Ev mi ? Araba mı ?

Islak su

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2017
189
184
Fikirlerinize gerçekten ihtiyacım var
Benim derdim eşimin araba almak isteği anlatmaya başlıyım

Bizim bi orta halli Arabamız vardı eşim aşıktı resmen arabasına hergün yıkar cilalar parlatirdi artık arabaya girerken eğer çamurluysa ayakkabılar cikarttirir dı bize o dereceydi yani biyandanda netten hep arabalara bakardı neyse

4 sene felan kullandık arabamizi
bi gün ben dedimki

canım bak 6 senedir kiradayız çok zor kiracı olmak ödüyosun ödüyosun elinde bişey yok
Altınlarımizı bozdurur arabayıda satıp biz bi eve girelim bari kendi evimiz olur araba sonra alınır dedim

Eşim ilk karşı çıktı olmaz ben arabami satmam dedi
Sonra bizim bi tanıdık bize topraktan girilcek uygun fiyata rezidanslar var bittiğinde 3 katı kârınız olur dedi (bu bahsettigim yer garanti biyer
20 senelik şirket dolandırma olayı olmaz denilecek az yani )

Sonra
ben zaten ev konusunda istekliyim eşime çok baskı yaptım aşkım girelim şu eve
arabayi altınları satalim kredide çekip pesinatla girelim şu eve dedim zor oldu ama eşimi ikna ettim sonunda

Biz gittik eşimin çok sevdiği arabayi sattık evide aldık

Sonra

Bizim epey bi borcumuz oldu tabi
hem kira ödüyoruz hemde topraktan girdiğimiz bi evin yüksek olan kredi borcunu ödüyoruz faturadir,mutfak masrafıdır , eşimin sigarası felan derken
Biz ödemede zorlanmaya başladık çok şükür eşimin maaşı yetiyor ama
Bi kaç kere biyere gitsek
iki parça fazladan bişey alsak hemen eksiye giriyoruz
Her zaman dikkat etmemiz gerekiyor harcamalarimza
1 sene bu şekil devam ettik

1 senenin sonunda
Son bir aydır sürekli eşim benim üzerime gelmeye başladı
soktun bizi bu borca ben artık rahat yaşamak istiyorum istediğim gibi araba alıp seninle gezmek istiyorum
Ben 30 sen 24 yasındasın bu yaşlarda bu borçları ödemek istemiyorum keyfimize bakmak istiyorum demeye başladı ve sürekli kavga etmeye başladık

Eşim diyorki evi başkasına devredelim satalım alalım paramızı
ben istedigim arabayı alıyım
borcuda kapatalim
rahatimiza bakalım diyor
ben karşı cikincada kavga etmeye başlıyoruz

Buarada eğer evi satmayip borcu ödemeye devam edersek aynı şekilde harcamalarimiza dikkat edersek 3 sene sonra biticek tüm borcumuz kiradan kurtulup bi evimiz olucak

Size olan sorum
Sizce eşim haklimı ?

bu kadar borçta sıkıntı cekmektense

Evi elden çıkarıp borcu kapayıp arabami almak eşimin istedigi gibi

Ne yapacağımı bilmiyorum esimlede sürekli bu konu ile ilgililgili kavga etmek istemiyorum

Fikir verin bana lütfen
TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN

Not:ben çok para göz biri değilim aslında yani illede evim olsun diye
İstemedim ben bu evi

Sadece kiralarda surunmuyelim çocuk olmadan borçları bitirip bi evimiz olsun ilerde rahat edelim diye istedim ...

Ya ev satılıp araba alınır mı? Hem de 3 yıl gibi az bir süre kalmış. Evin yapımı bitince taşınırsınız zaten kira derdi ortadan kalkar rahat rahat ödersiniz. Eve taşınana kadar sıkıntı sonra biter gider. Bu dönemde eğer yardım ediyorlarsa ailelerinizden biraz maddi yardım alın

Ev aldıysanız niye hem kredi hem kira ödediginizi anlayamadım
Şuan biz hala kiradayız

Topraktan girdik biz eve daha bitmedi inşaat aşamasında
2 sene sonra anahtar teslim olucak

Eşime anlatamadım bi türlü
araba için ev satılmaz desemde kitlemiş kafasına araba diyor başka bişey demiyor ya

Evi satmayın az kalmış ama şu mantığı da sevmiyorum neden kirada sürünelim? Yani neden kirada süründüğünüzü düşünüyorsunuz? İki eviniz olsa sırf insanlar sürünmesin diye kiraya vermez misiniz birini?
Yani kirada sürünmek lafı bana itici geliyor.

Evet yanlış bi kelime kullanmış olabilirim ama

Kiraya verilen para çöp oluyor gibi geliyor bana oyüzden öyle dedim

Keske onun yerine inşaatı bitmiş bi eve yatırım yapsaydınız.
Verdiginiz parayı geri alabilecekmisiniz ?
İstanbulda bitmiş evler inanılmaz pahali oyüzden topraktan girmek zorunda kaldık

icim rahat etmedi bi daha geldim

sakin evden vaz gecme... sakin sakin sakin...
İnşallah hayırlısı artık
Eşimle sürekli bu konuyla ilgili kavga etmekten bıktım valla

30 yaşında ama çocukluk yapıyor işte

Sizin durumda bir tanıdığım var
Evlendiler, hemen eve girdiler.
Borç ödemekten ne istediklerini yiyebildiler, ne giyebildiler
Çocuk da olduktan sonra iyice zorlandılar

Dışardan bakınca evleri ve arabaları var. Ama hayatlarını yaşayamadılar genç yaşta.

Bu süreçte birbirlerini yıprattılar. Sırf borç yüzünden. Şimdi boşanıyorlar.

Ben eşinize hak verdim. Mutsuz ama ev sahibi olmaktansa yiyip gezip kira ödemek bana daha mantıklı geliyor.

Basta esinize hak verdim ama sonra 3 sene oldugunu okuyunca ayy sacmalamasin dedim.
3 senede gencliginiz tukenmeyecek. O olacak 33 siz olacaksiniz 27. Cogu insanin hayata yeni basladigi yaslarda eviniz olmus olacak ve sonra istediginiz arabayi alip dunyayi 50 kere turlarsiniz.
Sakin esinize o evi sattirmayin. 3 sene goz acip kapayincaya kadar gecer.

:)
sızı cok ama cok ıyı anlıyorum
bız aynı bu sekılde ev aldık 2 ay sonra tasınıcaz bır aksılık olmazsa
evlendıgımız gunden berı bı care arıyordum kıradan kurtulmak ıcın
el adamının evınde oturuyoruz , bız yasıyoruz dıye dunyanın bakımını masrafını yapıyoruz, sayemızde baskası zengın oluyor bız yerımızde sayıyoruz dıyordum

esım cok fazla gamsız acayıp keyfıne rahatına duskundur. o borc sıkıntısına gırmek ıstemıyordu

artık pencemı cıkarıp dişlerımı gosterdım. kızımız var dedım ona kalacak bu ev dunyanın bınbırturlu hali var
aracı saattık pesınat yaptık kredı cektık her ay baya yuklu bır kredı odemeye mahkum edılerek :) ev sahıbı olduk sukur . bızım kredı 1 sene surecek ama sanırım corap bıle alırken dusunucem.

bu cekecegınız sıkıntı sayılı zaman omur boyu surmeyecek kendı evınıze gececeksınız buna deger
borc bıttıkten sonra para arttırır bırıktırır zaten arac alırsınız araba almakta ne var kı

sız haklısınız yanı

Biz hemen eve girmedik 6 senelik evliyiz 5.senede girdik

Toplamda 4 sene borç ödeyip biraz harcamalarimıza dikkat edersek evimiz olucak inşallah

Ama eşimin araba takıntısı var işte
Arabam olsun diyor başka bişey demiyor

Sizce eşimi mi dinlemeliyim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…