Ev hanımı olmak

yldz67

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2015
40
17
32
Kızlar ev işi, çocuk yetişemiyorum valla.5 aylık oğlum var kucak bebesi bi bırakmıyo yavrucak yakamı.Uyudu diyorum ,iş mi yapsam dinlensemmi diye düşünüp duruyorum..

Eşim deseniz sabah 8 de çıkıyor akşam 9 da eve geliyor.O gelince dinlenirim diyorum yemek telaşı başlıyo o zamanda.Çoğu aparatif şeyler yiyoruz gündüz yapamadığım için.Yemek telaşı bitiyor kocamla vakit geçireyim derken işler gene kalıyor..Bunalıma girecem artık hergün aynı.Eşim le vakit geçirmiyorum.Kendi işi tatilimiz bile yok hiç.Annemler başka şehirde ,kayınvalidemlerle konuşmuyoruz.Depresif vaaka olmama az kaldı

5 aylık daha çok küçük biraz büyüyünce rahatlarsınız herkes yaşıyor aynı zorlukları.. kolay değil anne olmak. ev hanımıymışsınız yine iyi.. çalışsaydınız hiç yetişemezdiniz

Bebe büyüyene kadar sabırlı olmak zorundasınız.

ilk 1 yıl en zorudur, sonra oynayacak bir şeyler bulur siz de biraz nefes alırsınız :)

Mecbur çalışmıyorum.Normalde çocuk gelişimciyim ama çocuğumu bırakacağım kimse yok.Çalışsam işte kafamı dinlerim ama yavruma da kıyamıyorum aile dışında birine bırakıpta gidemem

Her anne bu süreçten geçiyor emin olun.Evlat yetıştırmek her konuda çok zor... Benım de 22 aylık kızım var hep aynı hep aynı. Ha bugun ha yarın düzelir dıyorum, bazen oturup ağlıyorum çaresızlıkten. Sabır sabır canım.

canım benım 1 yasına kadar her anne bu sıkıntıyı cekıyor

senın destekcın olmaması en buyuk sorun

arada temızlıkcı al ıstersen

durumun ıyıyse..

yoksa cok zor..delırmekten ıyıdır.

Eger imkaniniz varsa evinize yardimci alirsiniz, hem rahat dinlenirsiniz hem de cocugunuzla esinizle kaliteli zaman gecirirsiniz diye düşünüyorum.

Allah yardımcınız olsun, çocuk biraz büyüyene kadar gider bu sıkıntılar. Evi de dağılsa da çok dert etmeyin yapacak bişey yok biraz yorgun geçecek bu zamanlar. ütüdür vs. dir bu tarz şeyleri yetiştirebilirseniz ne ala...

kucak seven, annesiz 2 dakika duramayan bebek annelerinin bu durumu yaşaması kaçınılmazdır..

fırsat bulduğunuz anlarda dinlenmek birinci işiniz olsun, çünkü bir şey yapamama durumuna bir de yorgunluk eklenince insan daha çok geriliyor.. bırakın işler kalsın, sadece hafta sonları eşiniz varken yapın..

bunun geçici bir süreç olduğunu unutmayın..

sevgiler..

Maalesef hafta sonu da yok.7 gün çalışıyor esnaf markt işletiyor.Bayram seyran bile yok.Ailesiyle konuşurken ayda yılda 1 duruveriyordu kardeşleri.Şimdi sadece kendisi.Şu an çalışma saatleri 7-21.Yazın kapatması dükkanı 11.Ev dükkana çok yakın Allahtan 5 dkka 5 dkka gelip gidiyor çok bunalırsam.Allah razı olsun geç geliyorum dyipte köşeyede çekilmez.Elinden geldiği kadar yardım ediyor.

eşinizin şartları çok zormuş, mümkünse yardımcı birini alın değilse de boşverin, önemli olan bebeğinize olan ilginiz, arada da eşinize ve kendinize özel şeyler yapın yeter, zorunlu işler bir şekilde olur detaylı işler de bu süreçte beklesin, hiiiiç dert etmeyin..

sevgiler..

o zaman çocuga oyalanacak bişey bulun
oyun halısı
kendiliginden sallanan beşik
hamak falan alsanız belki kucagı bırakır
yemege gelince buzdolabına stok yapın
yufkadan börek,köfte,patates soyup dograyın,yaprak lahana sarın,mantı,et kavurun,balık temizleyip yıkayıp ...benzeri şeyler hazırlayıp koyarsanız size faydası olur
ev süpürürken durmuyorsa kanguruyla kucagınızda süpürüp o şekilde de silebilirsiniz
aklıma bunlar geldi

Valla almadığım şey kalmadı çocuk dursun diye.Ana kucağı,oyun halısı,dönenceler.En fazla 5 dkka duruyor.Ardından hemen beni istiyor gene.:Kanguruda erkek bebeklere sakıncalı olduğunu düşündüğüm için almadım.Hem kilosuda var benimde onda taşımam zor.Bebeğimin aksine bende sıskayım biraz.Kollarım kopuyor onu taşırken.Kendi başına oyun oynayana kadar sıkıcam heralde dişimi.Şu an uyudu.Oturma odasını topladım anca..mutfak dağınık dünde misafirlerim vardı.Yarında misafirim gelecek kalkıp işleri yapmak için kendimi motive etmeye çalışıyorum şu an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…