Evet yok diyip aglayan insanlardan nefret ediyorum inanki artik bana bikkinlik geldiOlay ne biliyor musunuz
Bazı insanlar Yok diye ağlanmayı seviyor
Huy ediyorlar bunu
Yokken bile utanırım yok diyemem
Hele de biri benim faturamı ödeyecek
Rabbim esirgesin deli sözümle sınamasın ama ölsem daha iyi
Ablanızın eline siz şimdi kendi oturduğunuz evi satın tüm parasını verin
İki ay dayanmaz gene dibe vurur!
Çare ne derseniz
Siz de sızlanın çok ciddiyim
Tamam yok demeyin ama
Yetişmiyor diyin
Ayrıca o gereksiz harcamalarını va her fırsatta hatırlatın
İnsanlara bazen söylemek gerekiyor yoksa anlamıyorlar
Fakat her şeyden önemlisi
Zerre stres yapmayın
Bebeği düşünün
Rabbim yardımcınız olsun
Evet haklisiniz keske vermeseydim esimede mahcup oluyorum iki ayligina istemislerdi diyince okadar kotu oluyorumki . Allah im diyorum oyle zengin etki bunlari butun sikintilari gitsin. Daha elimden ne gelebilir. O da hamile ikinciye heves ediyor kiyafetlere falan suan alamiyr ben cok uzuluyorum :-( Elimden geldigince yegenime yine alicam ama beni rahat gosterip kendilerinin sadece sikinti cekmelerini gostermeleri biraz garibime gittiSen başta hata yapmışsın evli barklı insanlar gezmeye tatile gidecek diye cikartmayacaktın altınlarını ne gerek vardı. Bak görüyorsun sen ne kadar iyi olsan da iyilik yapsan maddi manevi destek versen de senden kötüsü olmamış biz buna yemek yediği kaba pisleme ve nankörlük diyoruz.
Bu saatten sonra yapacağınız tek şey ablanız ve kardeşinize mesafeli olmak çünkü bu gibi insanlara elini versen kolunu kaptirirsin.
Geceden beri inanki o kadar bunaldim ki yani icimdeki his cok degisik bana sanki gercek yuzlerini gostermeleri agir geldiBenim babam da kayınpederim de zengin . Evlendim , 1 yıl sonra plansız bir gebelik oluştu . Eşim öğrenci ,para yok pul yok ..bir yerde çalışıp asgari ücretin 3/1ini alıyordu . Birbirimize söz verdik , ailelerden yardım almayacagimiza dair .. yasımız küçük olduğu için kendimizi ispatlama cabasindaydik :) aç yattım kimseye söylemedim. Hamileydim, canım bişey istiyordu asla eşime belli etmiyordum .o elinden geldiğince birşeyler alıyordu ama hamilelik malum ,en olmazı istiyor insan :) bir kere birine gidip de açım yada şu lazım bu lazım demedim .şimdi durumumuz iyi ,o günler anı olarak geride kaldı ..tirnaklarimizla kazıya kazıya yaptık herşeyi ..kimse diyemez ki desteğim var .babam çaktırmadan bana yardım etti bir süre sonra :)
Hiç sevmem "YOK" diye ağlayanı .. azıcık gurur .. herkes nasıl yapıyorsa ablan da öyle yapsın ,ne diye ağlıyor ? Çalışsın ,ev ekonomisine destek olsun ..hicbirsey yattığın yerden olmuyor .. hamile halinle kimsenin derdini çekmek zorunda değilsin .ayrıca kendimi öldürücem diyen öldürmez korkma. Öldürecek olan direkt yapar ..
inanki evide versem iki aya yine ac kalirlar bunlar okadar sorumsuz bi aileki. Sadece ablamda degil eltisi sorumsuz kaynanasi desen oyle hepsi bitik durumda. Hepsinin borclari keyfi. Yani ablama diyorumki sen onlari goruyosun bari sen yapma borc kendini insanlara boyle sorumsuz gosterme diyorum. Bundan sonra oyle yapicam oylesi boylesi yok artik bastan yapacakti.valla sızın evıde versenız onuda yerler bos verın...versenızde makbule gecmez....kardesmıs ablaymıs tamam...zord aolur darda olur amennna...ama keyfıde kımsenın borcunu odemeyın...onlar sıze 1 lıra verırmı...herkes kendi yagıyla kavruluyor..18 yıllık evlıyım daha 18 yıllık esyamla duruoyorum...tatıle hiç gitmedim...kardesımde var durumu cok ıyıgorumcelerımde...ama banamı vercekler...asla tek kurus ıstemem...kimse biizm için çalışmıyor...
Zaten uzuldugum nokta ben sanki onlara hic yardim etmiyormusum gibi sen rahatsin demeleri. Okadar zoruma gittiki yani belkide hormonlardan.benim okadar iyiligime onlarin boyle bir seyi yansitmasi canimi yakti. Mesafeli olucam herkes yaptigi hatayi anlasin.Kesinlikle katılıyorum.
Konu sahibi ne güzel aileniz bilinçli insanlarmış ,sağlıklarında mali mülkü elleriyle paylastirmislar.
Hal böyleyken sıkıntı olmuş Allah korusun diğer türlüsünü insan düşünmek bile istemiyor . İnsanların en yakınlarından gördüğü bu aç gözlülük ve para hırsı gerçekten çok can yakıcı bir durum . Malesef hayatta herşey bizim için onların bu kafa yapısında olduğunu kabul edip kendi hayatınıza bakın ve bu konulara hiç girmeyin bile .
Babanıza dert yansın yanacaksa halinden memnun değilse sizin evinize göz diktiyse . O zihniyette ki baba eminim ağzının payını verecektir .
Valla sizide ayridan tebrik ederim. Kari koca bir oldumu hersey yapilir. Neyle calisarak tutarak savurmayarakBenim babam da kayınpederim de zengin . Evlendim , 1 yıl sonra plansız bir gebelik oluştu . Eşim öğrenci ,para yok pul yok ..bir yerde çalışıp asgari ücretin 3/1ini alıyordu . Birbirimize söz verdik , ailelerden yardım almayacagimiza dair .. yasımız küçük olduğu için kendimizi ispatlama cabasindaydik :) aç yattım kimseye söylemedim. Hamileydim, canım bişey istiyordu asla eşime belli etmiyordum .o elinden geldiğince birşeyler alıyordu ama hamilelik malum ,en olmazı istiyor insan :) bir kere birine gidip de açım yada şu lazım bu lazım demedim .şimdi durumumuz iyi ,o günler anı olarak geride kaldı ..tirnaklarimizla kazıya kazıya yaptık herşeyi ..kimse diyemez ki desteğim var .babam çaktırmadan bana yardım etti bir süre sonra :)
Hiç sevmem "YOK" diye ağlayanı .. azıcık gurur .. herkes nasıl yapıyorsa ablan da öyle yapsın ,ne diye ağlıyor ? Çalışsın ,ev ekonomisine destek olsun ..hicbirsey yattığın yerden olmuyor .. hamile halinle kimsenin derdini çekmek zorunda değilsin .ayrıca kendimi öldürücem diyen öldürmez korkma. Öldürecek olan direkt yapar ..
Bunları bize değil gruba yazın bence.Yok artik gercekten odemicem ben elimden geleni yapiyorum onlar bi taraflarini acarak borc yapiyorlar ben daha ne yapabilirimki. Sonra suclu ben ne icin dublexde oturuyorum. Sanki benim hic giderim olmadi. Ben 5sene hastane hastanr tedaviler gordum. Oyle paralar gittiki biz tek kurus kimseden istemedik
. dublexde oturdum ama olan esyalarla oturdum eskidi kirildi ama ben yenisini almadim borc yapmadim butun para cocuk icin hastaneye gidiyordu. Bu senede tup bebek icin 16 binden fazla harcadik yine ustume basima hic birsey almadim borc yapmadim kimseden tek kurus istemedik. Simdi cok sukur hamileyim tup bebekle. Altinlarim filan gitti ama helali hos olsun. Borcsuz kapattik hastane isinide. Simdi evime biseyler aliyorum 4senedir hic almadim . Bu sanirim gozlerine batiyor. Ama ben gezmeye dahi gitmiyordum para gitmesin hastanede sıkısmayalim diye valla yeri geldi 5kurusum olmadi cebimde yinede kimseye belli etmedim. Kusura bakmayin o kadar doluyumki yani . Size yaziyorum okumayin sıkilirsaniz. Ilklerde iki kurus elime gecsin diye takke yapiyordum sonra boncuk isine basladim kocam veriyor ama ben kendi parami kazanmayi seviyorum dedim millete. Sonra igne oyasi ogrendim tulbet yapip satiyorum iki uc kurus harcligimi cikartiyorum. Durumumuz.simdi kotumu degil ama ben kocama destek olmayi seviyorum. Ablam anca elinde telefon aglamayi biliyor baska birsey degil. Nefret ediyorum elinden hicbirsey gelmeyen kadinlardan tembel insanlardan
Çok teşekkür ederim. . Kimseye el açmayı sevmiyoruz .. ben zaten gururumdan aç bile kaldım :) söylediğim gibi. .azıcık sabırla çözülemeyecek iş yok ..birilerinin desteğiyle geldiğin yerden çok çabuk gidersin ..o yüzden tek başına olmayı sectik. .Valla sizide ayridan tebrik ederim. Kari koca bir oldumu hersey yapilir. Neyle calisarak tutarak savurmayarak
Ben boyle insanlari seviyorum siz gibi. Hani derler ya tasini sıksa suyunu cikartir valla icimden oyle seviniyorumki siz gibi insanlarin olmasina.