ev satın almak

Şimdi Eryaman lokasyonuna bakıyorum da fena uzak gözüküyor. Metro ile önce Batıkent'te ordan Kızılay'a ordan da bir vesait daha. Mümkün değil böyle işe gitmek.
evt malesef uzak bi semt
ama dediğiniz paralarla belki yukarı ayrancı civarlarına bakabilirsiniz

ben de ankaraya taşınabilirim seneye
eryaman tarafı düşünüyoruz
uzak falan ama napalım...

başka bir sorum var
siz şu an y.sışındasıınz, peki türkiyede hiç ev sermiş miyidiniz? eşyanız var mı ? varsa nerede?

Onceki oturdugum ilce cok pahaliydi. O yuzden tayin ile yer degistirdim. Orda olsam 2500 kira ve bakici olacakti. Siz de ankarada cankayada oturursaniz bakici masrafiniz cok yuksek olur. Suan cok tedirginsiniz ama insallah iyi biri cikar karsiniza da. Siz calisicaginiz kuruma sorsaniz bir servis imkaniniz var mi diye. Cunku ankarada genelde memurlara servis hizmeti veriliyor.

4 canim kesinlikle

başka bir sorum var
siz şu an y.sışındasıınz, peki türkiyede hiç ev sermiş miyidiniz? eşyanız var mı ? varsa nerede?

Çok dikkatlisiniz, gözünüzden bir şey kaçmıyor :)

Ev sermedik, Türkiye'de eşyamız yok. Eşya parası için peşinattan Hariç olarak bi kenara 15 bin ayırdık. Onu bu hesaba hiç katmadım o yüzden

Evet sizin için çok akıllıca bir tercih olmuş. Servis olayını bi araştırıcam kendim için, ama eşime servis olmadığı belli zaten. Ortak bi lokasyon İkimiz için de kurtarıcı olacak. Tek vesait olmasına bakıyorum.

Bakıcılar Ankara'da 1000 ile 1500 arası netten baktığım kadarıyla. Tabi netten birine çocuğumu emanet edecek değilim ama piyasası böyle sanırım. Bi akrabamız var Ankara'da bekar bi bayan. Ona teklif edicem, tek umudum o.
Ama ne kadar fiyat teklif etmeliyim çok kararsızım. Hem yüksek ödemek istemiyorum hem de ücreti az bulup reddetmesinden korkuyorum. Aceba fiyat söylemeden ona mı sorsam nekadara bakarsın diye? Ne dersiniz?

evt malesef uzak bi semt
ama dediğiniz paralarla belki yukarı ayrancı civarlarına bakabilirsiniz

ben de ankaraya taşınabilirim seneye
eryaman tarafı düşünüyoruz
uzak falan ama napalım...

Eğer sizin işyerinize yakın olacaksa, şehir merkezinden uzak olmak önemli olmayabilir sizin için. Aslında Eryaman çok güzel bir yere benziyor, parkları yeşillikleri falan var sitelerin. Oturmak için güzel bir muhit olabilir. Bizim işe çok uzak, yoksa ben düşünürdüm. Inşallah size uygun olur :)

3 sene kadar önce, ev alalım da çamurdan olsun diyerekten kayınvalidemlerle oturmayı kabul etmiştim ve daha nişanlanmadan evi aldık.
Sonuç olarak boşa gitmiş 2 senelik evlilik, para için huzurumu bozdum denebilir, değmezdi.
Tek iyi yanı 3 sene önce 150 bine aldığımız ev şu an 250 bine yaklaştı. Ev fiyatları sürekli artıyor bu yüzden biriktirmek mantıklı değil. Kredi zaten başlı başına büyük yük, taksitleri artırıp çabuk bitsin diye kasmak sizi zorlar, gezip tozacak az biraz keyif yapacak para da kalmalı diye düşünüyorum.

muhtemelen benim de işime uzak olacak (ankaradaki 3 üniversiteden biri olabilir henüz netleşmedi)
metro ya da servis olmasına güveniyorum ama yine de çok uzak haklısınız

gitti mi valideler artık???

Ev borcu ödenecekse ev almaya sıcak bakmıyorum. Size tavsiye vermeyeceğim için kusuruma bakmazsınız umarım ama şunu söyleyebilirim ki bence ailenizin evine yerleşmeyin, bir süreliğine bile olsa olmaz bence, o sıkıntı olur.

Konu kayınvalidemlerle oturmak olsa ben 1 dk bile onlarla oturmak istemem. Tatlıyken tatsız olmaya gerek yok diye düşünürüm. Lakin kendi ailem ve bekarken Yaşadığım evim olunca belki olur mu diye düşündüm? Bizde bir de bebek var, bakıcıya bırakma durumu var. Bu da kararımızı çok etkiliyor. Henüz kreş yaşında değil. Bilemiyorum, çok seçenekli bir durumda kararsız vaziyette kaldım. Neyse ki daha bikaç ay vaktim var. Sizden gelen önerilerle aklımda şekillenecek durum biraz daha.

Kredi oranı için de bir arkadaş gelirinizin üçte biri kadar dedi, bu da aklıma yattı. Sizin de Dediğiniz gibi harcamaya da para kalmalı.

Gelmeyin kalın orada bi yolunu bulun kalın.Tünelin ucunda hiç ışık yok gibi burada zira.

Tatlım sen ayağını yorganına göre uzatırsan bankayı düzenli ödersin zaten her ay.
Düzenli ödeme yapan müşteriden ne isteyecekler neden evini alacaklar korkma ya lütfen cesur ol.
Harcama listeni çıkart aylık ne kadar masrafınız var diye önce onu netleştir.
Sonra nelerden kısılabilir neler gereksiz ona bak.
Kalan paraya göre de aylık ödeme tablosu çıkartırsın bankadan. Krediyi çekmeden örnek plan veriyorlar.

evet katılıyorum
bende 2014 senesinde ev aldim o zamanlar maaşım 1800ydu.. o zamanlar bekardim.. ev alindiktan bi ay sora evlendim.
1000i ev kredisine veriyordum. maaşlar arttı şu an 2400 aliyorum. maaşlar artınca bide araba aliverdik. . bilezikleri sattim çok şükür..
1500 u krediye veriyorum bu şekilde...
geri kalani harciyoruz..
konu sahibi şimdi başlasak çok iyi olucak. çünkü kredinin faizleri artiyo bizim zamanimda kredi faiz % 0,91ydi şimdi 2 olmuştur bilemiyorum. ama kredi fiyati artmıyor şimdi ayni şeklide devam ediyor sadece maaşlar degişiyor. eğer elinde birikimin varsa üstüne atlayabilirsin tapu parasi da herşey var içinde..
bu yorumuna cvp yazmaya dayanamadim.

Bende ev almak istiyorum ama kredinin faizi çöpe atılan bir para gbi geliyo hemde haram. Bu yüzden faizsiz alabilceğim yerleri arastırdım. Şuan Birevim diye bir firma var. Aklıma çok yattı baya inceledim gidip yüzyüze görüşücez eşimle. Faiz derdi yok, peşinat zorunluluğu yok, taksitleri sen belirliyosun. Tam bize göre bakalım sonuc ne olacak ama baya umutluyum. İncelemek isterseniz ...,dan bakın arkadaslar. Sizde düşüncelerinizi paylasın benimle lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
reklama mi geldin

Son düzenleyen: Moderatör:
Ankarada yasiyorum 200000lik ev sizi memnun etmez. bekleyin.biraz dah pesinat biriktirin ve sonrasinda daha iyi bir ev bakin. egerev suan 200000 ise kentael donusumdr degilse fiyati en fazla 10000 oynar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…