Ev temizligi Pratik fikirler verebilirmisiniz ?

bizde epeydir yoktuk evde yeni geldik. ben çamaşırlara daldım adamda salondan başladı süpürmeye. yardımlaşa yardımlaşa bitti gibi. bir çocuğun odası kaldı. o da yarın hep beraber olacak inş. bu kadar gözünüzde büyütmeyin. cam kapı işini kadın geldiğinde yapar zaten.

kahvaltıyı iptal et. tatilden gelmişsin ama maşallah dinginliği kalmamış. maraton koşar gibi ev mi temizlenir? yer silinmeden balkon yıkanmadan çamaşır assan ne? bütün toz üzerine binecek... kahvaltıyı bu seferlik dışarda ediverin, evi de yavaş yavaş temizlersiniz, hatta mutfak bitti ise haftaya temizlikçi hanım gelir işi o yapar...

alt tarafi bi temizlik kaldi ki cokta bisey yok rutin bi temizlik yapacaksiniz.uzaya fuze gondermeyeceksiniz pratik bilgilere gerek yok.21 yasinda evlendim hem calisiyodum ilk kez ev isleriyle tanistim.hic kadin falan tutmadan evimi kendim temizledim.bu kadar gozunuzde buyutmeyin alt tarafi temizlik.

Siz cagirdinizmi
Netten olunca korkuyor insan azcik

Evet bir kere çağırdım
Bana gelen kadın armutta calışıyormuş aynı zamanda
Onun gelemediği bir hafta birini gönder demiştim armuttan cagır demişti
Yarım gün 90 liraydı yanlış hatırlamıyorsam ama iyiydi bi sıkıntı olmadı

Orayı uzun zamandır biliyorum ancak cesaret edememistim gerçi oradan koltuk yıkattim eve çağırıp
Çok teşekkürler

Hic kasma ve biçok işi de bitirmişsin bence.
Valla ben nasıl taşınıyorum diyordum, üç günde evi topladım. Taşındık iki günde ev yerleşti. İnsan alışık olmayinca nasıl yaparım diyor ama başarıyor.

Facebook'ta evim evim temiz evim sayfasına bir bakın. istemediğiniz kadar pratik bilgi ve fikir var. Emin'im çok faydalanacaksınız.

Bende deli gibi is yapmak istiyorum lakin yapamiyorum.. iki bisey yspdam gobegim tas gibi oluyo dogumdan once o kadar cok is yapmam lazimki.. camlar perdeler yikancak , dolaplar duzenlencek.. dogum cantadi hazirlancak.. oohgffff ruhum daraliyo yeminlen.. hic birsey yapasim yok.. istekvar enerji yok.. resmen gobus batiyo ):

Ya bismillah de kalk bır gunde evı de halledersın ıkramlık da yaparsın hıc merak etme camasır makınasını hıc bos bırakma bugunden basla arka arkaya at kuruyanı utule bırıkmesın... Ctesı evdesın sanırım kalk sabahtan ılk heryerı topla dagınık esya kalmasın cuma aksama kadar camasır yıkaması kuruması ısın kalmasın cuma aksamı utu yap bır saatte hepsı bıter meraak etme... Ctesı once herseyı yerıne koy yerlestır snra aal elıne supırgeyı yap vıkeda suyunu evın bır ucundan baslansırayla tum odaları guzelce supur yerlerını sıl bır bucuk saat tutar en fazla... Hıc dınlenmek yok kalk toz al.. Sonra balkon mu sılecektın sıl balkonunu hazır mutfaktayken buzdolap ıcı dıger dolaplarında sadece dısını sıl gıt bır kahve yap ıc snra gec banyoya ver coskuyu bır ovala bır durula hayde bıttı gerıye ne kaldı mutfaga gerı dnuyruz poacamı yaparsın borek mı sararsın yap at dolaba sabah erken kalk pısır onuda sfranı kur mısafırını bekle oh mıs

Gözünüzde buyutmeyin hiçbirşeyi, bu birinci kural
2- Evi dağınık gösteren herşeyi önce ortadan kaldırın. Yani su kirli kıyafetler yıkanıp, utulenip dolaba yerlessin.
3.kirli bulaşikları makinaya yerlestir. bütün çöpleri, yani o sinekleri oraya getiren herşeyi toplayıp, bian önce evden uzaklastir. Tezgahı falan camasır suyundan gecir.
4. Bir kova suyuna sampuanindan bir iki damla ekle. Bu isini kolaylastircak. Hem sabunla hem durula yapmak zorunda kalmicaksin. Camlarin bak nasil parliyor
5. Ben genelde camları çok sildigim için, onu ayrı iş olarak görmüyorum. Yani hem cam siliyorum,hem makina atıyorum hemde yerleri siliyorum, en sonda toz alıp çıkıyorum bulunduğum yerden.
6. Bunların hepsini ben yapiyo olsaydim. Bir günümü camasır ve mutfağa ayirirdim. Diğer günü cam ve supurup silmeye ayirirdim.
7. Allah Kolaylık Versin. Bir Başak Burcu Kadını olarak,Ancak bu kadar yardımcı olabilirim. Çünkü bizler fazla detaycıyiz bu temizlik konusunda =)))

Cumayankadar utulerı yetıstırmen dersen hıc kasma hepsınınyıka kurut sonra baza altı gıbı sote bır yere katlayıp koy hafta ıcı kaadının gelırse o yapar gelmezse kendın yaparsın

Tişört ve çamaşır lari ütülemiyorum ben sadece yıkarken çamaşırları karıştırmamaya dikkat ediyorum mikrop olmaması açısından .
Gömlek ve ütü gerektirecek şeyleri ütülü yorum yine de ben illa ütülü giyerim derseniz kuru temizlemeye verebilirsiniz .
Ütüleyip katlayıp veriyorlar .
Birde internet te evlere temizlik siteleri var çağıra bilirsiniz güzel yapıyorlar .

Hiç durmayan bir kız çocugum var,Eşim desen evlenene kadar suyu bile annesi içirmiş öyle bir yetişme tarzından geliyor gün içerisinde oda çok yogun çalışıyor akşam 10da geliyor bende 7 gibi geliyorum bu yüzden gözümde büyüdü ve pratiklikten kasıt yazdım. Ama Allahtan çogunu halletim bitti tek kalan şey çamaşır oldu. 5-6 posta yıkadım kurusun katlayım sonra yerleştircem daha var tabi bakalım. Şimdi burda kadına alışmışsın diyenler için şunu söylemek istiyorum. evlenene kadar elime villada dahi almadım. Çünkü kalp hastasıyım yorucu işlere gelemiyorum ve Lösemi hastasıydım o dönem. Ailem hiç birşey yaptırmıyordu Şükür hepsini atlattım kalp hariç ilaçları kullanıyorum. Dogumumda bilakis öyle zor geçti. Ve bu süreçte hiç bir şekilde ev işi vs yapamadım saolsun eşim yardım etti kızım 4 aylıkkende yeniden işe dönmek zorunda kaldım. eve geldigimde yedigimiz yemegi toplamak makinaya atmak yıkanacakları yıkamak ve toplamak dışında kızımla vakit geçirmek dışında ev işlerine pekte yogunlaşamadım ve bilmiyorumda gözümde büyüdü ilk kez uzun zamandır böyle bir iş yaptım ve şükür bitti... Yardımcı olmaya çalışan ve yazan tüm Herkesede çok teşekkür ediyorum. Allah ragzı olsun hepinizden iyi geceler

Aslinda hergun yapilmasi gereken temizligin biraz daha kose bucak hali yapilicak. Zor olmasa gerek. 3 gununuz var.
Yarim gunde hallolur. Aslinda bugun bile burya yazmak yerine koyulmus olsaydiniz isler tamamdi.

Renk gruplarina ayirip atin sirasiyla makineye yaz gunu cabuk kuruyor. Utulenecekleri kenara kaldirin yorulduysaniz birkac gun sizi idare edecekleri utuluyin gerisini sonra halledin

Başka yardımcı kadın bul canım, annem olsa gezerken iyiydi der

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…