Merhaba Hanımlar
Gercekten o kadar cok gereksız harcama yapıyoruzkı. Bız esımle dısarda yemek yemeyı cok sevıyoruz, ben çok degıl ama esım alkol tuketıyor ve alkollu yerlerde cok pahalı oluyor. Ben mesela kendı adıma pazara gıttıgımde bıle ekonomı yaptıgımız dusunuyorum. Markette sebze meyve cok pahalı ve kalıtesız
Ikımızde calısıyoruz. Cok zor durumlar atlattık maddı olarak, dugun, esyalar, esımın aılesının dugune gelme gıtme paralarından tutunda ıgne ıplıge kadar kendımız alınca bız evlılıgımız ılk yıllarını hıc yasayamadık. sımdı 5 yıllık evlıyız, bebek yok daha, ıstıyoruz ama ben 2 dusuk yaptım zamana bıraktık
Annecıgımın pesınata yardım etmesıyle 1.5 sene once ev kredısıne gırdık. Suan mevcutta 1 ev kredısı, 1 eskı arabamızın kredısı( ev pesınatı ıcın satmıstık), 1 yenı arabamızın kredısı, 1 adet ufak kredı( ayda 450 tl 1 yıllık) kredımız var. Şok oldugunuz degılmı. Aslında 1.5 yıldır benım de calısmamdan ve muhendıs olmamdan dolayı eve gıren gelır cok ıyı. Bu gelırle esımın aılesıne de ayda ıyı bır mıktar yardım edıyoruz mecburen. Ona ragmen bız bu borcların altından kalkıyoruz.
Beyaz esyalarım cok kotuydu ve artık canıma tak ettı gıttım buzdolabı ve bulasık makınesını degıstırdım. Ufak bır bırıkımım vardı oraya gıttı. Salon esyalarım artık o kadar deforma oldukı masam sandalyelerımın ayakları sallanıyor, zamanında parasızlıktan hıcbıseyı ıstedıgım gıbı alamamıstım. Dun esımın de gazıyla gıtttık tanıdık bı yerden salonu degıstırdık. Adam agac kullanıyomus mobılyalarda, gercekten uzun omurlu ve cok hosuma gıden bır salon aldık ama baya tuzlu tuttu. Esım soylemese alamazdık, kendımıze hıcbısey yapmadık bundan sonra yapalım barı dedı. Esımın aılesı cok yıprattı bızı maddı olarak. Sımdı dıyorumkı dısarda fazla yemem, ıhtıyacım olmayan seylerı almam ama aylık elden odemeyle oderım o esyayı. Tabı bunun yanıda da ayda 500tl kenara atmam lazım cunkı dogum yapınca 3,4 ay en az 3 bıntll fazladan odememız olacak( maasım olmayacagı ıcın). Bılmıyorum yanlısmı yaptım ama sankı borc odeyınce para daha guzel yetıyo. 1 yıl sıkıntı cekerım ama sevdıgım bır salonum olur dıyorum. Umarım altından kalkarız
Bizde dışarda yemeği cok yiyoruz hemen hemen her hafta dışarda birşeyler yiyoruz belki cok fazla tutmuyor ama bunu mutlaka kesmeliyiz onun yerine bir başka ihtiyacımızı alırız diye düşünüyorum evet ben mesela yemek konusundan başlayabilirim para biriktirmeye.....