Ev mi? araba mı? Kredi çekmek...

Pandemi dönemindeyiz ve araba gerçekten lüks değil artık ben arabayı tercih ederdim ama uygun fiyatlı bulabilirsiniz gibi

eşiniz memurmus 6 ayda bir zaten zam geliyor. en fazla bir iki sene sıkar sizi o 5 bin. Hele kredi yılı yarilansin hissetmezsiniz bile o krediyi.

ben ev diyorum. bizim de arabamız vardı sattık eksikliğini hissetmedim ben. sonra yine aldık.
şimdi bana kalsa satar yine ev borcuna girerim. istediğim evlere ulaşmam gün geçtikçe imkansizlasiyo iki sene önce baktigim beğenmediğim evlere su an naparsam yapayım ulasamam.
su an gözüme kestirdiğim evleri de almazsam alamayacak gibi hissediyorum. benim baktığım evler de 500 600 arası. araba 200 civarı yapiyomus.
hamile olmasam almıştım su an öyle deyim.

geriye 5000 tl niz mi kalacak?bir de kıyıda köşede 30 40 bininiz bile olmayacak mı acaba?bu şekilde 2 çocukla ben almaya cesaret edemezdim.olmadık bir masraf çıkıveriyor çünkü.daha uygun fiyatlı evlerden alma şansınız var mı peki?

Inanın o fiyattan aşşagı ev yok masraflar oluyo bezdı süttu falan ama böyle giderse hıcbı zaman alamayacaz kendımızı sıkmamız gerekecek

Esımde böyle dusunuyo her sene zam alıyoruz ıkı uc sene zorlanırız dıyo

Inanın o fiyattan aşşagı ev yok masraflar oluyo bezdı süttu falan ama böyle giderse hıcbı zaman alamayacaz kendımızı sıkmamız gerekecek
çocuklar olmasa sıkabildiğiniz kadar sıkın derdim de yarın anaokuluna ilkokula başlayınca korkunç masrafları olacak.akılları iyice erince bir çok şey talep edecekler sizden.2 çocukla da otobüsle vs seyahatte zor.ama evde şart orda da haklısınız.umarım bir çaresi bulunur.çocuklar küçük olmasa çalışın derdim de o da olmaz bakıcı kreş vs tüm maaşınız gider zaten

4 kişilik bir ailenin tüm masraflarını karşılamak için geriye 5 bin kalıyor ki çok az. Sadece elektrik bana 450₺ geldi bu ağ mesela. Faturalar, mutfak masrafı, ileride çocuklar okula başlayacak onların ihtiyacları derken bilemedim ben cesaret edemezdim. Tamam ev sahibi olmak önemli ama kendinizden ve çocuklardan epey kısmanız gerekecek

Bende oyle dusundum calısmak isterdim ama alacagım paranın hepsi krese gıder ıkı cocuguda verırsem çalışmanın bı anlamı kalmaz en ıyısı kendım bakmak

Merhaba 6 yıl önce ev aldık . Benim maaşım o zaman krediye gidiyordu . İlk iki yıl zordu ama sonrası cok rahattı . Hayilirsiyka bu ay bitiriyor kararımız . Ben olsam alırdım 2 bin kira az degil . Ne alınırsa çocuklar küçükken alınıyor . Ben devlet okulunda öğreteninin velilerin yilllik masrafı en az 5000. Bunun içinde de kurs falan yok alınan kaynak kitaplar , hikayeler derken yüklü miktarda para gidiyor umarım hakkınızda hayırlısı olur .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…