• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev mi Konum mu ?

Benim için

• Ankete Katılan
    288
İstanbuldaymışsınız. Öncelikle deprem açısından değerlendirirdim. Arabanız olmadığı için merkezi yeri seçerdim. Evin içinde de kira için alınan bir ev olduğundan su akıtma problemi var mı yok mu o çok önemli. Banyolar nasıl çok mu pis. Güneş alıyor mu.. Kuzey evi hiç istemem mesela. Çocuk olduğu için yüksekte oturmak da zor olur. Evin yeni olmasını herkes çok ister ama hem güzel ev hem iyi konum şartlarınıza uymuyorsa ve araba yok bebek varsa merkezi konum işinizi kolaylaştıracaktır. Birde şu an erken gözükse de iyi okula mı çıkıyor adres onu da düşünün. Seneler su gibi akıp geçiyor. Tekrar taşınmak zorunda kalmamak için okulu da düşünmek iyi olur. Çocuk okula rahat giderse hayat kolaylaşıyor. Hatta kendi kendine yürüme mesafesi mümkünse..
Ev banyo tuvalet karanlikta cok kotu degil ama kotu hic dolap filan yok sifirdan ben alacagim takacagim. Ben sicak sevmiyorum o sebeple kuzeyde olur. Birde evde rutubet filan yoktu baktim.

Ya iste bende merkezi konumda olmak ne getirir ne götürür onu düşünüyorum. Merkeze uzak dedigim yerde de hastane var saglik ocagi var. Ama iste ben atiyorum suadiyeden gebzeye gitmis gibi olacagim. Hani kus ucmaz kervan gecmez degil. Ama ozel hastaneler icin baya yol gidecegim eger uzaktaki guzel evi secersem.

Evin yeni olması da önemli bence,yeni ev tertemiz güzel bir mutfak insanın psikolojisine de yansıyor..biraz uzak ama güzel olsun ,heryerde park,market vs. Var zaten..3 kira bedeline güzel bir evde oturun bence ..hayırlısı olsun
Aynen gideceksek uzak olana yerde kus ucmaz kervan gecmez degil. Sadece iyi hastanelere uzak. Orda devlet hastanesi filan hersey var zaten. 0 evler benim.bu baktigim merkezi evden daha uygun ferah oda beni cok düşündusuyor 🥲

17 yıllık bina eski değildir bence de.
Taşınma konusunda ben bir şey söyleyeyim, en az 10 günlük tatile çıkıyormuş gibi kendinize bavul hazırlayınız. Ilaç, çamaşır, çorap, kombin şeklinde kıyafet, çocuğun ihtiyaçları...
Odalara ve kullanım sıklığına göre kolileyince eşyayı açmak ve yerleştirmek acele gerektirmediğinden daha düzenli olur.
Inan bende sasirdim gordugum 15 16 senelikler 5 yillik gibi. Bu ise 30 senelik sanki.

Bu bavul işi cok cok mantikli oldu. Hic aklima gelmedi. 1 haftalik esyamizi ayri koymak cok cok iyi fikir 🙏❤️

Biz iyi bir semtte eski bir binada oturuyoruz..okulumuz iyi, yakın ama yeni evlere,güzel bir mutfağa,manzaralı geniş balkonlu evlere hasret kaldım açıkçası ☺inşaallah hepimizin gönlüne göre olur herşey

• Beğen
Reactions: JES
JES JES canım öncelikle yeni evin hayırlı olur inşallah 🥰
Ben şahsen 0 evi tercih ederdim. Sende yazmışsın arada 2.000 fark var ve 0 ev daha uygun. Gerekirse o 2000 lirayı taksiye verir yine rahat edeceğim bir evde otururdum.
Yeni evin artısı daha çok oluyor. En azından ısınma sorunu olmaz, tamir etme çabasına girmezsiniz. Bebeğin küçük okul derdi falan henüz yok. Tek sıkıntı hastane olabilir. Onun içinde çok uzak mesafe sayılmaz. Şimdiye kadar zaten konum olarak merkeze uzak oturmuşsun alışkınsındır.
Ben 20 yıllık evliyim, üçüncü şehrim ve hep merkeze uzak yerlerde oturdum hiç sorun yaşamadım.
Tabi yine sen daha iyi bilirsin.
Insallah sultanım inşallah cok teşekkürederim 🙏❤️

Cok stresliyim. Bebek olunca elim kolum baglaniyor. Esimle tek olsak bazi seyleri hic dusunmezdim.

Esime de az once sohbet ederken dedim oda diyor dogru iyi evde oturup para farkini taksiye verir 30 dk da geliriz diyor. Oda allah saglik versin insallah hep hastane isimiz olmaz da en kotu ihtimal taksiye atlar geliriz diyor.

Bu merkezi konumdaki baya tamirat isi var. Ev sahibi kabul eder mi yapmayi o da belli degil. Bilmiyorum kafam cok dolu cok. 😣

Bu arada devlet hastanesi var gidecegim yerde 4 dk mesafede araçla. Okul saglik ocagi market su bu hepsi var. O zaman derdin ne diyeceksin. Şöyle anlatayim sen malatya merkezde kotu ev yerine darende merkez de guzel evi sectin gibi düşün.

Biz iyi bir semtte eski bir binada oturuyoruz..okulumuz iyi, yakın ama yeni evlere,güzel bir mutfağa,manzaralı geniş balkonlu evlere hasret kaldım açıkçası ☺inşaallah hepimizin gönlüne göre olur herşey
Suan oturdugum zaten dar sehir merkezine de uzak. Hani bunye alışık ama genis genis balkonum olsa filan bende isterdim sanirim. Bazen de merkezde herseye yakin olma istegi duyuyorum. Keske ev guzel olsaydi bir saniye dusunmez tutardim. Ama boyle icime oturmayinca da bilmiyorum 😣

Cok stresliyim. Bebek olunca elim kolum baglaniyor. Esimle tek olsak bazi seyleri hic dusunmezdim.

Esime de az once sohbet ederken dedim oda diyor dogru iyi evde oturup para farkini taksiye verir 30 dk da geliriz diyor. Oda allah saglik versin insallah hep hastane isimiz olmaz da en kotu ihtimal taksiye atlar geliriz diyor.

Bu merkezi konumdaki baya tamirat isi var. Ev sahibi kabul eder mi yapmayi o da belli degil. Bilmiyorum kafam cok dolu cok. 😣

Bu arada devlet hastanesi var gidecegim yerde 4 dk mesafede araçla. Okul saglik ocagi market su bu hepsi var. O zaman derdin ne diyeceksin. Şöyle anlatayim sen malatya merkezde kotu ev yerine darende merkez de guzel evi sectin gibi düşün.
Anladım canım hakkınızda hayırlısı olsun 🤲 🥰

• Amin
Uyuşturucu ve hırsızların mahallesinde evin içi lüks olsa ne yazar her yıl hırsız girer konum için oy verdim
Yok merkeze uzak dedigim yerde torbaci mekani degil sadece ulasim sorun gerisi pek farkli degil.

Evin konumu da önemli..ilerde evin fiyatının artması konumuna bağlıdır..her yere yakın olması her istediğinin elinin altında olması gerek..market,okul,kasap,bankalar ve pazar vs vs..

• Beğen

Malatya mı orası ..malatyada 4bin civarı şahane evler var

• Beğen
Ev banyo tuvalet karanlikta cok kotu degil ama kotu hic dolap filan yok sifirdan ben alacagim takacagim. Ben sicak sevmiyorum o sebeple kuzeyde olur. Birde evde rutubet filan yoktu baktim.

Ya iste bende merkezi konumda olmak ne getirir ne götürür onu düşünüyorum. Merkeze uzak dedigim yerde de hastane var saglik ocagi var. Ama iste ben atiyorum suadiyeden gebzeye gitmis gibi olacagim. Hani kus ucmaz kervan gecmez degil. Ama ozel hastaneler icin baya yol gidecegim eger uzaktaki guzel evi secersem.
Bende sıcak sevmem ama kuzeyde çocuk odası ısınmaz mesela. Hep kalorifer derdin olur. Kışın nem rutubet yapabiliyor bazıları. Güneş yoksa ben mutsuzum yaa birde o var sıcaktan değil ama tercih meselesi. Dolap yok derken portmanto ya da kiler gibi mi? Kiralık evde dolap yaptırması düşündürücü. Kiraya sayacaklar mı?

Suadiye’den Gebze çok uzak mesafe. Bebe ile hastane işi o uzaklıkta çok kötü ya bilemedim ki. Araç olsa yeni ev derdim ama merkeze uzaklıkta çok zor benim için. Siz beni örnek almayın ben çok tembelim bu konularda 🫣 Yeni evden de vazgeçemem aynı zamanda 😁 Araba alma şansınız yok mu hiç?

• Komik
Suan oturdugum zaten dar sehir merkezine de uzak. Hani bunye alışık ama genis genis balkonum olsa filan bende isterdim sanirim. Bazen de merkezde herseye yakin olma istegi duyuyorum. Keske ev guzel olsaydi bir saniye dusunmez tutardim. Ama boyle icime oturmayinca da bilmiyorum 😣
Ev içinize sinmediyse hiç bulaşmayın derim.

• Üzgünüm
Selamlar arkadaşlar. Maalesef bir taşınma maceramız olacak. 😵‍💫 Aylik cepten giden kira 3 katina cikacak maalesef. Yani 3 ise 9 olacak. Bu makasin bu kadar acilacak olmasi beni her ne kadar huzursuz etse de eşim piyasa bu yapacak birsey yok diyor.

Bugun emlakciyla görüşmeye gidip son imza atip gelecegiz sanirim. Ev 15-16 yillik eski bir ev. Boya işi var. Mutfak küçük baya. Dolaplar da pek yeni sayilmaz. Parkelerin duvar dibindeki üst kismi biraz kalkmıştı. Slikonla hallederim o ayri tabi. Kisaca kiraya veririm diye alinan bir ev.

Evin artilari ulasimin gobeginde olmasi,(şuan aracimiz yok) site 24 saat guvenlikli nezih dendi sorduğumuzda. Komsular ilimli gibiydi. (Alt üst ) ara katta olunca sicakti.

Zam efe tufeye gore dendi. Aidat ise guncel 500 tl ocakta zamlanacakmis. Bir kira depozito bir kira ev sahibine 1 kira emlakciya dendi. Yani 3 kira cikacak birden bizden. Depozitoyu da son aya sayacakmis ev sahibi.

Baska evlerde baktik daha uygun ama uzakta olduğundan eledik bu arada. Bebekle otobuse bin in yapamam diye. Onlar buraya göre 1500 tl kadar uygundu diyeyim.

Simdi arkadaşlar emlakcida nelere dikkat edelim ? Nakliyede neye dikkat edelim ? Evde nelere dikkat edelim ? Boya badana tadilatta nelere dikkat edelim ?

Fikirleriniz yazdığınız her kelime cok kiymetli olacak. Elimde kalem kagit not alacagim bekliyorum. 😊
Valla dikkat et sahibinden tutmaya calis suan emlakci hem komisyon hem depozito hemde sozlesme yapiyor sana pahalıya gelir sahibinden tutarsan sozlesme imzalarsin ev cikisinda ev aldigin gibi kalirsa parani vermeden cikardin paranda haybeye gitmez hayirlisi olsun huzurla oturun inşallah

• Beğen
Evin konumu da önemli..ilerde evin fiyatının artması konumuna bağlıdır..her yere yakın olması her istediğinin elinin altında olması gerek..market,okul,kasap,bankalar ve pazar vs vs..
Merkeze uzak olan yerde de bu saydiklarinin hepsi var

Valla dikkat et sahibinden tutmaya calis suan emlakci hem komisyon hem depozito hemde sozlesme yapiyor sana pahalıya gelir sahibinden tutarsan sozlesme imzalarsin ev cikisinda ev aldigin gibi kalirsa parani vermeden cikardin paranda haybeye gitmez hayirlisi olsun huzurla oturun inşallah
Keske denk gelse ahhh

Bende sıcak sevmem ama kuzeyde çocuk odası ısınmaz mesela. Hep kalorifer derdin olur. Kışın nem rutubet yapabiliyor bazıları. Güneş yoksa ben mutsuzum yaa birde o var sıcaktan değil ama tercih meselesi. Dolap yok derken portmanto ya da kiler gibi mi? Kiralık evde dolap yaptırması düşündürücü. Kiraya sayacaklar mı?

Suadiye’den Gebze çok uzak mesafe. Bebe ile hastane işi o uzaklıkta çok kötü ya bilemedim ki. Araç olsa yeni ev derdim ama merkeze uzaklıkta çok zor benim için. Siz beni örnek almayın ben çok tembelim bu konularda 🫣 Yeni evden de vazgeçemem aynı zamanda 😁 Araba alma şansınız yok mu hiç?
Portmanto var mutfak ta hic sigacak gibi degil kap kacak. Kiler zateb yok. Balkonda sadece 1 tane 4 mt kare mutfak balkonu.

Bende cok tembelim 😁 maalesef mumkun degil 3 kurus birikmis anca var. 3 yil once olsa efsane olurdu da simdi el arabasi anca alırız.

Şimdi 5-6 bin oldu o şahane evler 🤷
Dün biraz bakındım 4 bine malatya Tecde'de çok güzel evlet vardı, memur şartı diye yazanlar var..5 bine büyük şehirlerde evler çok bakımsız..kiracıların işi zor gercekten..allah herkesin yardımcısı olsun..maaşlar ortada bu nedir yaa

Jes ne yaptınız anlaşma oldu mu?
Ben Eskişehir'de tam merkezi olmayan bir semtte oturuyorum.
İlk bu eve geldiğimizde aylarca ağlamıştım çok uzak,burada bizi kesseler kimse görmez diye ama alıştım 🤭
Hastane işiniz inşallah çok olmaz birtek o zor oluyor genelde.
Uzak ve sakin bir yerde çok olay olmuyor çocuk büyütmek için ideal bence.
Kirası daha uygun oluyor gerçi şuan heryer çok pahalı ama ben hâlâ merkezi yerdeki evlerden 2 bin düşüğe oturuyorum.
Merkeze gitmek için yarım saat vaktimiz yolda geçiyor otobüs,minibüs ama onu da ayarladık artık.
Eski bakımsız ev çok zor oluyor ya temizliği, düzeni çok yorar,temizliği belli bile etmez.
Ben uzağı tercih ederdim.

• Muhteşem
Back