• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EV HAKKINDA

mrc-ymn

Üç Prensin Tek Prensesi S-M-Y
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2015
1.347
1.235
133
35
Arkadaşlar herkese iyi hafta sonları
Açtığım 3 konuda evle ilgili ve henüz bir ilerleme kaydedemedik
Dubleks evlerde oturanlar fikir istiyorum
Dairemi Dubleks mi?
Artı ve eksileri nelerdir?

Dubleks metrekare olarak daha büyük değilse bence tek kat.

Çatı dublekste oturuyorum.. Çatı akması ve ısınma konusunda normal dairelere göre dezavantajlı. Eşim de bende vardiya usülü çalıştığımız için gündüz uyurken üst kattan ses gelmediği için çok rahat ediyoruz. Üst katı misafir yatak odası ve yazın teras için kullanıyoruz. Aktif kullanım olmadığı için yormuyor ama çocuk VS olsa ben yapamazdım herhalde..

uzun süre mimarlık ofislerinde çalıştım ve proje çizdim, mimarlar kendilerine gerekmedikçe dublex ev yapmazlar '' ev içinde merdiven çıkmaya gerek yok '' derlerdi hatta...
sanırım ben de olsam tercih etmem, şöyle bir durum var, bahçeli müstakil olursa tabi ki fakat zaten apartmansa hiç gerek yok fikrindeyim, ısınması bazen ciddi sorun oluyor, temizlik olayını demiyorum bile....

En ideali tek kat. Tek dejavantajı (düblekste de öyle) çatı akması ve ısınma sorunu (düblekste daha fazla). Mustakil evin rahatlığı apartmanda olmuyor.

Dublekste oturuyorum, yeni yapılmış bi ev ve çok güzel ısınıyor, merdiven olayı da hareket oluyor bana iyi geliyor ama herkese göre değişir benim eşyalarım büyük olduğu için büyük bi ev şarttı 🤷🏻‍♀️

Teşekkür ederim arkadaşlar
Benimde baban usta kaba inşaat ustası ve kesinlikle önermiyor
Bana cazip gelen şu oldu üst katı çocuklarım için oyun alanı olarak ayarlarsam en azından alt kata ses gitmesin diye sürekli çocuklara müdahale etmem gibi düşündüm ama bütün yorumlar doğru en iyisi tek kat

Dublekste oturuyorum, yeni yapılmış bi ev ve çok güzel ısınıyor, merdiven olayı da hareket oluyor bana iyi geliyor ama herkese göre değişir benim eşyalarım büyük olduğu için büyük bi ev şarttı 🤷🏻‍♀️
Merdivende beni düşündürüyor 6-3 yaşında çocuklarım varda

Ev hangi yone bakiyor ,isinmasi nasil olur, yalitimi var mi,evin cevresinde okul ,market ,hastane yakin mi,?
Iskani alinmismi gibi noktalari degerlendirerek eleme yapabilirdiniz.dubleks evlerde en buyuk sorun isinmadir.ben mesela dubleks evde oturuyorum ama ust kati kullanamiyorum.kisin soguk yazin sicak

Açılın doktorum ben! Ben dubleks evde oturuyorum ama kimseye tavsiye etmiyorum
Gerçekten mi ya
Babamın tüm kötü yorumlarına rağman geçen dublekste oturan arkadaşa gidince acaba mı dedim
Çocuklara üst kata oyun alana terasa salıncak falan
Kadında Nisandan beri oturuyor çok çok memnunum deyince bi git gel yaşadım ama tüm yazılan yorumlar olumsuz

Müstakil dubleksteyim. Gurultu endiseniz varsa dubleks rahat oluyor.

Onun disinda isitma/sogutma ve temizlik tek kata gore daha zor.

Ben dubleksin özerkliğini ve ferahligini seviyorum. Yatak odalari ve salon mutfak ayri katlarda olunca daha rahat ediyor insan.

Merdiven inip cikmak sıkıyor bir sure sonra.

Yine de dubleksi seviyorum ben

Gerçekten mi ya
Babamın tüm kötü yorumlarına rağman geçen dublekste oturan arkadaşa gidince acaba mı dedim
Çocuklara üst kata oyun alana terasa salıncak falan
Kadında Nisandan beri oturuyor çok çok memnunum deyince bi git gel yaşadım ama tüm yazılan yorumlar olumsuz
Teras kapalıysa belki ama 6 ve 3 yaş çocuklarınızla terasa salıncak biraz tehlikeli değil mi?

Teras kapalıysa belki ama 6 ve 3 yaş çocuklarınızla terasa salıncak biraz tehlikeli değil mi?
Şu hani büyük bahçe salıncakları var ya onlardan demiştim
Tehlikeli olup bensiz çıkmasınlar diye o kapıya ekstra çocuk kilidi taktırırım diye düşündüm
Yada terası kapattırırım gibi gibi:)

Müstakil dubleksteyim. Gurultu endiseniz varsa dubleks rahat oluyor.

Onun disinda isitma/sogutma ve temizlik tek kata gore daha zor.

Ben dubleksin özerkliğini ve ferahligini seviyorum. Yatak odalari ve salon mutfak ayri katlarda olunca daha rahat ediyor insan.

Merdiven inip cikmak sıkıyor bir sure sonra.

Yine de dubleksi seviyorum ben
Müstakil dubleks kasar bizi fiyat olarak
Çatı dubleksi

Cocuklugumdan beri dubleks evde oturuyorum hic oyle anlatildigi gibi degil
Ailemizde kimse merdivenden dusmedi mesela, cunku niye duselim ki her buldugumuz merdivenden dusuyor muyuz :KK53:
zor isindigina da inanmiyorum ayni metrekare tek kat ev de ayni isiniyor
Temizlige ekstra olarak merdiven ekleniyor o kadar
Onun disinda artilari eksilerinden fazla bence
Merdiven cikmak zor oluyor falan diyorlar ama bi sure sonra o merdiven sana merdivenmis gibi gelmiyor ki
Evin icinde gidip geliyorsun gibi oluyor yani
Merdivensiz evde oturanin gozunde buyuyor o merdiven sadece
Sirf ust kat gurultusu cekmemek icin bile benim icin tercih sebebi

Back
X