Ev sahibi - set üstü ocak meselesi

piperr

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.013
482
323
Selam kızlar ,

Yeni bir ev kiraladık. Set üstü ile davlumbaz arası 65 cm olmalıymış. Bizim kiraladığımız evde bu mesafe kısa ve yasal olarak servis set üstünü bağlamıyor. Ev sahibiyle konuştum kesinlikle dolabın kesilmesine izin vermiyormuş.

Sizce ne yapmalıyız bu durumda ? Elektirikli ocak içinde soldan mesafe bırakılması gerekiyormuş oda uymuyor. Ev sahibinin izin vermiyorum deme hakkı var mı? Bir şekilde bağlasak bile doğalgazı bağlatamazmışız kontrol ediliyormuş

Daha once nasıl kullanılmıs?ilk siz mi kullanacaksınız daireyi canim?
Mulk sahibi ile konusturursunuz olmadı dogalgaz yetkilisini?

Davlumbaz yerine aspiratör alın o zaman daha az yer kaplar.

Bir cozum sunmak zorunda kendinizi riske atamazsiniz atmamalisiniz oyle bir evde ocak kullanimi problem olur ben tutmaktan vazgecerdim

Arçelik marka mı aldınız 65 cm olmazsa kesinlikle bağlamazlar başkasına bağlatırsanız da garantisi olmaz bişey olursa da risk üstlenmezler

Biz 10 yıllık siteye taşındık. Tüm daireler (920 daire) bu şekilde yapılmış. ARada 65 cm yok ve ocak ile solundaki duvar arası kısa.
Şimdi bu daireler ne yapsın? Duvarı mı kıralım, davlumbazı mı keselim?
Gelen yetkili bağlamam mevzuata aykırı dedi. Ne yapalım bu evleri komple yıkıp yeniden mi yapalım, milyonlarca böyle ev var dedim.
İnsafa geldi bağladı

Eğer mutfağın penceresi dışarıya bakıyorsa havalandırma problemi olmazsa bağlatmayabilirsiniz.
bazı servisler malesef en ufak bir şeyi bile istemiyor bizim kombi dolabının üstünde kombiyle hiç alakası olmayan 10 cmlik dolap alınlığını illa kestirceksiniz garantiye sokmam kombiyi dedi. Mecbur kestirmiştik

Ev sahibine sordunuz mu ne yapalım diye.
Size kestirmiyorsa kendi Bi ankastre takacak böylece giderken cıkarmamış olacaksınız.
Ya da mutfak tüplü mü kullanırsınız bilemem

Fırınlı ocak yeriyse onlar daha kısa oluyor bulaşık makinesinin üzerine koyduysanız yüksekte kalmıştır ondan kestirmiyor olabilir

İzin vermeme hakkı var. Evin demirbaşı sonuçta. Ya depozitodan düşüp orta yolu bulun ya da tutmaktan vazgeçin.

Ev sahibinin çözmesi gereken bir konu.
Sonuçta bu evde yemek pişirilecek, ev sahibi kestirmiyor diye devamlı tüp parası mı vereceksiniz?

Tutmaktan vazgeçin, önden size uyarı olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…