• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Yatak odası toplandı
1 makine çamaşır yikandi serilcek
Mutfak toplandı B.makinesi çalıştırıldı
Salon mutfak koridor yatak odası süpürüldü çocukları uyutup geri kalan işleri halletmem lazım

Dun sabah kursa gitmeden camasir attim makinaya bir kismini suya islamistim sıktim attim..elde yikanmis bulasiklari yerlestirdim,kirlileri dizdim makinaya
Kurstan gelince...balkonu sildim,demirleri camlarin önünü sildim
Camasirlari serdim
Nevresimimizi degistirip tekrar camasir attim..yedek nevresimi taktim
Mutfagi evi topladim
Pirasa yemegi yaptim
Yikanan çamaşırları serdim
Cay faslindan sonra ufakligin oynadigi tencere tava çatallari vs elimde yikadim
epeyce vardi,cekmeceyi cekip tum kasikligi bosaltiyor:((
Bugun gelir gelmez bıdık emzirirken uyudu(sabah ben gitmeden kalkiyor normalde 9 bucuga kadar uyur ama 7 bucukta kalkiyor)
Renkliler birikmis makinaya attim...hic bitmiyor bu camasir
Karnimi doruyup birazcik cay keyfi yaptim
Sonrasında masayi toplayip bulasiklari dizdim teflonlari elde yikadim
Tezgahi c.suyuyla namaz kilana dek beklettim sonra duruladim
Ufaklik uyurken hazir,cevsenimi okudum..baya birikmisti
Ufaklik uyandi evi süpürdük:))
Kuruyan camasirlari yerlestirdim
Yikananlari serdim
Yemek dunden var manti yaparim yanina yeterli
Ufaklik banyo yaptirilacak birazdan

Dun aksam esim kombi temizligi icin servis getirdi kilerde kombi de is cikti bana
Ki k eri temizledim esyalar cekilmisken sildim duzenledim
Ufakligi yikadim
Kaymaklar birikmisti tereyag yaptim
Az once geldim eve sular yok kesilmis
Bul.makinsi bosaltilacak
Ev harpten cikmis gibi tabak vs kirmislar baba ogul;ev toplanacak,hava guzel camlari acip bi guzel havalandirilacak
Yemek yapilacak
Su gelince wc banyo yikanacak

Bul.makinsi boşaldı,kirliler dizildi,bir kismi elde yikandi
Wc yikandi,paspasi yikandi,serildi
Balkon silindi
Mutfagin lastikli hali örtüsü yikandi
Kuruyan camasirlar katlanip yerlesti
Daginiklik toplandi
Yemek yapildi
Kek yapildi
Mutfak toplandi,buzdolabi yuzunden silindi,duzenlendi
Banyo kaldi,oglum cok huzursuzdu bu isleri de cok zor yaptirdi:KK43:(

Bul.makinsi boşaldı,kirliler dizildi,bir kismi elde yikandi
Wc yikandi,paspasi yikandi,serildi
Balkon silindi
Mutfagin lastikli hali örtüsü yikandi
Kuruyan camasirlar katlanip yerlesti
Daginiklik toplandi
Yemek yapildi
Kek yapildi
Mutfak toplandi,buzdolabi yuzunden silindi,duzenlendi
Banyo kaldi,oglum cok huzursuzdu bu isleri de cok zor yaptirdi:KK43:(
vay çok hamarat sınız ben bu gün sadece yatak odası süpürülüp silindi çamaşır katlandı
sünnet çocugu için ziyarete gidildi gelindi yemek yapıldı dolma evli kızımla bereber yedik
şindi çay içecegiz

Dün;
Mutfak toplandı
2 odanın camları silindi
Perdeleri yikandi takıldı
Oğlumun odasını bi güzel toplayip odanın şeklini degistirdim bu arada dip köşede silip süpürdüm tozlarını aldım
Yatak odasınıda silip süpürdüm dip köse tozları alındı
Yemek yapıldı
Yatmadan salonun koltukları silindi
Bugün;
Yataklar toplandı
B.makinesi bosaltildi
Çocuklar yikindi
Kuruyan çamaşırlar katladı
Salonu silip süpürmem lazım bakalım çocuklara baglı

Selam hanımlar.bu Topiğe girmeyeli baya oldu.koskoca yaz tatilini bitirdik okullara başladık düzene girdik yine.ben bu sene daha rahatım işim de bitiyo yemeğimde halloluyor kendime daha çok zamanım kalıyo.öncelike olarak haftada 2 tam gün dikiş kursuna gidiyordum artı birde sınıf temsilcisiydim okula git gel çok olurdu.bu sene sadece sabah 1,5 saat Kur'an öğrenimi için kursa gidiyorım o kadar sonra bütün zamsn bana kalıyo hatta çaya kahveye konu komşuya da gidiyorum üstüne üstlük.şimdi de işleri günlere bölerek yapıyorum yani tek bir pazar gününe hem genel temizlikl hem ütü hem nevresim değişimi hem de dolap içi yerleştirme yapmıyorum.hergün yaptığım fiks işler masa kurup kaldırma ev süpürme ve genel dağınıklığı toplama .bunları toplasan yarım saat 45 Dakika'ya bitiriyorum sabahtan.bunlar olurken mesela o gün ne pişireceksem ön hazırlığını yaparım.ya eti buzluktan çıkarırım ya fasulye nohut haşlarım veya pirinç ıslatırın v.s.toplama süpürme bitince o gün ya bütün nevresimleri değiştirir yıkar asar yenisini takarım.başka gün kıyafet çorap çamaşır çekmecelerini yerleştirir ütülenecek varsa ütüsünü yapar kaldırırım.başka bir gün komple mutfak ankastre dolap silme ile mutfağı elden geçiririm.diğer günde ya bLkon yıkarım.ya da salonun ve ya diğer odaların tozunu alırım ki bunlar öğlene ya da saat 1 e doğru biten işler.yemek te o günün menüsüne göre ya e pişiririm ya da kızartma pilav gibi ise akşama doğru pişiririm .yanşi öğeden sonra bayağı bş vaktim kalıyo .o vakti de ister gezmeye giderek ister evde kalarak ister evde mşsafir ağırlayacak geçirebiliyorum .ama benim çocuklarım büyük biri lise biri ortsokul.evi dağıtan yok şükür.akşamda yediğimiz içtiğimizin dağınıklığı olur .zaten bulaşıklar hoppp makinaya tezgah üstünü falan silince de mutfsk da toplanmış oluyor.yani işin püfü tabiki çalışan bayanlar müstesna bu ara da, bütün haftanın bir işini bir güne bırakmamak.sizş bilmem ama ben düzenimş böyle kurdum.hem yorulmuyorum hem de vaktim oluyor .biri çat kapı gelecek olsa hiç heyecanlanmam rahatlıkla evime alabilirim.bütün iş sabah ki motivasyona bağlı.

Selamlar
Dun yapilanlar
Sabah gec kalktim,kahvalti fasli kofte yaptim kahvalti icin....sonrasi
Ocak masa dolaplarin yuzu bazilarinin icleri c.suyu yagcozle silindi..bardaklar kasiklar hep makinaya konup kirlilerle camasir suyu koydum ve yikandi
Balkon silindi
Renklier yikandi serildi
Oturma odasi ve boy aynasi tozu alindi
Ev süprüldü ufaklik supurdu(baya baya supurdu..doktugu kuruyemis dokuntulerini vs)
Bul.makinasi boşaltıldı
Sabah buzluktan Cikardigim kiymadan kofte yuvalandi sulu kofte yapildi...annemler geldi cogunu onlar yuvaladi
Yemek yapildi(karnibahar havuc haslanip firina sürüldü sarimsakli yogurtla yenmek icin,mercimek corba,pilav.sulu kofte)
Misafirler agirlandi...cokk yorulmusum koltukta sizip kaliyrdum ama bidik uyutmadi:((
Bugun
Beyazlar makinaya atildi
Balkon silindi(buyuk balkon ve nerdeyse her gun siliyrum havaa iyi oldukca,bidik çıkıyor diye)
Kuru fasulye nohut islatildi
Koltuk ortusu paspas vs silkelendi
Yatak odasi carsaf silkelenip yatak duzeltildi,ufakligin yatagi da duzeltildi
Halilari fircalanarak süprüldü
Kalan yerler suprulecek.halilari fircalanacak
Silinecek
Toz alinacak
Camasir serilecek
Yapabilirsem kuru fasulye nohut haslancak(asure yapicam) yarina hazirlik

Selam hanımlar.bu Topiğe girmeyeli baya oldu.koskoca yaz tatilini bitirdik okullara başladık düzene girdik yine.ben bu sene daha rahatım işim de bitiyo yemeğimde halloluyor kendime daha çok zamanım kalıyo.öncelike olarak haftada 2 tam gün dikiş kursuna gidiyordum artı birde sınıf temsilcisiydim okula git gel çok olurdu.bu sene sadece sabah 1,5 saat Kur'an öğrenimi için kursa gidiyorım o kadar sonra bütün zamsn bana kalıyo hatta çaya kahveye konu komşuya da gidiyorum üstüne üstlük.şimdi de işleri günlere bölerek yapıyorum yani tek bir pazar gününe hem genel temizlikl hem ütü hem nevresim değişimi hem de dolap içi yerleştirme yapmıyorum.hergün yaptığım fiks işler masa kurup kaldırma ev süpürme ve genel dağınıklığı toplama .bunları toplasan yarım saat 45 Dakika'ya bitiriyorum sabahtan.bunlar olurken mesela o gün ne pişireceksem ön hazırlığını yaparım.ya eti buzluktan çıkarırım ya fasulye nohut haşlarım veya pirinç ıslatırın v.s.toplama süpürme bitince o gün ya bütün nevresimleri değiştirir yıkar asar yenisini takarım.başka gün kıyafet çorap çamaşır çekmecelerini yerleştirir ütülenecek varsa ütüsünü yapar kaldırırım.başka bir gün komple mutfak ankastre dolap silme ile mutfağı elden geçiririm.diğer günde ya bLkon yıkarım.ya da salonun ve ya diğer odaların tozunu alırım ki bunlar öğlene ya da saat 1 e doğru biten işler.yemek te o günün menüsüne göre ya e pişiririm ya da kızartma pilav gibi ise akşama doğru pişiririm .yanşi öğeden sonra bayağı bş vaktim kalıyo .o vakti de ister gezmeye giderek ister evde kalarak ister evde mşsafir ağırlayacak geçirebiliyorum .ama benim çocuklarım büyük biri lise biri ortsokul.evi dağıtan yok şükür.akşamda yediğimiz içtiğimizin dağınıklığı olur .zaten bulaşıklar hoppp makinaya tezgah üstünü falan silince de mutfsk da toplanmış oluyor.yani işin püfü tabiki çalışan bayanlar müstesna bu ara da, bütün haftanın bir işini bir güne bırakmamak.sizş bilmem ama ben düzenimş böyle kurdum.hem yorulmuyorum hem de vaktim oluyor .biri çat kapı gelecek olsa hiç heyecanlanmam rahatlıkla evime alabilirim.bütün iş sabah ki motivasyona bağlı.
Hosgeldin canim...ne guzel duzenini oturtmussun dedigin gibi calisinca zor
Ben ufaklik bebekken oyledim.temizligim uc gun suruyrdu...bir gun supur ertesi gun sil ya da gece yatmadan.toz al,ertsi gunde wc banyo yika..ayrintiya girmek meseleydi zaten
Simdi daha rahat yapabiliyrum

Pazar pazar olsa gerek ki kimseler yok
Kalan isler cogu yapildi su an oglumu uytryum daha devam edicem
Ev süprüldü
Silindi
Çamaşırlar serildi,kuruyanlar yerine yerlesti
Biskuvili pasta yaptim
Mutfagi topladim,makinayi calistirdim
Yemek yapildi ama kv cagirdi yemege yok diyemedim isleri birakip gittim
Kayinvlidmde salata yaptim bulasiklari elde yikadim,yesillikleri vardi ayiklancak ayikladim
Simdide nohut fasulye koydum haslaniyo
Yarma yikadim koydum ocağa kaynatip sarcam yarina kadar kabarir..koyduklarim kaynarken makinayi bosalticam
Toz alicam...

Dün banyonun fayanslari bi güzel ciflendi duşa kabinin içi dışı ciflendi lavabosu ciflendi klozet çamaşır suyuyla yikandi dolapları silindi yerini yıkadım paspaslarını makineye atıp yedekleri serdim
Mutfagı topladım onun dışında dışarıdaydim pek iş yapamadım
Bugunde;
Yataklar toplandı
Mutfak toplandı
B.makinesi çalıştırıldı
Makineye çamaşır atildi
Çocukların odası toplandı (10 dkka sora daha beter dagittilar)
Ev süpürüldü
Çocuklar uyuncada silerim artik

selam hanımlar:KK3:kendime temizlik topiği açmıştım ama aktif topikler olduğu için ilgi görmedi. ben de aranıza katılayım bari hı? :KK56:
Hoşgeldin canım da buralarda sessiz kalıyo bazen umarım hareket gelir.brn çalışsn bi bayan olmadığım için ev işinden yana bi sıkıntım yok ama günlük rutin işler illaki yapılıyor .düzenş bende severim karışıklıktan hoşlanmıyorum oturup nefes almaya çalıştığım ortam toplu olursa daha bi mutluyım.heleki dışardan geldiğim zaman mutfsk salon toplu ve tertemiz olunca keyfime diyecek yok.

kızlar kaç gündür sular yoktu misafir çoktu
annem eltim görümcem komşularım ara ara geldiler
ev çok kirlendi akşam ütü yaptım bu sabah çamaşır serdim yorganları
batanyeleri balkona serdim nevresimleri makinaya attım :temizlik::temizlik:

Selamlar hanımlar
Kaç gündür yazamadım cumartesi günü yeğenim ile birlikte çocukların oyuncaklarını ayırdık bebekleri legoları arabaları hepsini ayırdık atılacakları seçtik daha sonra giyilmeyen kıyafetleri seçtik pazar günü evi toparladım sular yoktu dün ise banyo havlularını ve çarşaf dolabını düzenledim evi süpürdüm toz aldım mutfağı topladım makinayı çalıştırdım

Back