Ev konusundaki kararsızlığım

Syhprd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2017
115
319
33
29
Merhaba arkadaşlar, direkt konuya giriyorum.

Şu an ev arkadaşımla oturduğum ev -1. katta. Ama bulunduğu yer güzel, Kadıköy-Moda'da.

Artıları: İstanbul'da en sevdiğim yer burası. O yüzden burada yaşamaktan zevk alıyorum. Kimle yaşadığımı umursayan insanlar yok etrafımda, hepsi saygılı ve eğitimli. Evimin arka bahçesi güzel, gün içerisinde kendimi oraya atıp insanlardan soyutlayarak kedi sevebiliyorum. Sevdiğim bir tiyatrocuyla aynı apartmanı paylaşabilme ihtimalim oluyor mesela, ya da aynı sokağı. E her yer tiyatro dolu etrafımda, ki çok severim gitmeyi, bu da çok büyük bir artı benim için.

Eksileri: Ev güneş almıyor. Hatta evin girişi karanlık. Tüm nem evde toplanıyor, boğucu oluyor. Balkonu yok. Pencereleri açınca püfür püfür esme ihtimali yok. Ben bitki yetiştirmeyi çok severim; güneş olmadığı için yetiştiremiyorum. Mutfağı çok küçük; ben yemek yapmayı çok severim.

Kira olarak 1700 veriyoruz, bu paraya bu civarda üst katlarda oturma ihtimalimiz sıfır. Üsküdar'da güzel bir evde oturabiliriz ama.

Günlerdir karar vermeye çalışıyoruz. Ev güzelliği mi, çevre güzelliği mi? Biraz uzun oldu ama aklımdaki her şeyi yazmak istedim. Fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim, zira biz işin içinden çıkamadık.

Gunes almayan, basik ve nemli evlerdense bence degisiklik iyidir. Yalnız uskudarda o fiyata bulunabilir mi?

evde çok zaman geçiriyorsan ev güzelliği, dışarda çok vakit geçiriyorsan muhit güzelliği derim. çalışıyorum ben misal evden 7 de çıkıp akşam 6 da giriyorum, evden tek beklentim eşyalarım sığsın, muhit güvenilir olsun. kirada fikrim bu.. ama satın alacak olsam evin herşeyini değerlenidirerek düşünürüm.

Öğrenciyken tamda bahsettiğin gibi bir evde yaşamıştım
Farkında olmuyosun ama ciddi zarar veriyor sana
Bence havadar rutubetsiz güneş alan bir eve geçmek çok daha mantıklı

Çevrenin iyi olması önemli bence. İlk evimizde çevre çok iyiydi, cumhurbaşkanının evi vardı iki üst sokakta. Bu yüzden güvenliydi de. Ama ev çok kötüydü, 0 güneş bol hamamböceği vardı. 3 yıl oturduk. Balkonu olan aydınlık bir ev olsun çevre önemli değil dedik, taşındık. Yanılmışız, komşular çok kötüydü. Alt katın veletleri yemek masamdakilerin sallanmasına neden oluyordu. Tüm konuşmalar sanki dibimdeymiş gibiydi. 1 yıl dolunca tekrar masraf yaptık taşındık. O yüzden diyorum ki her ikisi de olsun, olamıyorsa da çevre önceliğim olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…