• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev temizliği ve takıntı

atessh

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Mart 2023
35
5
6
28
Selamlar, ben okurken evlendim. Ve ev işlerini pek becerebildiğimi düşünmüyorum. Aslında temizliği seviyorum, insanlar bana takıntı derecesinde olduğumu söylüyor. Ben takıntı olduğunu düşünmüyorum. Ev temizliğini tek başıma yetiştiremiyorum tüm günüm temizlikle geçiyor. Çok sıkıldım. Başka şeylere vakit ayıramıyorum.
Bir şey yapayım derken öbürü elimde kalıyor. Temizliğe nereden başlıycam bilmiyorum bile yardım edin lütfen.

Selamlar, ben okurken evlendim. Ve ev işlerini pek becerebildiğimi düşünmüyorum. Aslında temizliği seviyorum, insanlar bana takıntı derecesinde olduğumu söylüyor. Ben takıntı olduğunu düşünmüyorum. Ev temizliğini tek başıma yetiştiremiyorum tüm günüm temizlikle geçiyor. Çok sıkıldım. Başka şeylere vakit ayıramıyorum.
Bir şey yapayım derken öbürü elimde kalıyor. Temizliğe nereden başlıycam bilmiyorum bile yardım edin lütfen.
Öncelikle Bi işi bitirmeden diğerine geçme. Daha gençsin galiba.. Temizlikle çok vakit harcıyorsan da plan yap. Mesela ilk önce bütün evi elektrikli süpürgeyle süpür. Sonra masaların tv ünitesi sehpa kapı falan bunların tozunu al. - Mutfağa hiç dokunma. - Toz aldıktan sonra da Vileda yap. Detaylı yapmak istiyosan halıları da kaldırabilirsin, camları silebilirsin. Ama her zaman halıları kaldırmana ve bu havalarda sürekli cam silmene gerek yok bence.. Viledayı da yaptıktan sonra temizlik biter zaten. En son murada girersin bulaşık varsa halledersin tezgahını ocağını silersin. Yerleri süpürür Vileda yaparsın ve bitti 👏👏

Öncelikle Bi işi bitirmeden diğerine geçme. Daha gençsin galiba.. Temizlikle çok vakit harcıyorsan da plan yap. Mesela ilk önce bütün evi elektrikli süpürgeyle süpür. Sonra masaların tv ünitesi sehpa kapı falan bunların tozunu al. - Mutfağa hiç dokunma. - Toz aldıktan sonra da Vileda yap. Detaylı yapmak istiyosan halıları da kaldırabilirsin, camları silebilirsin. Ama her zaman halıları kaldırmana ve bu havalarda sürekli cam silmene gerek yok bence.. Viledayı da yaptıktan sonra temizlik biter zaten. En son murada girersin bulaşık varsa halledersin tezgahını ocağını silersin. Yerleri süpürür Vileda yaparsın ve bitti 👏👏
Her sabah 6 da kalkıyorum, kahvaltı ve bulaşığı aradan çıkarıyorum. Biraz derslere bakıyorum. Sonrasında çamaşır yıkat topla ser katla derken 12 oluyor. Günlük olarak ev süpürüyorum. Ama ev 1+1 ve amerikan mutfak. Mutfağın dağılması demek oturma odasının da dağılması demek oluyor. Öğle yemeği ve bulaşık, tuvalet banyo temizliği ardından da akşam yemeği derken ben sadece yorulmuş oluyorum. En komiği de ev hergün temizlenmesine ve işleri biriktirmememe rağmen yapamıyorum. Üstüne de ekstra olarak o kadar sakar ve iş bilmezim ki turşu kavanozu kırdım hem turşu suyu hem cam kırıkları bir arada ve ben işn içinden çıkamıyorum. Kolay yolu yok mu?

Her sabah 6 da kalkıyorum, kahvaltı ve bulaşığı aradan çıkarıyorum. Biraz derslere bakıyorum. Sonrasında çamaşır yıkat topla ser katla derken 12 oluyor. Günlük olarak ev süpürüyorum. Ama ev 1+1 ve amerikan mutfak. Mutfağın dağılması demek oturma odasının da dağılması demek oluyor. Öğle yemeği ve bulaşık, tuvalet banyo temizliği ardından da akşam yemeği derken ben sadece yorulmuş oluyorum. En komiği de ev hergün temizlenmesine ve işleri biriktirmememe rağmen yapamıyorum. Üstüne de ekstra olarak o kadar sakar ve iş bilmezim ki turşu kavanozu kırdım hem turşu suyu hem cam kırıkları bir arada ve ben işn içinden çıkamıyorum. Kolay yolu yok mu? Günüm hep temzlikle geçtiği için eşim takıntılı olduğumu düşünüyor, sürekli böyle söylediği için kendimi masumlar apartmanı dizisindeki ezgi mola gibi hissetmeye başladım. Eşimin temizlik anlayışıyla benimki aynı değil. Aşırı derecede dikkatsiz, her yere basabilen, el yıkarken su sıçratan, ne bileyim yürüdüğü yerde iz bırakan, yediğini etrafa döken bir çocuk gibi ve ben işlerimi bitiremiyorum. Böyle şeylerin normal olduğunu söylüyor. Üstüne geçenlerde çelik kapıdan fırtınayla yağmur suyu girdi eve, günlerce havlularla suyu emdirip sıktırarak geçirdim. Şimdi sorun çözüldü ama ev küflendi. Ve ben ne yapacağımı nereyi temizleyeceğimi bilmiyorum. Psikolojik olarak gözümde o kadar çok büyüdü ki, yerimden kalkacak halim bile yok.

Her sabah 6 da kalkıyorum, kahvaltı ve bulaşığı aradan çıkarıyorum. Biraz derslere bakıyorum. Sonrasında çamaşır yıkat topla ser katla derken 12 oluyor. Günlük olarak ev süpürüyorum. Ama ev 1+1 ve amerikan mutfak. Mutfağın dağılması demek oturma odasının da dağılması demek oluyor. Öğle yemeği ve bulaşık, tuvalet banyo temizliği ardından da akşam yemeği derken ben sadece yorulmuş oluyorum. En komiği de ev hergün temizlenmesine ve işleri biriktirmememe rağmen yapamıyorum. Üstüne de ekstra olarak o kadar sakar ve iş bilmezim ki turşu kavanozu kırdım hem turşu suyu hem cam kırıkları bir arada ve ben işn içinden çıkamıyorum. Kolay yolu yok mu?
Maalesef ev işlerinin kolay yolu yok Ev işlerini tek kolay yolu sayısız paran olması ve eve temizlikçi çağırman 😅ev işleri Hiçbir zaman bitmez Sen ne zaman bırakırsan o zaman biter 1+1 evin işi bitmiyorsa bir de 3+1 2+1 evi olanları düşün Ben evi her gün süpürüyorum ertesi gün aynı oluyor Üstelik Sadece 5 aylık bebeğim var Evi batırmıyor Bir de büyük çocuğun olduğunu düşün hiç ev işi bitmez.. bu hep böyle devam edecek Kafana fazla takma.. sen evi süpürmeye devam et elbet kirlenecek süpüreceksin yani. tekrar kirlenecek Ama bunu da unutma

Maalesef ev işlerinin kolay yolu yok Ev işlerini tek kolay yolu sayısız paran olması ve eve temizlikçi çağırman 😅ev işleri Hiçbir zaman bitmez Sen ne zaman bırakırsan o zaman biter 1+1 evin işi bitmiyorsa bir de 3+1 2+1 evi olanları düşün Ben evi her gün süpürüyorum ertesi gün aynı oluyor Üstelik Sadece 5 aylık bebeğim var Evi batırmıyor Bir de büyük çocuğun olduğunu düşün hiç ev işi bitmez.. bu hep böyle devam edecek Kafana fazla takma.. sen evi süpürmeye devam et elbet kirlenecek süpüreceksin yani. tekrar kirlenecek Ama bunu da un

Teşekkür ederim, param yok sayısız temizliğe devam o zaman😑 ev küçük ve hiç bir şey sığmıyor biraz da sorunlu belki ondan böyledir. Allah kolaylık versin size de bana da 🌺🌺

Teşekkür ederim, param yok sayısız temizliğe devam o zaman😑 ev küçük ve hiç bir şey sığmıyor biraz da sorunlu belki ondan böyledir. Allah kolaylık versin size de bana da 🌺🌺
Yapacak bir şey yok Benim de evim 2+1 ama inan ki bir tane odam o kadar küçük sadece yatağı sığıyor Bebeğimin.. sayısız Temizliğe devam kadınların işleri zaten böyle Hiçbir zaman bitmez şu an bulaşık beni bekliyor Evi süpürmem lazım toplanacak çamaşırlarım var ama oturuyorum Bebeğimin yanında.. sen de derslerle uğraşıyorsun takma kafaya temiz tut kirli bir yerde yaşama.toplamadır, bulaşık yıkamadır bir şekil yapılır merak etme

Yapacak bir şey yok Benim de evim 2+1 ama inan ki bir tane odam o kadar küçük sadece yatağı sığıyor Bebeğimin.. sayısız Temizliğe devam kadınların işleri zaten böyle Hiçbir zaman bitmez şu an bulaşık beni bekliyor Evi süpürmem lazım toplanacak çamaşırlarım var ama oturuyorum Bebeğimin yanında.. sen de derslerle uğraşıyorsun takma kafaya temiz tut kirli bir yerde yaşama.toplamadır, bulaşık yıkamadır bir şekil yapılır merak etme
Doğru söylediniz, fark ettim de bu aslında evin değil benim sorunum. Kafamda bitmesi lazım. Evde iş dururken niyeyse diğer işlerimi yapamıyorum hatta evin işi bitmeden dışarı bile çıkamıyorum. Bırakın dışarı çıkmayı bulaşıklar orada beklerken ben derse bile odaklanamıyorum. Beni yoran temizlik değil aslında, bu yaşam tarzı. Hatta belki eşim haklı bile olabilir. Biraz rahat olup temizliğe takılmamak lazım, tabii pis yaşanmaz ancak kafada büyütmemek lazım ben bunu yapamıyorum işte

Doğru söylediniz, fark ettim de bu aslında evin değil benim sorunum. Kafamda bitmesi lazım. Evde iş dururken niyeyse diğer işlerimi yapamıyorum hatta evin işi bitmeden dışarı bile çıkamıyorum. Bırakın dışarı çıkmayı bulaşıklar orada beklerken ben derse bile odaklanamıyorum. Beni yoran temizlik değil aslında, bu yaşam tarzı. Hatta belki eşim haklı bile olabilir. Biraz rahat olup temizliğe takılmamak lazım, tabii pis yaşanmaz ancak kafada büyütmemek lazım ben bunu yapamıyorum işte
İlk evlendiğimde ben de öyleydim çalışıyordum bulaşık çamaşır bilmem ne bitmeden işe gidemiyodum.. Bazen geç bile kalıyodum. Şimdi bebeğim var kendime bile vakit ayıramıyorum diyorum ne salakmışım.. Keyfime baksaymışım evdeyken bu kadar temizliğe işe güce takılmasaymışım diyorum

İlk evlendiğimde ben de öyleydim çalışıyordum bulaşık çamaşır bilmem ne bitmeden işe gidemiyodum.. Bazen geç bile kalıyodum. Şimdi bebeğim var kendime bile vakit ayıramıyorum diyorum ne salakmışım.. Keyfime baksaymışım evdeyken bu kadar temizliğe işe güce takılmasaymışım diyor

Zamanla mı düzeliyor yoksa Bebek olduktan sonra farklı bir sorumluluğun getirisi mi bu? Ben ne zaman düzelicem 🥲

Zamanla mı düzeliyor yoksa Bebek olduktan sonra farklı bir sorumluluğun getirisi mi bu? Ben ne zaman düzelicem 🥲
Sorumluluğun getirisi değil yani ev temizlemek yemek yapmak çamaşır yıkamak bulaşık yıkamak hala benim sorumluluğum altında ama sen erken farkına var diye söylüyorum Bir bebeğin olmadan işlerin üstüne Başka işler yüklenmeden işinkeyfini çıkarmaya çalış ev işlerini yap yine ama takıntı haline getirme gez dolaş yat uyu eğlen televizyon izle Telefonla ilgilen yani temizliktir Şudur budur derken kafayı yeme yani

Sorumluluğun getirisi değil yani ev temizlemek yemek yapmak çamaşır yıkamak bulaşık yıkamak hala benim sorumluluğum altında ama sen erken farkına var diye söylüyorum Bir bebeğin olmadan işlerin üstüne Başka işler yüklenmeden işinkeyfini çıkarmaya çalış ev işlerini yap yine ama takıntı haline getirme gez dolaş yat uyu eğlen televizyon izle Telefonla ilgilen yani temizliktir Şudur budur derken kafayı yeme yani
İnşallah öyle olur, tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. İnşallah uygulayabilirim 🌷

Benımde senle aynı evım öncelıkle ne kadar az eşya o kadar iyi bu evler için . Temizlikten zıyade ortalıgı toplamak lazım o insanı yoruyor. Bence once evı topla misafir gelcek gibi. Sil süpür. Tuvaletı ben gun ıcınde tuvalletten cıkmadan yapıyorum herhangı bır zamanda gözüme batınca. Mutfagıda öncelikli olarak yap yanı yenek yaparken bı yandan yıka ya da makıneye at. Bitnce yne öyle. Aslında bana sorarsan 1+1 de 3+1 de aynı. Sadece bızım gibi evler küçük oldugundan ortada 1 eşya olsa darmadagın gözüküyor

valla 150 m2 3+1 evin temizliğin yarısından çoğunu kocama bıraktım o yüzden keyfim yerinde. Öneririm.

Benımde senle aynı evım öncelıkle ne kadar az eşya o kadar iyi bu evler için . Temizlikten zıyade ortalıgı toplamak lazım o insanı yoruyor. Bence once evı topla misafir gelcek gibi. Sil süpür. Tuvaletı ben gun ıcınde tuvalletten cıkmadan yapıyorum herhangı bır zamanda gözüme batınca. Mutfagıda öncelikli olarak yap yanı yenek yaparken bı yandan yıka ya da makıneye at. Bitnce yne öyle. Aslında bana sorarsan 1+1 de 3+1 de aynı. Sadece bızım gibi evler küçük oldugundan ortada 1 eşya olsa darmadagın gözüküyor
Ben de öyle yapıyorum, yemek yaparken ya da başka bir işle meşgulken çamaşır yıkanıyor, zaman sorunum yok aslında. Sorun yeterince temiz olup olmadığına ikna olamıyorum. Defalarca kez temizlemiyorum tabii. Örneğin tuvalet yıkamak hep en son iştir çünkü kıyafetlerim kirlenmiş gibi geliyor en son çıkarıp banyo yapıyorum. Kesinlikle ortada tek bir eşya bile olsa ev darmadağın

1+1 evi bir günde baştan aşağı temizlersin elin mi yavaş eşin destek olmuyor mu neden her gün çamaşır yıkanıyor çok mu eşya var

Back
X