• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev hanımlar 3 e 5 e bakmayalım.. Kenara koyalım

Kızlar masallah canlanmıs..
İnş böle dewam eder ceblerde canlanır..
Ben havlu kenarı pike falan bunlarıyapıyorum..
Mekik oyasını ilk defa duydum belki gördüm ama ismn bilmiyorum..

Ahsaba bncede ragbet olmaz... Elişi yap satamassanda dursun kenarda biyere giderken götür cıkar... Haber sal saga sola..
Elişi gidiyo öle böle..

Areser nerde oturuyosun..

İstanbul Avrupa yakasındayım ben....

Belediyenin bayan ust dikim kursu var seneye ona niyetim var insl

Bende bu sene bir kurs istiyorum ama benim bir huyum car çabuk sıkılıyorum gecen sene ingilizceye gittim 1 dönem zor bitirdim beni yormayacak bir kurs bulmam lazım vaktimde var cocuklar sabah 8 de gidip aksam 5.3o da geliyorlar...

Bende bu sene bir kurs istiyorum ama benim bir huyum car çabuk sıkılıyorum gecen sene ingilizceye gittim 1 dönem zor bitirdim beni yormayacak bir kurs bulmam lazım vaktimde var cocuklar sabah 8 de gidip aksam 5.3o da geliyorlar...
El isi kurusna git cnm yada ksisiel gelisim kurslarida oluyor sklmak istemiosn elisi kursu iyi gibime geliuo sohbet havasinda gecuo orda annemden biliom annm.mefrusata gitmisti

bende birikim yapmaaya çalışıyorum her ay eşimden belli bi miktar alıp bu parayı yok bil diyorum :D atıyorum bi kenara amacımız seneye tatil parasını çıkarmak kalanıda birikim olacak inşallah düzenimiz bozulmaz :)

İyi walla masallh.. İnş tatil parasını biriktirirsin...

Areser bnde avrupa yakasındayım.. Canm ingilizce sıkar belki ama dıkış mefrusat elişi kurları sıkmaz.. Vaktınde warsa gıt canm

Arkadasım dikiş nakışta bnce bütün bayanların bilmesı gerekn bi ugras gıdersen yi olur.. Annm ismegin römeyöz kursuna gitmişti 7 sene önce şimdi kendi iş yeri var makina aldı bitane ufak ufak calıstıkca makınaşarı cogalttı.. Şimdi dükkanı var... İşçisi bile var ... 7 senede oldu bunlar.. Hersene işi oluyo yani meslek edindirme kırsları cok güsel oluyo

Bende birikimci hatunlar topigindeyim
ben simdi ufak udak birikim yapabiliyoruz demir paralari biriktiruyoruz
ekim 15ten itibaren gram altin ve 20-30tllik euro yada dolar alcm sabir kumbarasina aticam maastan her ay 10tl banka hesabima aticam demir paralarda kavanozda kalcakgene
mart yada subatta da her ay 100tl kurban parasi biriktircez simdilik bole birikim planimiz

Bu sabır kumbarası nasıl bir şey?.?.

Para biriktirmek için 10 Kolay Yöntem:

1. Giderlerinizi takip edin: Bir ay boyunca en ufak harcamalarınızı bile (ki buna pastaneden aldığınız poğaça bile dahil) not edin. Ay sonunda ufak tefek sandığınız masraflarınızın biriktiği zaman ne kadar yüksek olduğunu göreceksiniz. Giderleri takip etmek için harika bir ücretsiz web sitesi var: ExpenseView. Bu web sitesine internet erişimi olan her yerden bağlanıp giderlerinizi kaydedebilirsiniz. (iPhone dahil)
  2. Gereksiz harcamaları kısın: Size değer katmayan, ufak tefek ama biriktiğinde çok büyük bir meblağ tutan harcamaları tespit edin ve hayatınızdan çıkartın
  3. Üyelikleri kapatın: Dergi abonelikleri, kullanmadığınız telefonlar, düzenli gitmediğiniz spor salonu vb. harcamaları kapatın. Mümkünse hiçbir şeye üye olmayın.
  4. Kredi kartının taksit özelliğini kapatın:Taksit yaptırmak henüz elde etmediğiniz bir gelire ipotek koymaktan farksızdır. Eğer o ay içinde bir şeyi alamıyorsanız almayın. Taksit para biriktirmenin önündeki en büyük engeldir.
  5. Harcama refleksini durdurun: Vitrinde gördüğünüz bir giysiyi hemen almaya kalkmayın. İradenize hakim olun ve onu aklınızın bir kenarına not edin. “Ya satarlarsa” korkusunu yenmeye çalışın, unutmayın o vitrinin önünden geçmeseydiniz, giysiden haberiniz bile olmayacaktı… Bu tamamen yapay bir dürtü. Bir ay içinde o giysi hala aklınızdan gitmediyse, o zaman gidin ve alın.
  6. Pahalı eğlencelerden uzak durun: Pahalı eğlenceler yerine en az onlar kadar eğlenceli başka aktiviteler bulabilirsiniz. Mesela sinemaya gitmek yerine evde arkadaşlarınızla tabu oynamak daha bile eğlenceli olabilir. Lüks bir lokantada yemek yerine, sevgilinizle piknik yapmak daha hoş olabilir. Yaratıcılığınızı kullanın.
  7. Hayal edin: Kendinize hakim olarak harcamadığınız her paranın bir kenarda biriktiğini, sonrasında çok istediğiniz bir şeyi yapmak için (güzel bir tatil, araba, ev vs.) bu parayı kullandığınızı gözünüzde canlandırın.
  8. Alışveriş merkezlerine gitmeyin: Alışveriş merkezine gidip de bir şey almadan çıkmak neredeyse imkansızdır. “Hiçbir şeye ihtiyacım yok” diyip de elinizde poşetlerle alışveriş merkezinden çıktığınız günleri hatırlayın. Gerçekten muhtemelen hiçbir şeye ihtiyacınız yok, dolayısıyla çok mecbur kalmadıkça gitmeyin.
  9. İkinci el kullanın: Almak istediğiniz ipod’un az kullanılmış ikinci elinin neredeyse yarı fiyatına düştüğünü biliyor musunuz? Niçin sıfırını kullanasınız ki? GittiGidiyor gibi ikinci el sitelerine bir bakın, sıfırına para verdiğiniz günlere çok acıyacaksınız.
  10. Her gün 5 YTL: Her gün kumbaraya 5 YTL koymayı alışkanlık edinin. 30 gün boyunca hiç sektirmeden bunu yaptığınızda 150 YTL para biriktirmiş olacaksınız. Günde 5 YTL ile neredeyse hiçbir şey yapamayacakken 150 YTL ile harika alternatifler bulabilirsiniz.

Kimse yokmu bacılar..
Bugunde kumbarama 2.45 tl attım.. Allh bereket verdon
Damlaya damlaya göl olur...
Kızlar nirdesiniz ya... Hemen kumbaraya bismillah diyip on kurusta olsa atın bakalım.. Haydeeee

Kızlar bigün öle bi harcama yaptım ki sonradan hesaplayprum hep ne almsıım faşan diye hayatımda kafama dank eden bi harcamaydı..
Kızımla dısarı cıktık.. Arkadasa gittim.. Bos gitmek istememiştim arkadas hiç bişi almayın ne ararsan var dedı.. Ben markete bi girdim 15 liralık börek aldım fırın bölümünden 10 lirayada cocuklara bişiler..
Fazla fazla 4 tane cocuk ama hepsi 2 yaslarında.. Nese gittik.. Ordan pazara cıktık kızlar sal aldı 25 liraya bnde iki renki esarplar varya ondan aldım 20 lira...heves sırf.. 2 defa taktım ve 3 koca cekmece esarp sal tülbent var..
Nese aksam giderken ewe abur cubur 18 lira tutdu ki yatısı çöpe gitti..
Ewe geldin dedım be kadar harcamsım bi bakayım ..
25 lira börek ve abur cubur ( börek cok geldi ve diger arkadaslarda bişiler almıs ..5 liralık alsam bile cok gelirmiş) kaldı çöpe gitcek eminim oastane işi soguk olunca yenilmiyo)
Abur cubur cocuklar actı ve bı ısırıktan sonra yemedıler.. Annelerin baısı yedi bazısı un ıfak oldu çöpp...
20 liralık eşarpa ne gerek vardı keske almasaydım pişman oldum.. Ewde yemek yaparken beyaz iç basörütüs takıyom.. Bide namaz kılarken namaz basörütüs.. 3 cekemce basörütsü var rabbme nasıl hesap vercem bilmiyorum..
18 liralık abur cubur hiç almasaymısım onun yerine 1 kg meyve oda asagı yukarı 5 etsin hadi 8 lıra etsin 10 lira ziyan...
Ya kafama dank etti..
10 lira börekten
10 lira aburcuburdan( cocukları saymıyorum)
20 liralık esarptan kestım
Eger bunları almayıp kenara koysaydın yok gibi yapıp unutsaydın 40 lira para ... Şimdi harcamaltımı cok düzenli yapıyorum.. Fazladab hiç bişi almıyoeum.. Abur xubur saglıgımız için ve kzımın beslenme şekli için artık yok ..
Kıyafete cok para vermıprum en azından esarp almıyorum.. Biyere giderken lazım olursa arkadaslardan alıyoz birbirimizden bi defa takmak şçin 20 lira dahada vermem..
Ya daha neler nelr.. Herkesın vardır muhakkak .. Cimri oldugumu sanmayın.. Yrnilip içilene lafım yok ama çöpe gidene acırım... Yas işte böle ...

Bnm bi arkadas var Allahım cok komık acık sözlü böle anlatamam..
Adamdan aksam tatlı parası alıyomus.. Diyogidiyom pastaneye abi 5 dilim baklava ver diyom ona göre parasını veriyom gerisin atoyom halının altına
Adam aksam gelip 5 dilimin gerisini soruyomus halının altına attım diyon diyo..
Ya kadının heryerindeb para cıkıyo.. Doguma yakın evi temizledık.. Mutfak dolabından
Tencerenıniçindeb
Kahvaltı setinin sekerliğindeb halının altından
Yastık kılıflarının içinden hep para cıktı bozuk paralar bazeb kagıt para 5 lira 10 lira.. Görmedim böle tutumlulık böle iş bn. O parayı arar bulur harcardın yeminle :)
:D
Ama bende özendim.. Bi gün 50 lira koydum yastık kılıfına sonra aklıma geldi bereye koydugumu unuttum heryeri alt üst ettim buldum ve harcadım.. Ah kesek bulamadaydım.. Sonradan biyerden cıkınca gökten inmiş gibi seviniyom

Adamdan bozul para istiyom:D
Napıcan diyo.. Yicem dedım bende ver kenara koyca dedım... Ahhh yawrumm sen iyisin dii dedi bana ya bi türlü inanmıyo .. Yaptıgım gramları bilmiyo daha 2 tane söz verdim kendime 5 tane olana kadar göstermicen.. Diceem alll bunları ben yaptım

Ben bugun cok yoğundum kızlar düğün vardı sabahtan toparlan kuaföre git giremedim para da atamadım ama artık Fuzuli masraflardan kaçınır oldum kendimde örnek verirsek :
Aksam düğünde baktım palyaçoyla cocuklar tek tek resim çekiliyor bende var 2 cocuk evde bir süru palyaçolu resim var
Çektim cocukları sakın dedim palyaçoyla resim çekilmeyin ne gerek var canım 10x2 = 20 tl cepte kaldı çocuklarımda anlayışla cok şükür zaten ailecek foto çekiyorlar...

Kızlar bigün öle bi harcama yaptım ki sonradan hesaplayprum hep ne almsıım faşan diye hayatımda kafama dank eden bi harcamaydı..
Kızımla dısarı cıktık.. Arkadasa gittim.. Bos gitmek istememiştim arkadas hiç bişi almayın ne ararsan var dedı.. Ben markete bi girdim 15 liralık börek aldım fırın bölümünden 10 lirayada cocuklara bişiler..
Fazla fazla 4 tane cocuk ama hepsi 2 yaslarında.. Nese gittik.. Ordan pazara cıktık kızlar sal aldı 25 liraya bnde iki renki esarplar varya ondan aldım 20 lira...heves sırf.. 2 defa taktım ve 3 koca cekmece esarp sal tülbent var..
Nese aksam giderken ewe abur cubur 18 lira tutdu ki yatısı çöpe gitti..
Ewe geldin dedım be kadar harcamsım bi bakayım ..
25 lira börek ve abur cubur ( börek cok geldi ve diger arkadaslarda bişiler almıs ..5 liralık alsam bile cok gelirmiş) kaldı çöpe gitcek eminim oastane işi soguk olunca yenilmiyo)
Abur cubur cocuklar actı ve bı ısırıktan sonra yemedıler.. Annelerin baısı yedi bazısı un ıfak oldu çöpp...
20 liralık eşarpa ne gerek vardı keske almasaydım pişman oldum.. Ewde yemek yaparken beyaz iç basörütüs takıyom.. Bide namaz kılarken namaz basörütüs.. 3 cekemce basörütsü var rabbme nasıl hesap vercem bilmiyorum..
18 liralık abur cubur hiç almasaymısım onun yerine 1 kg meyve oda asagı yukarı 5 etsin hadi 8 lıra etsin 10 lira ziyan...
Ya kafama dank etti..
10 lira börekten
10 lira aburcuburdan( cocukları saymıyorum)
20 liralık esarptan kestım
Eger bunları almayıp kenara koysaydın yok gibi yapıp unutsaydın 40 lira para ... Şimdi harcamaltımı cok düzenli yapıyorum.. Fazladab hiç bişi almıyoeum.. Abur xubur saglıgımız için ve kzımın beslenme şekli için artık yok ..
Kıyafete cok para vermıprum en azından esarp almıyorum.. Biyere giderken lazım olursa arkadaslardan alıyoz birbirimizden bi defa takmak şçin 20 lira dahada vermem..
Ya daha neler nelr.. Herkesın vardır muhakkak .. Cimri oldugumu sanmayın.. Yrnilip içilene lafım yok ama çöpe gidene acırım... Yas işte böle ...

Hesap edince nasıl çıkıyor dimi fazlalıklar gereksiz harcamalar aslında almadan bi sormak lazım kendimize gercekten cok ihtiyacım var mı onsun yapabilirmiyim diye belki o zaman biraz daha etkili olur harcamalarımız....

Gunaydınn sabah sabah masanın üzerinde gördüğüm 2 tl yi kumbaraya attım bugun dışardaayım çocuklarla gün sonunda belki yine bişeyler atarım kumbarama....

Selam kızlar bugün butun gün nerdeyse alış veris merkezindeki çocukların zamandır istedikleri mino polise götürdüm. 12 gibi girdiler 5.30 ta ciktilar onları beklerken bizde arkadaşla alışveriş merkezini dolaştı yemek dışında hiç bir alışveriş yapmadığım için kendimi tebrik ediyorum...Kredi kartını hiç kullanmadım başka zaman olsa mutlaka bişey alırdım bugunde oldu bir allık beğendim rengi çok güzel tam aradığım gibi ama elimdeki bitmeden almak yok dedim.

Back
X