ev kredisi................

asayram

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
222
1
merhaba arkadaşlar bir bankadan kredi çekeceğiz fakat bir çok meşakkatleri varmış.acaba evini banka kredisi ile alan var mı aranızda.ne gibi yollar izledi,nasıl ev aldı.paylaşabilir mi benimle...

arkadaşım bende büşünüorum fakat bu yaz diil önümüzdeki yaz düşünüoruz inş...
netten araştırdım tabi bankaya gidip netleştirmek lazım 120 milyara 36 milyar fazii koyyo beş senede ödersen aylık ödemeleride 2.611 liraya denk gelio garanti bankasından kredinin adıda %2 indirimli morgace kredisi belki fikir didim umarım azda olsa yardımcı olabilmişimdir
bide eşim fazi fiyatları düşcek iki aya dio ama ne kadar doğru neye dayanarak dio bilmiorum ....

bizde garanti bankasından çekecektik.kefilde babam olcaktı ama faizi çok yüksek 100 alacaktık 136 geri dönüş istediler.öylece kalakaldık.faizler düşse ne kadar düşer ki en fazla.ne bileyim yaaaaa

bence şu an hemen almayın.
tüm bankaları araştırın.
ayrıca oranlar diğer yatırım araçlarından etkileniyor.
piyasayı takip edin.
sezondan sonra bir de kredileri inceleyin.

faizi çok fazla geldi bana.

Bizde 2,5 sene önce aldık evimizi ama o zaman şansımıza faizler düşüktü.Dayımız yönetici bankada sağolsun çok yardımcı oldu.sigortalı düzenli bir iş sahibi olmak gerekiyor malum öncelikle
banka bi sürü prosedür uyguluyor eğer kredi çıkarsa bulduğunuz eve eksper gönderiyorlar,evi inceliyorlar sonra dosya masrafı için ayrı bir para,tapu masrafı için ayrı bir para..

En azından 3-4 gününüz banka ve tapu dairesinde geçiyor..Biz 0.89 faizden almıştık,şimdi 1 küsürlerde..

Son düzenleme:
çok prosödür olduğu doğru faizlerde yüksek.toki desek o da çıkar mı çıkmaz mı şans...acaba toki ye yazılırken bir kaç kişi birden yazılıp şansı çoğaltmak mümkün müdür:44:

Pek sanmıyorum canım toki zaten dar gelirli ailelere verildiği için her aileden 1 kişi başvuru yapabilir gibime geliyor soyadı farklı ise olabilir ama..

doğru söylüyorsun canım soyadı farklı ise olur.krediden daha iyi gibime geliyor.bunda da şans lazım ve genelde tokilerde şehir merkezine uzak kalıyor.zor bu işler.............

Evet tokiler şehre uzak ve kullanılan malzemede kalitesiz diyorlar ne kadar doğru bilmiyorumda çevremdekiler öyle dedi 3-4 ay içerisinde kredilerde düşüş olucakmış ama bence evleri takip edip kredi düştüğünde ev alabilirsiniz umarım bende takipteyim canım çünkü.. Darısı başımıza ev sahibi olmanın..

kredi faizleri düşse ne kadar fark olur ki çok büyük olacağını sanmıyorum...bekleyelim bakalım...

öğle yemeği için eve gittim ntv açıktı kızlar faz oranları diyince dikkatimi çekti dioki faiz oranları düşmeye başlamış eylül sonuna kadar bariz düşcek ekim ayındada aralıklarla düşmeye devam etcek diodu yani ev falan alcaksınız kasım ayını bekleseniz iyi olur bence isterseniz ntv nin öğle arası yayınlanan haber programının tekrarını izleyebilirsiniz....
sadece duydugumu sölemek istedim....

arkadaşlar faiz oranları düşer bu seferde evlere olan talep artacağından ev fiyatları artar. bu terazi böyle dengelenir hep. ben geçen yıl kredi çektim.1.01 faiz oranı ile şimdi biraz daha düşsün oranlar borcumu yapılandıracam. ama aldığım ev fiyatıda en az 25 bin arttı bir senede. bir sene beklesem hem ekstra kira ödüycektim hem ev fiyatı artacağınan daha çok borca girecektim. tabiki hakınızda hayırlısı olsun. borçtan korkmayın. iki kişi çalışıyosanız çok rahat ödeniyo. borçlanmadan ev sahibi olmak çok zor.

3,5 sene önce ev kredisi çektim. o dönemde faiz oranı 1,54 idi. ama evi bir sene önce inşaat halindeyken almıştık.evi aldığımızda 1,24
olan faiz oranı biz eve oturunca 1,94'e çıktı. mütahit sağolsun bize biraz zaman verdi. 1,54 olduğunda da çektim. 90,000 liraya 3,000 lira civarında masraf ödedik. bankaya 90,000 lira elimize geçsin dedik. extra masraf ödeyecek paramız yoktuı. 93,000 çektik 3000 lirayı onlar kullandı. sonra faziler düşmeye başladı. 1,10 dan yapılandırdık. daha sonra da 0,70 den. şu anda az bir borcumuz kaldı. ben ce öyle miydi böylemiydi diye düşünmeyin. biz son derece lüks sayılabilceke bir evi 5 sene önce 120 ye aldık. şimdi 250 den aşağı yok. ben zarar da olduğumu düşünmüyorum yüksek oranda kredi kullansam da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…