Ev Hanımlığı Kabus mu?

bence ne beklediğine nerden geliğine cok dayalı bı konu ...beklentılerın yuksekse,karsılığını alamadığın zaman kabusa dönusebılır..ama akışına göre yasamayı becerebılırsen hayal gıbıde olabılır..

Ev hanımlığı hiç kabus olur mu aksine vaktini iyi değerlendirene çok güzel bir meslek :nazar:24 yıllık çalışma hayatım var doya doya evimde oturamadım ama ben çalışma hayatını da seviyorum bir yere ait olduğunu hissetmek de güzel bir duygu sağlığım elverdiği sürece çalışmaya devam....hihoyyyt

bence de kabus, hele bir de benim gibi evden dışarı çıkmayan,birde üstelik sessiz bir kocası olan için çekilmez.her gün ev topla temizlik yap,ütü yap,İastanbul gibi yerde komşuluk da yok, ömür tüketiyoruz işte.Çok mutsuzum çooook.

bence de kabus, hele bir de benim gibi evden dışarı çıkmayan,birde üstelik sessiz bir kocası olan için çekilmez.her gün ev topla temizlik yap,ütü yap,İastanbul gibi yerde komşuluk da yok, ömür tüketiyoruz işte.Çok mutsuzum çooook.

Canım komşular edin yeni arkadaş bul kendine,beraber dışarı çıkarsınız oturur bir kahve içersiniz.Bende 1 sene yeni evliyken sen gibiydim seni çok iyi anlıorum ama ççook zor oluyor biliyorum.Onun için eve kapatma kendini canım.Ya da bir kursa fln yazılyerimseniben

ev hanımlıgının kabus oldugunu düşünmüyorum ben aksine evimi çok seviyorum:) fakat bende evde yanlızlık sorunu yaşıyorum bu ara ara eksikliğini hissettiriyor ama evimi temizlemek yemek yapmak kocamı beklemekden zevk duyuyorum belkide daha çok yeni oldugum içindir:)

ev hanımlığı kabus değil fakat etraftan ayy ev hanımımısınız diye aşşağılayarak bakmaları ev hanımlarını işe yaramaz bütün gün evde lak lak yapan kadın proğramları izleyen herşeyden önemlisi hazır yiyici olanlar yokmu beni mahvediyor

keşke bende ev hanımı olsam
6 aydır evliyim evliliğimi anlayamadım
akşam 7 de eve gidiyorum yemek vs saat 9 10 oluyor bu saatten sonrada evimi temizlemeye çalışıyorum
yani bir ev hanımının gün içerisinde yaptığı işi ben akşam işten gelince yapıyorum zevkle yapıyorum ama tam yapamıyorum vaktim yetmiyor çünkü uyumam 1 2 oluyor ve sabahta erkenden işe gelip onun bunun ağız kokusunu çekiyorum
keşke evde olsaydım evimle ve kocamla istediğim gibi ilgilenseydim hiçte sıkılmazdım açıkçası

bır bayan için en guzel meslek ögretmenlık arkadaşlar. tun gun evde olmak ta kötu, tum gun evlı bır bayanın çalışmasıda kötü. ama şu bır gerçek ki; evlılıkte kadın çok yıpranıyor, erkek çalışıp eve gelıyor, kadın çalışıp tekrar evde çalışmaya gelıyor. utu, bulaşık, yemek, temızlık, bunlar olmazsa olmazlar ne yazık kı. hepsı de kadının görevi. tum bunları yapıp bır de misafir agırlamak var o en acısı tabi yasakkelime

kesinlikle bi kabus tamam bazen çok güzel yönleri var ama hergün aynı dört duvar arasında yaşamını geçirmenin neresi müthiş olabilirki resmen eve tıkanıp kalıyosun ne maddi ne de manevi bi özgürlüğün oluyo bence ev hanımlarının çoğu depresyon yaşıyolardır rahat rahat dışarı çıkma imkanımız olabilse o zaman iyi olabilir benim yok(eşim yüzünden malesef bi nevi hapis hayatı yaşamak zorunda kalıyorum benimle birlikte çocuklarımda aynı şekilde evin içinde dolanıp duruyolar yavrularım)

bence ev hanımlığı çoğu zaman kabus.çalışmak bence daha iyi ve daha az yorucu..çünkü eşinizde dahil aman akşama kadar evdesiniz işinizin adı ne der.çalışanlara üzülünür.hem evde hemde işte yoruluyor diye.halbuki alakası yok.çalışan arkadaşlar kızabilir ama ev hanımlığı çok zor.çalışanların çocuğuna bakıcı bakar, her gün ev temizliği yapmak zorunda değil ve hiç kimse ne yaptında yoruldun demez.çocuğunla her dakika içiçe olacağına ona ayıracağın vaktin değeri önemlidir.evdeyken sürekli çocukla birlikte olmak bazen sıkıyor beni oğlum okula başlayalı ona daha kaliteli zaman ayırabiliyorum.ev hanımlarının hiçbirininde kendine sizlerin yazdığı gibi çok zaman ayıramıyor arkadaşlar.öğretmen bir arkadaşım var.yaz tatili gelsin istemez.çalışırken herşey daha düzenli oluyor evdeyken işi bile bitiremiyorum.allah ev hanımlarına sabır versin der.çalışanların düşüncesi tüm gün evdeler yatıyorlar, geziyorlar denir.çoğu zaman insan kendine bile bakamıyor.çalışanlar akşam eve gelince yorgun olur ev hanımları her zaman.çalışan arkadaşlar işinizin kıymetini bilin.sadece tatillerde evde olup çocuğunuzla ilgilendiğiniz için ev hanımılığı kolay gözüküyor.her an çocukla olsanız o kadar güzel gelmeyecek emin olun.keşke ev hanımlarınında tatil hakkı olsa.kafa dinlese.birde eşinizden para istememek çok güzel.kendi paranız olduğu hepsi size kalmasada bir kısım paranız size kalır.eşinizde çalıştığınız için size hesap soramaz.çok uzattım ama davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş.ev hanımlığıda öyle.

sana kesinlikle katiliyorum. Ev Hanimi olmak o kadar zor ki. Is kadini deniliyor y, bende resmen bizde Ev Kadini yiz diyorum. Evde ki is normal bir isten daha yorucu cunku sadece kafa degil ayni zamanda beden gucude gerektiriyor.. Neyse bu konuda doluyum yaz yaz bitmez :) ama kesinlikle ev hanimligi kucunsenmemeli...

selenimo, nerede oturuyorsun? benzer dertlerden bende yakiniyorum hele komsusuzluk :KK43: yakinsak goruselim dyecektim. senin cocuklarin var mi?

Kabus mu? Kabus da ne demek karabasan gibi yaaa....
Bunca sene okudum, bir o kadar da çalıştım, 8 yılın sonunda kriz beni de vurdu işten ayrıldım. 5 aydır ev hanımıyım.. kabustan da beter.. ılk başlarda güzeldi, ıstanbul kazan ben kepçe gezdim durdum... Biraz ev işi, güzel yemekler falan filan dderkken, ıstanbulda gezecek yer, yemek kitaplarında deneyecek tarif kalmadı... Hergün sil süpür çekilir dert değil... 3 aydan sonra depresyon dönemine girdim... Duvarlar üstüme üstüme geliyor. ılk 3 ay ev işi yapmak hoşuma gidiyordu, koştur koştur yapmaya gerek kalmıyordu, yavaş yavaş hergün birşeyleri temizliyordum, bir gün ütü bir gün çamaşır falan ama o da sıkmaya başladı, şimdi hiçbişey yapmak istemiyorum.. ınanın evi pislik götürüyor şuanda hayır ne yapıyorum ben de bilmiyorum... Sabah eşimle beraber kalkıp geri yatmıorum.. sabah 8 akşam 12-1 e kadar evdeyim, eşim ızıyor bi faura yatır bi dışarı çık değişiklik olsun diyor, onu bile istemiyorum... Parmağımı oynatmak istemiyorum, bi bezginlik, bi boşvermişlik.. Bütün gün oturup kitap okuyorum... Çook sıkıcı....

Kabus mu? Kabus da ne demek karabasan gibi yaaa....
Bunca sene okudum, bir o kadar da çalıştım, 8 yılın sonunda kriz beni de vurdu işten ayrıldım. 5 aydır ev hanımıyım.. kabustan da beter.. İlk başlarda güzeldi, İstanbul kazan ben kepçe gezdim durdum... Biraz ev işi, güzel yemekler falan filan dderkken, İstanbulda gezecek yer, yemek kitaplarında deneyecek tarif kalmadı... Hergün sil süpür çekilir dert değil... 3 aydan sonra depresyon dönemine girdim... Duvarlar üstüme üstüme geliyor. İlk 3 ay ev işi yapmak hoşuma gidiyordu, koştur koştur yapmaya gerek kalmıyordu, yavaş yavaş hergün birşeyleri temizliyordum, bir gün ütü bir gün çamaşır falan ama o da sıkmaya başladı, şimdi hiçbişey yapmak istemiyorum.. İnanın evi pislik götürüyor şuanda hayır ne yapıyorum ben de bilmiyorum... Sabah eşimle beraber kalkıp geri yatmıorum.. sabah 8 akşam 12-1 e kadar evdeyim, eşim ızıyor bi faura yatır bi dışarı çık değişiklik olsun diyor, onu bile istemiyorum... Parmağımı oynatmak istemiyorum, bi bezginlik, bi boşvermişlik.. Bütün gün oturup kitap okuyorum... Çook sıkıcı....

ashemez bir de bu saydiklarina cocuk eklesen? :ecrin_bebek::emir_bebek:-tatlicadiarzu-

senağlamaev hanımlıgı gercekten zor tamam kabul edıyorum güsellıklerı var ama bır o kadarda zorlukları yaz yaz bıtmez o yusden bence kdın olmak zor calışan kadın içinde aynı ev hanımı içinde aynı allah yardımcımız olsuın

Bebek sahibi olana kadar keyifliydi,kafama göre arkadaşlarımla buluşup hafta içi ıstanbulun pek de kalabalık olmayan yüzünü keşfediyor,kitap okuyor,dizi izliyor,spora gidiyor,alışveriş merkezlerinde fink atıyor,yemek yapıyor,yine de bir sürü boş vaktim kalıyordu.
Ama bebeeeek,bebeğimmm,bana tuvalete gitmenin bile lüks sayılacağı bir dumur yaşatıyor şu an :)
Az daha büyürse yarım gün de olsa kreşe gitmesi,sosyalleşmesi benim de tekrar az da olsa sosyalleşmem olacak :)
Yani şu anda ev hanımlığı kabus,ama kızım bu kabusta mutlu son :)

her şeyden önce ekonomik bağımsızlık için çalışmak şart.kocasına ekonomik yönden bağlı bir kadın asla tam bir kadın olamıyor..koca kadına sayğı duymuyor ondan çekinmiyor, kendine karısını mahkum hissediyor.ama çalışan bir kadın her bakımdan kendini gelistiriyor.hayata bakışı duruşu istekleri bile farklılaşıyor.gündemi takip ediyor,teknolojik gelişmelerder haberdar oluyor.psikolojisi farklı oluyor.üreten bir insan her zaman mutludur.kendi mutlu olamayan insanlar çevrelerine mutluluk veremezler.hayat sadece yemek temizlik çocuk değilki.tabi bir kadının en kutsal görevi anneliktir.ama annelik adına ev kadını olmayı tercih etmeyin.dışarı gidip çalışamıyorsanız evlerde yapılaak işler var.araştırın.bakın hepinizde internet var.bu teknoloji harikasını kullanın.kısacası üretin.topluma karışın....yıllar sonra yetiştirdiğiniz çocuklar evlenip sizden ayrılıp kendi yuvalarını kurunca keşke zamanında onlar için kendi hayatımı harcamasaydım demeyin.bakınız huzurevlerine çocuklu insanlarla dolu...[AĞZINA SAĞLIK.

çalışmayan ev hanımlığını seven gençler,ne yapın edin sigortanızı MUHAKKAK ödeyin.zaman su gibi akıp geçiyor.

X