- 9 Ekim 2012
- 1.853
- 5
Canlarımm öncelikle herkese Merhaba... Bi kaç ay önce televizyonda kanallar arası gezerken bi program gördüm ve dikkatimi çekti, Pervin Budak konuktu.. hem roll-on hemde ruj yapmıştı .. (kendi de kullanıyormuş) Ben de yapacağım dedim.. ve malzemeleri aldım bugün yapacağım inşallah :) İşe yararsa buraya yazacağım sizede bi faydam dokunur belkimm :)
Malzemeleri ve yapılışları yazıyorumm :)
Ruj yapımı için malzemeler ;
- 1 yemek kaşığı balmumu yoksa vazelin ( eritebilmek için altında kaynar su dolu kap olmalı)
- 1 tatlı kaşığı gliserin
- 1 çay kaşığı karabiber yağı
- 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
- 1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı ;
Balmumunu benmari usulu erittikten sonra içine diğer malzemeleri atıp karıştırıyoruz ve ruj kabına döküp soğumasını bekliyoruz ve dudağımıza uyguluyoruz :)
Doğal roll-on için malzemeler ;
1 yemek kaşığı balmumu ( eritilmeli)
1 çay kaşığı karbonat ( karbonat zaten koku gidermede bire bir )
½ çay kaşığı Toz zencefil
1 tatlı kaşığı lavanta yağı
Yapılışı ;
Malzemeler eritilen balmumunda ilave edilir. Elde ettiğiniz roll-on soğukta muhafaza edilmelidir.
İşte bu kadar kızlar :) Ben deneyeceğim umarım güzel olur.. :)
Malzemeleri ve yapılışları yazıyorumm :)
Ruj yapımı için malzemeler ;
- 1 yemek kaşığı balmumu yoksa vazelin ( eritebilmek için altında kaynar su dolu kap olmalı)
- 1 tatlı kaşığı gliserin
- 1 çay kaşığı karabiber yağı
- 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
- 1 çay kaşığı vanilya
Yapılışı ;
Balmumunu benmari usulu erittikten sonra içine diğer malzemeleri atıp karıştırıyoruz ve ruj kabına döküp soğumasını bekliyoruz ve dudağımıza uyguluyoruz :)
Doğal roll-on için malzemeler ;
1 yemek kaşığı balmumu ( eritilmeli)
1 çay kaşığı karbonat ( karbonat zaten koku gidermede bire bir )
½ çay kaşığı Toz zencefil
1 tatlı kaşığı lavanta yağı
Yapılışı ;
Malzemeler eritilen balmumunda ilave edilir. Elde ettiğiniz roll-on soğukta muhafaza edilmelidir.
İşte bu kadar kızlar :) Ben deneyeceğim umarım güzel olur.. :)