Ev kredisi ucretsiz izin 🙄

zillikedi

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2016
1.575
3.089
133
Gunaydin hanimlar, ben memurum, bebegime bakmak icin 1 yildir ucretsiz izindeyim. Iznim 2 yillik ve seneye ocakta ise baslayacagim. Bebegim hala emiyor ve disleri henuz cikmadigi icin yemegi beslenmesi biraz zahmetli bu sebeple iznimi sonuna kadar kullanmayi planliyordum.

Ancak aciklanan ev kredisi cok uygun. Ise geri donup maas bordromu alip krediye girmek ve yeniden izne ayrilmak istiyorum.
Ise donup yeniden izne ayrilma hakkim var mi?
Kurumun tutumu nasil olur bu durumda yani kredi icin bordromu almaya geldim demek mi uygun olur yoksa ise baslayip krediyi cektikten sonra mazeretle izne yeniden ayrilmak mi mantikli?
Elimde birikimim var uygun ev bulmak sorun degil ama maas bordrom yok ise donmeden krediye basvurabilecegim bir belge almam mumkun mu ?

Tek çalışanmısınız? Eş varmı demek istedim aslında.işe başlayıp sonra tekrar izin alabilirsiniz.hatta başlamış yağın yıllık izniniz vardır mutlaka onu kullanın sonra tekrar ayrılırsınız bu arada da bordro alırsınız

işe dönüp tekrar izne ayrılabilirsiniz. kurumun bu konuda herhangi bir yaptırımı yok. anne izni bozup, tekrar izne çıkabilir. çalışmadığınız için şu an bordro alamazsınız. o yüzden izni bozmanız gerekir. herhangi bir mazerete de ihtiyacınız yok. kanuni hakkınız çünkü.

Esim yurtdisinda calistigi icin tek calisan gorunuyorum. Kurumun yeniden izne ayirmama hakki var mi ? Cunku ayrilirken iznin bozulmasi durumunda yeniden verilmesi Kurumun insiyatifine baglidir gibi bi durum var demislerdi sanki

İzinden işe geri dönüp bordro alabilirsiniz,sonrasında tekrar izne ayrılabilirsiniz herhangi bir sorun teşkil etmez. Allah hayırlısı ile ev almanızı nasip etsin inşallah,bu devirde küçük bebekle her şey çok zor

Esim yurtdisinda calistigi icin tek calisan gorunuyorum. Kurumun yeniden izne ayirmama hakki var mi ? Cunku ayrilirken iznin bozulmasi durumunda yeniden verilmesi Kurumun insiyatifine baglidir gibi bi durum var demislerdi sanki
Analık için alınan ücretsiz izinde kurum insiyatifi yoktur.Ancak siz yinede dmk ya bir göz atın isterseniz.

ç) Doğum sebebiyle verilen aylıksız iznin, yirmidört aylık sürenin aşılmaması kaydıyla, kısım kısım kullanılması mümkündür.

hayır mevzuatta bu şekilde belirtilmiş. kurumun insiyatifinde değil. 5 yıl üzeri olan memurların aylıksız izin hakkı kurumun insifiyatinde. annelikten doğan değil.

Ben iki parça halinde kullandım. İki parça kullanılıyor. Ama dilekçeyi bozup tekrar ayrılmak konusunda emin değilim. Ben bu ihtimali düşünerek önce 5 ay ücretsiz izin aldım. Başladım. Süt izinlerimi vs kullandım. Aday memurlugim ve eğitimim yarım kalmıştı onu tamamladim. 5-6 ay calistim sanırım. Sonra tekrar 9 ay ücretsiz izin aldım. Emzirmeyi bırakınca başladım ise. İki yaşını doldurmuştu.

Son 3-4 ay benim de taşınma durumum vardı. Bordro olmadığı için kredi cikmadi. Uyguna bir ev vardı. Pesin

İki parça olan 5 yıl ve üzeri memurların kazandığı aylıksız izin hakkı. analık için ayrılan aylıksız izinde böyle bir sınırlama yok.

Cok haklisiniz bebegim sutunden olsun istemiyorum ama bu ev de yine cocuga yatirim cok arada kaldim

Tesekkur ederim umarim yapabilirim

Peşinat için de evimi satmam lazımdı. Satana kadar uygun olan 3+1 beklemeyecekti. Dolar üzerinden kardesimden peşinat alıp kredi çekmem lazımdı. Gözüm kesmedi açıkçası. Ücretsiz iznimi da bozmak istemedim. Çünkü tekrar ayrılma imkanım yoktu zaten iki parça halinde kullandım. Kredi ödemek için de mecbur çalışmam gerekirdi. Tabi ben enflasyonun böyle olacagini ongorebilsem mutlaka bozardim iznimi erken başlardım. Şu an odedigim kiradan daha ucuza kredi ödüyor olacaktım. Sadece 1-2 yıl çok zorlanirdim.

Bence başlayin. 1-2 ay calisin tekrar ayrılın izne.

Cok uzuldum keske alabilseymissiniz. Ise baslayinca direk bordromu verirlerse yillik izni mi alip gitmemeyi dusunuyorum. Dedigim gibi bebegim hala bana cok bagimli. Mama yemiyor biberon hic almadi. Anne sutunu bile biberonla icmedi. Simdi disleri henuz cikmadigi icin surekli uygun yemek yapip yediyorum ve anne sutu hala cok onemli beslenmesinde bu yuzden 1 2 ay calismam bile mumkun gorunmuyor

Analık izni amirin insiyatifinde d3gil. Bozup başlayıp tekrar ayrılabilirsiniz. Kanun bunsekilde ama amiriniz siz bunu yaptıktan sonra size tavır alabilir.

Hayır analık kaynaklı ücretsiz izni anne istediği şekilde kullanabilir.

Analık izni amirin insiyatifinde d3gil. Bozup başlayıp tekrar ayrılabilirsiniz. Kanun bunsekilde ama amiriniz siz bunu yaptıktan sonra size tavır alabilir.
Ay Ben de boyle olabilecegini dusunuyorum ama ne yapiyim yani kredi paketi cok uygun ev almak icin dondum demeyi dusunuyorum ama ters teper mi bilemiyorum

Durumu açıklarsanız bir sorun olmaz inşallah.

Evlat kolay büyümüyor.
Ev kolay alınmıyor.

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Durumu açıklarsanız bir sorun olmaz inşallah.

Evlat kolay büyümüyor.
Ev kolay alınmıyor.

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.
Cok tesekkur derim hesapladim emekli olana kadar maasima dokunmasam bile bir ev alamam. Bu meslekle ev almanin tek yolu boyle bi krediye girmek. Anlayisla karsilamalarini umuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…