- 13 Ağustos 2022
- 8.785
- 4.453
- 103
- 31
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
Önce evine gir?Temizlik siraniz nedir ? Evde ortalama kaç kere temizlik yapılmalı ?
Ne ağır gelebilir ?Önce evine gir?
Herkesin sıralaması başkadır. Kimisi hergün üstten yapar. Kimisi haftada bir dip bucak girer. Ben burda temizlik rutinimi söylesem, hem sana ağır gelir hemde aynı ev aynı ortam olmadığı için sana uymaz?
Önce evine gir derkenNe ağır gelebilir ?
Her hafta pazartesi temizlik günümdür. Tek izin günüm olduğu için. Önce mutfaktan başlarım, tabak bardak tencere dolaplarını boşaltır, sirkeli su ve çamaşır suyu ile silerim. Aygazım, dolaplarım, buzdolabım, duvarlar yerler balkon. Yaklaşık 2 3 saat kadar temizlenmedik yer bırakmıyorum. Küçük oturma odasına geçiyorum. Koltukların üstünü önce süpürüyorum, halıyı kaldırıp koltukların altını süpürüp, elimle siliyorum. Petekleri temizliyorum, sonra koltuğu yerine çekip halı yerini süpürüp, halıyı serip tekrar halı süpürüyorum. Sonra bez ile önce koltuğu sonra halıyı siliyorum. TV ve dolapların tozunu alıp büyük odaya başlıyorum. Orda da aynı şekilde, ekstra olarak üniteyi baştan aşağı döküp temizleyip kaldırıyorum. Masayı, ayaklarını sandalyeleri silip tozu alıp silip süpürüp kapatıyorum. Yatak odasına geçip, nevresim değiştirip, yatak başlığını, yatak altını etrafını silip, gardrop düzenini bozmadan indirip silip tekrar kaldırıyorum. Şifonyerleri indirip temizleyip tekrar yerleştiriyorum. Eşim evdeyse yatağı da çekip temizliyorum. Banyoya geçip orayı da detaylıca temizleyip en son koridora geçiyorum. En ince ayrıntılarına kadar elimde bezle dolaşıyorum. En son da dış kapımın etrafını temizliyorum. Sabah 7 8 gibi başlayıp akşam 7 8e kadar devam ediyor. Bu rutin sana uyuyor ise buyur.Ne ağır gelebilir ?
Ben temizlik faln yapmıyormuşumHer hafta pazartesi temizlik günümdür. Tek izin günüm olduğu için. Önce mutfaktan başlarım, tabak bardak tencere dolaplarını boşaltır, sirkeli su ve çamaşır suyu ile silerim. Aygazım, dolaplarım, buzdolabım, duvarlar yerler balkon. Yaklaşık 2 3 saat kadar temizlenmedik yer bırakmıyorum. Küçük oturma odasına geçiyorum. Koltukların üstünü önce süpürüyorum, halıyı kaldırıp koltukların altını süpürüp, elimle siliyorum. Petekleri temizliyorum, sonra koltuğu yerine çekip halı yerini süpürüp, halıyı serip tekrar halı süpürüyorum. Sonra bez ile önce koltuğu sonra halıyı siliyorum. TV ve dolapların tozunu alıp büyük odaya başlıyorum. Orda da aynı şekilde, ekstra olarak üniteyi baştan aşağı döküp temizleyip kaldırıyorum. Masayı, ayaklarını sandalyeleri silip tozu alıp silip süpürüp kapatıyorum. Yatak odasına geçip, nevresim değiştirip, yatak başlığını, yatak altını etrafını silip, gardrop düzenini bozmadan indirip silip tekrar kaldırıyorum. Şifonyerleri indirip temizleyip tekrar yerleştiriyorum. Eşim evdeyse yatağı da çekip temizliyorum. Banyoya geçip orayı da detaylıca temizleyip en son koridora geçiyorum. En ince ayrıntılarına kadar elimde bezle dolaşıyorum. En son da dış kapımın etrafını temizliyorum. Sabah 7 8 gibi başlayıp akşam 7 8e kadar devam ediyor. Bu rutin sana uyuyor ise buyur.
Bunu her hafta aynı şekilde mi yapıyorsun?Her hafta pazartesi temizlik günümdür. Tek izin günüm olduğu için. Önce mutfaktan başlarım, tabak bardak tencere dolaplarını boşaltır, sirkeli su ve çamaşır suyu ile silerim. Aygazım, dolaplarım, buzdolabım, duvarlar yerler balkon. Yaklaşık 2 3 saat kadar temizlenmedik yer bırakmıyorum. Küçük oturma odasına geçiyorum. Koltukların üstünü önce süpürüyorum, halıyı kaldırıp koltukların altını süpürüp, elimle siliyorum. Petekleri temizliyorum, sonra koltuğu yerine çekip halı yerini süpürüp, halıyı serip tekrar halı süpürüyorum. Sonra bez ile önce koltuğu sonra halıyı siliyorum. TV ve dolapların tozunu alıp büyük odaya başlıyorum. Orda da aynı şekilde, ekstra olarak üniteyi baştan aşağı döküp temizleyip kaldırıyorum. Masayı, ayaklarını sandalyeleri silip tozu alıp silip süpürüp kapatıyorum. Yatak odasına geçip, nevresim değiştirip, yatak başlığını, yatak altını etrafını silip, gardrop düzenini bozmadan indirip silip tekrar kaldırıyorum. Şifonyerleri indirip temizleyip tekrar yerleştiriyorum. Eşim evdeyse yatağı da çekip temizliyorum. Banyoya geçip orayı da detaylıca temizleyip en son koridora geçiyorum. En ince ayrıntılarına kadar elimde bezle dolaşıyorum. En son da dış kapımın etrafını temizliyorum. Sabah 7 8 gibi başlayıp akşam 7 8e kadar devam ediyor. Bu rutin sana uyuyor ise buyur.
Bi hafta mutfak dolabı mı indirdiysem diğer hafta camları siliyorummmBunu her hafta aynı şekilde mi yapıyorsun?
Etrafta inşaat var yaa toz oluyorHer hafta dolap içlerine faln neden giriyorsun kirlenmiyodur ki
Sen canına da acımıyosun heeBi hafta mutfak dolabı mı indirdiysem diğer hafta camları siliyorummm
Her hafta pazartesi temizlik günümdür. Tek izin günüm olduğu için. Önce mutfaktan başlarım, tabak bardak tencere dolaplarını boşaltır, sirkeli su ve çamaşır suyu ile silerim. Aygazım, dolaplarım, buzdolabım, duvarlar yerler balkon. Yaklaşık 2 3 saat kadar temizlenmedik yer bırakmıyorum. Küçük oturma odasına geçiyorum. Koltukların üstünü önce süpürüyorum, halıyı kaldırıp koltukların altını süpürüp, elimle siliyorum. Petekleri temizliyorum, sonra koltuğu yerine çekip halı yerini süpürüp, halıyı serip tekrar halı süpürüyorum. Sonra bez ile önce koltuğu sonra halıyı siliyorum. TV ve dolapların tozunu alıp büyük odaya başlıyorum. Orda da aynı şekilde, ekstra olarak üniteyi baştan aşağı döküp temizleyip kaldırıyorum. Masayı, ayaklarını sandalyeleri silip tozu alıp silip süpürüp kapatıyorum. Yatak odasına geçip, nevresim değiştirip, yatak başlığını, yatak altını etrafını silip, gardrop düzenini bozmadan indirip silip tekrar kaldırıyorum. Şifonyerleri indirip temizleyip tekrar yerleştiriyorum. Eşim evdeyse yatağı da çekip temizliyorum. Banyoya geçip orayı da detaylıca temizleyip en son koridora geçiyorum. En ince ayrıntılarına kadar elimde bezle dolaşıyorum. En son da dış kapımın etrafını temizliyorum. Sabah 7 8 gibi başlayıp akşam 7 8e kadar devam ediyor. Bu rutin sana uyuyor ise buyur.
Ergenlikten kalma bi alışkanlık bizde temizlikSen canına da acımıyosun hee
İnsan alışınca yorulmuyo ki bi yerden sonra, çoluk çocuk yok kendi halimde dinlene dinlene yapma fırsatım oluyorrBaşak burcuyum ama okurken yoruldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?