• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev yapımı kalorisiz krem şanti

yolcu20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2013
3.017
477
0
Ankara
bu tarifi cahide jipekin sitesinden bulmuştum. yağ yok katkı yok ama şeker var.:83: ben de tarifi bal ile yapmayı denedim. gayet güzel oldu. tek sorunumuz erkenden sönmesi.. mümkün olduğu kadar kısa sürede tüketilmesi gerekiyor. yoksa ballı su bir süre sonra karışımdan ayrılıp dibe çöküyor. acil tatlı krizleri için iyi bir seçenek:)

malzameler

2 yumurta akı
1 fiske tuz
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
yapılışı
önce bal ve suyu bir cezveye koyup kısık ateşe kaynamaya koyuyoruz. diğer yanda yumurta akları çok az bir tuzla iyice kabarana kadar mikserle çırpıyoruz. kaynamaya başlayan ballı suyu yumurta aklarının içene katıyoruz. bu sırada mikser yüksek devirde çalışacak. 1 paket vanilyayı da ekliyoruz. 10 dakika kadar çırpmaya devam ediyoruz.
veeee karşınızda krem şantiiiii:46::46::46::46:


(resim çektim ama yükleyemedim. idare edin:27:)
 
Son düzenleme:
Back
X