ev işi yapamıyorum deliricem

064264

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
179
4
41
kızlar 5 aylık hamileyim az önce evi süpüreyim dedim kasığıma bi ağrı girdi ne zaman iş yapmaya kalksam böyle oluyo bu gidişte evi bi şeyler götürecek valla...
acaba bebeğe bişey olur mu diye devam edemiyorum işe size de oluyo mu merak ettim

canım takma kafana
ailenden kimse yokmu yada
yakın akraban veya parayla ev işine yardımcı birini tutsan

yada yardımcı olacak arkadaşların hiç kimse yoksa bırak eşin akşam idare etsin bebein daha önemli...

ben 1.5 yıldır bebeğim olsun diye deliler gibi uğraşıyorum yeterki olsun ben 9 ay boyunca yatarımm

elektrik süpürgesi kullanmayı pek önermiyorlar hamilelikte o yüzden sağolsun hep eşim süpürüyor ben toz alıyorum.siz de öyle yapabilirsiniz.

canım allah gönlüne göre versin rabbim aratmasın kimseye... kendi ailem ankara da eşimin ailesi burada ama kimseye gel işimi yap diyemem temizliğe gelenlerin de nasıl iş yaptıkları belli böyle zamanlar da annemin yokluğunu öyle çok arıyorum ki...
buralar da kendimi kimsesiz gibi hissediyorum

benimde kasık ağrılarım oluyo ama doktor normal dedi ilk aylar olurmuş..

ama zorlama kendini cnm sonra iş var die allah korusun bebeğine bişiy olur

ben doğuma bir gün kala camlarımı silmiştim
evimi aynı şekilde sildim süpürdüm doğuma öyle gittim
çok rahat hareket edebiliyodum tabi kendini çok yormadan
çok kilo almamıştım sanırım ondan
niye zorlıyorsun kendini canım
bırak ne götürürse götürsün
evi bebeğiden kıymetli değil
kendini kötü hissediyosan eğer yapma

bence de kendini zorlama canım, benim bu islerden dolayı birazcık ağrım olsa hemen kotu
ve suclu hissediyorum kendimi keske yapmasaydım keske egilmeseydim ya bebegime bisey
olduysa diye endiseleniyorum surda 4-5 ay daha ne olursa olsun eve.
ya da dinlene dinlene yap hamilesin sonucta kimse yadırgamaz evi tozlu goren yardım
etsin ne yapalım :umursamaz: :1hug:

amannnn ben hamile kaldigimdan beri yapmiyorum birsey. ev almis basini gidiyor, hicte umrumda degil. bebegimden onemli mi? saglicakla gelsin kuzum sonra yaparim.zemuszemus takma bosver.

sağolun kızlar süpürdüğüme pişman oldum zaten karnımın içi fena ağrıyo randevu aldım doktordan gidim de bi baksın korktum şimdi de...

kızlar ben de öle süpürge falan yapamıyorum. dalga geçiyorlar benimle habire yatıyorsun diye ama sallamıyorum..napıyım..mide buulantısıyla mı uğraşıyım, amniyosentez oldum sonuç bekleme stresiyle mi yoksa ev işleriyle mi?bizim de canımız var dimi ama?

canım çok dikkat et,bende son bir aya kadar yapıyodum temizlik ama şimdi bebeğim aşağıda ve dikkat etmem gerekiyor..yarın evime ilk kez temizlikçi gelecek..bende normalde hiç almazdım başkasının yaptığı işi beğenmiyorum çünkü ama mecbur..hem doğumdan önce komple bir temizlik gerekiyodu..benimde ailem ankara da:KK43:ne hissettiğini çok iyi anlıyorum,hele hamileyken çok ihtiyacın oluyo ailene..

banada artik zor geliyor ilk aylar esim süpürüyordu ama ne yapsin isten geliyor dükknimiz var oraya gidiyor bide ev isimi yapsin gelen giden oluyo mecbur hergün olmasada 2 güne bir temizliyorum...tabiki acele hareket etmeden...yatmayin kizlr sürekli yatmak dogum icin zararli..is ypamiyosaniz cikin yürüyüs yapin..

Ben en bastanberi yapamadım canım kayınvalidemler bende kalıyor ama Allah kimseye muhtaç etmesin keske guzel bır hamılelık gecırseydım de işimi gucumu yapabılseydım bazen cıldıracak gıbı oluyorum evi gordukce duzen müzenhiç birşey kalmadı cunku bazende diyorum napım Rabbim bebeğimede banada sağlık versin yeterki evde temizlenir herseyde yapılır.Allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin canım

kızlar hepinize çok teşekkür ederim valla bi ben böyleyim sanıyordum içimi rahatlattınız doktora gittim baya bi kızdı bebek iyiymiş ama yaptığın tehlikeli bünyen zayıf dedi daha önce de konusmuştuk bu konuyu doktorla o yüzden çok tepki gösterdi...

bu arada bebeğim kızmış geçen sefer tam görememişti allah hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin

allah saglıkla kucagına almayı nasıp etsın canım
yapma bosver
ben haftada yarım gun temızlıkcı alıyorum 9 da gelıp 2 de gidiyo
camları sılıyo toz alıyo supuruyo
yetıyo ıste oldugu kadar ne yapalım

bende ayakta fazla kalamıyorum 6 ayımız bitecek iş yaapmayı sevmiyo bebişimin.:hulya:

bende yapamıyorum çok fazla hemen yoruluyorum çok halsizim yapacağım zamanda dinlene dinlene yapıyorum 3 buçuk yaşındada bi kızım var düşün evin halini ama düşük tehlikesi atlattım bebeğimi düşünmek zorundayım sende öyle yap canım

ilk aylar birde son ayda iyi değil denir ama aksine en çok süpürülmey ihtiyaç ozman oluyor son ay özellikle temizlik yapmak şart oluyor 33 haftalıkım allahıma çok şükür her işimi yaptım süpürgede camda sildim kim yapıcakki mecbur kalınca allahım korusun tabi aklınıza iy getirin evhamda yapmayın hiçbişey olmaz allahın izniyle

ya kizlar valla bende öyleyim... bi 10 dk ayakta durayim sirtim belim acayip agriyor ve kasiklarimda müthis bir agri! e anacim evi temizlemedende olmuyorfisfisfis ! hayirlisiyla bi bebisimizi kucagimiza alsakdik kizlar :)

is yapamamanin ayakta fazla durmamanin evhamla alakasi yoktur butun
bunyeler farkli oldugu icin kimisi son gune kadar iyidir kiminin yataktan cikmamasi
gerekir o yuzden doktorunuzu dinleyin isler gucler elbet olur bir sekilde takmayin

benim 4 senedir gelen yardimcim var ayda 3 kere gelir kendi evi gibi temizler
buzdolabimi dolaplarimi duzenler sagolsun sanirim bu konuda sansliyim...

X