Ev mi ? Araba mı ?

Biz hemen eve girmedik 6 senelik evliyiz 5.senede girdik

Toplamda 4 sene borç ödeyip biraz harcamalarimıza dikkat edersek evimiz olucak inşallah

Ama eşimin araba takıntısı var işte
Arabam olsun diyor başka bişey demiyor

Sizce eşimi mi dinlemeliyim ?
hayırrr
ev satılıp araba mı alınır hıc ya gulerler adama bı kere
baskın cıkın bu konuda dedıklerını duymayın 3 sene sonra ıyıkı dınlemısım senı dıyecek sıze

Bu konu tersten yazılsa yani bi kadın, eşim de ben de çalışıyoruz ama adam yatırım ev diye tutturdu borca girdik gençliğimin baharında hep kısıntı hep kısıntı sevdiğim şeylerden mahrum kaldım ve daha böyle yıllarca gidecek diye konu açsaydı -ki öyle birkaç konu vardı-; hemen herkes çok haklısın eşine söyle ev gene alınır ama gençlik geri gelmez derdi. Ben de bu yaşta bu kadar borca girip sıkıntı çekmeyi doğru bulmuyorum. Hele de bir taraf bundan ciddi azap çekiyorsa çok yanlış. Üç yıla ev sahibi olacaksınız ama o sırada eşinizle anılarınız gezdik eğlendik değil borç yüzünden eve kapandık birbirimizi yedik olacak. Birkaç ay olsa sıkın dişinizi ama daha yıllar var. Bu sırada eşinizle aranızdaki sevgiyi huzuru kaybedecekseniz evin hiç kıymeti yok

Esinizle kavga etmeyin ama guzel guzel ikna edin.. uc sene sonra iyiki satmadik diye kendisi soyleyecek.. siz de calisiyormusunuz???

Çok mantıklı bir iş yapmışsınız. Üç sene de az bir zaman. Eşiniz biraz dişini sıkmalı. Sonrasında daha da lüks modeller alabileceğini, kira bitince mesela, Volvo, ya da walkswagen, ya da BMW düşünebileceğinizi söyleyin. Az daha sabretsin. Kiraya giden para, havaya giden para. 3 sene daha sabredip, her sene artan kirayı cebinize koyma imkanı doğacak. Ondan sonra da bir sene sabredip, güzel bir araba alırsınız.

Ben azinliktayim :)
Hayatta arabami satip ev almam, asla benim gunluk rutinimi bozacak, hayat standartimi dusurecek bir borca gonullu olarak girmem (alacagim sey ne olursa olsun)
Ama madem aldiniz artik, ve 3 sene daha boyle devam edebileceginizi dusunuyorsunuz en azindan kışı da atlatin, yaza dogru tekrar konuyu gundeme tasirsiniz.

çok değil eşin 3 sene sıksın dişini, ne o öyle hemen sıkıntıya girince satalım devredelim falan. erkekler rahat yaşama taraftarı sen sıkarsan gider bu iş. satma kız evi, deli misin. arabasızlık zor bilirim ama çocuk olana kadar sabredin ne var bunda

1 sene geçtiyse 3 sene de geçer. İleride rahat edersiniz.
Gezip tozmak da parayla da arabayla da olmuyor. Bu ülkede yaşadığı şehirde en çok gezen eğlenen öğrencilerdir. Hem de en az masrafla. Siz de eve tıkılmaktansa gezin tozun. Toplu taşıma kullanıverin ne olcak. Lüks yerde yemeğe gitmeyiverin de devlet tiyatrosuna gidin. Havalar açınca pikniğe gidin. Siz aradıktan sonra seçenek çok.

ben esiniz gibi dusunuyorum :)
belki yarin yataktan kalkamayacagim ne zaman olecegim belli degil gencken hayatimi yasamak isterdim ki oyle de yaptim , o yaslar bir daha gelmiyor o yuzden yedim ictim gezdim keyfini cikardim acikcasi
yani ekstradan kira odemeseymissiniz yine dert olmazmis da hem kira hem ev borcu bilemedim ben olsam evi satardim

3 sene kalmış ne ki çok az deniliyor ama ödediğiniz dönem de bir sene ve 3 seneye göre baya az bir süre. Eşiniz bir senede bıkmış söylenmeye başlamış ve aranızda sorun olmaya başlamış. 3 senede ne olur siz düşünün. Umarım evin borcu bittiğinde evliliğinizde onarılması güç yaralar açılmaz. O zaman evin hiçbir değeri kalmaz. Üstelik istemeyen kişiyi bu kadar zorlamak da karşı tarafı bıktırır bir süre sonra.

Benim aklıma hiç yatmadı doğrusu. Temelden bir eve girip bittiği zaman karınız nasıl 3 katı olacak. Emin misiniz öyle olacağından ve altından birşey çıkmayacağından kaldı ki şu anda karlı bir yatırım değil çünkü 3 sene borç ödeyeceksiniz peki ev ne zaman bitecek? 1 sene olmuş daha bitmemiş bittiği zaman zaten satıp 3 katı kar etmeyecek misiniz 3 sene sürmez herhalde yapılması yani.

Ama şu aşamada kötü bir karar olmuş çünkü kira vermemek için ev almak istemişsiniz ama şu an hem kira veriyorsunuz hem de borç ödüyorsunuz bu sürede ekstra bir masraf çıksa ne olacak onun yerine oturabileceğiniz bir ev alsaydınız bari eşinizde doğru söylüyor en güzel yıllarınızı borç ödeyip evde oturarak geçiriyorsunuz sonra da çocuk düşüneceksiniz. Ev teslimatı ne zaman?

3 sene kalmış ne ki çok az deniliyor ama ödediğiniz dönem de bir sene ve 3 seneye göre baya az bir süre. Eşiniz bir senede bıkmış söylenmeye başlamış ve aranızda sorun olmaya başlamış. 3 senede ne olur siz düşünün. Umarım evin borcu bittiğinde evliliğinizde onarılması güç yaralar açılmaz. O zaman evin hiçbir değeri kalmaz. Üstelik istemeyen kişiyi bu kadar zorlamak da karşı tarafı bıktırır bir süre sonra.

Bozmayın bence kararınızı. Bir işe girmişsiniz devamını getirin. öyle kolay kolay ev sahibi olunmuyor maalesef . Hele de 3 seneniz kalmışsa hiç vazgeçmeyin derim.Eşinize gelince onu karşınıza alıp sakince konuşun.Bence anlayacaktır. İnşallah ta anlar Allah gönlünüze göre versin. :KK200:

Ev...
3 sene az ayrıca.
Erkeklerin bu araba aşkını anlamıyorum.

Bu zamanda sıkıntı çekmeden ne oluyor ki. 3 sene hiçbir şey. Gelir geçer. 20 sene ev borcu ödeyeni biliyorum :KK53: sıksın azcık dişini. Araba için ev satılır mıymış.

Kesinlikle satmayın evi ve sabredin. Ben eşimi 10 yıllık krediye soktum 2,5 senesi bitti bile evimizin. Hatta bir ev kredimiz ve bir araba kredimiz daha var. İkimizde çalışıyoruz. Diğer ev kirada. Ailelerimiz de çok şükür yardımcı oldular hala da oluyorlar. 3 yıl kısa bir süre. Eğer borca girmemiş olsak evet aşırı gezeriz yeriz içeriz ve parayı biriktirmek gibi bir derdimiz olmaz çünkü çok seviyoruz ikimiz de gezmeyi. Bu halde bile fırsat yaratıp geziyoruz bi şekilde. Biz yapıyorsak herkes yapar. 3 yıl hemen geçer ki gençsiniz daha. Dinleme eşini çok pişman olursun. Ev Fiyatları durduğu yerde durmuyor. İlerde almaya çalışsan alamazsın.

Şakın eşini dinleme. Alınmış artık ev 3 sene nedir ki ?? Şimdi kazancın ıyı bakalım yaslanınca ıyı olacak mı ? Benim babam 10 yıllık borca girdi ev almak ıcın 55 yasında ve 7 sene daha borç var dusunebılıyor musun ??sakın vazgeçme 3 yıl nedir ki hemen geçer. Yenı evlı de degılmızsınız. 3 yıl sonra gezıverin

Ben yeni evlilerin büyük borca girip gençliklerini sıkıntıyla geçirmelerine karşıyım.
Ama siz yapmışsınız bir yatırım mantıklı da.
Hem anladığım kadarıyla çok da darda değilsiniz arabasızlık eşinizi zora sokuyor.
Bu aşamada evden vazgeçmek çok büyük hata.
3 yıl çok kısa bir süre. Topraktan girdiğiniz için de çok büyük kardasınız. Hatta evi satıp 3'de biriyle lüks bir araba alıp diğer kalanla orta halli bir ev alıp yine çok rahat bir hayata da geçebilirsiniz.
Eşinizi tatlılıkla ikna edin bu süre içinde. Mutlu ve huzurlu görünün.
Hayırlı olsun şimdiden.

X