• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev mi Konum mu ?

Benim için

• Ankete Katılan
    288
Benim bakacağım sıralama:
1. Ev depreme dayanıklı mıdır?
2. Ulaşımı kolay mıdır?
3. Isınıyor mu?
4. Muhit aileme göre midir?
Bunlar tamamsa evin içini ben de hallederim. Tabi halledilmeyecek kadar da kötü olmamalı.
Bir de bebek varsa eşyalar taşınınca koliler daha açılmadan ilaçlama yaptırırdım. Bir sorun olursa evde bebek varken ilaçlama zor olabilir. Aklıma gelenler bunlar. Şimdiden güle güle, sağlıkla oturun.

Benim bakacağım sıralama:
1. Ev depreme dayanıklı mıdır?
2. Ulaşımı kolay mıdır?
3. Isınıyor mu?
4. Muhit aileme göre midir?
Bunlar tamamsa evin içini ben de hallederim. Tabi halledilmeyecek kadar da kötü olmamalı.
Bir de bebek varsa eşyalar taşınınca koliler daha açılmadan ilaçlama yaptırırdım. Bir sorun olursa evde bebek varken ilaçlama zor olabilir. Aklıma gelenler bunlar. Şimdiden güle güle, sağlıkla oturun.
Ilaclama hic aklima gelmedi tamam onu da not aliyorum. Cok teşekkürederim 🙏❤️

Selamlar arkadaşlar. Maalesef bir taşınma maceramız olacak. 😵‍💫 Aylik cepten giden kira 3 katina cikacak maalesef. Yani 3 ise 9 olacak. Bu makasin bu kadar acilacak olmasi beni her ne kadar huzursuz etse de eşim piyasa bu yapacak birsey yok diyor.

Bugun emlakciyla görüşmeye gidip son imza atip gelecegiz sanirim. Ev 15-16 yillik eski bir ev. Boya işi var. Mutfak küçük baya. Dolaplar da pek yeni sayilmaz. Parkelerin duvar dibindeki üst kismi biraz kalkmıştı. Slikonla hallederim o ayri tabi. Kisaca kiraya veririm diye alinan bir ev.

Evin artilari ulasimin gobeginde olmasi,(şuan aracimiz yok) site 24 saat guvenlikli nezih dendi sorduğumuzda. Komsular ilimli gibiydi. (Alt üst ) ara katta olunca sicakti.

Zam efe tufeye gore dendi. Aidat ise guncel 500 tl ocakta zamlanacakmis. Bir kira depozito bir kira ev sahibine 1 kira emlakciya dendi. Yani 3 kira cikacak birden bizden. Depozitoyu da son aya sayacakmis ev sahibi.

Baska evlerde baktik daha uygun ama uzakta olduğundan eledik bu arada. Bebekle otobuse bin in yapamam diye. Onlar buraya göre 1500 tl kadar uygundu diyeyim.

Simdi arkadaşlar emlakcida nelere dikkat edelim ? Nakliyede neye dikkat edelim ? Evde nelere dikkat edelim ? Boya badana tadilatta nelere dikkat edelim ?

Fikirleriniz yazdığınız her kelime cok kiymetli olacak. Elimde kalem kagit not alacagim bekliyorum. 😊
ben ev satin alacagini dusunerek evin durumunu isaretledim jes kirada ise konum onemli ...

eski bir eve kucuk dokunuslarla ferah yapilabiliyor suan boya fiyatlari ucmus durumda her zaman filli boya kullaniyoruz biz

suan boya haric 2 bin 2500 boyaci istiyor ortalama bir ev icin

bos eve boya yapmak kolay anliyorsaniz kendiniz yapin derim

son 2 seferdir kendimiz boya badana yaptik kapilar dahil ..

emlakci konisinda hic bir fikrim yok

ama tadilat masrafini kiracilar genelde kiradan dusuyorlar bizim burda

• Beğen
Reactions: JES
Selamlar arkadaşlar. Maalesef bir taşınma maceramız olacak. 😵‍💫 Aylik cepten giden kira 3 katina cikacak maalesef. Yani 3 ise 9 olacak. Bu makasin bu kadar acilacak olmasi beni her ne kadar huzursuz etse de eşim piyasa bu yapacak birsey yok diyor.

Bugun emlakciyla görüşmeye gidip son imza atip gelecegiz sanirim. Ev 15-16 yillik eski bir ev. Boya işi var. Mutfak küçük baya. Dolaplar da pek yeni sayilmaz. Parkelerin duvar dibindeki üst kismi biraz kalkmıştı. Slikonla hallederim o ayri tabi. Kisaca kiraya veririm diye alinan bir ev.

Evin artilari ulasimin gobeginde olmasi,(şuan aracimiz yok) site 24 saat guvenlikli nezih dendi sorduğumuzda. Komsular ilimli gibiydi. (Alt üst ) ara katta olunca sicakti.

Zam efe tufeye gore dendi. Aidat ise guncel 500 tl ocakta zamlanacakmis. Bir kira depozito bir kira ev sahibine 1 kira emlakciya dendi. Yani 3 kira cikacak birden bizden. Depozitoyu da son aya sayacakmis ev sahibi.

Baska evlerde baktik daha uygun ama uzakta olduğundan eledik bu arada. Bebekle otobuse bin in yapamam diye. Onlar buraya göre 1500 tl kadar uygundu diyeyim.

Simdi arkadaşlar emlakcida nelere dikkat edelim ? Nakliyede neye dikkat edelim ? Evde nelere dikkat edelim ? Boya badana tadilatta nelere dikkat edelim ?

Fikirleriniz yazdığınız her kelime cok kiymetli olacak. Elimde kalem kagit not alacagim bekliyorum. 😊

İstanbuldaymışsınız. Öncelikle deprem açısından değerlendirirdim. Arabanız olmadığı için merkezi yeri seçerdim. Evin içinde de kira için alınan bir ev olduğundan su akıtma problemi var mı yok mu o çok önemli. Banyolar nasıl çok mu pis. Güneş alıyor mu.. Kuzey evi hiç istemem mesela. Çocuk olduğu için yüksekte oturmak da zor olur. Evin yeni olmasını herkes çok ister ama hem güzel ev hem iyi konum şartlarınıza uymuyorsa ve araba yok bebek varsa merkezi konum işinizi kolaylaştıracaktır. Birde şu an erken gözükse de iyi okula mı çıkıyor adres onu da düşünün. Seneler su gibi akıp geçiyor. Tekrar taşınmak zorunda kalmamak için okulu da düşünmek iyi olur. Çocuk okula rahat giderse hayat kolaylaşıyor. Hatta kendi kendine yürüme mesafesi mümkünse..

Evin yeni olması da önemli bence,yeni ev tertemiz güzel bir mutfak insanın psikolojisine de yansıyor..biraz uzak ama güzel olsun ,heryerde park,market vs. Var zaten..3 kira bedeline güzel bir evde oturun bence ..hayırlısı olsun

17 yıllık bina eski değildir bence de.
Taşınma konusunda ben bir şey söyleyeyim, en az 10 günlük tatile çıkıyormuş gibi kendinize bavul hazırlayınız. Ilaç, çamaşır, çorap, kombin şeklinde kıyafet, çocuğun ihtiyaçları...
Odalara ve kullanım sıklığına göre kolileyince eşyayı açmak ve yerleştirmek acele gerektirmediğinden daha düzenli olur.

JES JES canım öncelikle yeni evin hayırlı olur inşallah 🥰
Ben şahsen 0 evi tercih ederdim. Sende yazmışsın arada 2.000 fark var ve 0 ev daha uygun. Gerekirse o 2000 lirayı taksiye verir yine rahat edeceğim bir evde otururdum.
Yeni evin artısı daha çok oluyor. En azından ısınma sorunu olmaz, tamir etme çabasına girmezsiniz. Bebeğin küçük okul derdi falan henüz yok. Tek sıkıntı hastane olabilir. Onun içinde çok uzak mesafe sayılmaz. Şimdiye kadar zaten konum olarak merkeze uzak oturmuşsun alışkınsındır.
Ben 20 yıllık evliyim, üçüncü şehrim ve hep merkeze uzak yerlerde oturdum hiç sorun yaşamadım.
Tabi yine sen daha iyi bilirsin.

• Muhteşem
Reactions: JES
Uyuşturucu ve hırsızların mahallesinde evin içi lüks olsa ne yazar her yıl hırsız girer konum için oy verdim

Konum olarak işaretledim ama eski dediğiniz eve göre yeni evin mutfak ve banyosu masil?

Diğerinde mutfak daha geniş ve dolapları daha çok mu? Banyo da aynı şekilde. Uzak ev de güvenlik var mi? Aile hekimi , market vs hepsi mi uzak?

Ben bebek olduğu için konum olarak işaretledim. Hastane önemli benim için.

Ev için de mutfak ve banyo da , çıkarılabilir kaplama yapabilirsiniz. Bir de dolap attınız mı? Tamamdır.

Tahliye taahhütnamesini siz sorup hatırlatmayan bence. İmzaladığınız şeyleri iyi okuyun.

Hastane okul yakınlığı çok çok önemli. Ben İstanbul'dayım baksan merkezi bir yer ama metrobüse çıkmam 30 dkyi geçiyor. Hastaneye gitmem yine trafikten dolayı 30-40 dk buluyor. Okullarımız yakındı ama site olması sizin için avantaj, çocukları sokağa çıkardığım zaman hiç rahat edemiyorum çocuklarada rahat vermiyorum. Sürekli park bahçe götürmek zorunda kalıyorum bu da çok çok zor oluyor bana .. bence evin çok eski değilmiş ,10-15 yıl normal artık sonuçta deprem sonrası hem siteymiş. Ara katta olman çok iyi. Ben giristeyim mesela dışarı bakalım yok, evim sürekli karanlık :( ısınma büyük problem alt katın otopark, sadece geceleri 6-7 saat yakmakla bir aylık 500 faturam geldi..

Yani bence evin içinin hafif eski olması tadilatla çözülecek şeyler. Sadece emlakçı fazla alıyor gibi geldi ama tabiki ben fiyatları hiç bilmiyorum.. herşey gönlünüzce olsun. Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur demişler. İçine girince evinizi çok güzel yaparsınız bence ♥️

Kesinlikle konum önemli . Çocuğun büyüdüğü semt bile çok önemli . Güvenilir her satte güvenle giriş çıkışı ulaşım ve merkezi olması mutlak önemli şahsen .

ben ev satin alacagini dusunerek evin durumunu isaretledim jes kirada ise konum onemli ...

eski bir eve kucuk dokunuslarla ferah yapilabiliyor suan boya fiyatlari ucmus durumda her zaman filli boya kullaniyoruz biz

suan boya haric 2 bin 2500 boyaci istiyor ortalama bir ev icin

bos eve boya yapmak kolay anliyorsaniz kendiniz yapin derim

son 2 seferdir kendimiz boya badana yaptik kapilar dahil ..

emlakci konisinda hic bir fikrim yok

ama tadilat masrafini kiracilar genelde kiradan dusuyorlar bizim burda
Miniko ben acikcasi aydinlik gosteren orta halli bir boya yapip gececegim. Polisan in boyasi var 15 lt 249 2 kutu 1 de tavan max 1000 tl olur. Boyayacak kisiyi de 1500 e ayarlarsam kar derim. Esim cok yoruluyor ev koliliyor birde boyaya gitse adam düşer hastalanir inan.

Back