Ev hanımlar 3 e 5 e bakmayalım.. Kenara koyalım

Bugun kumbaraya 5 tl attım...
Haftalık mı yoksa aylıkmı birikimleri paylaşacağız haftalıksa yarın salı gunu başlamıştık çünkü aylıkta ayın 9 nda....

Yarın paylasalım canım.. Bakalım ben bu gun atabıkıyomuyum knara para.. Aksam eşimede attırıcam bekadar fazla olursa dimi.. Bakalım ne kadar olucak bacımm

Gunaydınnnn ilk bildirim benden gelsin kumbaralarımıza bol bereket olsun
Bu haftanın hasılatı 36 tl 10 tl si gecen altın aldığım paradan kalmıştı...

Bügünde 2,5 tl attım

Ewet bnmde 33 lira 20 tl olmasa 13 olcaktı: )
Şimdi 3.25 daha attım..
Allh bereket versın.. Alıcaz bu gramları biz

Gunaydınnnn ilk bildirim benden gelsin kumbaralarımıza bol bereket olsun
Bu haftanın hasılatı 36 tl 10 tl si gecen altın aldığım paradan kalmıştı...

Bügünde 2,5 tl attım
Allh bereket versin.. Bak harcayadabılırdık bı paraları.. Şimdi kenarda..

Kizlar maasi cektik bugun kurban nedeniyle sknti cekicez diyr dusunuyorduk cok sukur bereketli cikti :)
kumbaramda su anda 67,8var yarin esim 3/4tl daha atariz dedi 70e tamamlanir benim birikimim 70tl diyr yazin yari. İsler cok pazara kadar annemde jalcam yazamayabilirim diye simdiden soliyim dedim cok sukur sevincliyim

Kizlar maasi cektik bugun kurban nedeniyle sknti cekicez diyr dusunuyorduk cok sukur bereketli cikti :)
kumbaramda su anda 67,8var yarin esim 3/4tl daha atariz dedi 70e tamamlanir benim birikimim 70tl diyr yazin yari. İsler cok pazara kadar annemde jalcam yazamayabilirim diye simdiden soliyim dedim cok sukur sevincliyim

Allah bereket versin canım...

Slm kızlar nasılsınız.. Boncuk işine bugun basladım.. Günde 7.5 lira elim alısırsa 10 lira kenara attım sayın inş..
Bu arada kumbarama dün eşimimn pantalonundan cıkan1.25 i attım..
Bugunde 2 lira attım sabah.. Aksama stabilirsem yine yazarım..
Haydı kızlar bakalım salıya ne kadar daha olacak

Slm kızlar nasılsınız.. Boncuk işine bugun basladım.. Günde 7.5 lira elim alısırsa 10 lira kenara attım sayın inş..
Bu arada kumbarama dün eşimimn pantalonundan cıkan1.25 i attım..
Bugunde 2 lira attım sabah.. Aksama stabilirsem yine yazarım..
Haydı kızlar bakalım salıya ne kadar daha olacak

Hadi hayırlı olsun işin Allah kolaylık versin gende 10 lira yaparsan cok iyi bir gelir olur senin için...

Tünaydınnn hanımlar bugun kumbarama 3 tl attım....
Sonra çantalarımı temizlerken içlerinde 9,5 tl bozukluk topladım Ayy sanki başka bir yerden gelmiş gibi sevindim
Bugun kumbarama giren toplam da 12,5 tl oldu.....

Kızlar bide benim aylık 150 tl lik bir gunüm var 50 si iki kişi yarım girdik gun başlayalı baya oldu ben 100 tl lik olanı ilk aldım 50 yı de Şubat gibi alacağım 1200 aldım 600 daha alacağım aslında onunla yapmak istediğim birşey vardı ama bakalım kendi imkanlarımla yapabilirsem 600 kenara koyacağım....

Areser inş yaparım canım inanıyorum ben sabah erken kalkıyorum zaten .. İ daha yatmam öglene kadar uyucama işimi yaparım.. Cok iyi oldu bnm için.. Kumbaraya 2 tl daha attım markete gittim.. Bozuk oara kaldı onları attım..
Önceden olsa hemen harcardım kumbaradakı parayı ama şimdi sanki izliyomıssunuz bni gibi geliyo o yüsden dokunamıyorum bile...
Areser bugun bereketlısın masallah..
İni o paranıda istedigin gbi kullanırsın.. Aralık 10 da banada 600 gelecek ama bnm aralık sonu dogumum var bacım o yüsden ne olur ne olmaz kenara koycam onu inşallah ...

Devir ekonomi devri hanımlar küçük araştırmalarla daha uygun fiyatlara ulaşabiliyoruz. Bugun siyah çamaşırlarım için deterjanım bitmişti. Dışarıya çıkmışken 3 market gezdim.
1. de 2 lt = 7.45
2. de 2 lt= 9.45
3. de 4 lt = 13. 90

Tabiki 3. Daha karlı bundan sonra bişey almadan once araştıracağım neden 1-2 tl daha fazla vereyim ki....

selam hanımlar tavsiye üzerine topiğe geldim:KK48:
bebişimi emzirip uyutayım içeriğine bakıcam sanki tasarrufla alakalı gibi ama???:KK56:

eveeet bebişimi uyuttum mesajları da inceledim, tahmin ettiğim gibi tasarruf içerikliymiş

kızlar ben öğretmenim, şu an ücretsiz izin kullanıyorum
2.dönem başına kadar sadece ev hanımıyım:KK14:
eşimin de sabit geliri var, mühendis
biz maaşlarımızı ortak havuzda toparlarız
sonra ev kredisini, sabit giderleri, mutfak masrafını çıkarırız ve kendimize eşit miktarda harçlık ayırırız
kalan para da kaç lira olursa olsun altın hesabında birikir

eşim sigara kullanıyor, ben kullanmıyorum
tabi benim harçlığım bu şekilde çok daha bereketli oluyor
ben de her ay mutlaka bir küçük altın alıp kenarı atıyorum
bu benim şahsi birikimim oluyor
3 senede 33 tane küçük altın biriktirdim
2 tanede gram altınım var

şu an çalışmadığım için eşim bana harçlık veriyor, küçük altın alamasam da gram altın almaya çalışıyorum

gelelim tasarruf yöntemlerimize :KK22:
oturduğumuz yere yürüme mesafesinde 4 büyük market var
bu marketler her hafta apartmana broşür bırakıyorlar
bakıyoruz hangi markette hangi ürün hangi fiyatta?
ihtiyacımız olanı veya sürekli tüketilen bayatlama riski olmayan ürünleri, hangi markette ucuzsa ordan alıyoruz
asla çöpe yemek dökmüyoruz, ekmek atmıyoruz
asla kullanmadığımız odaların ışığını açık unutmuyoruz, suyu dikkatli kullanıyoruz
iki parça kıyafet için asla ütü açmıyorum, biriktirip haftada bir kez yapıyorum
arabamız var ama eşim işe arabayla değil servisle gidip geliyor
zırt pırt dışarda yemek yemiyoruz
en fazla 2 ayda bir kere
ama her sene tatilimizi yapıyoruz, hatta hafta sonu kaçamaklarımız da oluyor

kıyafet alışverişini dahi ihtiyaca göre liste yapıyoruz veee mutlaka sezon sonunda alıyoruz
bugün mesela eşimin ve benim önümüzdeki yaz ihtiyaçlarımızı aldım ve % 70 indirimle:KK39:

sezon içinde çooook mecbur kalmadıkça alışveriş yapmıyoruz, ihtiyacımız olmayanı asla almıyoruz

şu anda aklıma gelenler bunlar
ve çok beğendiğim bir söz var onu da paylaşayım

BİR AİLENİN 10 BİN LİRA GELİRİ OLSA, AİLENİN GİDERİ 10 BİN BİR LİRAYSA O AİLE FAKİRDİR
BİR AİLENİN BİN LİRA GELİRİ OLSA, GİDERİNİ 800 LİRAYA DÜŞÜREBİLİYORSA O AİLE DİĞERİNDEN ZENGİNDİR:KK56::KK56:

herkes gelirine göre, ama az ama çok isterse tasarruf yapabilir:KK56:

herkese sevgiler kabul ederseniz arada uğrarım size de:KK54::KK54:

Son düzenleme:
eveeet bebişimi uyuttum mesajları da inceledim, tahmin ettiğim gibi tasarruf içerikliymiş

kızlar ben öğretmenim, şu an ücretsiz izin kullanıyorum
2.dönem başına kadar sadece ev hanımıyım:KK14:
eşimin de sabit geliri var, mühendis
biz maaşlarımızı ortak havuzda toparlarız
sonra ev kredisini, sabit giderleri, mutfak masrafını çıkarırız ve kendimize eşit miktarda harçlık ayırırız
kalan para da kaç lira olursa olsun altın hesabında birikir

eşim sigara kullanıyor, ben kullanmıyorum
tabi benim harçlığım bu şekilde çok daha bereketli oluyor
ben de her ay mutlaka bir küçük altın alıp kenarı atıyorum
bu benim şahsi birikimim oluyor
3 senede 33 tane küçük altın biriktirdim
2 tanede gram altınım var

şu an çalışmadığım için eşim bana harçlık veriyor, küçük altın alamasam da gram altın almaya çalışıyorum

gelelim tasarruf yöntemlerimize :KK22:
oturduğumuz yere yürüme mesafesinde 4 büyük market var
bu marketler her hafta apartmana broşür bırakıyorlar
bakıyoruz hangi markette hangi ürün hangi fiyatta?
ihtiyacımız olanı veya sürekli tüketilen bayatlama riski olmayan ürünleri, hangi markette ucuzsa ordan alıyoruz
asla çöpe yemek dökmüyoruz, ekmek atmıyoruz
asla kullanmadığımız odaların ışığını açık unutmuyoruz, suyu dikkatli kullanıyoruz
iki parça kıyafet için asla ütü açmıyorum, biriktirip haftada bir kez yapıyorum
arabamız var ama eşim işe arabayla değil servisle gidip geliyor
zırt pırt dışarda yemek yemiyoruz
en fazla 2 ayda bir kere
ama her sene tatilimizi yapıyoruz, hatta hafta sonu kaçamaklarımız da oluyor

kıyafet alışverişini dahi ihtiyaca göre liste yapıyoruz veee mutlaka sezon sonunda alıyoruz
bugün mesela eşimin ve benim önümüzdeki yaz ihtiyaçlarımızı aldım ve % 70 indirimle:KK39:

sezon içinde çooook mecbur kalmadıkça alışveriş yapmıyoruz, ihtiyacımız olmayanı asla almıyoruz

şu anda aklıma gelenler bunlar
ve çok beğendiğim bir söz var onu da paylaşayım

BİR AİLENİN 10 BİN LİRA GELİRİ OLSA, AİLENİN GİDERİ 10 BİN BİR LİRAYSA O AİLE FAKİRDİR
BİR AİLENİN BİN LİRA GELİRİ OLSA, GİDERİNİ 800 LİRAYA DÜŞÜREBİLİYORSA O AİLE DİĞERİNDEN ZENGİNDİR:KK56::KK56:

herkes gelirine göre, ama az ama çok isterse tasarruf yapabilir:KK56:

herkese sevgiler kabul ederseniz arada uğrarım size de:KK54::KK54:

Ne guzel yazmışsın balaca biz evliliğimizin ilk zamanları cahillik mi yoksa neden bilmiyorum geleni geldiği gibi harcıyorduk şimdiki aklım olsa 2. Evimizi almıştık harcadığımız parayla ee yas ilerledi cocuklar oldu bizde akıllandık cok şükür oturduğumuz evi aldık kredi ödüyoruz ben çalışmıyorum cocuklar olunca bırakmak zorunda kaldım. Tek esimin maasıyla cok şükür halimize...keşke bizde o zamanlar bişeyler atsaymışız kenara en azından cocukların eğitimi için ikiside özel okula gidiyor şimdi zor oluyor...bende burda en azından eşime bak ben bunları verdiğin paraları artırarak yaptım demek istiyorum....yazdığın söz de ne kadar doğru bir söz..... Her zaman bekleriz canım....

X