Ev işleriyle başım dertte

Canım hamile halinle düşündüğün son şey temizlik olsun bence. Evi düzenli tuttuğun sürece düşündüğün kadar pis durmaz. Gelen de hamile olduğunu biliyor sonuçta. Evin temizliğine mi bakacaklar. Hatta bir işin ucundan bile tutabilirler hamile insana çat kapı gelmeyi biliyorlarsa.

Valla kimi çok anlayışsız insan güvenemiyor herkese bu zamanda mesela ben gittiğim evi hiç kontrol etmem bazıları her tarafı süzer

Eskiden gec kalkardim diye isim hic bitmezdi simdi sabahlari 8 de kalkiyorum bitiriyorum isimi ogleden sonraya kalmiyor o yuzden biri gelince rahatim

Camlari kremsiz sac sampuani ile su yapip silin bana dua edeceksiniz.Biryerde okudum denedim yarim saatte tum evin camlari bitiyor.Ihtiyaciniz olan ucuzundan kremsiz bir sampuan su ve mikrofiber bez.Bi bez sil digeri kurula.Bitti gitti.

Valla kimi çok anlayışsız insan güvenemiyor herkese bu zamanda mesela ben gittiğim evi hiç kontrol etmem bazıları her tarafı süzer
En sevmediğim insan tipi Öyle insanları kabul etme sen de. Sen senin ve bebeğinin sağlığını düşün. Millet konuşacak diye kendimi hırpalayamam. Valla 5 aydır tek bir misafir kabul etmedim. Zor bir hamilelik geçiriyorum ve hiçbir iş yapamıyorum. Yine de umrumda değil. Bebeklerin sağlığı her şeyden önemli.

Camlari kremsiz sac sampuani ile su yapip silin bana dua edeceksiniz.Biryerde okudum denedim yarim saatte tum evin camlari bitiyor.Ihtiyaciniz olan ucuzundan kremsiz bir sampuan su ve mikrofiber bez.Bi bez sil digeri kurula.Bitti gitti.

Cok fazla kopurmez mi?

Bana gelenler cogunlukla evi suzen kisiler oluyor.Eltilerimle ayni apartmandayiz.
Ne zaman ev daginik olsa mutlaka gelir,hic aksatmaz.Bir bahanesini bulur mutfaga da girer.Evi silerim supururum tertemiz yaparim gelmez ne zaman pasakli gunumde olayim mutlaka damlar.
Ben cocugum olmadigi halde 160m2 evi 2gunde anca bitiriyorum.Sen hamilesin ben olsam hic kendimi yormam millet ne der diye bebegimi tehlikeye atamam kimse kusura bakmasin.

benimde gorumcem oyle eve girer girmez etrafu suzer nerde ne var bakar mutfaga girdiğinde dolaplara bakar temizmi yag lekesi varmi dye. Kendisini temiz sanar evi topludur herzmn ama bi bezle yerde siler camda siler tozda alir ocagida siler. Bende oyle yapsam bnm evimde gorunusde temiz olur.
Valla onceden takiyodum smdi hoc takmiyorum kafama 2 tane çocuğum var kucuk. Oyuncak daginikligi vs oluyo ev hic toplu kalmiyo temiz olmasi yeterli benom icin varsin daginik kalsin

Bırak dağınık kalsın derim ben, yeterki için temiz olsun

Peki suzerse ne olur?gercekten ne olur?sonra arkanizdan ay ne pis kadin hatra daha da kotusu bunun evinde yemek yenmez vs... derlerse ne olur?cok ciddiyim bir dusunun ne olur?kendi cevabimi vereyim.UMRUMDA bile degilllllllllll.kaynana ,elti,gorumce,anne,baba,konu komsu ,basbakan,cumhurbaskani hiccccccc umrumda degil.pis desinler daginik desinler rezil desinler bu da kadin mi desinler.ne derlerse desinler.onlar deyince ne kaybederim allahaskina.bosverin 2 tasinda cocugunuz varmis.onunla eglenin onun oyunlarina ortak olun.onunla camlara el izi yapin(ben yaptim ellerimizi una batirip aynaya el izi yaptik)onunla yerleri boyayin.onunla evi dagitin dokun sacin.cok ciddiyim.korkmayin cocugunuz simarik olmaz,pis olmaz,temizligin ne demek oldugunu ogrenir korkmayin.hayati boyunca daginik kalmaz.ne olur biliyor musunuz?ileride annesiyle ilgili anlatacagi harika anilari olur,gozleri isildayarak soz edecegi mutlu cocuklugu olur.evinde kesfetmesine fazlasiyla izin verildigi icin baska yerde son derece uyumlu orayi burayi kurcalamayan bir cocugunuz olur.cocuklugunun geregi olan kesfetme elleme dokunma arastirma deneyimleme ihtiyaclari fazlasiyla karsilanmis akilli bir kuzunuz olur.birakin daginik kalsin pis olsun.birakin eltiniz en pis aninizda damlasin evinize.ne pis desin.siz kuzunuzla daginikligin keyfini cikarin

Her gün temizlik yapılan bir evin düzensiz olması imkansız, ben haftada bir yapıyorum oda baştan savma. 2-3 haftada birde büyük temizlik için yardımcı geliyor ama kimse evime pis demez. Anca temizliğe gelen hanım diyordur. Yani benimki bile temiz görünüyorsa sizinki nasıl pis görünsün? Tamam pis olmayalım ama her gün temizlikte sağlıklı değil. Bu kadar dert etmeyin. Tüm vaktinizi ve enerjinizi ev işlerine harcamak mantıklı değil. Bir laf var" tertemiz bir ev, boşuna harcanmış bir hayatın göstergesidir " diye. Ne kadar doğru söylenmiş.

Aslında bence biz kadınlar kendi kendimize zorlaştırıyoruz temizlik işini. Kiminin evine gidiyoruz evi temiz değilse başkasına gidince falancanın evine gittin de ay bi görsen hiç temizlememiş demeye başlıyoruz
Yada işte biraraya geldik mi ben tv sehpasını cifledim halıları üç suda sildim muhabbetleriyle kendi üstümüzde baskı uyguluyoruz.
İki çocuk kv kp öyle kendimi paralayamam temizlik için beğenmeyen olursa ya gelsin temizlesin yada kv kp en az iki sene baksın bakalım evinde temizlik kalıyo mu

Haklısınız :) kendi adıma konuşayım; bende henüz çocuk olmadığı için daha rahatım. Yani evet evimin temiz olması için kendimi çok yorduğum kesin, bunu asla inkâr etmem. Ama alerjim olduğu için ve cadde üstü oturduğum için en azından her gün toz almak durumundayım. Yoksa çok rahatsız ediyor. Zaten çok erken kalktığım için öğleye kadar bitiyor işlerim. Yani öyle sabahtan akşama dek elinde bez gezen biri değilim. Dolayısıyla arkadaşlarımla da programımı yapıyorum, hobilerime de zaman ayırıyorum, kitabımı okuyup müziğimi de dinleyebiliyorum. Ama çocuk olursa ilerde nasıl olur onu bilemem tabii :)))

Temizlik için kendimi hırpalayamam. Kedi olduğu için her gün süpürürüm. Gerisi haftada bir. Cam hiç silmedim. Yardımcı gelir ayda bir. Aynaları eşim siler, ben beceremiyorum.

Çocukken de böyleydi, annem çalıştığı için kalan vaktini benimle harcardı. Ev işi için hiç beni üzmedi. Dağınık olsa da, duvari boyasam da ellemedi. Hatta bana bir duvar vermişti "al çiz, boya" diyerek. Dağınık da bir çocuktum. Temizlik yapmayı eşimden öğrendim.

Bu kadar hirpalamayin kendinizi, ileri yaşlarda eklem, bel problemleri yaşarsınız.

Mutfak dolabı her hafta silsen ocağı her gün tertemiz silsen hiç kirli olmaz ki çok mu aralıklı temizlik yapıyorsun tüm gün yapıp aralıklarla yaparsan çok kirlenir toz dert ama hergün alsan yine toz olur yaz camlar açık silikonlu su iyi toz geç tutuyo yemek sonrası pratikçe süpür dağılmasın bide mopla kirli yerleri al hem süpürme gibi tozda topluyo temiz toplu görünür

Benim mutfak dolaplarımın alt kısmı siyah renk ne kadar silersem sileyim su izi, parmak izi oluyor sanki hiç temizlenmemiş gibi. Bıktım valla silmekten Ev borcumuz bitsin ilk isim dolapları değiştirmek olacak. Düzenli temiz evlere çok imreniyorum ama rahatıma çok düşkünüm kendimi hırpalayamam

salonum harika düzenli kapısı kapalı geri kalan her yer berbat. eğer salonla idare edebileceğim kişilerse buyur ederim yoksa içeri buyur etmem. zaten akrabalarda aramadan gelmez bana.

Mutfağımı sürekli temizliyorum ama pırıl pırıl değil dolaplarda su lekesi hep aspratör davlumvaz çok tozlanıyor ocağımda sanki elimi sürünce yağlı gibi
Ev işi kadar havaya giden nankör bir uğraş daha yok!

Benim çocuk yok. Kedilerim var, onlarla acayip zor. Mesela ben yerleri paspaslarken onlar bunu oyun sanıp viledanın ucuna tutunuyorlar. Tüyleride ıslak zemine yapışıyor haliyle. Bende biraz uğraştıktan sonra paspası bırakıp onlarla oynarken buluyorum kendimi. Ama o kadar çok tatlılarki, umurumda değil dağınıklıkları. rahatsız olan gelmez evime, olur biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…