Ev mi ? Araba mı ?

Eşime anlatamadım bi türlü
araba için ev satılmaz desemde kitlemiş kafasına araba diyor başka bişey demiyor ya:mad:

araba için ev satılmaz ama o arabayı sattıysanız ve bi ev borcuna girdiyseniz en azından kiradan kurtulmanız gerekirdi. adam bunalmakta haklı. ev alsan kredisini öderken en azından içinde otursan kira ödemesen bir nebze anlayacağım ama açıkçası ben de gezip tozma yaşlarında tamam birikim önemli ama nefes almamak da çok mantıklı gelmiyor açıkçası.
evi satarsanız borcunu kapattıktan sonra elinize iyice bir para kalacak mı peki? bunca zaman ödediniz e ev de ilerlemiştir biraz daha değerlenmiştir. para kalacaksa birazını makul bir araba alıp birazını da başka bir alacağınız ev peşinatı yapabilirsiniz.

Eşiniz de haklı siz de. Siz ev sahibi olalım demissiniz güzel ama eşiniz diyor ki omur geçip gidiyor ne ev var ne araba ve koskaca 3 yil boyle gider mi? Yalnız alamadığım bişey var tup bebek tedavisi gördüm ben de hatta aşılama da ama tüm bu süreçlerde çalışıyordum. Riske falan girmedi bebegim şimdi 1 yaşında. Bir sürü arkadaşım çalışırken hamile kaldı. Tedavi gördü. Çalışın bence tüp bebekle hamile kalınca pamuklarda yaşamıyorsunuz ki

Keşke topraktan deil de kredi çekip ev alıp hemen içine tasinsaydiniz hem kira hem ev borcu odemek yerine sadece kredi oder evinizde otururdunuz kira derdi olmazdı daa rahat gecinirdiniz.. ama yine de satmayın sakin evi 3 sene dediğin neki gelir geçer

Kiradasiniz madem neden topraktan ev satın aliyorsunuz ki? Insallah zamaninfa teslim ederler. Ben olsam daha 3 sene varmış o evi satar keseme uygun icinde oturqcagim bi ev alirdim . Ev kredisi ve kiraya ödediğim para otomatik olarak cebimde kalirdi. Yine keseme uygun kucuk taksitlibir araba alirdim. Hem luksumdende olmazdim küçük bir borcta oderken zorlanmazdi. Hem evim hemde arabam olurdu

Keşke topraktan deil de kredi çekip ev alıp hemen içine tasinsaydiniz hem kira hem ev borcu odemek yerine sadece kredi oder evinizde otururdunuz kira derdi olmazdı daa rahat gecinirdiniz.. ama yine de satmayın sakin evi 3 sene dediğin neki gelir geçer
Bitmiş sıfır daireler çok pahalı
İstanbulda

20 senelik sokak aralarindaki daireler bile en az 250 den başlıyor

Bitmiş dairelere hiç yaklaşilmiyor
Sıfir bitmiş evler normal bi apartman dairesi bile 500 den başlıyor
Kapsamlı ozellikli Rezidanlar felan 1bucuk,iki milyonu bile buluyor.

Bu yüzden topraktan çok uyguna bi rezidansa girdik

Ama eşimin araba aşkı depreşti yine
Bittiğinde fazlasıyla kâr yapacağımız biyeri satmak istemiyorum yanlış mı yapıyorum acaba

Eşimin isteğimi daha önemli

Kiradasiniz madem neden topraktan ev satın aliyorsunuz ki? Insallah zamaninfa teslim ederler. Ben olsam daha 3 sene varmış o evi satar keseme uygun icinde oturqcagim bi ev alirdim . Ev kredisi ve kiraya ödediğim para otomatik olarak cebimde kalirdi. Yine keseme uygun kucuk taksitlibir araba alirdim. Hem luksumdende olmazdim küçük bir borcta oderken zorlanmazdi. Hem evim hemde arabam olurdu
Neden bitmiş ev tercih etmedigimi anlattım aslında

Aynı paraya eski yıkık dökük 25 senelik bodrum katlarında oturucagima biraz geç olur ama rezidansın 20 .katında oturmak istedim çok mu fazla şey istemişim

İstanbulda şimdi nerde 230 bine sıfır bi ev bulurum söyleyin lütfen
230a anca bodrum veya dükkan üstü 25 senelik ev bulabilirim

Şimdi benim topraktan uyguna girmem mantıklı değil mi

Siz çalışıyormusunuz?
İlk 4 sene çalıştım
Çalıştığım yer kapandığı için çıkmak zorunda kaldım son iki senedir çalışıyorum
Dört sene boyunca çalıştığım paraya hiç dokunmadik biz
sadece esiminkini kullandık

Şimdi o biriktirdigimiz para lazım oldu bize tüp bebek tedavimizi onunla karşılıyoruz bebeğimiz olsa bile o para borcumuz bitene kadar rahatça geçinen biliriz

Çalışma Konusuna gelinceye 6 senedir bebeğimiz olmadı
2 başarısız aşılama
1 başarısız tüp bebek denemem oldu
Ocakta Yeni tedavim de hamile kalırsam eğer çalışma yı düşünmüyorum eşimde istemiyor zaten
Okadar emekten sonra riske atamam gebeligimi

Eger ocakta ki denem yine olumsuz olursa tekrar tekrar devam edicez tedavilere

Eşiniz de haklı siz de. Siz ev sahibi olalım demissiniz güzel ama eşiniz diyor ki omur geçip gidiyor ne ev var ne araba ve koskaca 3 yil boyle gider mi? Yalnız alamadığım bişey var tup bebek tedavisi gördüm ben de hatta aşılama da ama tüm bu süreçlerde çalışıyordum. Riske falan girmedi bebegim şimdi 1 yaşında. Bir sürü arkadaşım çalışırken hamile kaldı. Tedavi gördü. Çalışın bence tüp bebekle hamile kalınca pamuklarda yaşamıyorsunuz ki

Siz cesAretliymişsiniz
Tebrik ederim

6 senedir
2 başarısız aşılama
1 başarısız tüp bebek demesinden sonra
Tedavilerle eğer hamile kalırsam riske atıp çalışamam ben eşimde kabul etmiyor zaten

çalışan birçok hamile hanımlar tabiki

Ama Zorlu bi süreçten sonra olursa insan tedbirli olmalı bence

Eşinizin kafasındayım ben de.. Arabam var ama satıp ev almak istemem. Onun yerine beklerim. Para biriktirir öyle girerim ev işine. Bu arabayı çok sevmekle alakalı değil benim için ama araba demek özgürlük demek ve biz bu yaşlara bir daha gelmiycez.
Ama siz de kendi durumunuzda haksız değilsiniz. Ayrıca kalmış şurda 3 yıl... Bi ev sahibi olmak için 3 yıl çok değil bence, borçlarınız bitecekse.. O yüzden arabayı satıp ev almayın. Şu evin borcu bitsin en güzel arabayı alıcam sana deyip gönlünü hoş tutmaya çalışın. Çünkü şimdi araba alırsanız, o para gitti demek. Bir de arabanın masrafı bitmiyor tabi o ayrı.

Ben de esiniz gibi dusunuyorum, hakli yani. Bu yillar geri gelmiyor, ani biriktirip gezmek yerine borc icinde kisitli imkanlarla yasamanin bir anlami yok. Keske daha uzun vadede kredi cekip yasam standartlarinizi dusurmeden odeme yapsaydiniz, krediyi uzatma imkaniniz varsa degerlendirin. 3 yil cok degil ama az da degil. 36 ay. Neler neler yapilir.

Tabi ki mantıklı düşünen sizsiniz evinizin 3 sene borcu kalmış hem de çok karlı bir ev almışsınız şimdi satıp araba almak çok zararına bir davranış olur ki bunu yaparsanız buradan dönerseniz de bir daha ev işine girmezsiniz hep kirada kalırsınız. Tabi herkes ev alacak diye bir kaide yok ama dikkat ettikten sonra zorlamıyorsa ne anlamı var kira her ay ödemenin:işsiz: bizim daha 7 sene var kredi hep dikkat etmemiz gerekiyor ama borçsuz da bir şey olmuyor şuanda da elimizden geldiğince geziyoruz yani yine oluyor bir şeyler istedikten sonra her şey arabaya bağlı değil :KK51:eşim şirket aracını kullanıyor orası ayrı ama yine olmasa yine gezerdim:KK53:elbet çocuk olduktan sonra daha rahat gezeriz ev sahibi olarak bence bunda diretin 3 sene nedir ki çok çabuk geçer siz 27 yaşında eşiniz 33 yaşında gayet gezilecek bir yaş:KK53: Bizim kredi bittiğinde ben 34 eşim 38 yaşında olacak düşünün ama hiç pişman değiliz :KK45:Maaşlar yükseliyor kiralar ödenen krediye yaklaşıyor neredeyse aynı oluyor bence hiç zarar edilmeyen tek şey ev :KK16:Bir de evin içine 1,5 bilemediniz 2 sene sonra oturacaksınız yani son 1 yılda kira ödemeyeceksiniz:KK75:

Son düzenleme:
Ev teslimatı 2019 haziran

Bizim girdimiz ev normal bi site değil

30 katlı 6 bloklu çok çok kapsamlı herseyi içinde olan rezidans lardan

Eger bitmiş olan aynı eve girseydik fiyatları çok uçuk olurdu

Topraktan girdiğimiz zaman gerçekten çok düşük fiyatlara girebiliyorsun

Eşimde baştan biliyordu evin 3 senede biticegini kabul etti ama şimdi
Araba istiyorum diyor
Şurda 1 buçuk sene sonra ev biticek aslında beklemeye deymez mi

Bi ben mi yanlis anladım diyordum dogru cevap gelmiş.
%50 si bitmiş sakın vazgecmeyin
Eşinizi cok iyi anlıyorum is degistirdim bir senedir arabam yok ben de gecici bir donemdeyim diye rahatlamaya calisiyorum ama zor oluyor.
Bi bu kadar da sık kendi ev alicaz dese esim hemen atlarim sorun degil:halay:
Hatta ben de su sira ev almaya ikna etmeyr calisiyorum eşimi lokasyon bu evden uzak toplu tasimayada razıyım alalim diyorum çünkü o proje evet topraktan ve sonra beğenmesek bile o ev iki daire bi araba aldirir bize
Kadinlar daha mantıklı eşini guzelce konusarak ikna et tatlım
Cocuk duskunuyse gelecekten bahset mesela bulursun bisiler:KK19:r

3 yil dedigin ne ki kocacim de ben 27 sen 33 olyrsun en guzel arabayi aliriz de her gecen yil ev satin alnak daha guc oluyo butcene gore ayagini yerden kesen araba bulursun ama ev bulamazsin bu yil 100 bin olan en ertesi yil 140 bin cikiyo bes yilda benim evin fiyati iki katina cikti mumkun degildi zamaninda alinmasaydi

Ev hala inşaat halinde mi? Evde kendiniz oturmak veya kiracı sokmak falan imkanınız yok mu?
Elinizde fazladan birikim yokken içinde oturmayacağınız evi ödemeye başlamak sizi çok sıkıntıya sokmuş haliyle. Ben bu durumda içinde oturup kira öder gibi ödemenizin daha iyi olacağını düşünüyorum. Fakat eşin evi satma konusunda kesinlikle haksız..
3 yıl nedir yahu? Hemen geçer eşin de zaten 33 yaşında olur. Erken yaşta mantıklı yatırım gibisi var mı? Bazı erkekler ne kadar çok seviyor boş beleş yaşamayı.

Bu zamanda borç olmadan bir şey yapılmıyor ki. Eskidenmiş biriktirip almak. Biz de ev borcu ödüyoruz, benim eşim de maaşını eline alamıyor kredi çekiyor diye. Üstelik bizim daha 6 sene var. Ama aldığımıza ve ödediklerimize seviniyoruz elden çıkarmaya bakmıyoruz.

Biz ev almadan önce de çok çatlak ses çıktı hiç birini dinlemedim her şeyin gençken yapılabileceğini düşünüyorum dedim. Sonra daha zor olacaktı bizim için. Bak mesela çocuğumuz oldu şimdi olsa bu şartlarda mümkün değil cesaret edemezdik..

Eşine akarken doldurmanın gerektiğini hatırlat bence..

Ben yatırım konusunda bir tek erkekleri korkak sanırdım ama baya kadın da varmış. :KK48:
Konu sahibinin derdi aslında evi ödeyememek değil, eşinin derdi istediği arabaya binememek. Erkeklerin boş işleri bence başka bir şey değil..

Her istediğim an ayakkabı, çanta alacağım, her istediğim yerde yemek yiyeceğim, her sene büyük yerlerde tatil yapacağım diye önüme çıkan ev alma fırsatını değerlendirmeyecek kadar korkak olamam ben. Bence çok iyi yapmışsın..

Özellikle önünde 3 kat kar edeceği sadece 3 senesi kalmış bir borç varken o yatırımdan vazgeçmek çok büyük hata olur. Asıl sen satarsanız 3 sene sonra pişman olursun bak zaman nasıl geçti diye söylenirsin demedi deme. Eşini dinleme telkinlerle geçiştir "bak elimize şu kadar kira gelecek. İster o evi satar arabadan kalanı kenara koyarız istersek durur kirayı değerlendiririz" de..

Bak biz de ev borcu ödüyoruz maaşlarımız da hiç de yüksek sayılmaz. Ama her sene tatilimizi de yaparız. Sadece biraz dikkatli davranıyoruz. SAKIN EŞİNİN AKLINA UYMA...

ben bukonuda sizi haklı buluyorum. biraz daha sabrettiğinizde bir ev sahibi olacaksınız hemde karlı bir yatırımla. araba kolay alınabilir. 3 sene sonra yaşlarınızda hala genç olucak istediğiniz gibi gezebilirsiniz. sakın evi satıp araba almayın boşuna vakit ve paranızı harcamış olacaksınız

X