- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
- #29.061
Bizde de oyle annem yapardi ozledikce bir tencere yapiyrum..kurstan geldikce iciyrum kışın guzel gidiyorBUNU BİZ DE YAPARIZ.
AMA ÇOCUKKEN DAHA ÇOK ANNEM YAPARDI.
Ic anadolu:))....yozgat.okudum canım nerelisin yöresel demişsinde
vay çok hamarat sınız ben bu gün sadece yatak odası süpürülüp silindi çamaşır katlandıBul.makinsi boşaldı,kirliler dizildi,bir kismi elde yikandi
Wc yikandi,paspasi yikandi,serildi
Balkon silindi
Mutfagin lastikli hali örtüsü yikandi
Kuruyan camasirlar katlanip yerlesti
Daginiklik toplandi
Yemek yapildi
Kek yapildi
Mutfak toplandi,buzdolabi yuzunden silindi,duzenlendi
Banyo kaldi,oglum cok huzursuzdu bu isleri de cok zor yaptirdi(
Hosgeldin canim...ne guzel duzenini oturtmussun dedigin gibi calisinca zorSelam hanımlar.bu Topiğe girmeyeli baya oldu.koskoca yaz tatilini bitirdik okullara başladık düzene girdik yine.ben bu sene daha rahatım işim de bitiyo yemeğimde halloluyor kendime daha çok zamanım kalıyo.öncelike olarak haftada 2 tam gün dikiş kursuna gidiyordum artı birde sınıf temsilcisiydim okula git gel çok olurdu.bu sene sadece sabah 1,5 saat Kur'an öğrenimi için kursa gidiyorım o kadar sonra bütün zamsn bana kalıyo hatta çaya kahveye konu komşuya da gidiyorum üstüne üstlük.şimdi de işleri günlere bölerek yapıyorum yani tek bir pazar gününe hem genel temizlikl hem ütü hem nevresim değişimi hem de dolap içi yerleştirme yapmıyorum.hergün yaptığım fiks işler masa kurup kaldırma ev süpürme ve genel dağınıklığı toplama .bunları toplasan yarım saat 45 Dakika'ya bitiriyorum sabahtan.bunlar olurken mesela o gün ne pişireceksem ön hazırlığını yaparım.ya eti buzluktan çıkarırım ya fasulye nohut haşlarım veya pirinç ıslatırın v.s.toplama süpürme bitince o gün ya bütün nevresimleri değiştirir yıkar asar yenisini takarım.başka gün kıyafet çorap çamaşır çekmecelerini yerleştirir ütülenecek varsa ütüsünü yapar kaldırırım.başka bir gün komple mutfak ankastre dolap silme ile mutfağı elden geçiririm.diğer günde ya bLkon yıkarım.ya da salonun ve ya diğer odaların tozunu alırım ki bunlar öğlene ya da saat 1 e doğru biten işler.yemek te o günün menüsüne göre ya e pişiririm ya da kızartma pilav gibi ise akşama doğru pişiririm .yanşi öğeden sonra bayağı bş vaktim kalıyo .o vakti de ister gezmeye giderek ister evde kalarak ister evde mşsafir ağırlayacak geçirebiliyorum .ama benim çocuklarım büyük biri lise biri ortsokul.evi dağıtan yok şükür.akşamda yediğimiz içtiğimizin dağınıklığı olur .zaten bulaşıklar hoppp makinaya tezgah üstünü falan silince de mutfsk da toplanmış oluyor.yani işin püfü tabiki çalışan bayanlar müstesna bu ara da, bütün haftanın bir işini bir güne bırakmamak.sizş bilmem ama ben düzenimş böyle kurdum.hem yorulmuyorum hem de vaktim oluyor .biri çat kapı gelecek olsa hiç heyecanlanmam rahatlıkla evime alabilirim.bütün iş sabah ki motivasyona bağlı.
Hoşgeldin canım da buralarda sessiz kalıyo bazen umarım hareket gelir.brn çalışsn bi bayan olmadığım için ev işinden yana bi sıkıntım yok ama günlük rutin işler illaki yapılıyor .düzenş bende severim karışıklıktan hoşlanmıyorum oturup nefes almaya çalıştığım ortam toplu olursa daha bi mutluyım.heleki dışardan geldiğim zaman mutfsk salon toplu ve tertemiz olunca keyfime diyecek yok.selam hanımlarkendime temizlik topiği açmıştım ama aktif topikler olduğu için ilgi görmedi. ben de aranıza katılayım bari hı?
hoş geldin canımselam hanımlarkendime temizlik topiği açmıştım ama aktif topikler olduğu için ilgi görmedi. ben de aranıza katılayım bari hı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?