• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev temizliği

Benim en sevdiğim şey de banyo tuvalet temizlemek. :)
Sonuçta insanlar kendi kıçını koyuyor oraya gidip başkasının evini temizlemiyor ya..
xenforo-smilies-kk53.gif

Banyo ve tuvalet temizliği önde geliyor benim için. Sabah kalkınca yatak toplanır, sonra ortalıkta dağınık şeyler varsa kaldırılır, süpürülür ve silinir.. Bu kadar :)

Ya o degilde... ben eskiden bulasik yikarken hani deligin teline yemek artiklari kalir ya onlardan cok igreniyordum ... Midem kalkiyordu resmen ....
Topladim cesaretimi aldim o teldeki yemek artiklarini elime biraz elimde yuvarladim ettim :D Sonra bidaha igrenmedim acaba sizde böyle birsey deneseniz? Tuvaletle? Cok cok komik gele bilir ama korkularimi yenmeyi basardim
:cool:

Bende çok hamarat sayılmam ama genelde evim temizdir benim dağınıklığım var ama maalesef :KK51:bayağıdır temizlik yapamıyorum belimde sorun var yürürken bile yamuluyorum düzelsemde yapsam diye bakıyorum bende :KK43: olmadı eşimle girişicez hafta sonu napalım Allahtan her iş gelir ve yapar :KK49:

Saplı fırça dediğin hani şu araba yıkadığımız fırça mı? Banyodaki duvar fayanslarını onla ciflesek sonra yüzey temizliyiciyle ve cam beziyle silsek cillop gibi olur mu ki acaba :110:
Canim bende fayanslari cillit bang yada vim banyo icin olan ile siliyorum cok kolay ve tertemiz oluyor. Fisfisliyorum sonra bi sungerle ovuyorum, dus basligini alip su dokuyorum ustune sonra da kuru bezle siliyorum. Eger vaktim varsa ve parlasin istiyorsam cam sil sikiyorum kuru bezle silmeden en son.

Saplı fırça dediğin hani şu araba yıkadığımız fırça mı? Banyodaki duvar fayanslarını onla ciflesek sonra yüzey temizliyiciyle ve cam beziyle silsek cillop gibi olur mu ki acaba :110:
Araba fırçalarının daha uçakları var ev için onu al onunla fayanslarsan temizle. Bulaşık fırçası varya onlardan da al lavabo içi düşakabin içini de onunla çitine oh elin bi yerden değmeden temizlemiş olursun :)

Canim bende fayanslari cillit bang yada vim banyo icin olan ile siliyorum cok kolay ve tertemiz oluyor. Fisfisliyorum sonra bi sungerle ovuyorum, dus basligini alip su dokuyorum ustune sonra da kuru bezle siliyorum. Eger vaktim varsa ve parlasin istiyorsam cam sil sikiyorum kuru bezle silmeden en son.
Ya ben onları da denedim ama özellikle yere doğru olan yerlerde fayans parlıyor ,derz araları beyazlamıyor.Çok aşınmış sanırım,en son usta çağırıp tekrar doldurtacağım:KK64:Derz kalemleri var,onlar işimi çözdü aslında ama ne yazık ki 1 ay dayandı

Ya ben onları da denedim ama özellikle yere doğru olan yerlerde fayans parlıyor ,derz araları beyazlamıyor.Çok aşınmış sanırım,en son usta çağırıp tekrar doldurtacağım:KK64:Derz kalemleri var,onlar işimi çözdü aslında ama ne yazık ki 1 ay dayandı
Evet eski ise o aralar oyle kotu olabiliyor ona sanirim ustadan baska care yok. Annemin evindeki fayanslarda oyleydi bekarken disfircasiyla o aralari saatlerce temizledigimi bilirim ama sonuc ayniydi:KK70:

Ben ütü yapmak ve mutfak dolabı silmek hariç çok severim ev temizlemeyi. ilk önce malzemelerimi ortaya hazırlarım müziğimi açarım hazır mısınız gençler temizliğe derim :KK70: dışarıdan birisi duysa görse bu kız deli süpürgeyle viledayla konuşuyor diyecek diye ödüm kopuyıor:KK70: ilk halılarım odaların ortasında olduğu için halılarımı kaldırıyorum balkondan silkeliyorum. daha sonra süpürgeyle bütün odaları süpürüyorum sonra toz bezi ve cam sille silinecek yerleri siliyorum. en son viledaya su yapıyorum. oturma odası salonu ilk suyla siliyorum. antreyi ve mutfağı ikinci suyla siliyorum. bangır bangır müziğe eşlik ederek daha eğlenceli oluyor. banyo tuvalet temizliği en kolayı bana göre. banyodaki klozet takımımı kaldırıyorum küçük bir hortumum var birde araba yıkanan fırcalardan banyo fırçası yaptım. kovanın içine yüzey temizleyici döküyorum köpürte köpürte bütün fayansları fırçayla yıkıyorum muslukları cifliyorum süngerle. klozete domestos koyuyorum her yerine sıkıyorum onuda tuvalet temizleme fırçam var ayrıca onunla fırçalıyorum.en son hortumla heryeri yıkıyorum çekpas la suyunu aktıyorum bitiyor :KK69:

canım ben o saplı araba yıkanan fırçalarla yıkıyorum banyomu. fırçayı bazen yüzey temizleyici ve domestos koyduğum su dolu kovaya batırıp köpürtüp siliyorum bazende fırçayı ıslatıp cif döküyorum onunla bütün duvarları cifliyorum:KK69:

Kuvvetli temizlik malzeneleri işini görür ovmadan püskürtüp su dokersin. Arada bir ovarak temizlemek de şart tabi.

Evi bekleyip bekleyip temizlemek de insana tembellik getiriyor. Iki üç günde bir yüzeysel temizlersen derin temizlik yapacağında zoruna gitmez..

Kullan at eldivenlerden al şu Dr ların kullandıkları gibi olanlardan hem ellerin temizlik malzemelerinden yıpranmaz hemde iğrenmen azalır. Ben temizlik yaparken müzik açarım. Telefona kulaklık takıp koyarım cebime. Ama dikkat et tuvalete düşürme:KK48:

Son düzenleme:
Ben de sıkılıyorum ev temizliiğinden.
Canım sıkılıyor resmen temizlik yaparken.
Ben de çareyi kulaklığı takıp bangır bangır müzik dinlerken temizlik yapmakta buldum.
Tavsiye ederim :KK31:

ben de artık sıkılıyorum ama yılların tecrübesi heralde öyle sihirli bir değnek beklentim olmadığından girişiyorum.yalnız bu hafta sonu öyle bir sıcak vardı ki elim hiç bir işe gitmedi saldım

ütülerinizi ben yaparım ama allah rızası için biri gelsin şu bulaşık makinesini boşaltsın:mad: kirlileri doldurmak bile bu kadar zoruma gitmiyor yahu..

Temizlik yapmaktan deli gibi zevk alan bir kadınım :cool: Yanlız taşındığım ev kullanılmş eski ev olduğu için bende banyoyu temizlerken tiksiniyorum . . Genellikle eldiven kullanıyorum birde uzun sağlı fırça çekçek ve domestos bayağı bi işimi kolaylaştırıyor. . Kesinlkle banyo silmem hep yıkarım :KK59::KK59:

Yıkaynca bana daha temiz geliyor. .

Ya kızlar ben ev temizlemekten nefret ediyorum. Hele tuvalet lavabo temizlerken bildiginiz tiksiniyorum.
Annem çok temiz bir kadin ve hep evi kendi temizlerdi. Temiz eve aliskinim ama gel gör ki ev kendi kendine temizlenmiyormuş.
Mutfak işine bayilirim bulaşik yemek pek sorun etmem ama ah o süpürmek toz almak :KK14:
Şu an evi b.k götürüyor ve yarin misafirim var saat 1 oldu hala kalkip ev temizleyeceğim :KK12:
Bu işi sevmenin bir yolu var mi ya

hahaha sizin gibi kizlara "oh olsun" diyesim geliyor (: bekarken ana kiymeti bilmezsiniz, hic dusunmezsinizki tuvaleti banyoyu bende kullaniyorum..nasilmis elime bi bez alayim iki ilac kullanayim diye..sonra boyle kendi eviniz olunca bocalarsiniz iste (:

tuvalettemizlemenin nesini seveceksin? herkes sevdigi seyi yapmiyor ya?? herseyde oldugu gibi ev isininde sevdigin ve sevmedigin yanlari var ve olacaktir...sevmemeye devam yani...

Back
X