- 16 Eylül 2017
- 7.418
- 13.759
Sinirden elim ayağım tutmuyor,kira meselesi
Benim oturduğum evde ilk başta(1+1 eşyasız) 600 e anlaştık o zamanlar tutabileceğim aynı fiyat aynı emsalde başka evlerde vardı.Ocak ayıydı. Sonra ev sahibi bahar geldi kirayı arttıralım dedi 750 yaptık. Şimdi de diyor ki her şeye 3-4 kat zam geldi kirayı 1200 yapacağım. Yanınıza da birini...
www.kadinlarkulubu.com
Önceki konum bu. Buradaki kk üyelerini dinleyip cirkeflik yaptım(hepinizi çok seviyorum ) Bugün ısrarla arıyor, bende telefonunu açmadım whatsapptan yazın lütfen dedim (elimde kanıt olsun diye) . Kira meselesini yazdı bende şunu yazdım
"Eve yerleseli Bir yıl olmadı tapu sahibinin ismi yazan bir sözleşme var. Bir yıl dolmadan kira arttirimini kabul etmiyorum. Bir yıl dolunca karşılıklı konuşup ne olacağına karar veririz Bilginiz olsun. İyi günler."
Tabi ben bunu deyince ev sahibi sözleşmeyi ben yapmadım geçersiz vs.. demeye getirdi meseleyi, bende o zaman bu evrakta sahtecilik dedim. Bana bu yaptığınız fırsatçılığa giriyor dedi. Baktı ben kararlıyım. Bu defa da köpeğimden vurmaya çalıştı,tamam sözleşme varsa kirayı arttırmayalım ama ben köpeği geçici süreli kabul ettim o köpeği caiz değil gönderin diye. Arkadaşlar gene yalan söylüyor ben köpeğim olduğunu üstüne bastıra bastıra söyledim o da kabul etti mesajlarda da belirttim. Neyse en son caiz değilse neden başta kabul ettiniz, yasal hakkımı kullanıyorum köpeğimi de göndermiyorum, evden de çıkmıyorum, kirayı da arttırmıyorum dedim. Köpek evde koku yapar eve koku siner diyor herkes , mahveder evi diyorlar bu sorumluluğu alıyor musunuz dedi, evet dedim. Şimdi benim sorum şu evde gider ve yağmur yağınca rutubet kokusu oluyor. Ben bunları ev sahibine mesaj olarakta söylemistim. Benim köpeğim zaten eve tuvaletini yapmaz, genel olarakta hiç kokusu yoktur. Eşyalar zaten benim. Ama evden çıkarken kalkıp bana rutubet kokusuna, gider kokusuna köpek kokuyor bu ev diye depozitomun üzerine yatabilir mi ? Eğer böyle derse benim aksini kanıtlamama gerek var mı ? Veya yasal bir hakkım var mı ? Mesele parası değil ama köpeğimi hep koz olarak kullanıyorlar önceki evimde eşyaları cikmadan yikatmistim, arkadaşlarımla evi süpürüp silmiştim, çöp bile birakmamistim.Depozitoyu da yıkanacak birkaç eşya var diye istememistim. Daha da dolapların içi köpek tüyü evimi mahvetmissin diye iftira attı üzerine de temizlikçi parası istedi. Artık hiç kimsede tek kuruş param kalsın istemiyorum.