Ev isleri paylasimi ? Bir evlilik nasil olmalidir ? Tartismalar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mercandedee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
547
130
36
Slm. Esim haftada 4 gun saat 4 den sonda ise gidiyor . Kalan gubler de ek is yapior ama evde cok yorucu degil. Gece geldigi icinde uyuyamiyor o yuzden gunduz gec kalkiyor. Neyse . 3 cocuk var 5 2 ve aylik. Esim ev islerine karisiyor. Akil veriuor ama ben deliriyorum cok kavga ettik bu sebebtn. Evde yaptigi sey ev supurmek makinayi camasir atmak. Bana yeterli gelmiyor . Benim islerime karisiyo veya buzdolabi pis diyelm temizlesenya dolabi der. Yerde Kirinti var supursenya der ama ben bana asla asla temizlk konusunda konusmamazini rahatsizsa kalkip kendi yapmasini Benin elimden geleninn bu oldygunu soyledim. Tamam diyor bisey demicem sonra gene soyluyor
. Hayati kendine zorlastiriyorsun diyo haftada bi kez iyicene supursen silsen vs vs hergun is yapmana Greek kalmaz fln. Ya diyorum akil verme kaldir kicini yap. Yok gene ayni . Boyle boyle cok kavga ettik saygi gitti. Siz olsanz napardnz? Veya sizin evliliklerde durum ne ?

Valla benim ki bu hafta sonu sokağa çıkma yasağında süpürge açtı ayda yılda bir onda da arkasından ben tekrar yaptım yaptığı bu ha bide çoraplarını sepete atmayı öğrettim:KK45:
3 cocuk var yardm etmesi lazn ama cok az yapio bide sunu yapsaydn bunu yap diye soylenince deli oluyorum. Bosanicam diyorum

Biyolojik saate aykırı calisma saatleri + ek is yaptigi için cok verimli bir sey yapamamasini anlarim.

Cogunlukla 16.30 01.00 calisiyorum.
Evde yemek yedigim tabagi kaldırmam yerinden. 1 de çıkıyorum gel, dus al derken 3ü buluyor uyumam. 10 da kalksam, kahvalti + eşiniz icin ek is... ne bileyim tersi donuyor insanin.

Ama konusmasin. Can sıkıyor. Yapmasin ok ama sussun

Annem bazen kereviz pirasa sebze corbasi yesil mercimek gibi bir menu olusturuyor mesela 😂 cok sacma ama o kadar yapabilmis allah razi olsun diyip susuyorum

Adamin calisma saatleri cok kotu. İnsani hayattan sogutur evet ama yapmadigi ise de Soylenmek sacma. Uc tane cocugun oldugu ev her gun temizlenmeli,toplanmali. Sizin isiniz hic bitmez ki cok normal bunalmaniz ve yorulmaniz. Bizde durumlar farkli sizden elbette tek cocuk oldugu icin. Ben her gun supurur silerim,kahvalti hazirlarim,yemek yaparim. Esim camasirlari atar,cikarir kurutmaya atar,sonra utulenecekleri utuler kalanlari katlayip yerine kaldirir. Haftada bir ayrintili dip kose siler,mutfak dolaplari ve kapilari silmek,cam silmek ve teras yikamak onun isleri mesela. Genel olarak benim gucumun yetmedigi isleri esim yapar bence siz de oyle yapabilirsiniz. Cam kapi duvar silmek banyo ovmak esinize ait olsun,gunluk temizligi siz yine yaparsiniz

Bir evlilik müşterek yürütülmelidir öncelikle o sorunuza cevap vermiş olayım. Çünkü o evdeki her şey ortak kullanılıyor ve her şeyden ortak sorumludur evlenen 2 kişi.

Ev işleri paylaşımına gelince ben evde bulaşık ve çamaşır işine karışılmasını istemem o yüzden kendim yaparım. İkimiz de çalışıyoruz hangimiz eve erken gelirse o yemeği hazırlar ve sofrayı kurar, eşim evdeyse temizlik de yapar (yer süpürür-siler, camları, kapıları siler gibi) bu da benim için yeterli. Yapmadığı zaman da neden yapmıyorsun diye söylenip kavga çıkartmam ama çok darlanıp yorulursam yardım etmesini rica ederim o da sağolsun geri çevirmez. Bizim çocuğumuz yok siz de 3 çocuk var nasıl zordur Allah yardımcınız olsun. Ama erkek işte biz kadınlar gibi her işi görev edinip aklında tutup düzenli yapmıyorlar ama yapmadığı zaman da kavga çıkartıp tümden soğutmamak gerek diye düşünüyorum. Tabii sürekli yapmıyor ve tüm işi sizden bekliyorsa o zaman külahlar değişir bir de eşinizin yapmadığı iş hakkında yorum yapıp size yapsan ya, silsen ya diye emrivaki konuşması sinir bozucuymuş o huyundan vazgeçmesi gerek. Çünkü zaten bir sürü sorumluluğunuz var 3 çocuk çok zordur eminim.

bende tek cocuk var hafta ici kendim soyle bir supurup acikta kalan yerleri siliyorum lavabolar gunluk yikaniyo zaten (koronadan dolayi bu ara hergun supurup silip toz aliyorum)
hafta sonlari esimle birlikte dip kose temizliyoruz
40 45 gunde bir hafta sonuda esim kiza bakiyor ben camlari kapilari dolaplari silip duzenliyorum

Slm. Esim haftada 4 gun saat 4 den sonda ise gidiyor . Kalan gubler de ek is yapior ama evde cok yorucu degil. Gece geldigi icinde uyuyamiyor o yuzden gunduz gec kalkiyor. Neyse . 3 cocuk var 5 2 ve aylik. Esim ev islerine karisiyor. Akil veriuor ama ben deliriyorum cok kavga ettik bu sebebtn. Evde yaptigi sey ev supurmek makinayi camasir atmak. Bana yeterli gelmiyor . Benim islerime karisiyo veya buzdolabi pis diyelm temizlesenya dolabi der. Yerde Kirinti var supursenya der ama ben bana asla asla temizlk konusunda konusmamazini rahatsizsa kalkip kendi yapmasini Benin elimden geleninn bu oldygunu soyledim. Tamam diyor bisey demicem sonra gene soyluyor
. Hayati kendine zorlastiriyorsun diyo haftada bi kez iyicene supursen silsen vs vs hergun is yapmana Greek kalmaz fln. Ya diyorum akil verme kaldir kicini yap. Yok gene ayni . Boyle boyle cok kavga ettik saygi gitti. Siz olsanz napardnz? Veya sizin evliliklerde durum ne ?
Çocuğumuz yok ikimizde çalışıyoruz, coronadan dolayı eşim 2 haftadır evde ben çalışaya devam ediyorum, evde yapabileceği herşeyi yapıyor tuvaleti banyoyu komple temizlemiş, yatak odası oturma odası dip köşe temizlemiş perdeler camlar dahil, hafta sonu bende evdeyim o süpürüyor ben toz alıp silene kadar o kahvaltıyı hazırlıyor, işe gittiği zamanlarda bir pazar günü evde ama yine yardım eder, yapmıyorsada eleştirmez hatta otur sende zaten yoruluyorsun der.

Ben direkt elimdeki işi onun eline veriyorum, al sen yap deyip gidiyorum genelde. Ona veremiycegim bı isse çok net "kes sesiniiiii" diye cirliyorum çünkü benimki de aynı. Biraz cazgirlik yapmak gerekiyo sanırım, uzuun uzun tartışmak yerine tek kelimelik cevaplarla, sus, işime karışma, kendin yap gibi. Çok da umursamiyomussunuz onun söylediklerini gibi

Ben nerdeyse 8 yillik evliyim. Ikimizde calisiyoruz eskiden corabini bile yerden kaldirmazdi hatta corabini annesi giydirirmiş. Ben evliligimizin ilk ayında baktım olmayacak işten ayrilacagimi calismayacagimi söyledim o gunden sonra ben süpürürüm o siler . Bence esine yardim etmeyen erkeklerin çoğu annelerinden görmediklerinden yapmiyorlar konuşup izah edince yaparlar.Yakin zamanda ameliyat oldum hatta mutfak dolaplarinin üstlerini o siler camlari o siler . izah ettikten sonra yapmazsa Vicdan meselesi . Hayat müsterek .

Eşinizin calısma saatleri sıkıntılı ama yine de bircok işi yapabilir. Bizim evde katı kurallar yok mesela. Ben temizlik yapıyorsam o yemek yapar, camasırları asar, balkonları temizler. Bazı işleri sevmediğini söyleyince cok üstelemiyorum su an evde olduğum için. Yalnız söylemesi cok ayıp cünkü 3 cocugunuz var. Madem görüyor kendi yapabilir ya da virüsten sonra haftada bir yardımcı almayı düşünsün.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X