Ev temizligi Pratik fikirler verebilirmisiniz ?

falmagru

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
14
6
1
37
Merhabalar,20 günlük bir iş seyehatine çıkmıştım Ordanda eşimle buluştuk İzmir tarafında 10 günlük bir tatil yaptık döndügümde eve şok içerisine girdim agzım resmen yere degdi giyinme odasında bizim çamaşır makinası var odayı açmamla çamaşırın yıgınla oldugunu gördüm ve şok geçirdim normalde atardı makinaya bu sefer saolsun. Yapmamış ne giydi ne yaptı hepsini atmış,Mutfak ise artık kurtlanmış vaziyete gelmiş. Haftalık kadın geliyordu ben yokum diye kadınıda çagırmamış. Ev anlıyacagınız sineklerle dolmuş taşmış. pazar günü ise aile kahvaltısı var bizde. Cümbür cemaat kahvaltı yapıyoruz. Evi nasıl temizliycem gözüm almıyor kadını aradım kadında bu hafta dügünüm var dedi. Sizce nerden ve nasıl başlasam mutfagı yine temizledim yarıladım yerler ve camlar balkon kaldı. yatak odasınıda temizledim sildim süpürdüm balkonuda yıkadım çocuk odası oturma odası kaldı Birde bu çamaşırlar Bir düzen halinde nasıl temizlerim yardımcı olabilirmisiniz pratik fikirlerinize ihtiyacım var şuan.

pratiklik bir durum değil sırası ile yapacaksın. çamaşırlar yıkanırken temizliğe devam. çamaşırlar kurudukça da anında ütüleyip kaldır ki kalan birikmesin.
pazara kadar yeni ev yapılır hallolur büyütme gözünde.

Alışık olmadıgım durum o açıdan hiç biriktirmem ütüyüde ben yapmıyorum genelde kadın yapıyor şimdi haliyle ev gözümde büyüyor

Alışık olmadıgım durum o açıdan hiç biriktirmem ütüyüde ben yapmıyorum genelde kadın yapıyor şimdi haliyle ev gözümde büyüyor

vala bir zahmet eşin de yardımcı olacak hangisini becerebiliyorsa. sen tek başına yapmak zorunda değilsin. sakın ben hallederim deme iyi kötü o da yapsın.

eşinle birlikte temizle

Sırasıyla yapacaksın canım baya dağılmış ev pazar gününe kdr biter ama makineye atmaya başladı gündüz bir saate kuruyor zaten hava sıcak mutfak da bitmiş yatakodasi da zaten geriye bir çamaşırlar yerler var 6 makine çamaşır olsa 2 günde biter biriktirmeden katla kaldır dolabına diğer işlerin bitince utuye başla canım acele olan utulerini yap ama zorlama kendini diğer kahvaltıyı tozuna yogunlas. Camlar için silecegin suya bulaşık makinası parlatıcısı alabilirsin
Bu Anway gibi markaların yağ gözleri çok pratik pahalı da değil iş görür

Elini ayağını bağlayan bir durum yoksa küçük çocuk gibi pazara kadar çok rahat yetişir. Stres yapma.
Eşin de maşallah bir süpürge tutup toz alamamış mı yahu?
Temizlikte pratik hiç olamadım. Dip köşe yaparken iflahım kesilir benim. O yüzden tavsiye veremeyeceğim..

Çoğunu halletmişsiniz zaten,endişelenmeyin.
Çamaşırları atın makinaya.Onlar yıkanırken odanın birinin temizliğini yapın.
Sonra çamaşırları asın hatta eşiniz evdeyse o assın.Kuruyanları da yine eşiniz toplayıp katlasın.Siz de temizliğinize devam edin.
Bütün çamaşırlar yıkanıp kuruduktan sonra ütülenecekleri verin bir terziye ütülesin.Bir de o işle uğraşmayın.
Yarın akşama kalmadan biter işiniz.Ondan sonra da biraz dinlenip kahvaltı hazırlığına girişirsiniz.

Çamaşırı takma

Yıkandığı kadar yıkanıp kalanı kalır sepette

Arkadaşlar ütü vs demiş de ne gereği var

Masa örtüsü vs varsa ütülenir de bu sıkışıklıkta normal çamaşırları ütülemeye Zaman harcanmaz ki

Zaten mutfağı temizlemişsiniz geri kalanı da olur biter

Kolay gelsin

Bu ev işi temizlik meselesini çok mu abartıyoruz ne?
Mutfağı yapmışsınız zaten. Çamaşırlar da 2 gün sürecek değil ya. Bi silmek süpürmek kaldi.
Zaten saatlerce nasıl temizlik yapılır anlamiyorum. Benim evin işi 2 saatte bitiyor. Demek ki benim yaptığım şey temizlik degil. Aksama kadar sildim supurdum yıkadım diye anlatan kadınlara hayret ediyorum. Çamaşırı bulaşıgı zaten makine yikiyor.
Neyse "pırıl pırıl tertemiz bir ev harcanmış bir ömrün gostergesidir" der kacarim.

Tatlım zaten en kötüsü mutfak ve yatak odası bitmis. Yarında oturma odasını çocuk odasını hallet. Bu sırada çamaşırlar da yıkansın asılsın. Utuyu salla gitsin kim görcek topla hepsini at arka odalardan birine. Sonra geniş geniş yaparsın. Yarın halletmem lazım temizliği cumrtesi.anca hazırlık yaparsın yemek falan gerçi kahvaltı çokta kasilcak bi öğün değil.

Öncelikle mutfak önemli olan zaten yarılamışsınız.Çamaşırları makine yıkıyor zaten atın çalışırken, evi toparlayın dağınıklıkta iş yapmaya çalışınca hiçbir şey göstermiyor kendini.Dagınıklık geçtimi ev silme süpürme en son toz alma wc ve banyoya geçin

Kadin yaptığı için gözünüz korkmuş şimdi ama iş başa düşünce yapılıyor.Gozunuzde buyutmeyin sırasıyla oda oda bitirin.Arada da camasir yıkayıp katlayın ütü yapmayı şimdilik erteleyin bikac bisey utuleyin sizi idare edecek kadar.

1 ay girilmemis ev bence çamaşırları yıkayın, sadece 3 4 günlük giyeceginiz kadar şeyler utuleyin. Haftaya kadın gelir nasıl olsa, yapar kalan utuyu. Utuyle çok vakit kaybetmeyin. Çamaşırları zaten makine yıkıyor. Siz de bugün dip köşe supurun, yarın dip köşe silin, cumartesi de camları silersiniz. Hem planlı hem bolerek yaparsaniz cok yorulmadan yetişir. Hatta camlar çok kötü değilse sadece salonu silebilirsiniz, misafir gelecek kısmı

Camı silmeyin günes var diye cekin perdeleri .Çamaşirları ütulemek cok oyalıyor onuda yapmayın .Yikansin toplansın .Temizlikte yapılır şu dönerli silecekler hiç yormuyor harika birşey onuda bey kişisi yapıversin .1 saattlik işiniz var .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…