Ev tasinma

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kızlar...ev tasıyacagım yakın zamanda..boş ev temizliğini nasıl yapmaliyim duvarlarin silinmesi falan pratik temizlik önerilerinize ihtiyacım var çünkü tek başıma yapacağim mümkün olduğunca hizlı ve pratik olmam lazim ayrıca paketleme konusundaki tecrübelerinizi de aktarirsaniz sevinirim..

Hiç duvar silmedim o konuda fikrim yok
Öncelikle mutfakda dahil her alanda taşımacağınız zamana kadar yetecek eşya bırkaıp gerisini erkenden toplardım
Ikea kutular aşırı kolaylaştırıyor
Olmazsa olmaz değil
Yorgan battaniye hurçlara
Giysi vb şeyler yastık hurçlarına
Kolileri hep orta boy kullanırım
Büyükler dolunca yerinden kalkmıyor
Her kolinin üzerine hangi odaya yerleşeceğini ve içinde ne olduğunu yazıyorum
Yeni eve yerleşme düzenini kafamda belirleyip numaralandırıyorum
Mutfak ilk yerleşecek 1 gibi telefonuma not ediyorum
Bu numaralarıda kolilere yazıyorum
Yerleşirken aşırı rahat oluyor

Bak şimdi ben hiç taşınmadım ama yakında belki bende taşınacağım . Aklımda şöyle şeyler var . İlk önce boş evde yerleri güzelce süpür kaba toz gitsin. Sonra oda oda git . Mutfağın dolaplarını güzel deterjanlı bir suyla temizle sil dayanalar varsa oraları da camını sil yeri tekrar süpür sil kapısını çek . Diğer odaları da aynı şekilde duvar yer sil süpür kapıyı çek. Evdeki eşyaları toplarken sanayi tipi sera streçler var onlardan al büyük . Bardakları mesela kolile kırılacak şeyleri o sera ile sar temiz oluyor gidince hemen yerine yerleştiriyorsun. Birde planlı git kolilerin üzerine içinde ne olduğunu nereye ait olduğunu yaz böylelikle gidince Kolay yerleşirsin. Kolay gelsin canım

Şimdiden kolay gelsin
Ben taşınalı bi kaç gün olsu daha
Önce yatak odasından başlamıştım toplanmaya siyah büyük çöp poşetlerinden oluyor ya kalın onlara kıyafetlerimizi doldurdum. Büyük hurçlara vardı onlarada yatak örtüleri. Aynı şekilde çeyizliklerimizde öyle kaldırdım dantel vs.
Mutfak eşyalarımıda büyük yoğurt kovalarından vardı annemlerde onlardan aldım içine temiz örtüler serip yerleştirdim
Temizlik içinde bir yardımcı bayan ile anlaştım hatta dün temizledi evi. Taşındığım evin önceki kiracısı çok hor kullanmış evi mutfak yağ içindeydi resmen dün kaba temizliğini yapmış kadın bende haftasonuna detaylı temizliğiyle üastünden geçeceğim.
Kıyafetleri toplarken bi kaç günlük kıyafetleri ayırın. Birde tabak çanak ayırın ev düzenlenene kadar idareten
Allah kolaylıklar versin , birde bol sabır :)

Taşınmak zor iş gerçekten ,
Duvar silmek yerine bir kat boya geçseniz hem daha kolay olur hemde ne bileyim bence insan kokusu gitmiş oluyor.. eşimle bir gece de tüm evi boyamıştık biz taşınmadan önce. Yavaş yavaş toplanmıştım sadece kullanacaklarımı bıraktım,
Mutfak eşyası İçin babam çalıştığı yerden büyük streç film getirmişti ama satılıyor alabilirsiniz büyük kolaylık oluyor kutuların üzerine içinde neler olduğunu yazdık hep

Yatak odası İçin büyük siyah kalın poşetlerden kullandım kıyafet çarşaf hepsini onlara koydum
Ütülü olanları en sona bırakmıştık askıları bantlayıp Kendi arabamızla en son getirdik dolabın içine astık hemen bir de o iş çıkmasın:)

Banyo da ki eşyalar İçin kutu kullandım yine , temizlik konusuna dönersek annemle yapmıştık ama tek başınıza yapacakmışsınız en zor olan mutfak dolabı ve banyo temizlemek önce onları bitirin yağçözle güzelce silip dolapları en son deterjanlı suyla tekrar üzerinden geçmiştim

Camlara da köpüklü su yapıp kabasını alıp sonra silikonlu temizleyiciler var onunla silmiştim

Kapılar da yine deterjanlı su ve temiz bir bezle kurulama yapabilirsiniz , sonra banyo wc kalıyor ben her ikisini de yıkadım duvarları dahil olmak üzere..

Kolaylıklar diliyorum

Mutfak dolaplarını bulaşık MK tableti eritip silmek, sirkeli su ile durulamak.

Banyoyu, mutfak lavabosunu vs eline buzdolabı poşeti geçirip cif döküp siler gibi yapmak. Hayret edersin bu temizliğe. Yani cifi bezle telle değil poşetle kullanmak.

Camları bebe şampuanı ile silmek, parlatmaya gerek kalmıyor.

Kapıları highgenic silikonlu spreyle silmek. Yere damlatmamaya gayret et.

Mutfak dolaplarını bulaşık MK tableti eritip silmek, sirkeli su ile durulamak.

Banyoyu, mutfak lavabosunu vs eline buzdolabı poşeti geçirip cif döküp siler gibi yapmak. Hayret edersin bu temizliğe. Yani cifi bezle telle değil poşetle kullanmak.

Camları bebe şampuanı ile silmek, parlatmaya gerek kalmıyor.

Kapıları highgenic silikonlu spreyle silmek. Yere damlatmamaya gayret et.
Bu poşetle silme olayını bana duşakabin için biri önermişti cifle birlikte gerçekten iyi mi temizliyor?

Yeni evse yardım alın derim zira inşaat pisliği kolay arınmaz.
Ama daha önce kullanılmış bir evse işiniz daha kolay olur. Duvarları silmek yerine aynı tonda tek kat boyamak daha temiz ve sağlıklı olur diye düşünüyorum. Kendiniz de yapabilirsiniz rulo fırça ile,silmekten daha iyidir.
Eşyalar konusunda yavaş yavaş başlayın kullanmadıklarınızı paketlemeye,sadece kullanacaklarınız olsun elinizin altında.

Slm kızlar...ev tasıyacagım yakın zamanda..boş ev temizliğini nasıl yapmaliyim duvarlarin silinmesi falan pratik temizlik önerilerinize ihtiyacım var çünkü tek başıma yapacağim mümkün olduğunca hizlı ve pratik olmam lazim ayrıca paketleme konusundaki tecrübelerinizi de aktarirsaniz sevinirim..

Ben de yeni taşındım. Sıfır evdi ve uzun süre boş kalmıştı. Deniz kenarı olduğu için de ince kumlar vardı. İlk sildim bir odayı, baktım baş gelinmiyor. Aldım araba fırçasını, çek çek'i ve iki tane kovayı (biri yıkama için dolu detarjanlı, öbürü boş) bir de havlu tabii. Suyu fırça yardımıyla döktüm döktüm fırçaladım yerleri. Ardından da çekçek ile çektim, havlu ile kuruladım ve havluyu da sıktım boş kovaya. Öbür türlü ev çok ama çok kirli olduğu için 20 tane falan vileda ucuna ihtiyacım vardı, bir de sık sık su değiştirmeye. Böyle çok rahat oldu. Duvarları silmedim ama şu ince uzun moplar oluyor ya, onları nemlendirip tozunu alıyorum ben taşınınca hep. Tuvaleti banyoyu da gene araba fırçası ile duvarlar dahil fırçaladım. Onun dışında, buraya gelmeden önce bir temizlik maddesi almıştım, her yere kullanılıyor, leke de çıkarıyor. Mobilyalara ve duvardaki ufam tefek lekelere onu kullandım, üzerinden de sildim. Mutfak mobilyalarını öyle temizledik mesela.

5 yillik evliligimde 2 defa taşındim
..2.cisi sehir disina oldu hemde 15 gunluk bebeginle tasidim.
Simdi haziranda yine tasinacagim bebegin 7 aylik oldu ve calisiyorum ve bu sehirde kimsemiz yok.
Bagisiklik kazandim inan.
Temizleme konusunda birinden yardim alirsan rahat olur insaat temizligi zor olur ben temizlikci tutmustum.
Tasinma ise; buyuk siyah posetlerden temin ettim bi suru..kirilmayacak esyalari sus iste plastikler vs vs onlara dorek doldurup agzini kapatirim.
Kolilere ise mesela 5 tabagi bir gazeteye sarar posetle baglayip koliye yerlestiririm.
Elbiseleri ise koca koca hurclara koyarim.
Evdeki koltuk minder yastiklari vs buyuk beyaz torbalara yerlestiririm.
Esyam eve girdikten sonra günde 1 oda ile 3_4 gune yerlesmis olurum.sormak istedigibiz baska bisey varsa sorabilirsiniz

Back
X