Tatlı Tarifi Ev Yapimi Cikolata-Resimli

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.943
33
Arkadaslar ne olacak benım halım bılemıyorum
Yakında patlıcam sanırım bumm dıye henuz kılom fena degıl emzırdıgımden sanırım amabu yemeyle sonum vahım:KK70:

foto alıntı ama aynıları dun yaptım yaptıgım gıbı de bıttı;p
Cok basıt coook..
Yaptıkca ekleyelım fotoları
Ben yarın yapayım hatta tekrar..
Afıyet oln cıkolata tadında gunler dılerım

tereyag
erıtmelık cıkolata
krema
arzuya gore
krokant
üzüm

uzumlu:60 ml. krema sos kabında kaynatılır. Küçük küçük kırdığımız çikolatalar (90 gr.) hemen kremaya eklenir ve eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırılır. Üzeri örtülerek 5-10 dakika kadar ılınması beklenir. Sonra üzerini açıp tekrar karıştırıp homojen bir karışım elde ettikten sonra 1/2 çay kaşığı vanilya esansı eklenir. Henüz katılaşmadan silikon kalıplara çikolata paylaştırılır. Ben bu amaç için çiçek şekilli silikon buz kalıplarından kullandım. Daha sonra kuru üzümler çikolataların içine gömülecek şekilde elle hafif bastırılarak konulur. Katılaşana kadar buzdolabında bekletilir. (Ben bir gece beklettim)
Krokantlı Çikolata Kapları:
Yaptığınız kapların içine krokant koyup üzerine erittiğiniz (dilediğiniz bir çeşit çikolatayı kullabilirsiniz) bir çikolatayı dökün ve yine buzdolabında donana kadar bekletin. Gerçi çok fazla birşey yapmış olmuyorsunuz yani burada esas yaptığımız çikolatayı eritip değişik bir malzeme ile birlikte tekrar şekillendirip dondurmak. Yapımı çok basit ve keyifli

Son düzenleyen: Moderatör:
truffles2lx2.jpg

Makaronlar da var fotoda..
Onların ıngılızce tarıfı var ben de..
Sımdı tercume uzun surer
Dıleyen makoron ısmıyle google amcaya sorsun:KK70:
hARIKA bır tat...

Teşekkürler libyanacım.Ben çok merak sarmış durumdayım bunlara.Senin tarif de alternatif oldu.Benim de truff deneyimlerim oldu.Umarım doğru yazmışımdır.İnternetten buldum tarifleri.Senin verdiğin tarif gibi aynen.Ama farkı içine kakaolu keki ufalayıp ekliyorsun.o kadar değişik ve hoş bir tat oluyor ki.o yüzden bunların da güzel olacağından eminim.

Teşekkürler libyanacım.Ben çok merak sarmış durumdayım bunlara.Senin tarif de alternatif oldu.Benim de truff deneyimlerim oldu.Umarım doğru yazmışımdır.İnternetten buldum tarifleri.Senin verdiğin tarif gibi aynen.Ama farkı içine kakaolu keki ufalayıp ekliyorsun.o kadar değişik ve hoş bir tat oluyor ki.o yüzden bunların da güzel olacağından eminim.

Truff cokacimcoook:1shok::asigim:
Bayılıyorum onlara da ah ahhha halım ne olacak bılmıyorum yap ye yap yedır yıne ye :roflol:
Hamısken bebıs ıcın ye sımdı sutun kalıtelı olsun dıye ye (bahane :roflol:)
Hadı sonumuz hayır ola..
arkadasım degısık tarıflerını beklıyorum bu alandakı
sevgıler

Canım tabi ki paylaşırım.Ben denedim,çooook güzel ve değişik oldu,kıvam da çok güzel tutuyor.Dağılma gibi bir durum da yok.Yalnız tarif bir yerden alıntıdır.Yani bir blog sitesinde görmüştüm ve aklımda olduğu gibi yazıyorum

1 kutu(200ml) kremayı tencerede kaynamaya yakın yanmadan ısıtıp içine 2 paket büyük çikolatalardan ekledim.İlla bitter olması gerekmiyor canım içine kek ufalandığı için görüntüsünde beyazlaşma gibi bir şey fark edilmiyor.İçine kendi pişirdiğim klasik kakaolu kekten koydum.Küçük kek kalıbıyla pişirdim 2 yumurtayla.Ortalama 8 dilime denk geliyor.Ufalayarak ekledim.Sonra ceviz ve fıstık içi ekledim.Buzdolabında bekletmeme gerek kalmadan kıvamı oldu.Yuvarlayıp hayal gücüne göre bir şeylere bulayıp kağıtlara koyabilirsin canım.Aklımda bu var canım.

Canım ben de bahsettiğin makaronları merak ettimyerimsenibenyerimseniben

Seni kutlar acilen birdaha tatli yapmamani tavsiye ederim...iyi hos yapta insan bi tabak bari gönderir bea.

Arkadaşlar Beğenilerinizi Belirtmek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.

X