• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev işleri :)

Miray_mry

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
32
0
86
İstanbul
Arkadaşlar hepinize merhaba. Yeni evli sayılırım ve malesef annemden ev işi adına öğrenebildiğim pek bir şey yok. Kendisi pek önemsemezdi böyle şeyleri ve kullandığı yöntemleri ben kullanmıyorum. Sizlere danışmak istedim çünkü ilk kez kendi evimi çeviriyorum ve bocaladığım çok nokta var :) Bir kaç şey sorayım en azından istedim :) Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.. Yer bezi ve toz, cam bezi filan olarak kullandığınız bezleri nasıl seçiyorsunuz, nerden alıyorsunuz? Yüzey temizleyici diye satılan ürünlerle, hem yerleri hem de masa, komodin tarzı tüm yüzeyleri temizleyebilir miyiz? Çamaşır suyunda hangi marka iyi ve yerleri çamaşır suyuyla sildikten sonra duru suyla tekrar siliyor musunuz? Şimdilik aklıma gelenler bunlar :) Yanıtlarınız için teşekkür ederimm

Cam silme micro fiber bezi bim'den alabilirsiniz leke bırakmaz camda,her 3 günde bir ev temizliği yapman gerek

Temizlik bezlerinin bazılarını marketlerden alıyorum..
Cam bezlerinin pamuklu olmasına dikkat ediyorum,mikro fiber olanları günlük temizlikte kullanıyorum.
Toz almada,cam silmede günlük yapıyorsam eğer cam silllerden yararlanıyorum,haftalık büyük temizliklerimde daha etkili ürünler kullanıyorum,bunlar sana kalmış..ben amway ürünlerini tercih ediyorum..
mesela loc ürünü her türlü temizlikte kullanıyorum,cam silme,yer silme,pvc,kapı,fayanslarda çok etkili ve memnunum.
Çamaşır suyu olarak domestosdan vaz geçmem..lavabo,tuvalet içinse bir miktar loc,bir miktar domestosu bir spreyli şişeye su karıştırarak dolduruyourm.Her gün onunla fıs fıs yapıp bezle siliyorum.
Çamaşır suyu ile sildiğim yerleri lavabolar haricinde durulamıyorum..
Mutfak içinse yağ çözler var..Yine amwayin zoom larını kulanıyorum,sonradan durulamak gerekmiyor onları ama ben kırkladığım için no problem..kimyasal yağ çözlerde çok işe yarıyor,sonrasında durulamam gerekiyor tabii..

Back