- 16 Mayıs 2022
- 2.129
- 4.986
- 63
- Konu Sahibi sarilimoncuk
-
Herkese merhabalar
2 kişiyiz. Şuan hamileyim. Eve yardımcı ablamız geliyordu. Bir süredir gelmiyor ve gelecek güvenilir birini bulamadık. Ya çocuk olana dek birini bulamazsam diye korkuyorum ve kendi düzenimi sağlamak istiyorum. Onun geldiği zamanlarda hiç sorun yoktu. Hızlı pratik bir kadındı. Her şeye yetiyordu. Ancak o gittiğinden beri şaşkın ördek yavrusu gibiyim. Evin düzenini sağlasam da her yer temiz olamıyor. Ya çamaşır yığılıyor ya çekmece içleri gözüme batıyor. Bir arada götüremiyorum. Ne eşimle bölüşmek ne de plan yapmak işe yaramıyor sanki. İstediğim düzeni sağlayamadım. Evimiz minimal eşyamız az. Kıyafet ayakkabı gibi şeyleri az alayım kaliteli olsun kafasında insanlarız hiçbiri yığılmış vaziyette değil. Ama yok çözemiyorum bu sorunu. Sorunun ana sebebini de çözümü de bilmiyorum. Şimdi çocuğum olacak ve ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum. Yetişemeyeceğim korkusu daha da sardı beni. Bana pratik, şunu yapıyorum ve ev düzeni temizliği sağlanıyor diye vereceğiniz önerileriniz var mıdır?
Şunu eklemeyi unutmuşum en büyük sorun elimin çok ağır olması ve hiç yapmamaktan kaynaklı yaptığımın pek gıcır gıcır olmaması.
Eviniz küçükse eşinizle temizleyebilirsiniz.Cok abartmaniza gerek yok.Azar azar yaparsınız.Herkese merhabalar
2 kişiyiz. Şuan hamileyim. Eve yardımcı ablamız geliyordu. Bir süredir gelmiyor ve gelecek güvenilir birini bulamadık. Ya çocuk olana dek birini bulamazsam diye korkuyorum ve kendi düzenimi sağlamak istiyorum. Onun geldiği zamanlarda hiç sorun yoktu. Hızlı pratik bir kadındı. Her şeye yetiyordu. Ancak o gittiğinden beri şaşkın ördek yavrusu gibiyim. Evin düzenini sağlasam da her yer temiz olamıyor. Ya çamaşır yığılıyor ya çekmece içleri gözüme batıyor. Bir arada götüremiyorum. Ne eşimle bölüşmek ne de plan yapmak işe yaramıyor sanki. İstediğim düzeni sağlayamadım. Evimiz minimal eşyamız az. Kıyafet ayakkabı gibi şeyleri az alayım kaliteli olsun kafasında insanlarız hiçbiri yığılmış vaziyette değil. Ama yok çözemiyorum bu sorunu. Sorunun ana sebebini de çözümü de bilmiyorum. Şimdi çocuğum olacak ve ne yapacağım diye kara kara düşünüyorum. Yetişemeyeceğim korkusu daha da sardı beni. Bana pratik, şunu yapıyorum ve ev düzeni temizliği sağlanıyor diye vereceğiniz önerileriniz var mıdır?
Şunu eklemeyi unutmuşum en büyük sorun elimin çok ağır olması ve hiç yapmamaktan kaynaklı yaptığımın pek gıcır gıcır olmaması.
Her eşyayı aldığınız yere guzelce koyun ,işleri biriktirmeyin sonra yaparım demeyin hemen yapın. Her sabah makine açıp toz aliyorum , Her eşyayı aldığım yere koyuyorum. Çamaşırları yıkayıp kurutmaya atıyorum. Alınca katlanacaklari katlayıp utulenecekleri ayırıp ütuleyip dolaplara kaldırıyorum. Banyo ,klozet zaten hergun yıkanıp temizlenince surekli temiz oluyor. Bende birde 4 çocuk var onların dagittiklarini gün içinde sürekli peşlerinden topluyorum.Herkese merhabalar
Cekmece içleri daginikliktan dolayi gozunuze batiyorsa aldiginiz herseyi yerine oldugu gibi koymaya calisin. Hem esiniz hem siz. Cunku cocuk olduktan sonra en az sizin kadar esyasi olacak, ev 10 dakikada savaş alanina donebiliyor.
Ben camasirlari biriktirmeden yıkıyorum. Birikince asmasi ayri, yerlestirmesi ayri uzun sürüyor. Yarim camasir sepeti olunca makineyi calistiriyorum
Ev isine gelirsek biz şöyle yapiyorduk. Eski eş bir odaya ben bir odaya dalip toz aliyorduk. Sonra o yerleri supuruyordu ben paspasliyordum. Kendinize temizlik gunu belirleyin, o gun beraber yapin.
Öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucaklayın.
İşleri asla biriktirmeyin .
Örneğin çamaşır mı katlanacak hemen katlayın , bulaşıklar makinaya mı yerleşecek hemen yerleştirin, ertelemeyin.
Akşamlarında evi toparlayarak yatın.
Bir de robot süpürge alın , en azından günlük temizliği yapar , rahat edersiniz.
Ben kendime dakika vererek yapıyorum öyle aştım kendimimesela 10 Dk da o çamaşırlar asılacak 10 dk da bulaşık makinası boşaltılacak gibi. Birde telefonu sessize almak önemli bir bildirim geliyor telefon ele geçti mi minimum 5 dk öyle geçiyor iş orada bekliyor
6 aylik bebegim var, aksam o uyuyunca evi topluyorum.
Banyoya girdikce banyoyu yikiyorum. Lavoba ve tuvaletleri her gun gunde 1 kere kullanimdan sonra yikayip cikiyorum.
Robot supurge aldim surekli calistiriyorum. Haftada 1 de supurup siliyorum.
Camasir makinesini hergun calistiririm, haftasonuna biriktirmem.
Bulasiklari tezgahta birakmam, elime gectikce makineye koyarim.
Aksam sofrasini toplarken, mutfak dolaplarinda da gozume takilan yeri silerim.
Ayrintili temizlik yapmaya vaktim olmadigi icin evi kirletmemeye calisiyorum.
Eviniz küçükse eşinizle temizleyebilirsiniz.Cok abartmaniza gerek yok.Azar azar yaparsınız.
Her eşyayı aldığınız yere guzelce koyun ,işleri biriktirmeyin sonra yaparım demeyin hemen yapın. Her sabah makine açıp toz aliyorum , Her eşyayı aldığım yere koyuyorum. Çamaşırları yıkayıp kurutmaya atıyorum. Alınca katlanacaklari katlayıp utulenecekleri ayırıp ütuleyip dolaplara kaldırıyorum. Banyo ,klozet zaten hergun yıkanıp temizlenince surekli temiz oluyor. Bende birde 4 çocuk var onların dagittiklarini gün içinde sürekli peşlerinden topluyorum.
Ben de utuyu biriktiriyorum. Ama zoruma gidiyor yaparken. Ben de utuyu biriktirmeden yapmaliyimBurada en çok gördüğüm çamaşırlar konusundaki hatam. Hep biriktiririm.
Ayrıntılı temizlik konusunda çok haklısınız. Bende yakın zamanda aynı durumda olacağım. Çok kirletmemeyi öğrenmeliyim.
Geç yatıyorum,erken kalkıyorum. İyi besleniyorum bu yüzden zindeyim. Uyuşukluğum yok. Aldığımı yerine koyuyorum,hiçbir işimi bekletmiyorum. Ama ev ahalisi de benimle aynı davranıyor,yoksa ev işi asla bitmez.
Evi her gün robot süpürüyor,ben silip öyle işe gidiyorum. Bu sayede temiz kalıyor. Her gün temizlenmese altından kalkamam.
Ütü hiç biriktirmeyiz.
Yemek her gün yapılır,günlük biter ertesi gün yenisi yapılır.
Herkes sorumluluk üstlenir.
Öyle yuvarlanır gideriz işte herkes gibi
İki kişi gün belirleyip beraber yaptığınızda iş kalmaz gibi geliyor ama bilemedim. Ben naapiyorum iki çocuğum var genelde tüm temizliğimi akşam onlari uyutup yapiyorum çünkü gündüz fırsatım olmuyor. Sizin zaman geniş biriktirmeden yapsanız iş kalmaz gibi geldi. Zaten iki kişi çocuk yok ne kadar kirleteceksiniz
Temizliği bizde şuan eşimle yapıyoruz. Dediğiniz gibi belli günümüz var. Onun haricinde mutfağı her gün açık yerlerinden silmeye çalışıyorum daha çabuk kirlendiği için.
En büyük hatam çamaşır biriktirmek. İsraf olmasın enerjiye suya yazık diye 9 kg makina dolana dek bekliyorum. Bir renkli bir beyaz atınca zaten dünya kadar çamaşır oluyor.
Çok teşekkür ediyorum.
Kullanmadığınız eşyaları elden çıkarın inanılmaz iyi oluyor ev çok hızlı temizlenip toparlanıyor.Herkese merhabalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?