırıyorum ayırdığım yoğurtla yenisini yapıyorum çokda güzel oluyor hazır yoğurttan daha lezzetli danone sütten daha iyi tutuyor

canım ben ev yoğurdu yapıyorum keçi sütü yada günlük pastorize sütten bebeğim severek yiyor taş gibi oluyor yoğurt makinasında yapıyorum

Piyasada satılan yoğurt yapma makinalarından kullanan var mı? Benim oğlum 2 aylık. 4 ay sonra çalışmaya başlayacağım hem yoğurt yapmaya pek zamanım olmayacak hem de yapsam bile becerebileceğimi sanmıyorum:) Bu makinalar iyi mi gerçekten? Kullanımı kolay mı? Arzum'un falan var sanırım.

bende pastorize inek sütüyle yapıyorum iki günlük küçük bir kavanzoda .. ama bzende babymix alıyorum.. günlük şişe süt kaldımıki??

keçi sütünden yapılırmı.. dün markette gördüm.. alıyımmi almıyımmi dedim almadım.. alsam bebeğime zararı olurmu.. bebeğim 7 ayını doldurcak yakında..

ben ilk zamanlar günlük yapıyordum ama sütaşın ürünlerine güvendiğimden artık,ya babymix yada meyveli yoğurdundan yiyoruz :)

hazırlardan aldım ama yoğurt gıdasını alması için değil değişiklik olsun diye meyveli olanlardan evde de yoğurdumuz var yapıyorum 2 gün 3 gün bekledimi bişey olmuyor yediriyorum ..süt seçimim ise pınar süt alıyoruz yoğurdu ise annemelr alıyorlar inek sütü ondan yapıyorlar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…