Ev, kırkayak, fotoğraflı..

Bol bol ilaçlayin evi
Içim tuhaf oldu gorunce.
Ben haftada 1 gün mutlaka kapı girişlerini , balkonu, banyoyu giderleri vs ilaçliyorum.
Yazın boyleyiz.
Ufacık bocekde görsem korkuyorum huylanıyorum cunku.
Karınca bile yok suanlik bakalim.

Evet bu yaz ihmal ettik ilacı daha doğrusu evimizde karınca bile olmaz, örümcek falan hiç görmem halbuki o yüzden evde bulunan haşere ilacını bile kullanmayız mutfak balkonu içeride olduğu için giderden geldi sanırım bu da ailesinin evde olduğu ihtimalini düşünmek dahi istemiyorum o_O

evinizden soğumayın hiç.. satın, taşının demek kolay geliyor millete. çözülmeyecek sorun değil. muhakkak dumanla ilaçlamayı da sorun derim. onlar duvarlara tavana da çıktığı için yerdeki ilacın etkisi geçene kadar tepelerde takılıyorlar :KK53::KK53: dumanla ilaç sonrası sorun çözülüyor. bir de ev eski mi? parkeler yuvalanma yeri. benim eski evde parkeye yuvalandıklarını tespit etmiştik. ben öğrenciydim bişi yapılamadı ama siz zeminin parkesini yeniletebilirsiniz. bir diğeri de kalorifer ile duvar arasındaki açıklıklar, tabiki bir de giderler. alaturka yani çökmeli tuvalet kullanıyorsanız deliği kapatacak aparatlar var. onlar da engelliyor. yuvalanmaayı tespit edip önlemeyi başarırsanız her sene bu meretlerle uğraşmaktan kurtulursunuz. bir de ev çok bahçeli ise (apartman bile olsa) yakın komşularınıza sorun. bahçeden geliyor da olabilirler. belki bir ziraat ilacı uygulatabilirsiniz apartmanca. önerebileceklerim bunlar. merak etmeyin çözülür

Parkeler yeni döşendi aslında doğalgaz bağlatalı 2 yıl oluyor sağlamlar bir açıklık yok, alaturka tuvaletimiz de yok.
Ev de 20 yıllık falan.
Banyo tesisatımız problemli kaçak var haftaya yaptıracaktık onu da zaten, fotoğraftaki şeyi de mutfakta gördüm o da sanırım mutfak balkonu içeride olduğu için onun giderinden geldi..
Apartmandakilerin ilaçlatma işine sıcak bakacağını sanmıyorum bana dokunmayan yılan bin yaşasıncı hepsi ama kendi çabalarımızla hafta sonu inşallah halletmeyi düşünüyoruz çok çok teşekkür ederim:)

Arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için, bugün evi dip bucak temizledim başka bir tanesine daha şükür denk gelmedim.
Tavsiyeleriniz üzerine yerleri, duvarları sirke ile silip giderlere naftalin koydum evde haşere ilacı vardı onu sıktım komple eve(yiyecek böcek bulamayınca da gidiyorlarmış n'olur nolmaz) yarın ilaç işini halledeceğiz :dondurma:

Öncelikle çok özür dilerim midenizin bulanma ihtimaline karşın.. Sabahtan beri çok kötüyüm.

Sabah kalktım mutfağa bir girdim yerde bu iğrenç şey var. Nişanlımda işe gitmişti tam mecburen kendim atmak zorunda kaldım telefon açtım akşam ilaç alacak gelirken.

Şimdi evde başka olduğunu biliyorum yani şöyle biliyorum geçen sene de aynı şey başımıza gelmişti daha büyüğünü öldürdük sonra ilaçlayınca eşinin ölüsünü görmüştük.

Hanımlar kafayı yiyeceğim zehirli olanından mı bu?

Nereleri, nasıl temizlemem gerekiyor ilaç gelene kadar en azından içimi rahatlatmak istiyorum mesela banyoyu tedbir amaçla kloraklasam etki eder mi? Çünkü gece evde olacağımız için sabah sanırım ilaçlayabiliriz..

Şimdiden teşekkür ediyorum

Bu arada yüksek zeminde ev, apartmandayız..
Ay ben bekarken çok çekmiştim bunlardan ya annemlerin evine çok geliyor bos arsaların arasında evi diye ama aprtmana nasıl gelmiş anlamadım klorak iyi gelir lavoba için annemd kapının altına bez koyar bide dıs kpının ordan geliyor diye geçen eve ilaç almıslar kokusuz toz şeklinde 5 litre suya karıstıyormussun etrafı silmişler oyle kapının önünde 1 tane ölü ve birtanede koydugu bezin altında ölü bulunmus ilaç işe yarr yani

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende kocaman bisey bekliyordum yasadigim lojmanda bunun neredeyse 15 cm lik olanini yakaladik 4 kere. Tabi esim alip atiyor her seferinde.. 5 senedir hala alisamadim. hamam bocegi gumus bocegi kulagakacan vs vs bir suru bocekle ugrastim... allah yardimcimiz olsun zira kabusum bunlar benim

Hangi sehirde oturuyorsunuz? Ya bizim evdede buna benze birsey cikiyodu ama hic bize yanasmadilar boceklerde insandna korkuyor aslinda .Ama tabiki tehlikelide olabilr ilaclatana kadar evde. Cikin bence

Son düzenleyen: Moderatör:
X