Ev hanimi olupta eşi asker olanlar bi bakar mısınız lutfen

Benim halamın kızının eşi jandarma.
Onlar Karadeniz Bölgesindeler. Rahatlar.
Sadece herkesin yazdığı gibi nöbet var. Halamın kızı da çalışmıyor. Bir kızları var.
Bazen izinler iptal oluyormuş. Ama onun dışında rahatları maşallah yerinde..
Sizde olumlu düşünün, iyi olsun..

Eğer evde gece tek kalma korkunuz yok ise, bence sıkıntı çok olmaz.

Benim arkadaşımın eşi asker bitlisteler. Eşi farklı yerlere göreve gidiyor. 10 15 gün sonra geliyormuş. Bir de çocugu var halınden şıkayetçi değil çocuğumla vakıt geçiriyorum dıyordu.

Benim bildiğim jandarmalarin cok sık tayini çıkıyor. 2 senede bir gibi. O anlamda taşınma tantanasi cok olur onun harici gercekten güzel meslek Allah korusun hepsini ama gerek varmi bu maceraya bilemedim. Neden jandarma olmak istiyor ki? Imkansizlik falanmi. Umarim sordugum sorular sizi uzmemistir.

Benim biricik kocam da JÖH Mardindeyiz. İnanın çok zor. Göreve başladı Sur Nusaybin hendek olayları başladı aylarca nusaybinde kaldı o zamanlar sevgiliydik. Her gün şehit haberleri geliyodu çok korkunçtu. Sonra şükür sağ salim geldi, nikahımıza 2 ay kala Afrin çıktı oraya gitti. Nikahımıza zor geldi 3 ay da orda kaldı dağlarda yattı sürekli ev yüzü görmedi. Şimdi de tabur komutanları görevlere takmış vaziyette 3 günde 1 3 günlük görevlere gidiyor. Sürekli dağda sürekli anlamsız operasyonlarda. Onlara en yakın il diyarbakır bile 3/1i kadar göreve gidiyormuş. Artık şansınıza neresi çıkar bilemem ama zor yani. O gittiğinde hep yalnızım, geliyor yazık daha dinlenemeden göreve gidiyor ayakları beli omuzları sürekli ağrıyor, dağda uyurken üstlerinde böcekler geziyor, gündüz mardin sıcağı altında arazide hayatta kalmaya çalışıyor gerçekten aşırı zor en zor meslek diyebilirim. İyi düşünün biz yine mardindeyiz güzel bir yer şehir merkezindeyiz. Köye gidebilirsiniz, hakkarı şırnak vs o bölgelere gidebilirsiniz. Çok tedirgin edici zor bi meslek. Başlarda eşim yokken uyku tutmuyordu hep korkuyordum çevreye alışmam zaman aldı şu an sorun yok ama meslek yine zor. Allah yardımcınız olsun.

Eşim jöh, 2 yılda 1 değil 5 yılda 1 tayin hakkı var. 5 yıl doğu 5 yıl batı 5 yıl doğu 5 yıl batı. Peşpeşe 10 yıl doğu yapıp geleyim de denmiyor mecbur ordan oraya ama en azından 2 yıl değil 2 olsa çekilmez

İyi geceler canım benim eşimde jandarma ikmalci arazi görevi falan olmuyor ilk tayin yerimiz doğuydu 2 yıl kaldık 7 yıldır batıdayız nöbet ayda 2 yada 3 kere tutuyor her meslekte olduğu gibi bu meslekte de zorluklar var Rabbim tüm çalışanlara kolaylıklar versin inşallah

Anladim canim. Konuyu actigimda onumuzde mulakatlar vardi. Onlari gecti. Suan eylulde egitimlere cagirilacak sanirim. Uzun zamandir bu gorev icindesiniz sanirim. Bakalim hakkimizda hayirlisi olsun. Icinde olan daha iyi bilir diye sordum

Bilmiyorum artisini eksisini bu meslegin. Suan is icin bunu yapmak istiyor. Mulakatlari gecti sanirim eylul de egitimlere cagirilacak insallah sonunda gayirlisi olur

Iste bende hu anlattiklarinizi yasamaktan korkuyorum. Iyi hos guzel meslek ama evliyken cok zor boyle olursa. Allah sizinde yardimciniz olsun insallah

Anladim canim. Konuyu actigimda onumuzde mulakatlar vardi. Onlari gecti. Suan eylulde egitimlere cagirilacak sanirim. Uzun zamandir bu gorev icindesiniz sanirim. Bakalim hakkimizda hayirlisi olsun. Icinde olan daha iyi bilir diye sordum

Hayırlısı olsun. Tayin yerine göre çalışma şartları saatleri değişiyo. Biz doğudayız eşim çok sık göreve gidiyo. Bazen aylarca gelmiyo. Gece gündüz her an olaylara gidebiliyo.

Hayırlısı olsun. Tayin yerine göre çalışma şartları saatleri değişiyo. Biz doğudayız eşim çok sık göreve gidiyo. Bazen aylarca gelmiyo. Gece gündüz her an olaylara gidebiliyo.
Cok fazlaymis gercekten. Insallah hayirlisi olsun. Ben tek basima bilmedigin memlekette aylarca nasil yaparim 2 cocukla bilmiyorum

Benim eşimde asker canım şimdi batıdayız seneye doğuya gidicez burda rahatız normalde ama geçici görevden dolayı rahat vermiyorlar sürekli 2 ay burda 2 ay görevde doğu daha sıkıntı ev gitmeyen yere tayin çıkarsa 4 sene ayrı kalmak zorunda kalacağız başka imkânınız varsa onu değerlendirin derim bence

Peki birsey soracagim. Esiniz siz evlenmeden once mi yapiyordu bu gorevi

Peki birsey soracagim. Esiniz siz evlenmeden once mi yapiyordu bu gorevi
Evet biz sevgiliyken kursa gitti şimdi de başka iş imkanı olmadığı için devam etmek zorunda kalıyoruz ben ambulans doktoruyum atandığım zaman ayrı kalırsak eşim bırakacak işi. Çok zor meslek hem hayati tehlikesi var hem 2 yıldır evliyim geçici görevden dolayı o kadar denemeye rağmen çocuğum olmadı denk gelemedik yani özel günlere şimdi hamile olduğumu öğrendim ama yinede gidecek göreve herşey yarım kalıyor hayatına müdahale edemiyosun apartta oturuyorum şuan mesela tayine 1 sene kaldı boşuna eşya parası vermeyin sonuçta burda kalıcı değiliz diye herşey sorun yani

Haklisiniz. 2.ye hamileyim ve eylulde egitime cagirilacak sanirim. Ondan sonra nereye gideriz bilmiyorum. Ve bu sekilde olmasindan korkuyorum. Esim evli olanlara kolaylik saglaniyo diyor ama ne kadar olabilir ki gorev sonucta. Hani sizin evlenmeden once baslamis ya o yuzden sordum. Icinde olmayinca yasayanlara sormak en mantiklisi

Hiç kolaylık yok canım burda arkadaşımız var tedavi görüyor çocuk için eşinin 6 Ağustos ta muayenesi var ama adamı göndermiyorlar napsın şimdi bu insanlar 1 senelik tedavi boşa gidecek gerçekten yaşadığım şeyleri söylüyorum sana canım inşAllah sizin hayat şartlarınız daha iyi olur

Insallah canim insallah iyi olur. Allah sizinde yardimciniz olsun insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…