Ev temizliği

Bence siz bir günde ne kadar iş yapabiliyorsanız o kadar isteyin ki gerçekten temiz olsun. Yani duvar silmek mesela zaten koca günü alıyor. Mutfak dolaplarının içini silmek falan ne gerek var bunlara birkaç ayda bir yapılsa yeter şeyler.

Herkes temizlikçi kadınlardan şikayet ediyor ama bence beklentiler çok yüksek ve insafsız. Ben şimdi taşınıyorum, boş evi silmek temizlemek, dolapların içi falan. Canım çıktı. Asla da bir günde yapılacak iş değil.

Kendinizden hesap edip talepte bulunun, az işi öz yapmayanı da tekrar çağırmazsınız.

Bu istediğim sürekli değil 3 ayda 1 diyelim.

Duvar silme mi?
Niye ki? :deli:
Kizlar bir ben miyim duvar silmeyen.
Bir de tavsiyem ben halilari kaldirdim toz topluyorlar diye, evimden hali cok az. Yerde gezinip toz alan bir robot var, ondan aldim. Hergün calisiyor yataklarin altina giriyor, Cok toz topluyor. Bana da sadece yerleri viledalamak kaliyor. Zamandan tasarruf. Temizlikcilere para verip memnun kalmayacaginiza tavsiye ederim. Buharla yeri temizleyen makineden de almayi düsünüyorum. Yere azicik sirke damlatip buharla üzerinden gecilir, banyolarda da kullanilir.
Cocukluysaniz cok pratik. Ben oyuncaklari topluyorum, hatta alisverise cikarken yerleri topluyoruz kapatip cikiyoruz kapiyi, o kendisi hallediyor.
Böyle cok daha temiz. Bir de süs esyalari minumumda benim. Tv ünitesi bostur, sadece telefon ve younlarimiz vardir. Hergün mikrofiber bezlerle üzerindne geciyorum, yatak odasi da öyle.
Tuvalete de sirkeyi koyup fircaliyorum, beze sirke damlatip siliyorum sagini solunu, lavabo ve küveti de sirkeyle köpürtüp yikiyorum. Az esyaniz olunca temizlik de pratik oluyor.
Tavsiye ederim, hic temizlikci almadim, su an yerlerim gicir gicir, mutfakta cok ince bir halim var, yakinda onu da kaldirip yerleri günlük silmeyi düsünüyorum. Inanin tüm ev on dakikasini almiyor insanin. Yeter ki yerler bos olsun.

Hali silme yok. Ben şunları düşündüm ama abarttım mi dedim acaba:

Oturduğum odada bir L koltuk var o,
Kapılar,
Mutfak dolap ve tezgahı,
Yerleri süpürüp toz alma,
Camlar,
Banyo, wc ( Ben yıkarken çok deterjan kullanıyorum o yüzden şuan koku almamak için sade cifle yıkıyorum ve temizlediğimi hissetmiyorum)

Mobilya toz alma.
Duvarlar (belki)

Bunlar fazla mı?
Sizin evde esya yok ki bence son zamanlarda zorlanirsin iyice doğuma yakin detayli temizlik icin tut herseyini yika koltukları yikayan kisilerde var.. temizlikcide duvarlari siler dolap iclerino siler camları siler banyo wc temizler mis gibi doguma gidersiniz.. ben hamileyken her wc ye girmeden önce yikiyodum bana zulüm geliyodu şimdi bebek var hafta 1 zorla yapıyorum çünkü vaktim yok.. bol bol gezin dolasin temizlige bakmamaya calisin diycem ama zor..
Hamileyken insan acayip takinti yapiyo

Sizin evde esya yok ki bence son zamanlarda zorlanirsin iyice doğuma yakin detayli temizlik icin tut herseyini yika koltukları yikayan kisilerde var.. temizlikcide duvarlari siler dolap iclerino siler camları siler banyo wc temizler mis gibi doguma gidersiniz.. ben hamileyken her wc ye girmeden önce yikiyodum bana zulüm geliyodu şimdi bebek var hafta 1 zorla yapıyorum çünkü vaktim yok.. bol bol gezin dolasin temizlige bakmamaya calisin diycem ama zor..
Hamileyken insan acayip takinti yapiyo

Sizin evde eşya yok diyince tanıdık mı acaba diye düşündüm :) eşya yok derken anlamadım. Aynen temizliğe çok taktım sanki evi b.k götürüyor şuan.

Duvar silme mi?
Niye ki? :deli:
Kizlar bir ben miyim duvar silmeyen.
Bir de tavsiyem ben halilari kaldirdim toz topluyorlar diye, evimden hali cok az. Yerde gezinip toz alan bir robot var, ondan aldim. Hergün calisiyor yataklarin altina giriyor, Cok toz topluyor. Bana da sadece yerleri viledalamak kaliyor. Zamandan tasarruf. Temizlikcilere para verip memnun kalmayacaginiza tavsiye ederim. Buharla yeri temizleyen makineden de almayi düsünüyorum. Yere azicik sirke damlatip buharla üzerinden gecilir, banyolarda da kullanilir.
Cocukluysaniz cok pratik. Ben oyuncaklari topluyorum, hatta alisverise cikarken yerleri topluyoruz kapatip cikiyoruz kapiyi, o kendisi hallediyor.
Böyle cok daha temiz. Bir de süs esyalari minumumda benim. Tv ünitesi bostur, sadece telefon ve younlarimiz vardir. Hergün mikrofiber bezlerle üzerindne geciyorum, yatak odasi da öyle.
Tuvalete de sirkeyi koyup fircaliyorum, beze sirke damlatip siliyorum sagini solunu, lavabo ve küveti de sirkeyle köpürtüp yikiyorum. Az esyaniz olunca temizlik de pratik oluyor.
Tavsiye ederim, hic temizlikci almadim, su an yerlerim gicir gicir, mutfakta cok ince bir halim var, yakinda onu da kaldirip yerleri günlük silmeyi düsünüyorum. Inanin tüm ev on dakikasini almiyor insanin. Yeter ki yerler bos olsun.
Ya çalışınca zor oluyor bi an önce yatıp uyusam diye düşünüyorum bi de çalışmaya yeni başladım 3 aydır çalışıyorum 2 aylık hamileyim bi anda ağır geldi. İşte hemen yoruluyorum, uyku basıyor. Bende ömrümde duvar silmedim çoğu kişiden duyunca siliniyor herhalde diye düşündüm. O dediğiniz süpürge markası modeli nedir, fiyatı nedir bi de her yeri iyice aşıyor mu kıyı köşeyi. Ben süpürürken bi kirpik görsem yerde sinir oluyorum .

Ya çalışınca zor oluyor bi an önce yatıp uyusam diye düşünüyorum bi de çalışmaya yeni başladım 3 aydır çalışıyorum 2 aylık hamileyim bi anda ağır geldi. İşte hemen yoruluyorum, uyku basıyor. Bende ömrümde duvar silmedim çoğu kişiden duyunca siliniyor herhalde diye düşündüm. O dediğiniz süpürge markası modeli nedir, fiyatı nedir bi de her yeri iyice aşıyor mu kıyı köşeyi. Ben süpürürken bi kirpik görsem yerde sinir oluyorum .

Piyasada cok cesidi var, fiyat araligi genis.
https://www.google.de/search?q=deeb..._fAhVHqIsKHZlYA_IQ_AUI6QIoAQ&biw=1536&bih=754
Ben bu markayi aldim. Cok iyi toz topluyor saci killi herseyi. Arti olarak altina kendi özel yer silme aparati var, yerlestirdiginde gezdigi yerleri silebiliyor da, daha o özelligini denemedim.
Cok pratik, ben 150 euro civarinda aldim. Yüksek fiyatlari da var ama sonuna kadar deger, tozu asla kaldirmiyor, kullandigim andan beridir toz kalkmadigi icin tezgah üzerleri eskiye oranlar cok az tozlaniyor.
Halilari kaldir, kapilari ac ve sal bunu eve cidden marketten döndügünde piril piril olur yerler. Sana da diger isleri yapmak kaliyor. aldigimdan beridir kullaniyorum mutfakta islerimi yaparken o da oturma odasini temizliyor

Duvar dediğiniz ne?Cam silecek,temizlik yapacak birde duvar mı silecek?Siz tüm bu işleri kaç saatte yapıyorsunuz mesela(yemek ve molalarda var )?Üç kuruş para vereceksiniz diye tüm işleri aynı gün istiyorsunuz, haliyle yapılan eksik oluyor sonrada beğenilmiyor.

Hali silme yok. Ben şunları düşündüm ama abarttım mi dedim acaba:

Oturduğum odada bir L koltuk var o,
Kapılar,
Mutfak dolap ve tezgahı,
Yerleri süpürüp toz alma,
Camlar,
Banyo, wc ( Ben yıkarken çok deterjan kullanıyorum o yüzden şuan koku almamak için sade cifle yıkıyorum ve temizlediğimi hissetmiyorum)

Mobilya toz alma.
Duvarlar (belki)

Bunlar fazla mı?
Ben abarti bisey goremedim . L koltukta oyle bariz cikolata lekesidir kahvedir ne blyim koladir vs lokal ama fazla sayida leke yoksa bence hiiic gerek yok su kis gununde. Cunku kurumasi da dert olucak cami falan acicaksin. Bana kalsa bence ustune ort bi pelus battaniye bi bisey tamam..cok kirli degilse. Benim L koltuk kizim sagolsun puding lekeleri cikolatali sut lekeleri corbalar yogurtlar vs vs icinde. Ama ben de oyle buyuk girismiyorum arada siliyorum.. :/ ortu kullanmaya calisiyorum..
Bence esinin eline ver camasir suyunu. Ne gun hangi saat olursa olsun. Fircayi da ver lavabo klozet kuvet doksun fircalasin silsin ciksin iste. Esin yapsin.. cif pek temizlemiyo goruntu olarak da parildamjyo yani ...

Duvar dediğiniz ne?Cam silecek,temizlik yapacak birde duvar mı silecek?Siz tüm bu işleri kaç saatte yapıyorsunuz mesela(yemek ve molalarda var )?Üç kuruş para vereceksiniz diye tüm işleri aynı gün istiyorsunuz, haliyle yapılan eksik oluyor sonrada beğenilmiyor.

Ben kesin öyle bir şey yapacak yazmadık ki farkımdaysanız sordum neler yapılıyor diye, ben yapmam ama o yapıyorsa ve parasını istiyorsa ben de veriyorsam neden yaptırmayayım. Herkesin bir mesleği var ben öğretmenim yapmam gerekeni yaparım fazlasını ister yaparım ister yapmam bu da o kişiye ve standartlara bağlı. Siz duvar silmezsiniz o duvarı yıkar cilalar bu ona kalmış.

Ben abarti bisey goremedim . L koltukta oyle bariz cikolata lekesidir kahvedir ne blyim koladir vs lokal ama fazla sayida leke yoksa bence hiiic gerek yok su kis gununde. Cunku kurumasi da dert olucak cami falan acicaksin. Bana kalsa bence ustune ort bi pelus battaniye bi bisey tamam..cok kirli degilse. Benim L koltuk kizim sagolsun puding lekeleri cikolatali sut lekeleri corbalar yogurtlar vs vs icinde. Ama ben de oyle buyuk girismiyorum arada siliyorum.. :/ ortu kullanmaya calisiyorum..
Bence esinin eline ver camasir suyunu. Ne gun hangi saat olursa olsun. Fircayi da ver lavabo klozet kuvet doksun fircalasin silsin ciksin iste. Esin yapsin.. cif pek temizlemiyo goruntu olarak da parildamjyo yani ...

Yok daha 1 senelik koltuk üstü de örtülüydü pislenmemiştir bile.

yarim gun gelen yardimcim,
supurme silme, banyolar ve balkonlari(yazin) temizliyordu.
bunun disinda her geldiginde bir cam veya kapi silerek 2 ayda bir tum camlari kapilari elden gecirmis oluyordu.

duvar silme, koltuk silme vs ayni gun yetismez gibi geldi bana.

yarim gun gelen yardimcim,
supurme silme, banyolar ve balkonlari(yazin) temizliyordu.
bunun disinda her geldiginde bir cam veya kapi silerek 2 ayda bir tum camlari kapilari elden gecirmis oluyordu.

duvar silme, koltuk silme vs ayni gun yetismez gibi geldi bana.

mutfak dolabi silinecegi zaman da baska islerden kisiyorduk,
hatta ben rahat davrandigim icin bazen kendi istegi ile mesaiye kaliyordu, ben asla fazla calismasini talep etmeme ragmen.

guzel anlasirdik, tey gidi gunler, tasindik oradan snra,
kucuk eve tasininca kimseyi cagirmaz oldum.
keske oyle yarim gun gelecek birini bulsam yine.

mutfak dolabi silinecegi zaman da baska islerden kisiyorduk,
hatta ben rahat davrandigim icin bazen kendi istegi ile mesaiye kaliyordu, ben asla fazla calismasini talep etmeme ragmen.

guzel anlasirdik, tey gidi gunler, tasindik oradan snra,
kucuk eve tasininca kimseyi cagirmaz oldum.
keske oyle yarim gun gelecek birini bulsam yine.

Yok ben sadece 2-3 ayda bir genel temizlik için düşündüm.

Yok ben sadece 2-3 ayda bir genel temizlik için düşündüm.

valla o zaman yavas da olsa kendiniz yapsaniz daha iyi gibi geldi bana.

kimse sizin evinizi sizin kadar iyi temizlemez. ne kadar iyi birini bulursaniz bulun.

ben cok memnundum, cunku evimin bir duzenini sagliyordu.

Sizin zaten duzeniniz varsa, 2 ayda bir gelen kisinin yaptigi isi begenme ihtimaliniz dusuk bence.

ancak temizlik olarak degil ama cam/ kapi silme, duvarlari silme veya utu gibi tanimli isler icin cagirabilirsiniz.

yani direk o is uzerinden anlasabilirsiniz bence. Yoksa supurme silme icin zaten onu bekleyecek degilsiniz, bari duzeninizi bozmamis olursunuz.

valla o zaman yavas da olsa kendiniz yapsaniz daha iyi gibi geldi bana.

kimse sizin evinizi sizin kadar iyi temizlemez. ne kadar iyi birini bulursaniz bulun.

ben cok memnundum, cunku evimin bir duzenini sagliyordu.

Sizin zaten duzeniniz varsa, 2 ayda bir gelen kisinin yaptigi isi begenme ihtimaliniz dusuk bence.

ancak temizlik olarak degil ama cam/ kapi silme, duvarlari silme veya utu gibi tanimli isler icin cagirabilirsiniz.

yani direk o is uzerinden anlasabilirsiniz bence. Yoksa supurme silme icin zaten onu bekleyecek degilsiniz, bari duzeninizi bozmamis olursunuz.
Amacım kapı,mutfak,cam sırf bunun için gelse aynı parayı alıcak gelmişken diğerlerini de yapar diye düşündüm.

Amacım kapı,mutfak,cam sırf bunun için gelse aynı parayı alıcak gelmişken diğerlerini de yapar diye düşündüm.

ama iste o zaman sizin istediginiz detayda yapmaz bence.
yine de bir cagirin gorun nasil oldugunu, ona gore diger seferi planlarsiniz.

Valla evime cok fazla yardimci birisi almış biri olarak şöyle söyleyeyim, ( şuanda almıyorum)

Tam güne 2 kisi geliyorlar 200 tl istiyorlar,sabah 9da baslayip akdam 5_6 da bitiriyorlar evim 3 oda 1 salon 1 tuvalet 2 banyo 2 de ufak balkon var.

Balkonlar yıkanır,koltuklar silinir,yerler supurulur ve silinir,banyo temizlenir komple,dusakabin tuvalet vs,mutfak dolaplarinin dışı ve tezgahi silinir
Mobilyanin tozu alınır
Kirlenmisse halilar silinir
Perde yikanir ve asarlar gelenler
Camlar silinir
Kapilar silinir
Buzdolabi camasir mak bulasik mak cekilir altı silir
Ben yeni evli sayilirim 1 sene oldu o yuzden döküntü esyam vyok oyle cok biblom incigim cincigim da yok. Cocukta yok

Bu islerin fiyati 150 tl idi simdi 200 oldu. Yarim gunde 100 tl

Yarim gunde cam silinmiyor,mesela 15te bir geldiginde bi gelisinde 2 odanin cami oteki gelisinde diger 2 odanin cami siliniyor

Ben artik evime almiyorum. Sebebi,yerlerim granit,silindikten sonra kurulanmasi gerekir. Hanimefendiler viledayla silip bırakıyor yerler su izi oluyor cok cok kotu duruyor ve temizlik icime sinmiyor. Bazen bazi yerleri tozlu bırakıyorlar. O yuzden haftada 1 gün esimle birlikte yapiyoruz. Ben siliyorum,o kuruluyor cekpasin ucuna havlu takip. Ben supuruyorum o da koltuklari siliyor. Havalar düzelsin camda sildircem kendisine.

Genel temizlik boyle detayli,avize de siliyorlar . Bu arada gelen kisinin tecrubesi önemli. Genel olarak ben bunlardan bıktım,memnun kalmadim ve kendi isimi kendim görüyorum bu aralar..

Güvenilir biri bulman gerekiyor. Ben yeni aldığım ev için tutmuştum inşaat temizliği zor diye bebeğim 1 aylıktı aynı oturdugum mahallede evimde arada gidip kontrol ediyordum 250 tl anlaşmıştım sonra kontrole gittim kapıyı açtım ayagımı yete basmamla suyun içine girdim o an beynımden kan fışkırdı resmen yerler su içinde banyoyu kovayla su döke döke yıkamış evin içine su dolmuş banyolar yerden 2 parmak yüksek su odalara gidiyor bagırdım sinirimden eve koştum çarşaf örtü ne varsa odaların oraya koydum parkeler kabarıcak yoksa bi güzel kavga ettim mutfak duvarlarına kadar su dökmüş düşünün yani dedim abla böle yapıcam olsam bende tutardım bı hortum evi komple yıkardım para mara yok git dedim bu parkeler kabarırsa ozamn görüşücez dedim ee ben koca gün temizlik yaptım diyor. Dedim mutfaga bi bakıyım çekmecelerden su damlıyor allahım çıldırıcam sandım içlerine su döküp yıkamış kolundan tuttugun gibi attın sokaga oturdum ağladım sinirden.
Şaka gibi ya
Benim bildiğim temizlikçi kadınlar hiç suyla uğraşmaz silip geçerler lavaboyu bile silerek temizleyeni gördüm bu ne ya nasıl kurutacakmış o evi deli kadın :işsiz:

Valla evime cok fazla yardimci birisi almış biri olarak şöyle söyleyeyim, ( şuanda almıyorum)

Tam güne 2 kisi geliyorlar 200 tl istiyorlar,sabah 9da baslayip akdam 5_6 da bitiriyorlar evim 3 oda 1 salon 1 tuvalet 2 banyo 2 de ufak balkon var.

Balkonlar yıkanır,koltuklar silinir,yerler supurulur ve silinir,banyo temizlenir komple,dusakabin tuvalet vs,mutfak dolaplarinin dışı ve tezgahi silinir
Mobilyanin tozu alınır
Kirlenmisse halilar silinir
Perde yikanir ve asarlar gelenler
Camlar silinir
Kapilar silinir
Buzdolabi camasir mak bulasik mak cekilir altı silir
Ben yeni evli sayilirim 1 sene oldu o yuzden döküntü esyam vyok oyle cok biblom incigim cincigim da yok. Cocukta yok

Bu islerin fiyati 150 tl idi simdi 200 oldu. Yarim gunde 100 tl

Yarim gunde cam silinmiyor,mesela 15te bir geldiginde bi gelisinde 2 odanin cami oteki gelisinde diger 2 odanin cami siliniyor

Ben artik evime almiyorum. Sebebi,yerlerim granit,silindikten sonra kurulanmasi gerekir. Hanimefendiler viledayla silip bırakıyor yerler su izi oluyor cok cok kotu duruyor ve temizlik icime sinmiyor. Bazen bazi yerleri tozlu bırakıyorlar. O yuzden haftada 1 gün esimle birlikte yapiyoruz. Ben siliyorum,o kuruluyor cekpasin ucuna havlu takip. Ben supuruyorum o da koltuklari siliyor. Havalar düzelsin camda sildircem kendisine.

Genel temizlik boyle detayli,avize de siliyorlar . Bu arada gelen kisinin tecrubesi önemli. Genel olarak ben bunlardan bıktım,memnun kalmadim ve kendi isimi kendim görüyorum bu aralar..
Bukadar işi yaptıracağın temizlikçiler varmı acaba helal olsun
Hiç görmedim yıllardır
3 oda 1 salon evim hiç süs eşyası yok
Gelen kadınlar anca cam siler L koltuk kırk yılda bir evi sil süpür bir günde wc banyo yaptırmam zaten temiz yapamıyorlar mutafağı temizleyeni hiç görmedim diyebilirim halıları hiç sildirmedim yetiştiremiyorlar ki
150 den aşağı gelende yok

Back
X