• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Ev Yapımı Lahmacun, Mercimek Çorbası, Sütlaç-Sütaş Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler

Blue_PeriBlue_Peri hesabı doğrulanmış üye.

Durum Çok Ciddi Herkes Bir🤏 Miktar KafayıYedi👀💃
Pro Üye
Anneler Kulübü
29 Nisan 2015
31.363
105.539
598
:KK200:Hayırlı,Bereketli,Ramazanlar CaNLaRıM Rabbim orucumuzu ,ibadetlerimizi kabul etsin,Rabbim bu Ramazanıda sağ salim,huzurla, sağlıkla geride bırakmayı nasip etsin.:KK74::KK200:

Benim ilk iftar Menümü paylaşıyorum sizlerle,Güzel bir yer sofrası hazırladım,Umarım Beğenirsiniz ve Gününüze fikir olur. :KK66:

=>>MERCİMEK ÇORBAM<<=

MaLzEmEleR
1.jpg

*Kırmızı Mercimek
*1patates
*1soğan
*1diş sarımsak
*Yağ
*Salça
*Tuz
*(Et,Tavuk suyu isteğe bağlı) ve normal su

YaPıLıŞı
**Mercimeği güzelce yıkayıp süzüyoruz,
**Rendelenmiş patates,soğan,sarımsağı biraz sıvıyağ koyduğumuz tenceremize alıp biraz kavuruyoruz.
**Sonra salçasını ve mercimeğini koyup 1 dk kadar daha kavurup suyumuzu ve tuzumuzu ilave ediyoruz.tenceremizin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Pişen çorbamızı blendr yada tel süzgeçten geçirip servis yapıyoruz. İçerisine arzu edilen malzemeler koyulabilir.
2.jpg

Afiyet olsun :KK66:

IMG_20190506_192937.jpg

=>>EV YAPIMI LAHMACUN<<=

MaLzEmELeR
2.jpg

Hamuru
°•°Un
°•°Yarım Maya(maya kullanılmayadabilir fazla kabarmaması için)
°•°Yağ
°•°Tuz
°•°Su

İç Harcı
°•°Yağlı Kıyma
°•°Yeşil Biber
°•°Domates
°•°Soğan
°•°Sarımsak
°•°maydanoz
°•°Yağ
°•°Salça
°•°Tuz
°•°Pulbiber,Karabiber,kekik,kimyon.isot

YaPıLıŞı
-*-Hamurumuzun malzemelerini sırası ile yoğuruyoruz.

1.jpg

-*-İç harcımızında malzemelerini sırası ile karıştırıyoruz.
-*-Hamurumuzu küçük mezelere ayırıp tek tek orta büyüklükte açıyoruz. İçerisine iç harcımızı yayıyoruz.
-*- Ben pişirmek için sizinde gördüğünüz gibi hem yağlı kağıt serilmiş tost makinesi hem de tava kullandım.Tost makinesinde fazla kabarmıyor iyi oluyor, fakat altı fazla kızarmıyor,kızarması için tost makinesinde üzeri pişince tavada altını kızartabiliriz.Tost makinesini annem önermişti :KK66:.
3.jpg

Deneyenlere Afiyet Olsun. :KK66:

4.jpg

=>>SÜTLAÇ<<=

MaLzEmELeR
1.jpg

<•>Pirinç
<•>Şeker
<•>Vanilya
<•>Su

YaPıLıŞı
<°>Pirinçlerimizi güzelce yıkayıp süzüyoruz.
<°>Tenceremize Suyumuzu,pirincimizi koyup pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
<°>Pirinçlerimiz yumuşayınca sütümüzü ilave ediyoruz,bir 10dk daha pişirip şekerini ve vanilyayı ilave ederek kıvam alana kadar pişiriyoruz. ve veee Tatlımız hazır..
2.jpg

3.jpg

*** Ben yaptığım menüme biraz daha sütlü hafif bir tatlı olsun diye sütlaç yaptım.Şahane oldu.

:KK200:
Afiyet Olsun. Bu Ramazan Herkezin Yüreği Sevgi ,Evi Bereket ve Huzurla Dolsun..! :KK68:

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg

Son düzenleme:
:KK200:Hayırlı,Bereketli,Ramazanlar CaNLaRıM Rabbim orucumuzu ,ibadetlerimizi kabul etsin,Rabbim bu Ramazanıda sağ salim,huzurla, sağlıkla geride bırakmayı nasip etsin.:KK74::KK200:

Benim ilk iftar Menümü paylaşıyorum sizlerle,Güzel bir yer sofrası hazırladım,Umarım Beğenirsiniz ve Gününüze fikir olur. :KK66:

=>>MERCİMEK ÇORBAM<<=

MaLzEmEleR
Eki Görüntüle 2266175
*Kırmızı Mercimek
*1patates
*1soğan
*1diş sarımsak
*Yağ
*Salça
*Tuz
*(Et,Tavuk suyu isteğe bağlı) ve normal su

YaPıLıŞı
**Mercimeği güzelce yıkayıp süzüyoruz,
**Rendelenmiş patates,soğan,sarımsağı biraz sıvıyağ koyduğumuz tenceremize alıp biraz kavuruyoruz.
**Sonra salçasını ve mercimeğini koyup 1 dk kadar daha kavurup suyumuzu ve tuzumuzu ilave ediyoruz.tenceremizin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Pişen çorbamızı blendr yada tel süzgeçten geçirip servis yapıyoruz. İçerisine arzu edilen malzemeler koyulabilir.
Eki Görüntüle 2266176
Afiyet olsun :KK66:

Eki Görüntüle 2266177

=>>EV YAPIMI LAHMACUN<<=

MaLzEmELeR
Eki Görüntüle 2266178
Hamuru
°•°Un
°•°Maya
°•°Yağ
°•°Tuz
°•°Su

İç Harcı
°•°Yağlı Kıyma
°•°Yeşil Biber
°•°Domates
°•°Soğan
°•°Sarımsak
°•°maydanoz
°•°Yağ
°•°Salça
°•°Tuz
°•°Pulbiber,Karabiber,kekik,kimyon.isot

YaPıLıŞı
-*-Hamurumuzun malzemelerini sırası ile yoğuruyoruz.

Eki Görüntüle 2266179
-*-İç harcımızında malzemelerini sırası ile karıştırıyoruz.
-*-Hamurumuzu küçük mezelere ayırıp tek tek orta büyüklükte açıyoruz. İçerisine iç harcımızı yayıyoruz.
-*- Ben pişirmek için sizinde gördüğünüz gibi hem yağlı kağıt serilmiş tost makinesi hem de tava kullandım. Tost makinesini annem önermişti :KK66:.
Eki Görüntüle 2266180

Deneyenlere Afiyet Olsun. :KK66:

Eki Görüntüle 2266181

=>>SÜTLAÇ<<=

MaLzEmELeR
Eki Görüntüle 2266182
<•>Pirinç
<•>Şeker
<•>Vanilya
<•>Su

YaPıLıŞı
<°>Pirinçlerimizi güzelce yıkayıp süzüyoruz.
<°>Tenceremize Suyumuzu,pirincimizi koyup pirinçler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
<°>Pirinçlerimiz yumuşayınca sütümüzü ilave ediyoruz,bir 10dk daha pişirip şekerini ve vanilyayı ilave ederek kıvam alana kadar pişiriyoruz. ve veee Tatlımız hazır..
Eki Görüntüle 2266183

Eki Görüntüle 2266184

*** Ben yaptığım menüme biraz daha sütlü hafif bir tatlı olsun diye sütlaç yaptım.Şahane oldu.

:KK200:
Afiyet Olsun. Bu Ramazan Herkezin Yüreği Sevgi ,Evi Bereket ve Huzurla Dolsun..! :KK68:

Eki Görüntüle 2266185 Eki Görüntüle 2266186 Eki Görüntüle 2266187 Eki Görüntüle 2266188 Eki Görüntüle 2266189 Eki Görüntüle 2266190 Eki Görüntüle 2266191 Eki Görüntüle 2266192 Eki Görüntüle 2266193
Lilimam Lilimam

Ellerine sağlık canım çok leziz gözüküyor sofran 😍😍😍bu saatte görmek iyi olmadı ,iftara az kala açlık tavan yapmışken lahmacunlar beni bitirdi :olamaz::KK70:
Aynen ya canım lahmacun istedi:skandal:

Back