• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan ve evli hanımlar hayatınızı kolaylaştıracak pratik önerilerinizi bekliyorum

Bir kere düzen oturtup ertelememek en güzeli. Sürekli temizlik için gelecek biri olabilie mesela. Yemekleri geceden yapıyorum çoğunlukla. Çorba eksikse onu yapıyorum, yemek yoksa onu yapıyorum. Diğeri bir gün önceden arttıysa yani. Normalde tertipli düzenli biriyseniz çok sorun olmaz. Çocuk yoksa daha kolay.

Ben de tekrardan bu düzeni oturtmaya çalışan biriyim.
Genelde annem destek veriyor sağolsun, ancak annemin yetemediği yerler de olmuyor değil.
Ben geceden yapmaya çalışıyorum yemeklerimi, iş yerimden biraz geç çıkıyorum.
Saatimi de istediğim gibi ayarlarsam, düzenimi oturtmak daha kolay olacak gibi.

Yemek, temizlik, ev düzeni vs.
Evi sürekli düzenli ve temiz tuttuğum için ayrıca okulda geldiğimde günlük temizlik yaptığım için hep düzenli.Çamaşırı biriktirmiyorum sık sık yıkıyorum.Yemek konusundan muzdaribim.Bekarken hiç mutfakla işim olmadı şimdi çok zorlanıyorum.Genelde eşim yapıyor ya da dışarda yiyoruz bazen de ben yapıyorum.Ama her gün düzenli ben yapayım istiyorum ama onu düzene oturtamıyorum.Lezzetli yemekler de yapamıyorum zaten.Eşim her şeyi yemiyor.Et yoksa yemekten saymıyor.Zaten benim yemeklerimi beğenmiyor kendisi yapıyor çoğu zaman

kocayi da ise katmak :)
calisiyorsun geleneksel rollerde erkegin tek yaptığı isi yapiyorsun. neden senin erkegin geleneksel rollerde kadinin tek yaptığı isi yapmiyor?
onerilere gelince kesinlikle buzluk doldurma.
es ile kararlastirin en sevdiginiz, sık yaptiginiz yemekleri buzluga doldurun. kullanirken hepsini birlestirin hizlica kullanin.
bizim buzlukta porsiyonluk olarak 2 patates 1 patlican ve kabak sogan y. k. biber olur hep minik minik dogranmis.
ne zaman canimiz guzel bir sey yemek istese once patatesli poseti airfriere atip 10 dakika kizartitiriz ustune kalanini atariz. sonra da sarimsakli yogurt, domates sos. 10 dakika ugrasarak lezzetli bir aksam yemegimiz olur.
ayni sekilde bir gün firindan bir sürü ekmek hamuru almistim, onlari beze yapip acmistik, buzlukta ustuste duruyor. yapmak isteyince airfriere atiyoruz, biraz kizardiktan sonra ustune domates sosu ya da salcali su sürüyoruz . ustune de neyi seviyorsak ekliyoruz harika cabuk pizza oluyor. ozellikle kahvaltilarda ya da ogle yemeklerinde yiyoruz.
ayni sekilde ispanakli börek sardik bol bol. onlari da yiyoruz.
en son gittigimiz tatilde yedigimiz yemege bayildik, ben et suyu kaynattim 6 saat, sevgilim de yemegin mantisini halletti
1000072612.webp
elele güle oynaya yaptik dolabi doldurduk, 3 seferlik daha düşberemiz cikti. ozel gunlerde et suyunu suyla kaynatır icine mantisini atariz - harika yemegimiz hazir olu
gibi gibi gibi.
buzluk doldurursaniz aksam yemekleri isi bayagi bir kolaylasir. hayatinizdaki insan da katilirsa bu ise - bir is bölümü yaparsanız yorulmazsiniz bile, keyifli bir event gibi olur.
bir de TYde satilan 10lu buzluk kaplari var, onlardan birkac tane alirsaniz dolap hic karismaz, herseyi kolayca bulursunuz.
temizlik olarak da yine iş bölümü diyorum:)
mutfağı o gün yemegi yapmayan taraf toplasin, alt tarafi iki kisinin yasadigi ev cok tozlanmaz zaten temizligi haftada iki supurseniz yeter. tuvaleti kendi hijyenik anlayisiniza uygun zamanda temizlersiniz. ayda bir de büyük temizlik yaparsiniz. sunlari es kisisine verirsiniz matkapa takiliyor.
1000072846.webp
ovalar ovalar durur banyodaki mutfaktaki fayanslari ve lavabo iclerini, klozeti.
arkasindan temiz bezle silmeyi, kalan seyleri siz yaparsiniz, camlari siz temizlersiniz perdeleri o asar falan. ayda sadece 1 cumartesi gününü feda ederek temiz bir eviniz olur.

Son düzenleme:
Hafta sonu 5 6 çeşit yemek, çamaşır, ütü, temizlik işlerini hallediyoruz, hafta içi sadece yemek ısıtıp salata ya da meze yapıyoruz, başka hiç bir şeye dokunmuyoruz, yediğimizi kaldırmak ve lavaboları yıkamak dışında.
Tabi arada buzluğa atmalık şeyler de yapıyorum köfte, sulu köfte, poğaça, kek, börek vs gibi, ayrıca baklagilleri de ıslatıp birer yemeklik poşetleyip atıyorum buzluğa.
Eşim de ben de düzenli olduğumuz için ev çok dağılmıyor zaten, ama olan dağınıklığı da yatmadan mutlaka hallediyoruz ya da sabah evden çıkmadan, bu şekilde gayet her an misafir ağırlamaya hazır temiz düzenli ve yemek açısından hazırlıklı oluyorsunuz. Eş desteği çok önemli ama bu noktada.

Herkese cevapları için teşekkür ederim. Kocam ev işlerine benden daha da hakim ve her şeyi yapar çok şükür. Elinden de her iş gelir. Ben biraz kendim pratik düşünmek ve aslında kendimi geliştirmek için sormuştum :)

Herkese cevapları için teşekkür ederim. Kocam ev işlerine benden daha da hakim ve her şeyi yapar çok şükür. Elinden de her iş gelir. Ben biraz kendim pratik düşünmek ve aslında kendimi geliştirmek için sormuştum :)
Aynı sorundan bende müzdariptim. Yemeklerinizi akşamdan yapmaya çalışın çok rahatlatıcı oluyor. Ev içinde mutfak salona giderken bile oraya ait olmayan eşyayı bi çırpıda alıp yerine götürmek, akşamdan bulaşık makinesini boşaltmak, haftada 1 gün sadece süpürge, 1 gün de detaylı sil süpür yaparım ben. Kirli sepeti çok doldurmam. Haftada 1 ütü yaparım. Özellikle mutfakta dağılan pislenen dolap içini gözüme takıldığında hemen toparlarım. Çalışan biri olarak 1 günlük tatilde tüm günümü ev temizleyerek geçirmeyi sevmiyorum. Yani bence temizlik ve düzenin püf noktası bu biriktirmeden yapmak. Bende yavaş yavaş bu düzeni oturttum şuan kafam daha rahat.

Back
X