Ev ekonomisi ve para yönetimini bir türlü beceremeyeler...

Keşke ama isteklerimiz bitmiyor aldıktan sonra çokta gerekli olmadığını anlıyorum ama iş işten geçmiş oluyor.
Bu arada rabbim sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin meleginizi:emir_bebek:

Yeni bir başlangıç yapıp ,bir hedef doğrultusunda yol alalim.tasarruf ,gereksiz harcama ,indirimler vb konularda

Merhaba konun hayırlı olsun
Ben de katılmak isterim

Öğrencilik bitti iş başvuruları yaptım sonuç bekliyorum. Ailemle yaşıyorum. Harçlıklarımdan birikim yapmaya karar verdim.

300₺ ye
1 gr altın
10 gbp
5 dolar aldım

Bugün letgodan eşya sattım 10₺ Banka hesabıma yükledim. Biraz daha artınca alırım yine bir şeyler

Evin idaresi bendedir. Mutfak, alışveriş ve ihtiyaçlarla gelir gider tablosuyla da ben ilgilenirim evde. Yani tasarruf ve alışverişten de ben sorumluyum.

Burda güzel paylaşımlar yaparız umarım:KK51:

Ben bugün küçük bir başlangıç yaptım.bebegime premium care kullanıyordum bir tık daha uygun olan Komili bebeyi aldım .her pakette 10 lira tasarruf:anne:
iyi yapmışsın canım böyle böyle çoğalır zaten. :)

bizim maaş gününe daha 1 hafta kadar var şuan için harçlıklarımızla idare etmeye çalışıyoruz maaşa kadar, biz birikimi altın yüksek diye hep tl olarak yaptık, ondan da memnun degilim nakit oldugu için iki de bir elimiz oraya gidiyo ona güveniyoruz ama altın olsa bozduramazsın kolay kolay, eger düşüşe geçerse bu aydan sonra altın almayı düşünüyorum

iyi yapmışsın canım böyle böyle çoğalır zaten. :)

bizim maaş gününe daha 1 hafta kadar var şuan için harçlıklarımızla idare etmeye çalışıyoruz maaşa kadar, biz birikimi altın yüksek diye hep tl olarak yaptık, ondan da memnun degilim nakit oldugu için iki de bir elimiz oraya gidiyo ona güveniyoruz ama altın olsa bozduramazsın kolay kolay, eger düşüşe geçerse bu aydan sonra altın almayı düşünüyorum
Aynen katılıyorum kenarda TL olarak durduğunda hemen ona güveniyoruz.altin bozdurmaya kiyamıyor insan.
Mesela 4 yaşında bir kızım var doğduğundan beri onun adina para biriktirip birikenle çeyrek alirdim.iyiki de öyle yapmışım .şimdi oldukça güzel para birikmiş oldu:halay:tabi büyük kısmı doğduğunda takilanlar

Merhaba konun hayırlı olsun
Ben de katılmak isterim

Öğrencilik bitti iş başvuruları yaptım sonuç bekliyorum. Ailemle yaşıyorum. Harçlıklarımdan birikim yapmaya karar verdim.

300₺ ye
1 gr altın
10 gbp
5 dolar aldım

Bugün letgodan eşya sattım 10₺ Banka hesabıma yükledim. Biraz daha artınca alırım yine bir şeyler

Evin idaresi bendedir. Mutfak, alışveriş ve ihtiyaçlarla gelir gider tablosuyla da ben ilgilenirim evde. Yani tasarruf ve alışverişten de ben sorumluyum.

Burda güzel paylaşımlar yaparız umarım:KK51:
Tebrik ediyorum.gencecik yaşta baslamissiniz eminim ilerde güzel birikimlerimizi olacak.:halay:

Aynen katılıyorum kenarda TL olarak durduğunda hemen ona güveniyoruz.altin bozdurmaya kiyamıyor insan.
Mesela 4 yaşında bir kızım var doğduğundan beri onun adina para biriktirip birikenle çeyrek alirdim.iyiki de öyle yapmışım .şimdi oldukça güzel para birikmiş oldu:halay:tabi büyük kısmı doğduğunda takilanlar
aynen öyle oluyor altın olunca oldugu gibi duruyor bakalım bu ay ne kadar atacağız birikime sizin aylık belli bir miktarınız var mı bizim çok şükür şimdilik üç aşağı beş yukarı var

aynen öyle oluyor altın olunca oldugu gibi duruyor bakalım bu ay ne kadar atacağız birikime sizin aylık belli bir miktarınız var mı bizim çok şükür şimdilik üç aşağı beş yukarı var
En fazla 500 alabiliyoruz çünkü geçen aya kadar ev kredisi oduyorduk o bitti rahata ermeden araç kredisi çektik.ama işte savruk bir aile olmasak 1000 TL de biriktirebiliriz.

Bende varim :) eşim yapiyodu para hesabini ama hep -lere gidiyoruz. Artık dur demenin vakti geldi dedim ve yönetime el koydum :) ilk iş buzdolabındaki malzemelere baktım ve ona göre 1 haftalık yemek planı yaptım. Cünkü maas 1 hafta sonra yatcak ve o zamana kadae kart istemiyorum. 2. Olarakta market brosurlerini indirdim hepsini karsilastirip ihtiyaç listesi hazirladim ve en ucuzu hangi markette onlari not aldım

En fazla 500 alabiliyoruz çünkü geçen aya kadar ev kredisi oduyorduk o bitti rahata ermeden araç kredisi çektik.ama işte savruk bir aile olmasak 1000 TL de biriktirebiliriz.
o da iyiymiş allah bereket versin. biz iki kişi çalışıyoruz henüz çocuk yok , tedavi masraflarım var şu sıralar onun haricinde bizim de dügün borcumuz var tam yarısı bitti, evimiz de kira üstelik herşey çıkınca bize de aylık yaklaşık 700 , 800 gibi bişey kalıyor onuda biriktirp kredimiz biter bitmez ev almak istiyoruz

Bende varim :) eşim yapiyodu para hesabini ama hep -lere gidiyoruz. Artık dur demenin vakti geldi dedim ve yönetime el koydum :) ilk iş buzdolabındaki malzemelere baktım ve ona göre 1 haftalık yemek planı yaptım. Cünkü maas 1 hafta sonra yatcak ve o zamana kadae kart istemiyorum. 2. Olarakta market brosurlerini indirdim hepsini karsilastirip ihtiyaç listesi hazirladim ve en ucuzu hangi markette onlari not aldım
evet bende öyle broşürleri takip ediyorum meyve sebzeyi pazardan alıyorum ve azar azar alıyorum bozulmasın diye, dediginiz gibi haftalık yemek planı yapınca daaha pratik oluyor bende öyle yapıyorum ben çok şükür kredi kartı borcumu kapattım, eşimin ki bitmiyor bi türlü hep bişeyler çıkıyor, elimizden geldigince dört dörtlük ve bir o kadarda tutumlu yaşamaya çalışıyoruz ama çok seviyorum para biriktirmeyi hele bide eşiniz de o kafadansa yaptıkça yapasın geliyor birikimi

X